• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
sorumun cevabını aldım, boş yere sormuş olmayayım diye editliyorum ☺️

Bir diğer sorum daha önce normal doğum yapanlara. Doğum sonrası kesi vs olsa da olmasa da idrara çıkarken ağrı/sızı çok oluyor mu? Ordan ameliyat olmak gibi bir şey o sebeple hemen konfor alanına dönemiyoruzdur sanırım ne kadar sürede toparlanılır o anlamda?

Kız adama soru soruyosun diye niye para atıyosun 😃 hem nerden biliyosun ibanını, doktor da hayret bi şey yani.

Bence sen çat diye onu engelleyip acilinden başka doktor bak. Sorduğun sorular hiç anlamsız değil gibi duruyo. Kasılma diyosun tansiyon diyosun, bir gebelikte daha ne olsun
Hamileliğimin başından bu yana arada hesabına para atıyordum telefondan soru sorduğumda çeknimiyim diye. Ama o her zaman çözüm sunmadı. Son 3 kontrolum kaldı orada, doğumu başka yerde yapacağım zaten. Eşime söylemedim daha doktorun bana tavrını söylesem bir daha gitme söyler. Zaten gurbetteyim aileden uzakta, doğumda kimsem olmayacak, doktorun tavrı mimikleri aklıma geldikce beni sıcak basıyor.

Hey Allahım yaaaa tanı ki soru soracaz ne istiyorlar ki ben anlamıyorum gidip bebeği görüp hadi hocam görüşürüz falan dememizi mi bende doktorumu çok seviyorum ama soru sorarken çekiniyorum halbuki bişey de demedi cvp da veriyor ama niyeyse öyle mi hissediyorum anlamdim
Sonrada mecbur internetten araştırıyoruz herşeyi. Bilgili konuşunca Ona bile kızıyor sen doktormusun diye ,ee o zaman sen doktorluğunu yap. Yani doktorda bir insan unuttuğu çox şey oluyor hatırlatınca bana pimpiriklisin diyor.

Bir diğer sorum daha önce normal doğum yapanlara. Doğum sonrası kesi vs olsa da olmasa da idrara çıkarken ağrı/sızı çok oluyor mu? Ordan ameliyat olmak gibi bir şey o sebeple hemen konfor alanına dönemiyoruzdur sanırım ne kadar sürede toparlanılır o anlamda?
Benim ilk hamileliğmde dikişim vardı, ağrı değilde sızı oluyor sadece hareket ettiğinde 2 güne geçiyor ,5 güne tamamen iyileşmiştim

Benim ilk hamileliğmde dikişim vardı, ağrı değilde sızı oluyor sadece hareket ettiğinde 2 güne geçiyor ,5 güne tamamen iyileşmiştim
Ay iyiymiş çok kısa bir süre. Teşekkürler cevap için peki karnınızın küçülmesi ne kadqr sürdü ortalama? Tabii yapıya göre değişir ama kiminin pat diye rahim eski haline dönüyor ya sahiden 👌

Ay iyiymiş çok kısa bir süre. Teşekkürler cevap için peki karnınızın küçülmesi ne kadqr sürdü ortalama? Tabii yapıya göre değişir ama kiminin pat diye rahim eski haline dönüyor ya sahiden 👌
Benim eski haline dönmesi geç oldu ,aslında tamda eskisine döndü diyemeyiz 😀bu arada 2 doğum yaptım bu 3. Ben korse kullanamadım belki o yüzden

Benim eski haline dönmesi geç oldu ,aslında tamda eskisine döndü diyemeyiz 😀bu arada 2 doğum yaptım bu 3. Ben korse kullanamadım belki o yüzden
Allah bagislasin, canlari sag olsun🥰 Eski halinden kastim hamile gorunumunun ortadan kalkmasiydi aslinda muhtemelen cogu kadinin birebir eskisi gibi olmasi mumkun olmuyordur muthis bir yasam stiline ve genlere sahip degilsek 😀

Kızlar emzirme yastığı alıp memnun kaldığınız bi marka var mı? Bazıları çok şişik vs oluyor çok zorlayıcı oluyormuş. Baktım da çok madka model var . Tam rahat ettik memnun kaldım dediğiniz var mı?
E bebekten ehrhangi bir tane almıştık biz doğumdan sonra memnundum yine kullancam taş gibi 😀 sonra da oturma çalışmaları yaparken de kullandım tummy time de kullandım 😀

Allah bagislasin, canlari sag olsun🥰 Eski halinden kastim hamile gorunumunun ortadan kalkmasiydi aslinda muhtemelen cogu kadinin birebir eskisi gibi olmasi mumkun olmuyordur muthis bir yasam stiline ve genlere sahip degilsek 😀
Normal değil ama sezaryen göbeği iki yıl aktif spor iyi beslenmeyle six packlere dönüşmüştü 🤣 ama bırakınca hop alt karın geri gelmişti hemen, tüp bebek yaptığımız için 2-3 hafta önceden bıraktım ben o sırada geri geldi yani. Ama dikkat ederseniz toparlanıyor. Rahmin toplanmasına 40 gün derler, pelvik kas çalışmaları önerirler çiş tut bırak gibi, kaç kg aldığınız vücut yapınız da sürece etki eder. Tek bi gerçek var vücut doğumlardan sonra o gençlik yapısından farklı oluyor ne kadar zayıf fit olursanız olun 🤗😀

Kızlar neler neler konuşmussunuz dünde hiç yetişemedim konular kapanmıştı 😀 herkes iyidir umarım 🤲 ben inanılmaz yorulup uyuyorum sürekli anlamadım gece de dört gibi de böyle bi uyku vuruo canım kızımla koşturmaktan, valla en son kaplancılık oynuoduk yerlerde emekliodum 34 haftaya giriorum 🤣 coraspin bırakıyorum 34-35 bırak demişti durumlar böyle 🌸

Evet işte bnde hem korunmak istemiyorum hemde hemn hamile kalmak nasıl olacak görevez bakalım şimdi dönüp bakıyorumda 3 yıl her ay uğraştım hamile kalmak için en son kendiliğinden oldu zatıflayınca şimdide olmasın diyorum ne garip insanoğlu
Çok ilginç ben de kilo verdikten sonra hamile kaldım.

Kızlar dualarınıza ihtiyacımız var. Sabah kontrolüm vardı 31+4, hastaneye gelirken de ağrım vardı zaten hissediyordum. Nst de düzenli sancılarım çıkıyor rahim ağzım cumartesi gününe göre kısalmış 10 mm😢 Serklaj dikişi hala tutuyor ama hastaneye yatış verdi doktor ciğer geliştirici iğne yapıldı ilaçlarla hastanede gözetim altında tutacak. Ağrıları keserse yarın çıkış verecek. Dua edin lütfen bebeklerim 3-4 hafta daha dursunlar 🙏
Canım sağlıkla çıkın inşallah. Ben de aynı şeyleri yaşadım. Sanciyi kesiyorlar. Inşallah 36 ya da 37 ye kadar en azından bekler bebekler. Benim de rahim agzim o civarlar. Evde de hep yatman gerekiyor. Çok geçmiş olsun canım.🌸

Kızlar neler neler konuşmussunuz dünde hiç yetişemedim konular kapanmıştı 😀 herkes iyidir umarım 🤲 ben inanılmaz yorulup uyuyorum sürekli anlamadım gece de dört gibi de böyle bi uyku vuruo canım kızımla koşturmaktan, valla en son kaplancılık oynuoduk yerlerde emekliodum 34 haftaya giriorum 🤣 coraspin bırakıyorum 34-35 bırak demişti durumlar böyle 🌸
Ah ben de çok yorgun hissediyorum bugün. Dün 33'e girdik. Bir yandan da açım hep. Son düzlük fenaymış ☺️

Canım idrarda yanma olmuyor. Ertesi gün ayağa kalkarsin. Otururken biraz üstüne oturamıyorsun ama o da 1 hafta içind e geçiyor. Çok ağrı falan olmuyor canım.

Kızlarrr göbekte çatlama olayı göbeğin neresinde oluşurrrr? Ben sadece göbeğin üstünü gördüğüm için ne güzel hiç çatlağım olmadı falan diyordum . Meğersem asıl çatlaklar sezaryen in kesi atılacağı bölgedeymiş. Elimde dokunurken fark ettim. Göremediğim için aynadan inceledim ve ben şok . 😭😭😭bende göbeğimin koca üst kısmını görüyorum ya maşallah hiçbir çatlak yok diyordum abow

Kızlarrr göbekte çatlama olayı göbeğin neresinde oluşurrrr? Ben sadece göbeğin üstünü gördüğüm için ne güzel hiç çatlağım olmadı falan diyordum . Meğersem asıl çatlaklar sezaryen in kesi atılacağı bölgedeymiş. Elimde dokunurken fark ettim. Göremediğim için aynadan inceledim ve ben şok . 😭😭😭bende göbeğimin koca üst kısmını görüyorum ya maşallah hiçbir çatlak yok diyordum abow
Bel karın altı oralarda da oluyor iç bacakta oluyo 😅 ameliyat esnasında çekiştirirlerken de olabiliyo bazen diolar 😀 geçer inşallah yağlamayı bırakmayın nasılsa çatladı die 👍

Bel karın altı oralarda da oluyor iç bacakta oluyo 😅 ameliyat esnasında çekiştirirlerken de olabiliyo bazen diolar 😀 geçer inşallah yağlamayı bırakmayın nasılsa çatladı die 👍
Biraz üzüldüm ya 😂beklemiyordum bunu bana da şok oldu😒normalde selilüt çatlak vs hiç yoktu oluşmazdı bende. Ona güveniyordum da görünce morallerim bozuldu. Çatladıktan sonra doğumdan sonra vs düzeltebiliyor muyuz?

Biraz üzüldüm ya 😂beklemiyordum bunu bana da şok oldu😒normalde selilüt çatlak vs hiç yoktu oluşmazdı bende. Ona güveniyordum da görünce morallerim bozuldu. Çatladıktan sonra doğumdan sonra vs düzeltebiliyor muyuz?
İlk hamilelik benim hiç yoktu doğumdan sonra farkettim olmuş bel kısmında ama sonra kendiliğinden geçti ya o kızarıklık çok derin değilse geçebilir diye düşünüyorum. Emzirirken lazer olmuyo diye biliorum ama çatlak için lazer etkili bir yöntem azaltıyor. Bio oil öneririm zaten doğumdan sonra da hep sürmek gerekiyor.

Sonrada mecbur internetten araştırıyoruz herşeyi. Bilgili konuşunca Ona bile kızıyor sen doktormusun diye ,ee o zaman sen doktorluğunu yap. Yani doktorda bir insan unuttuğu çox şey oluyor hatırlatınca bana pimpiriklisin diyor.
Evet pimprikliyiz efendim diyeceksin aslında. Bir insan getirecez dünyaya tabiki endişelerimiz, korkularımız var yaşadığımız güzel duygular kadar bir sürü olumsuz şey de yasayabiliyoruz illaki pimpirikleniyoruz ya

Back
X