-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Selam Kızlar
İki gecedir bel ve sırt ağrısından bende de hiç uyku yok. Hiçbir pozisyonda rahat edemiyorum, dön babam dön sabaha kadar. Bütün odaları geziyorum :))

Cumartesi kontrolümüz vardı, nst bağlıyken 3 kere sancı çıktı, ama ben kasılma hissettim, ağrı yada sancı hissetmedim. Doktorumuzda sancılı kasılma olursa gelirsin dedi. Olmazsa 20 si sezeryan doğum zaten.

Bu gece dalmışım bi ara rüyamda doğum yaptığımı gördüm, dışardayken bir anda suyum geldi, pıt diye bebeğim doğdu. Dedim bu nasıl bişey ağrı yok sancı yok, hemen doğdu. Sonra o rüyayla uyandım, dedim yine bişey yok, yatıyosun yatakta boşuna heveslenme.

@Selen_Ay canım bu ara bende de o baskı hissi çok olmaya başladı, özellikle tuvalette klozete oturduğumda sanki çıkacak gibi hissediyorum. Elimi karnıma koyduğumda da tekmeleri hareketleri çok aşağıda. Sanki tam kasıklarımın arasına inmiş gibi, bir kaç gündür akıntım arttı, bazen renksiz bazen sarımsı jöle gibi oluyor. Bide alt tarafım acıyor iğne batması gibi, sızlıyor sürekli.
Netten bakıyorum hepsi doğum belirtisi diyor, onca belirti var ama ortada hiç bişey yok. Kız dediğin nazlı olur tamam da, anneye bu kadar da naz yapılmaz ki canım.

Ben ilkinde hepsini yaptırdım, ücretli olan aşılar var, onlarıda yaptırdım hastanede. Aşı olayını sağlık bakanlığı sıkı takip ediyor. Sağlık ocağı defalarca arıyor, yaptırın diye. Aşıları tam koruyucu olarak düşünme zaten. Örneğin ishal için aşı var, yaptırıyosun yine ishal oluyor bebek ama zehirli ishale çevirip çocuğun zarar görmesini engelliyor. Aşıyı yaptırınca o hastalık gelmeyecek diye bir garanti vermiyorlar zaten, aşı sadece hastalığın ilerlemesine, bebeğin daha kötü olmasına önlem.

Canım zorunlu olmayanlar dışında bişey yaptırmak istemiyorum açıkcası ben...
Ama hangi aşı zorunlu hangisi değil bilemiyorum...

Uykusuzluk Allahın emri canım, rüyada doğurmalar da cabası
Benim o baskı hissi dünden beri var canım ve otururken, yatarken, tuvaletteyken -daha fazla tabi- ama her daim mevcut, şiddeti artıyor azalıyor ama bi şekilde mevcut. Bugün karnıma bakıyorum resmen rahmin bittiği yerde 2. bir kat var gibi
Ben geçen cuma girdim nst ye ama sancı filan yok. Hiç bir şey yoktu ki zaten o zamanlar hiç bir şey hissetmiyordum. Dünden beri var ne varsa...

Nasip diyoruz oturuyoruz bakalım. Normalde hangi gün geldiği sıkıntı değil de. Şu pazarki sınavım bütün stresimin tetikleyicisi. Ya cumadan önce doğum yapayım ya da kalıyorsa pazardan sonraya kalsın Benim kız da gidip gidip cumartesi doğacak gibi yapar mı yapar minik

Ay bu arada face de temmuz-ağustos-eylül-ekim anneleri grubu var ya, orda bir anne SSVD yapmış çok sevindim... Hem o anne adına hem de senin adına canım. Sana da nasip olur inş.

Ben bilmiyorum canım yaaaa, belki alışırma sancılarıdır bunlar. Anlatılan gibi düzenli bişey yok ki.

O anlattığın hissiyatlar var ya
hah işte bende aynen öyle hissediyorum
Nasil geciricez zamani boyle :)

Hic arastirmamistim canim saglik ocagindakileri.zorunlu saniyordum

Canım seninle günümüz aynı benim de 28 ekim bekliyoruz belimin ortasında ağrı ara ara sırt ağrıları dşında bişey yok eşim çok sabırsızsın diyo ama artık doğsun istiyorum bi de yürüyüş yapamıuorum sende durum nası zaten az hareket etsem ev süpürme ütü felan çamaşırım ıslanıyo su bilfiğin az ama beyaz akıntımda var bunlar belirtiler ama bu kadar işte benim de oğluşum olcak keşke doğum yapanlar yazsa bunu bunu yaşamıştık diye

Ben ilk hamileliğimde daha rahattım canım. Son günüme kadar her işimi kendim yaptım, çok zorluk çekmedim. Ama bunda fenayım, kendimi ne kadar zorlasamda olmuyor. Azıcık fazla ayakta kalsam, biraz iş yapsam hemen ağrı giriyor. Sırt ağrım 6. Aydan beri var, hep oluyo, özellikle sağ tarafım çok ağrıyor. Dediğim gibi ilkinde bunları hiç yaşamamıştım, şimdi daha farklı. Aynı bedende 2 hamilelik bile birbirinden farklıyken, şunları yaşamış diye başkasının belirtilerine bakmak ne kadar doğru bilmiyorum :))

Canım doktor 20 si sabaha yatış verdi, kendi sancınla gelirsen normali deneyebilirsin o zamana kadar dedi ama her geçen gün ümitlerim tükeniyor. Baksana hiç niyeti yok gelmeye, bu gidişle durumum yine sezeryan.

Aşı içinde doğumdan sonra hastane bebek aşı kartı veriyor canım. Hastanede yapılanları yazıyorlar. O kartta zorunlu aşılar yada ücretli aşılar, hangi tarihlerde yapılması gerektiği, hepsi yazıyor. Ona göre yaptırıyorsun. Zaten bebek kayıtlara geçince, sağlık ocağı o tarihlerde seni arıyor aşıları yaptırman için. Eğer ücretli zorunlu olmayan aşılar varsa, gittiğinde onunda bilgisini veriyor. Şu zaman yaptırabilirsiniz eğer isterseniz diyor.

Kızlar bu acıyla çarşıdayım
Eşime dedim gel beni al sıkıntıdan ölüyorum çarşıya indir
İp aldım Bi de şiş
Kardeşime bere örcem. İnstagram da Bi bayan yapmış çok hoşuma gitti. Ben de güzel Bi renk aldım bakalım. Bitirebilirsin ne ala...

Nasil geciricez zamani boyle :)

Hic arastirmamistim canim saglik ocagindakileri.zorunlu saniyordum

Ben buldum canım. Örgüye vericem kendimi

Canım şu ana kadar yanılmıyorsam Bi tek agra normal Doğum yaptı. Onun da önden suyu geldi....
O yüzden kimse tecrübe paylaşamıyor malesef

Kızlar ben geldim doktordan bebis 3090 olmuş doktor erkek olduğu için ebe çatı muayenesi yaptı uygun dedi ama çok canım yandı iğrenç bisey şu an herşey normal gorunuyor

Gözün aydın canım. Şükür Bi problem yokmuş
Artık beklemeye devam

Hakkında hayırlısı inş artık canım. İstiyorsun normal Doğum ama bundan sonrası Allah'a kalmış durumda

Bebeğin heeer şeyi kayıt altında heee.
Vay beee valla baya şaşırdım

sorma canım ya hastalıktı ev temizliğiydi bi fırsat bulamıyorum anca yazdıklarınızı okuyorum.ama az kaldı yarın temizlik ve oda süslemem biterse foto atcam söz

kızlar bi durun sizin daha vaktiniz var bu ne acele.benim şurda kalmış 6günüm ama daha hiç doğurcakmışım gibi hissetmiyorum.hatta günler geçtikçe stres korku heyecan hepsi birbirine karıştı..

O değilde yolda görüp senin daha göbeğin düşmemiş en az 20gün doğurmazsın sen daha diyenlerin ağzına bi tane yapıştırasım geliyo

Aminn inşallah canım sağ sağlim gelsin senin de kızçen :) motorolanın hangi modeli bu yanında mı götürebiliyosun anlamadım

kizlar son gunleriniz de dis cekim dusunuyor musunuz ben pazar gunu dusunuyorum arkadasim fotorafci bi aksilik cikmazsa cekim yapacaz kismet olursa dogum da da dusunuyorum tabi doktorumuzla konusmadik bunu daha

Canim bn 35.haftamda yaptirdim çok keyif aldik esimle. Resimleri aldigimizda farkettikki gözlerimizin içi gülmüş. Güzel bir anı oldu bize

Kızlar ben geldim doktordan bebis 3090 olmuş doktor erkek olduğu için ebe çatı muayenesi yaptı uygun dedi ama çok canım yandı iğrenç bisey şu an herşey normal gorunuyor
Maşallah canım bebegine :)

Onlar hic susmasin zaten

tugder cnm 9.günde düştü göbek bağı
yengec4 maşallah çok az kalmış bazen bende diyorum yorumlarını kendilerine saklasalar son Zaman'larda banada hep işyerinde diyorlardı sen burda doğuracaksın diye
AGRA süt muhabbeti heryerden var galiba zaten lohusayız birde etraf depreştiriyor yok sütün yetiyormu yok mama ver yok eski kıyafetleri kaldır giremezsin içine yok emzik ver kimyon iç......annem ne derse desin kabulüm ama görümce kaynana deyince batıyor bana
Selen_Ay Can'ım ör örebildiğini hem Zaman geçer hem eğlenceli Bebek olunca sonra yapamıcan büyük ihtimal bende gaz çıkarmayı öğrendim bu arada benim karnımda geceleri çok sessiz hareketsizdi şimdi hiç öyle değil gece daha aktif 6 ay sonra işe başlıcam ya muhtemelen değişmezse uykusuz işe gitcem

Canim bn 35.haftamda yaptirdim çok keyif aldik esimle. Resimleri aldigimizda farkettikki gözlerimizin içi gülmüş. Güzel bir anı oldu bize

Maşallah canım bebegine :)

Onlar hic susmasin zaten
Can'ım bende hamileyken çektirtmedim resim ama olsaymış iyi olurmuş şimdi 40 çıkınca gidip çektireceğiz inş.

daisy5 banada şimdiye kadar hep annemin dedikleri battı hep ona patladım.diyomki lohusalıkta seni kesin evden kovarım ben

Kızlar bu arada bugün tartildim 70 i gecmisimdir diye düşünüyodum 66çıktım +12 kilo ile devam )))
Doğum yapan arkadaşlar göbişleriniz ne alemde kaç günde iniyor şişlik merak ediyorum

Selen_Ay bu aralar bende orguye verdim kendimi kuzucuk patik tavşancık çıngırak amigurumi tarzı şeyler oruyorum bitince toptan atarım zaman geçmiyor başka türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…