Canım beratta da doğuştan var kabızlık problemi önceden de bahsetmiştim burda 4-5 günde bir ve çok zor yapıyor ağlaya sızlaya bağıra çağıra büyük tuvaletini kanamalı yapıyor afedersin ama sanırım beratın beslenmesinden kaynaklanıyor çünkü yediği şeyler bulgur pirinç pilavları makarna patates tavuk yumurta süt ve muz sadece bunlarla besleniyor sebze meyve çorba adına hiçbişey yediremedim bugüne kadar doktora götürdük diyor nasıl besleniyor saydım ben de bunları dedi beslenme şeklini değiştirmeniz lazım bunu bende biliyorum ama değiştiremiyorum osmolak verdi sonuç olarak kullandık bir hafta rahat yaptı bir haftadan sonra bıraktık yine aynı kabız suyu çok içiyor aslında berat ama fayda etmiyor pek sütüne zeytinyağı damlatıyoruz üste çıkıyor zeytinyağı biberonda sütü bitiriyor zeytinyağı kalınca onu içmiyor farkında sıpa :)Merhaba kizlar hic bu kadar yazamadigim olmamisti galiba. Cok yorgunum hep bir kosturma halindeyim hepimiz oyleyiz biliyorum. Esimle cok sık bozuluyo aramiz o da beni psikolojik olarak yoruyo. Cok kirginim ona tek bisey degil de genel olarak toplami diyelim tum birikimlerin. Duru da cok tatli oldu ya arkadasim gibi ama tabi bi taraftan 2 yas sendromu da yasiyoruz olmadik seylere delicesine aglamak gibi. Bi de aranizda kabizlik problemiyle karsilasan var mi aylardir en az iki gunde yapiyo kakasini bazen 3 gunu buluyo. Ne doktoruna goturmeliyim acaba. Tembel midir nedir bagirsaklari bilemwdim. Dogdugundan beri hep sorunlu zaten bu bagirsaklar. Iste boyle benden bu kadar
Hayırlı olsun canım çok sevindim Allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin başta heyecan korku oluyor ama zamanla alışıyor insan doğumdan sonra annen veya bir yardımcın da olursa çok daha kolay olur inşselam kızlar, haftasonu eskişehire gittik sıla sürekli mızmız ve kucaktaydı 5 yasında ve 1,5 yaşında kuzenleri var, aslında çok da sever, bi oyna demi yok kapris huysuz sürekli tv ve telefon peşinde, o kadar yoruldum ki anlatamam birde emzirme sonrası uykuya geçememe sorunu var hiççç sormayın.. bu arada hamileyim perşembe doktora gidicem kan tahlili yaptırdım :) korkarak verdiğim bir karar ama daha öncede bahsetmiştim yaştan dolayı bekleyemezdim :) kardeş olmalı kararı ile istedik...biraz heyecan biraz korku biraz endişe var :) Allahım hakkımızda hayırlısını nasip etsin :)
Çok sağol ☺malesef hiç yardimcim yok bakalım bizi neler bekliyorHayırlı olsun canım çok sevindim Allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin başta heyecan korku oluyor ama zamanla alışıyor insan doğumdan sonra annen veya bir yardımcın da olursa çok daha kolay olur inş
Canim biz de bugun doktora gittik bi ilac verdi ve yedigi seylere dikkat edin dedi ilaci 2 ay falan kullanacak once tam doz sonra yetiyosa azaltarak. Uzun surede kaka yapmay Devam ederse bagirsagi kalinlasir ve hep gec yapar dedi. Yemek seklini degismek cok zor Duru da sut yogurt cok seviyo mesela ama onlar da kabizlik yapar dedi doktor. Kaniyosa canim catlak falan da oluyodur kiyamam. Bi baska doktora daha gitsen. Bize yazdigi ilac medulac bu aradaCanım beratta da doğuştan var kabızlık problemi önceden de bahsetmiştim burda 4-5 günde bir ve çok zor yapıyor ağlaya sızlaya bağıra çağıra büyük tuvaletini kanamalı yapıyor afedersin ama sanırım beratın beslenmesinden kaynaklanıyor çünkü yediği şeyler bulgur pirinç pilavları makarna patates tavuk yumurta süt ve muz sadece bunlarla besleniyor sebze meyve çorba adına hiçbişey yediremedim bugüne kadar doktora götürdük diyor nasıl besleniyor saydım ben de bunları dedi beslenme şeklini değiştirmeniz lazım bunu bende biliyorum ama değiştiremiyorum osmolak verdi sonuç olarak kullandık bir hafta rahat yaptı bir haftadan sonra bıraktık yine aynı kabız suyu çok içiyor aslında berat ama fayda etmiyor pek sütüne zeytinyağı damlatıyoruz üste çıkıyor zeytinyağı biberonda sütü bitiriyor zeytinyağı kalınca onu içmiyor farkında sıpa :)
Canim hayirli olsun annenin gelmesi de iyi olmus. Kpss konusunda da en hayirlisi olsun senin icin cocukla imkansiz calismak hele de 2 taneyleSelam kızlar nasılsınız inşallah herkes iyidir biz ailecek grip olduk yeni yeni kendimize geliyoruz önce berat sonra mert sonra ben sırayla atlattık çocuklar hala öksürüyorlar ama hırıltılı
Biz de Merti geçen hafta sünnet ettirdik bir hafta oldu iyileşti çok şükür beratın sünnetinden daha kolay oldu mertinki oysa berat ankarada olmuştu mert ise muşta oldu iş doktorda bitiyor her zaman olduğu gibi berat çok kötüydü hatırlamak bile istemiyorum neyse ki geçti gitti ikisininki de kurtuldular şükür annem de buraya geldi sünnet için 10 gündür burdaydı bugün gidiyor yine tek kalıcaz ama sağlık olsun yapacak bişey yok her gelişin bir gidişi oluyor yaza da az kaldı zaten bu arada kpss ye de girdim çalışmadan yine ümit kapısı işte inşallah bu sene olur bizden böyle :)
Çok fazla zorlandığım söylenemez canım alıştık biz berat kıskanmıyor kardeşini çok şükür evet bazen berat mertten daha çok ilgi istiyor ve babası okuldayken ben vaktimi mertten çok berata harcamak zorunda kalıyorum ama çok şükür ki mert çok ağlayan çok kucak isteyen bir bebek değil karnı tok altı temizse ağlamıyor hiç anakucağında duruyor genelde uyumadığı zamanlar beratın inadı ve yemeği zorluyor biraz beni yoksa kıskançlığı filan pek yok şükür bir de babası evde olduğu zamanlar sağolsun çok yardımcı oluyor bana baba evdeyken berat hiç bana gelmiyor zaten hep eşim ilgileniyor ben de tüm zamanımı ilgimi bebeğe verebiliyorum siz nasılsınız canım ablası kıskanıyor mu senin miniği?BRBM canim nasilsin nasil gidiyor?
2 yas ara cok zormus büyükle hic başa cikamiyoruz küçük de sefil oluyor :/ sende durumlar nasil?
Canim hayirli olsun annenin gelmesi de iyi olmus. Kpss konusunda da en hayirlisi olsun senin icin cocukla imkansiz calismak hele de 2 taneyle
Sağol canım aynen hazırlanmaya zamanım olmadı hayırlısı diyelimCanim biz de bugun doktora gittik bi ilac verdi ve yedigi seylere dikkat edin dedi ilaci 2 ay falan kullanacak once tam doz sonra yetiyosa azaltarak. Uzun surede kaka yapmay Devam ederse bagirsagi kalinlasir ve hep gec yapar dedi. Yemek seklini degismek cok zor Duru da sut yogurt cok seviyo mesela ama onlar da kabizlik yapar dedi doktor. Kaniyosa canim catlak falan da oluyodur kiyamam. Bi baska doktora daha gitsen. Bize yazdigi ilac medulac bu arada
maasallah ne guzel canim..Çok fazla zorlandığım söylenemez canım alıştık biz berat kıskanmıyor kardeşini çok şükür evet bazen berat mertten daha çok ilgi istiyor ve babası okuldayken ben vaktimi mertten çok berata harcamak zorunda kalıyorum ama çok şükür ki mert çok ağlayan çok kucak isteyen bir bebek değil karnı tok altı temizse ağlamıyor hiç anakucağında duruyor genelde uyumadığı zamanlar beratın inadı ve yemeği zorluyor biraz beni yoksa kıskançlığı filan pek yok şükür bir de babası evde olduğu zamanlar sağolsun çok yardımcı oluyor bana baba evdeyken berat hiç bana gelmiyor zaten hep eşim ilgileniyor ben de tüm zamanımı ilgimi bebeğe verebiliyorum siz nasılsınız canım ablası kıskanıyor mu senin miniği?
Hm anladım canım Allah kolaylık ve sabır versin bizlere biz de ilerde bunun rahatlığını süreriz inşallah canımmaasallah ne guzel canim..
bizim ablamiz kiskanmiyor cok seviyor da surekli disari cikmak, disarda oynamak istiyor burda bütün cocuklar mahallede kapi onunde ya ozeniyor.. tutturuyor agliyor falan ozaman zorlaniyorum.. kucugum benimde anakucaginda falan duruyor cok sukur ikinci cocuk biraz kendi halinde buyuyor. ama büyüğün 2 yas sendromu var biraz sancili geciriyor. hemen kusmeler, aglamalar, herseyo kendim yapcam diye tutturmalar falan zor bir surecten geciyor..
Slm bacım ınsallah gonlune gore olur evınde ısınde et konusunda bızımkıde bazen yapardı dıkkat ettım tavugun kuru kısmı yada dana etının yumuşacık pısmemesı yada buyuk parca olmasından kaynaklanıyor du tavugun hep yaglı kısmı ve etın yumusacık pısmesıne ve etlerı mınık mınık yapıp yemege karıstırarak yedirdimSelam kızlar, koptum gittim buralardan. Ama özledim sizi :) okulların bitmesine bir hafta kaldı, bir hafta da seminer sonra ailemin yanına gidiyorum. Tatile ihtiyacım var. Bu evden işlerden her gün aynı şeylerle uğraşmaktan yıldım. Tayin istedik il içi. Berbat yerleri açmışlar yine köy yazdık ama bu sefer il merkezine bağlı yerler. Gidiş gelişi olan 40km uzaklıkta. Bizimki hayat değil, haksızlık yapılıyor ama kime de diyebiliriz ki.. emekli olmadan acaba hayalimdeki şehirde hayalimdeki gibi bi evde yaşıyor olacak mıyım acaba..
Tuna iyice konuşuyor artık, kelimeler net değil ama her şeyi söylüyor artık espiri bile yapıyor :) hasta yine bu aralar burun fış fış . Aslında ailecek bi türlü anlatamadım. Şu zalım havalar bi düzelmedi gitti, hala soba yaktığımıza inanabiliyor musunuz ?? Ben inanamıyorum da..
Ya kızlar Tuna danası et tavuk bunları bi türlü yutmuyor, çiğniyor çiğniyor ama tutmuyor çok sinirimi bozuyor bu durum. Daha on dakika önce bir saat ağladı, inat etti ben de inat ettim ağladı da ağladı.. tutacağı tek bir lokma ve bilerek yapıyor. Aşırının aşırısı bi inat var. Yorgun'um... yılgınım... değişiklik istiyorum artık hayatımda.. bitsin bu köy maceramız...
ne adaletliki bu ülkedeSelam kızlar, koptum gittim buralardan. Ama özledim sizi :) okulların bitmesine bir hafta kaldı, bir hafta da seminer sonra ailemin yanına gidiyorum. Tatile ihtiyacım var. Bu evden işlerden her gün aynı şeylerle uğraşmaktan yıldım. Tayin istedik il içi. Berbat yerleri açmışlar yine köy yazdık ama bu sefer il merkezine bağlı yerler. Gidiş gelişi olan 40km uzaklıkta. Bizimki hayat değil, haksızlık yapılıyor ama kime de diyebiliriz ki.. emekli olmadan acaba hayalimdeki şehirde hayalimdeki gibi bi evde yaşıyor olacak mıyım acaba..
Tuna iyice konuşuyor artık, kelimeler net değil ama her şeyi söylüyor artık espiri bile yapıyor :) hasta yine bu aralar burun fış fış . Aslında ailecek bi türlü anlatamadım. Şu zalım havalar bi düzelmedi gitti, hala soba yaktığımıza inanabiliyor musunuz ?? Ben inanamıyorum da..
Ya kızlar Tuna danası et tavuk bunları bi türlü yutmuyor, çiğniyor çiğniyor ama tutmuyor çok sinirimi bozuyor bu durum. Daha on dakika önce bir saat ağladı, inat etti ben de inat ettim ağladı da ağladı.. tutacağı tek bir lokma ve bilerek yapıyor. Aşırının aşırısı bi inat var. Yorgun'um... yılgınım... değişiklik istiyorum artık hayatımda.. bitsin bu köy maceramız...