• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Benim haftaya 6 eylülde 37. Haftam doluyor mecburen almak zorundayım ama senin bayrama denk geliyorsa sonra da alabilirsin, sonuçta çalışmadığın zaman nasıl çalışamaz raporu olsun ki doktorunla konuştun mu?
canım 32 de çalışabilir raporu aldk,37 de çalşamaz raporu alınmas gerekiyo mu yoksa otomatik olarak iznimiz başlıyo mu

Kızlar merhaba, sabah kahvaltıdan sonra bulaşık makinasına eğildim kalkarken çok şiddetli sancı girdi kasıklarıma, çığlık attıracak seviyede, eşim koştu hemen yanıma, oturttu, nefes egzersizleri filan biraz rahatladım ama epey ağlattı beni o kasılmalar, zaten geceden beri artmıştı ağrılarım, öğlen 12 ye kadar düzensiz devam eden sancılar oldu, doktora gittik, hem ebe hem doktor açıklık kontrolü yaptı, 2 cm açıklık varmış, arada 70 e çıkan sancılar olsa da çok düzensizdi geneli de 25 deydi sancıların, yani doğum sancıları değildi, yalancı kasılmalardı. Doktor isterseniz bu gece kontrol altına alalım sizi, ama bekleyebildiğimiz kadar bekleyeceğiz dedi, istemedim, evimize geldik, peçeteye sürekli pembe leke geliyor, nişan mı, yoksa açıklık kontrolü olduğu için mi bilmiyorum, beklemedeyiz.
@Alin lina bebeğini kucağına almışsın ne mutlu size, tebrik ederim, hayırlı olsun canım, ömrü güzel, bahtı açık olsun, sevgiler:KK200:
Canım şimdi gördüm çok geçmiş olsun. Açıklık muayenesi benim aynı akşam doğumumu tetikledi biliyorsun. O lekelenmeler muayeneden kaynaklı. Nişan pıt diye düşüyor, kanlı mukuslu bir pıhtı, mutlaka ayırt edersin. Benim hatta ses bile geldi düşerken öyle farkettim. Peşine de suyum birden boşalmıştı. Tabi herkeste öyle olacak diye bir şey yok. Sen sadece kasılmalarının arasını kaydet. Senkronize şekilde gelmesi doğumu başlatıyor. Hakkında hayırlısı olsun tatlım. Gelene dur denemiyor herkes başka şekilde hissediyor belirtileri ama şu bir gerçek, çok yakında geleceğini hissediyorsun kesinlikle.

Kızlar bizde kontrolden geldik doktorumuza kalsa yarın yada çarşamba die tutturdu ama ben 1 eylül dünya barış gününde kızımı kucağıma alıcam die tutturdum,Allahdan şeker gibi adam günümüz belli olduğuna göre halılar perdeler yıkanır ev temizlenir son güne bişey kalmaz artık... Heyecanlı bi bekleyiş:skandal:
ooooo bi güzel haber dahaa ne güzel bi gün seçmişssin canım inşallah barış dolu günler görür kuzularımz.hadi bakalım sana işlerinde kolaylıklar heyecandan da zaman geçmez şimdi:anne:

Kızlaaar:KK200:
Daha yeni fırsatım oldu. Alıntılayamadım yazdıklarınızı okudum çok mutlu oldum:KK200:
Hastaneye geldiğimizde sancım 140 lardaydı, düzenliydi ve doğum başlamıştı :KK70: ebe suni verelim normal yap dedi ama yok çok tırstım :KK70:
Apar topar aldılar beni. Sabah 8:10da doğdu paşam:KK46:
Alınan süslenen hiçbir şeyi gözünüz görmüyor. Bir ara ağrıdan çığlık atarken bile bebişe bakınca hepsini unuttum:KK200:
Öyle güzel ki:nazar:
Sütüm hemen geldi ve benim vampir ciddi anlamda sömürüyor. Vampirliğinin hakkını veriyor oğluşum :KK70:
Çok şükür iyiyiz:dua: 3000 gr doğdu rüzgar :KK45:doğum hikayemizide ilk fırsatta yazacağım, cidden komik oldu hahaha :KK70:

Eki Görüntüle 1877664 Eki Görüntüle 1877665
Hay masallah Paşa'ya canavar gibi allahım hayırlı guzel Omur versin insallah

Teşekkür ederiz teyzesi. :) Onlar tanışıyorlar aslında, Biz 5. Ayda buluşturmuştuk bebişleri. :)) @tembelanne nin kuzusu da bizimleydi. Şimdi İstanbul' a taşınmadan çok isterim tekrar bebişlerle bir araya gelmeyi.
Evet hatırlıyorum buluştuğınuzu ama şimdi bebişlerle daha bir güzel olacak, hatta istanbuldakilerde buluşalım demişti ama olmamıştı, inşallah buluşursunuz:KK200:

Yaaaa neden böyle oluyor yaa bebek 2 hafta önceki kilosundan 5o gram vermiş 2450 gr dı bugun 2400 çıktı kan tahlili ve nst oldum öğleden sonra tekrar gidicez haftaya perşembe cuma alırız ama zayıf bi bebek olucak dedi. Peki solunum sıkıntısı çekermi kuveze girermi dedim öğleden sonra daha detaylı görüşelim dedi. Neden böyle oldum bilmiyorum ama çöktüm birden tansiyonum yükseldi evde yatıyorum şimdi. ben ne yapıcam şimdi
Hiç bozma moralini. Benim en son kontrolümde 2950 gram demişti doktorum ama 2550 gram doğdu. Az önce 3. Gün kontrolünden geldik, 50 gram almış 3 günde hızlı toparlıyor. Yüzünü görünce hiç kilosuna takılmayacaksın aksine daha hevesle besleyeceksin.

Zamanla oluşur canım sütün gelmese bile bol bol emzir dedi bana hastanedekiler. Bende öyle yapiyorum bol bol sıvı tüketiyorum artmaya başladı sanırım akiyor arada göğüs kalkanina. Insallah seninde artar canım. Gerçi benim kızım biraz obur ve keyifci. Memede uyumak istiyor yatagina alinca yarım saate uyanıyor o yüzden mamada veriyorum. Hastanedeki hemsirede minik ama obur dedi :) hastaneden çıkarken 2630gr di. Insallah bu kadar yemek işe yarar :)
Kızlaaar:KK200:
Daha yeni fırsatım oldu. Alıntılayamadım yazdıklarınızı okudum çok mutlu oldum:KK200:
Hastaneye geldiğimizde sancım 140 lardaydı, düzenliydi ve doğum başlamıştı :KK70: ebe suni verelim normal yap dedi ama yok çok tırstım :KK70:
Apar topar aldılar beni. Sabah 8:10da doğdu paşam:KK46:
Alınan süslenen hiçbir şeyi gözünüz görmüyor. Bir ara ağrıdan çığlık atarken bile bebişe bakınca hepsini unuttum:KK200:
Öyle güzel ki:nazar:
Sütüm hemen geldi ve benim vampir ciddi anlamda sömürüyor. Vampirliğinin hakkını veriyor oğluşum :KK70:
Çok şükür iyiyiz:dua: 3000 gr doğdu rüzgar :KK45:doğum hikayemizide ilk fırsatta yazacağım, cidden komik oldu hahaha :KK70:

Eki Görüntüle 1877664 Eki Görüntüle 1877665

Hayırlı olsun :anne::anne::KK200::KK200::KK200::KK200: Doğum hikayelerini heyecanla bekliyoruz
Ben de nst için hastanenin doğum katındayım. Bebekler, şştlar pşşştlar...

Yaaaa neden böyle oluyor yaa bebek 2 hafta önceki kilosundan 5o gram vermiş 2450 gr dı bugun 2400 çıktı kan tahlili ve nst oldum öğleden sonra tekrar gidicez haftaya perşembe cuma alırız ama zayıf bi bebek olucak dedi. Peki solunum sıkıntısı çekermi kuveze girermi dedim öğleden sonra daha detaylı görüşelim dedi. Neden böyle oldum bilmiyorum ama çöktüm birden tansiyonum yükseldi evde yatıyorum şimdi. ben ne yapıcam şimdi

Canım öncelikle sakin ol doktorun en doğru kararı verecektir. Benim bebegimde hep öyle görünüyordu. Sen kendinde farkettigin değişiklikleri mutlaka soyle doktoruna. Ozellikle el ayak sismesi tansiyon yüksekliği baş ağrısı gözde sinek uçuşmasi gibi

Cok sukur iyiyiz canim biraz zorlaniyorum agirlastik teke gore ikiz zor geciyor canim bugun 30+1 olduk son 6 haftamiz kaldi insallah rabbim saglikla nasip etsin cumlemize bebeklerimizi dua ile ecmain allahim korusun hepimizi...
Amin canım inşallah, maşallah canım çok az kalmış sizin de, Allah kolaylık versin bu sıcaklarda tekle zor oluyor, ikiz daha da zordur elbet, sağlıkla kıcağına alınca çekilen zorluk, güçlük kalmayacak inşallah.

Canım benim sinemnur sinemnur inşallah daha iyisindir okuyamadıgım sayfalar var kendi telaşemden giremedim... ? Gerçi biraz daha iyi oldugınu yazmıssın oğluşunla senin Allah yardımcınız olsun,belliki babasına kavusunca bekleyesi kalmadı çocugun çıkarın beni annem sürekli anlaşma yenileyip kandırıo beni dio :KK70:
Canımsın çok sağol, daha iyiyiz çok şükür, sen nasılsın, son durumun nasıl şimdi?
Evet bebişi kandırdıkça kandırdım kaç haftadır o da anladı sanırım o da bize oyun yapıyor şimdi, geliyor gibi yapıp gelmiyor:KK48::KK71:

Kızlar bizde kontrolden geldik doktorumuza kalsa yarın yada çarşamba die tutturdu ama ben 1 eylül dünya barış gününde kızımı kucağıma alıcam die tutturdum,Allahdan şeker gibi adam günümüz belli olduğuna göre halılar perdeler yıkanır ev temizlenir son güne bişey kalmaz artık... Heyecanlı bi bekleyiş:skandal:
Canım şimdi okudum mesajını, ne güzel bir gün seçmişsin, dünya barışı için dua da edersin kuşum inşallah, Rabbim sağlıkla kucağınıza naaip etsin, son 2 günün halı perde işiyle sen uğraşma, var mı yapacak birileri, gerçi sana söylüyorum, bir haftadır 3 defa ev süpürüp sildim;)

Canım şimdi okudum mesajını, ne güzel bir gün seçmişsin, dünya barışı için dua da edersin kuşum inşallah, Rabbim sağlıkla kucağınıza naaip etsin, son 2 günün halı perde işiyle sen uğraşma, var mı yapacak birileri, gerçi sana söylüyorum, bir haftadır 3 defa ev süpürüp sildim:KK66:
Vallahi bravo, ben yürürken tıslıyorum. Çok hantallaştım

Ben de dün gece iki üç kere değişik bi ağrı yaşadım acaba sancı bu mu dedim çok korktum bi kaç saniye de olsa.. Bakalım ne zaman gelecek minişler:) seninle tarihlerimiz de aynı doktorlar da:) ama bem daha bi kere gidebildim feyza hanıma. Bu hafta da gitmem gerekiyodu ama randevu alamadım bakalm yarın tekrar bi aricam
Artık sancılar, ağrılar, kasılmalar birbirine girdi benim de:) Neden randevu alamadın canım, yoğunluktan mı, bu arada doğum ücretini başkente tekrar sorduk, 1500 dediler, ocak ayında sorduğumuzda 1100 demiştiniz dedik, o zaman takibiniz burada yapılıyorsa o fiyat ı uygularız dediler, suit oda için de 275 tl fark alıyorlarmış., seninle konuşmuştuk sanırım bu konuyu gelmeden, dün odalara baktık suit oda dediği mobilyalı filan refakatçinin kalması için rahat, standart tek kişilikler daha küçük, bir de 2 kişilikler var, onalrın da günlük ücreti 100 tl imiş. İnşallah sağlıkla kavuşalım canım.

Canım şimdi gördüm çok geçmiş olsun. Açıklık muayenesi benim aynı akşam doğumumu tetikledi biliyorsun. O lekelenmeler muayeneden kaynaklı. Nişan pıt diye düşüyor, kanlı mukuslu bir pıhtı, mutlaka ayırt edersin. Benim hatta ses bile geldi düşerken öyle farkettim. Peşine de suyum birden boşalmıştı. Tabi herkeste öyle olacak diye bir şey yok. Sen sadece kasılmalarının arasını kaydet. Senkronize şekilde gelmesi doğumu başlatıyor. Hakkında hayırlısı olsun tatlım. Gelene dur denemiyor herkes başka şekilde hissediyor belirtileri ama şu bir gerçek, çok yakında geleceğini hissediyorsun kesinlikle.
Teşekkür ederim canım, sen ne güzel 39. Haftayı doldurmuştun galiba, 38. haftaya yeni girdik, bir taraftansancılar geldikçe kavuşalım istiyorum, bir taraftan da 38,39 haftalar bitse diyorum, insan kendini bir türlü hazır hissedemiyor galiba. Dediğim gibi bu lekelenmeler öıayene kaynaklı sanırım,öyle pır diye düşen bir tıkaç hissi yaşamadım, henüz suyum gelmedi, sancılar da çok düzensiz, inşallah biz de sağlıkla kavuşalım canım, dua edin bize, her şeye de ağlar oldum, eşim kurbanlık almaya gitmişti sabah, oradan yavru kuzu, keçi fotosu atmış, nasıl ağladım, onların annesini neden getirmişler kırbanlığa diye, eşim de bin pişman oldu gönderdiğine, onlar satılık değil filan diye ikna etmeye çalıştı adamcağız.

Sabah ac karnina iki kasik pekmez.gece sut muz.porotein hergun.sabahlari iki yumurta kasar ve yesillik yersen bir haftada toparlar.merak etme.ben iki haftada 600 gr aldirdim bu sekilde.hic stres yapma cok normal

Canim her seyden once sakin ol tansiyon cok onemli dusurmeye calis sarimsakla falan. Allah saglik versin kilo dogunca da alir. Hatta sen onu tombik yaparsin. Takilma kilosuna

üzülme canım arkadaşım 35+2 de cumartesi doğum yaptı 2500 kg,bebek gayet sağlıklıydı,moralini bozma 37.haftanada girmişssin küveze girmez olumsuz düşünmeyelim,sakin ol annesi

Bende bu hafta dr.a gittigimde bebek 15gun onceye gore zayif cikti sonra olce olce 100gr almis cikti
benimde cok canim sıkildi
dr. Acaba protein kacagi olabilir mi dedi,yuzun falanda degismis dedi odem yapmis galiba
sık idrara cikiyormusun dedi
okadar cok su iciyorum hic tuvalete gitmiyorum dedim.galiba bu yuzden test yapmadi
4000gr a yakin dogar dedigimiz bebek 3000gr dogarsa bayram edicem
sende takma kafana eger bi problem yoksa
Insallah test sonuclarin normal cikar

canım moralini yüksek tut doğduğunda hızla kilo alıyorlar 1 haftada 200-300 gram alabilir bence arkadaşların dediği gibi muz,kaşar,süt,pekmez,yumurta inş.işe yarar

Uzulme canim benim. Senin uzulmen bebegini de uzuyordur unutma. Varsın kucuk olsun yeter ki saglikligi yerinde olsun. Dogduktan sonra cabucak toparlar minnosun

Bozma moralini bazen ölçümler doğru çıkmıyor biliyorsun, sağlıkla doğsun da en güzel şekilde besler kilo aldırırsın meleğine.

Canım ultrasonun hatası bile buna sebep olmuş olabilir. Moralini bozma hiç

Hiç bozma moralini. Benim en son kontrolümde 2950 gram demişti doktorum ama 2550 gram doğdu. Az önce 3. Gün kontrolünden geldik, 50 gram almış 3 günde hızlı toparlıyor. Yüzünü görünce hiç kilosuna takılmayacaksın aksine daha hevesle besleyeceksin.

Canım öncelikle sakin ol doktorun en doğru kararı verecektir. Benim bebegimde hep öyle görünüyordu. Sen kendinde farkettigin değişiklikleri mutlaka soyle doktoruna. Ozellikle el ayak sismesi tansiyon yüksekliği baş ağrısı gözde sinek uçuşmasi gibi

Kızlarrr hepinizeee çok teşekkür ederiim tahlil sonuclarımı aldımm kan degerleriim oldukça düşmüş birde bu hafta aralıklarla ishal olmuştum onunla ilgilide tahlil yapılacak cuma tekrar kontrol var. Kısmrtse 7 eylülde dogucak bebegim. Benim üzülmem zayıf olmasından degil saglıgı yerinde olsun o yeter korkum kuveze girermii zayıf olcak diye yada solunumunda sıkıntı yaşarmı ememezmi diyeydi. Onuda konuştum her dogumda o ihtimaller var kesin girmicek de diyemem girecekte diyemem ama hani öyle 1 haftada kilo alıcak diye kendini şartlama küçük bi bebek olucak dedi Allahım hakkımızda hayırlısını versin. İshal olmak etkiledi sanırım bu kilo işini.

Back