• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
kız nerden aldın bayılkdım interneten bakıyorum ama hep saçlı var yaa bu arada erzuruma gittin yeni hayatın evin bol huzur mutltlluk ve bol organik beslenmeyle gecsin canım
Facebokta ve gittigidiyorda satiliyor
Senin istedigin sekilde yapiyorlar
Bende uyku arkadasi olarak yaptirmayi dusunuyorum
Ama daha sekline karar vermedim
Senin istedigin bir sekil varsa, ona gore gorusup yaptirabikirsin

Facebokta ve gittigidiyorda satiliyor
Senin istedigin sekilde yapiyorlar
Bende uyku arkadasi olarak yaptirmayi dusunuyorum
Ama daha sekline karar vermedim
Senin istedigin bir sekil varsa, ona gore gorusup yaptirabikirsin
buldum sarrem yaa tşk baya model var bende uyku oyuncak nası kullmnaırsa kuzu hoşuma gşittti ama filde cok güzel bebekelrde acaba hepsinden alsammı:)

Atesi yok,kabarik icin doktora sordum kalsin gecer dedi,bana kalirsa gecmiyor.

Biz erken dis cikarabiliriZ,tomurcuk tu dun,bu sabah baktim beyaz birsey var,sanieim bir kac gune tam patlayacak,12 de gece uykusuna zorla soktum,resmen aglaya aglaya uykuya giriyor,uykusu var geberiyor sma uyumak idtrmiyor,yayyyy gibi geriniyor, ama 3 kere mama aldi simdiden, hep mikir mikir, benide uyutmuyo. Offffff
Aynisinin tipkisi benimki :[

Günaydın arkadaşlar. Umarım siz ve bebişleriniz iyisinizdir. Sizlere birkaç konuda danışmak istiyorum.Benim 2 haftadır gecem gündüzüm belli değil. Ne güzel gece uyuyan Bebek şimdi sabaha karşı 3-4-5 lerde uyuyor. Şükür bu gece 2.30 da uyuduk. Acaba dişten mi? Kan damlası verdi dr o da kabız gibi zorlatıyor yavrumu ondan mı ki? Bu ilk konu

İkinci konu: Bebeğim 5 dk emiyor ama hiç aralıksız ve hızlı 5 dk. Bu zamana kadar hep öyleydi. Kilosu da iyiymiş. Arkadaşlarımın bebekleri yarım saat falan emiyor. Acaba benimki Nasıl hemen doyuyor? Geceleri uykusu iyiyken bile 3-4 saatte bir uyanırdı acıktığı için. Sizler 6-7 saat uyuduğunu söylüyorsunuz. Ve artık bu aylarda gece deliksiz uykuya (7-8 saat) başlıyormuş bebekler. Biz 5 dk emdiğimiz için mi uyanıyoruz, acıkıyoruz ki hemen? Ne yapabilirim ben acaba?

Üçüncü konu da şöyle: Dr bana 6 aralıkta aşıyla gittiğimizde (bebeğim 4 ay 9 günlükken) ek gıdaya başlayabileceğimi söyledi. Kilosu iyiymiş ama az az yeni tatları öğrensin dedi. Her gün bir yeni yiyecek yedirmemi söyledi. Ev yoğurdu, rendelenmiş meyve gibi. Ben sütüm yetiyorsa 5. Ayından sonra başlamayı 6. Aya bırakmamayı düşündüm. Zaman'ın bebekleri hep 6. Ayda ek gıdaya başlıyorlar ve hemen hepsi iştahsız, zor yiyen çocuklar oluyor. Çevremdekiler böyle. Halbuki ki bizlere annelerimiz 4-5 aylıktan başlamışlar yedirmeye, vallahi hiç de öyle yek sorunumuz olmamış, eskiler hep böyleymiş. İlk kez geçen gün ev yoğurdu verdim 1 çay kaşığı kadar. Versem daha da istiyordu. Elma dilimi yalattım şapur şupur Nasıl yaladı. Ben artık başlayacağım ufaktan ek gıdaya. Biz şimdi 5 ay 3 günlüğüz. Sizin fikriniz nedir bu konuda?
Vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler. Uzun oldu kusura bakmayın.

Hepsinin cevabini bilemedim ama ikinci sorun icin 5 dk emio uyuyosa uykusu gelmistir, ama 5 dk emince uykuya gecmeden birakmissa doymustur diye dusunuyorum. Benim bebis mesela 5 dkda doyuyor, hizli cekiyor cunku sis olan meme 5 dkda cokuyor ama emmesi 1 saat suruyo bazen cunkj beni emzik olarak kullaniyor, ne yapsam ayiramadim memeden :( ondandir muhtemelen. Benimkinin kilosu da fazla acaba yetmiyor mu artik sut dedim ama yok o keyfi emiyor. Biri burda anneyi aradigi icin de uyanabilirler demisti o da dogru bence

Ek gidaya baslama konusunu ben de soracagim doktora pazartesi, 8 350 olmusuz ve daha 4 ayligiz, acaba baslatsam mi ufaktan diyecegim

Canım ben biberonla hiç vermedim. Kendim hasta gibi olduğumda ona da Çay kaşığıyla 3 5 tane veriyordum. Hasta olmasın diye. Ama 25 cc fazla gelmedi bana verebilirsin gibi.

Geçmiş olsun cnm ver ver bende 30 veriodum doktor tavsiyesi üzerine verdim çok şükür kesildi öksürüğü
Veremedim kızlar pek.
Biberonu diş kaşıyıcı zannediyor.
Kaşıkla da verdim biraz ama huysuzlandı.

Geçmiş olsun kuzuya sr a gittiniz mi canım bizim ki de öksürüyor dr a gittik alerjidenmii toza kokuya fln

Yok canım ateşi yok diye gitmedik.
Ya üşüttük veya kaptı bi yerden diye düşünüyorum.
Burun boğaz dolu.
Size de geçmiş olsun, ne dedi doktor?

Ay kıyamam şimdi nasıl? Verdin mi ıhlamur falan? Gerçi iyi gelir kötü olur bildiğimden değil konuşmuşsunuz üstüne de ondan soruyorum. İyidir inşallah şimdi geçmiş olsun canım

Doktorunuzu veya aile hekiminizi arayabiliyorsan sor bence boş yere aç kalmaz canım bi sıkıntısı vardır. Gerçi geçmiştir inşallah

Oy oy noluyo bu kuzulara Ata da bi gün uslu bi gün huysuz. Huysuz olduğunda Sürekli ıh ıh yapıyo dedeler gibi :KK70:
Sağol canım.
İyi değil pek, çok az verebildim ıhlamur.
Biberon emmekten anlamıyor, kaşık da istemiyor.
Şu memelerden ıhlamur gelme seçeneği olsa :)
Onu da ememiyor gerçi, kilo veriyor muhtemelen.

Atesi yok,kabarik icin doktora sordum kalsin gecer dedi,bana kalirsa gecmiyor.

Biz erken dis cikarabiliriZ,tomurcuk tu dun,bu sabah baktim beyaz birsey var,sanieim bir kac gune tam patlayacak,12 de gece uykusuna zorla soktum,resmen aglaya aglaya uykuya giriyor,uykusu var geberiyor sma uyumak idtrmiyor,yayyyy gibi geriniyor, ama 3 kere mama aldi simdiden, hep mikir mikir, benide uyutmuyo. Offffff
İlk dişler sizden mi geliyor acaba?
Allah yardımcın olsun canım.

iyyimm çok şükür canım işe döndüm 2 aydır yarım gün çalışıyordum tam güne geçtim bugün itbari ile temizlik yapıyorum sabahtan beri malum kimse temizlememiş ofisi hor kullanılmış oğlum da iyi şükür annem bakıyor onun yanında akşam nasıl olcak bugün bilmiyorum çok alıştım ona ben :110:sen ücretsize ayrılcaktın sanırım evdesin dimi? minnoş nasıl büyüdü mü istemeye ne zaman gelelim :KK45:

Oyy Allah kolaylik versin canm benm. Evet evdeyim henuz ben canm 3 ayim kaldi benim de Nisan da ise baslicam. Ben bile simdiden dusunuyorm nasil olcak ama bi sekilde aliscazz
Buyudu buyudu masallah teyzesi :) Kizzz ne istemesi aboooo:KK70:

Kızlaaaar bu gece ne yaptım bi bilseniz :KK53: Oğlum saat başı uyanıyor aptal gibi oldum artık dun gece yastığı emziriyordum bi baktım oğlum beşikte ben yastıla uğraşıyorum:KK70:

Oyyyybaya vahim dueummm :KK70: aman gene iyi oyle bebegi yastik sanma da Allahim esirgesinnn :KK23:

Oyy Allah kolaylik versin canm benm. Evet evdeyim henuz ben canm 3 ayim kaldi benim de Nisan da ise baslicam. Ben bile simdiden dusunuyorm nasil olcak ama bi sekilde aliscazz
Buyudu buyudu masallah teyzesi :) Kizzz ne istemesi aboooo:KK70:

Oyyyybaya vahim dueummm :KK70: aman gene iyi oyle bebegi yastik sanma da Allahim esirgesinnn :KK23:
Ayy vallahi Allah korusun ne zaman düzelecek bu uykular:kızgın:

Bluetweety kitabim geldi, birsey sorayim sana, uykusunu duzene sokabilmek icin besinci bolumden mi baslasam, yoksa bir butun en basindan mi basliyim kitabi okumaya, yada altinci bolum olan yatir kaldit yonteminden baslasam yeterli olur mu, isime yarayacak bilgileri hemen ogrenip baslamak istiyorumda, kizim hepsini okumama izin vermezse bari gerekli olanlari okumis olayim
Canım şöyle : zaten kitabı baştan sona okumana gerek yok el altı kitabı gibi düşün. Örnek easy yapmak için belli bir rutine oturtman lazım easy sırasında uyumak istemicek o sırada yatır kaldıra başvurucan. Sen şimdi easy bölümünü aç oku sen okurken o seni sürekli şu sayfaya bakın bu sayfaya bakın diye yönlendiricek

Canım şöyle : zaten kitabı baştan sona okumana gerek yok el altı kitabı gibi düşün. Örnek easy yapmak için belli bir rutine oturtman lazım easy sırasında uyumak istemicek o sırada yatır kaldıra başvurucan. Sen şimdi easy bölümünü aç oku sen okurken o seni sürekli şu sayfaya bakın bu sayfaya bakın diye yönlendiricek
Kızlar hangi kitap ne olur bana da söyleyin belki işe yarar

Canim ya birsey soracam
Kusura bakma, easy kismi tuvalet egitimiyle ilgili, sende mi uykusuzsun:)
Yoksa ben mi yanlis anladim
9. Bolumden basla diyorsun yani

Eskiden olsa kitabin onsozune kadar herseyini okurdum, simdi ise isime yarayacak kismi hemen okuyayim diyorum. Emzirdim yerine koydum, bu defa basardim dedim, uyudugu saati not alayim dedim, dondum baktim uyanmis, simdi salliyom yine, insallah uyuyacak, oyle umut ediyorum, gece 12 den sonra uyuyup, gun icinde hic mi uykuya ihtiyac duymaz, duymasi lazim, sallamaya devam:)

Bence 1 tane yeterli
Simdiden birsuru sey almayalim
Sonra doyumsuz oluyorlar
Ihtiyaclari kadari alalim yetet bence
:)kız şakasına yazzdım aynen öyle doyumsuz cocouk olmasınlar olmayınca olmadıgını anlasınalr ben cok oyuncağa karşıyım
zaten sürwekli büyüme evresi olacak şimdi pek oyuncaktan anlamıyorlar canım benim biz anneler fenayız

Back