Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Benim doktorum kiloma hiç bakmadı . Zaten bir karnım var gibi benim . Tansiyonda yeni ölçmeye başladılar . Genel olarak relax biri . Ama bu halini seviyorum . Germiyor beni .
Benim de burdan çıkardığım sonuç bu, sanırım kiloya takılan doktorlar daha da geriyor insanı. İnşallah sağlıklı bir doğum olur hepimiz için

Kızlar ben ahşap beşik almıştom. Onun için kenarlık almak istedim ve şu biraz yastık gibi olanlardan almışım. Geldikten sonea acaba sıcak mı olcak yaz bebesine niye yaptırdım diye tripleee girdim😂 ahşap beşik tqrzı kullwnanlar kenarlık aldınız mı acaba ?
Evet beşiğimiz bambu, bizim de kenarlıklarımız var. Aslında yani ilk zamanlar bebiş koyduğumuz gibi kalacak hareket etmeyecek ama 4-5 ay sonra dönmeye başlıyorlar. Oradan oraya dönerken başlarını çarpabilirler kenarlara. Ya da kolları ayakları çıkabilir aralıklardan bence kenarlık sırf soğukluğu engellemesi açısından değil çarpma açısından da gerekli bir şey. İstersen ilk aylar yazın kullanmazsın sonra kullanırsın.

Kızlar ben ahşap beşik almıştom. Onun için kenarlık almak istedim ve şu biraz yastık gibi olanlardan almışım. Geldikten sonea acaba sıcak mı olcak yaz bebesine niye yaptırdım diye tripleee girdim😂 ahşap beşik tqrzı kullwnanlar kenarlık aldınız mı acaba ?
evet lazım bir şey, otururken bile kendilerini bom diye geriye atıp kafalarını çarpabilirler :) yaz ayları için şimdilik çok elzem değil, eylül gibi takarsın olmazsa.

Kızlar bebeklere emziği me zaman vermek lazım? Doğar doğmaz mı verliyor ya da 2 ay sonra falan mı? Bebeğin emzik tutmasını çok istiyorum geç kalmak istemiyorum
Ben doğduğu gün hastanede verdim hemşireler olmaz fln fln dedi ben öyle istiyorum benim çocuğum dedim sustular. Her şeyi onlaramı sorcağız yani 🤦🏻‍♀️
Hayırlısı olsun canım. Yolculuk ne zaman?
Haftaya salı canım 33+5 olacam
Cnm şimdiye kadar hep devlete gittim şehir hastanesine onlar beni 32. Haftamda üniversite hastanesine gönderdi orada da kesinlikle yapmam Sezeryan dedi doktor böyle net tavırla özle gittik özeldeki doktor da gerekli
Bir durum olursa yaparız Sezeryan öyle şey mi olur dedi ama şimdilik normal doğuma yönlendirdi beni kimse yapmak istemiyor ortada kaldık
Benim ilk bebekte hastanede gelişme geriliği olan çok bebek vardı , önemli olan boy ve kilosu , doğuma kadar 2,3-2,5 gibi olursa ve kalp atışları sağlamsa normal doğurtuyorlar. Bebeğin sadece yorulmaması lazım. Kalp atışları yavaşlarsa o zmn acil sezeryana alıyorlar. Ama merak etme acil bir durum söz konusu olursa sezeryana alırlar risk alamazslar hele bu heni doğan çetesinden sonra söyleseydin dava açarım bişey olursa bebeğime

Kızlae bir de bir şey daha soracağım. Şimdi bebeklere uyurken örtü örtülmesi önerilmiyor yüzlerini kapatabilirler diye. Kış olsa uyku tulumuyla yatırırız. Peki yazın nasıl yatıracaz? Örtüsüz üşümüyorlar mı uyurken gece
Ben geçenlerde yenidoğan eğitimine katılmıştım
Orada hemşire hanımın söylediği şey de mantıklı geldi
Bu hani tülbentler oluyor ya çok ince. Müslinden de ince. Çok sıcaklarda onlarla da yarım kundak yapabilirsiniz dedi. Mantıklı geldi. 1 tane isticem annemden :)
Onun dışında sorunuza benim cevabım ince müslinlerle yarım kundak yapmak olacak

Evet evet, ben kendim evde ölçüyorum zaten, normal çıkıyor. Ne biliyim genelde doktorlar gidince ölçüyor ya, benimki pek oralı değil. Bu onu kötü bi doktor yapar mı emin olamadım 🙈🙈
Bence yapmaz hatta geçen gittiğimde beni içeri doktor yokken aldılar gelene kadar oyalanayım diye kilo tansiyon vs ölçtüler doktor ölçmedi tıbbi sekreter ölçtü 😄 doktor geldiğinde de tansiyon filan sormadı

Kızlar günaydın. Ya durdum durdum koca kışı geçirdim 34. Haftada hasta oldum 😭 eşimden bulaştı o da hasta. boğazım çok acıyor, başım ağrıyor. Parol bende asla etki etmiyor. Bitki çayı zaten yasak. Ne yapmıştı hasta olanlar nasıl atlatmıştınız??
Ay birde daha hazırlık yapmadım bugünlerde hazırlıklara girişecektim ama hergün bi şey çıkıyor ve kalıyor. Strese girdim. Bir dünya yapılacak iş var, bebek hazırlıkları haricinde iş için de doğumdan önce toparlamam bitirmem gereken önemli işler var. Strese girdim. İnş çabuk iyileşirim.

Şu içerisinde blackberry çinko C vitamini olan efervesan takviyelerden içsem nasıl olur ki?

Kızlar günaydın. Ya durdum durdum koca kışı geçirdim 34. Haftada hasta oldum 😭 eşimden bulaştı o da hasta. boğazım çok acıyor, başım ağrıyor. Parol bende asla etki etmiyor. Bitki çayı zaten yasak. Ne yapmıştı hasta olanlar nasıl atlatmıştınız??
Ay birde daha hazırlık yapmadım bugünlerde hazırlıklara girişecektim ama hergün bi şey çıkıyor ve kalıyor. Strese girdim. Bir dünya yapılacak iş var, bebek hazırlıkları haricinde iş için de doğumdan önce toparlamam bitirmem gereken önemli işler var. Strese girdim. İnş çabuk iyileşirim.
Geçmiş olsun canım maalesef yapacak pek bişe yok ıhlamur içebilirsin ılık suya limon sıkıp vitamin o şekilde alabilirsin 😭 yine bence en iyi çözüm bol bol su içip enfeksiyonu idrarla terle atmak. ateş vs olursa mutlaka acile git parolu damardan verdiklerinde daha çok etki ediyormuş

maalesef bu ara salgın, ben de zorlandım geçtiğimiz günlerde :( parol yine bir deneyin bence. en sonunda doktor bana grip ilacı ve antibiyotik verdi. grip ilacını içmeden idare ettim. yani doktora gidip ilaç alınabilir. hep yazıyorum ama imumax boğaz spreyi üzerinde gebeler de kullanabilir yazıyor. boğaz ağrıma hemen kullanmaya başlarsam iyi geliyor. zencefil, bal, limon, karanfil aklıma gelen doğal takviyeler. çok geçmiş olsun, umarım çabuk geçer.

Kızlar selam. Herkesin muayenesi güzel geçmiş, sevindim.

Şimdi doktorlarınızla ilgili bir şey sorucam, daha doğrusu kendi doktorumla ilgili. Benim doktorum kiloma bakmıyor, her gittiğimde tansiyonumu ölçmüyor bu da bana biraz ilgisizmiş gibi geliyor. Bebekle ilgili her ayrıntıya bakıyor, mutlaka kordondaki kan akışını falan kontrol ediyor. Onun dışında çok rahat bi adam. Bu kilo-tansiyon takibine takılmalı mıyım sizce? Sizin doktorlarda durum nasıl?

Vitaminlerimi demirimi falan takip ediyor, tahlillerime dikkat ediyor ama bu rahat tavırları beni bi endişelendirmiyor değil
benim doktorumda çok rahat bi adam ama başından beri tansiyon kilo takip eder hatta bi dönem kavga ederdik kilo almam hızlı gidiyor diye

Genelde 2. Çocuk hemen oluyor ya 1. De zor olsa bile. Ben tedavi vs görmedim ama 10. Ayımızda nasip oldu öyle hemen olmadı. Ama 2. De hemen oluyor diyorlar. Biz korunacağız öyle üst üste çocık çok zor . Tabi sizin tercihiniz
Evet oyle oluyor diyolar bn korunmayı düşünüyorum ama tedirginim de bakalım hayırlısı

Kızlar 2 gündür mide yanması şikayetim oluştu. O da yeni yüklendi resmen😭 yaşayan var mı? Ne iyi geliyor ? İlaç mı kullanmak lazım . Normal ev yemeği yiyorum sabah kahvaltı ediyorum. Ama alev alev yanıyor
Bnmde şimdi oluyor doktor şurup yazdı işk aylarda hatta bnm boyle şikayetim yok dedim ilerde olacak dedi ve oldu da şimdi kullanıyorum

Back
X