2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    134
Merhaba bende 40+1 e kadar bekledim hicbi sancim, nisan su gelmesi vs yoktu, devlet hastanesinde takipliydim doktorum 41 e kadar bekleriz gelmezse suni sanci veririz dedi. Ben de baska bi doktor gorusu almak icin ozel bi hastaneye gittim.
Ordaki doktor cok guzel konustu kizim bugun yatisini yapalim serum verelim rahmi olgunlastiralim yarin da suni sanci verip acilmani saglariz dayanamadigin yerde epiduralini takariz rahat rahat dogurursun dedi ben de cok guvendim hic dusunmeden tamam dedim.
O gun yattim verdigi serum hafif hafif kasilma yapti ama hicbi agri hissetmedim bu arada bende 0 aciklikla gitmistim.
Sonraki gun sabah 8 bucukta muayene etti 3 cm acikligim vardi ve doktor suyumu patlatti. Suyumu patlattigi zaman boyle bi sanci olamaz cok fazla sancim oldu zaten hemen epidural verdiler cok rahatladim. O ara surekli aciklik kontrolu yapiyorlardi acikligim oluyordu ama bebek asagiya baski yapmiyordu o nedenle doguma alamiyorlardi.
En son 9 10 cm olunca epidurali kestiler ikinabilmem icin, catala ciktigim an yine aciklik muayenesi yapacaklar saniyordum. Ebe kizim ikin dedi doktor onlugu giydi ben o an anladim.
Sonrasinda bebek asagi inmedigi icin ebeler karnima bastirdi ben ikindim bi sekilde oldu ama nasil oldu bende bilmiyorum hala.
Ilk gun bu aciya nasil katlanilir bir daha diyordum epiduralli dogum yaptigim halde bugun 2.gun simdiden unutmaya basladim o kotu anilari
Çok şükürki olumsuz bir durum olmamış 😇
Evet insan o acıyı unutuyor bir süre sonra ben sancıyı tamamen unutmuşum seçemedim gelen sancı doğum sancısımı diye

Sağımda gerçek süt miktarını kesin öğrenemezsin bazılarında tam miktarda gelir bazılarında bşr damla bşle gelmez ama sütü vardır aslında sütünün yetip yetmediğini bazı şeykerden öğrenebiliyorsun ya önemli olan odur ama artırmak istiyorum dersen ara ara kullanabilirsin şahsen ben sağımdan nefret ediyorum çok zoruma gidiyor sürekli başında bekle dezenfekte et bebeğe ver tekrar aynı döngü Allah yapanların yardımcısı olsun
Bu doğru sağımdakinden daha fazla emiyor bebekler. Doktorlar da zaten5-10 dk da o alması gerekeni alır diyorlar. Yine de sağımlar arası artış arttığına işaret ediyor

Aynısı olmasada benzer benim de durumum benimki de göğsümü kavramıyor büyük olduğu için 2 saatte 1 emzirme olayı anksiyete yaptı resmen
Bizde de meme başı cok küçükmüş meme de süt indiği için cok sertmis. Bir türlü tutamiyor. Aynı şekilde 2 saatte bir krizler çıkıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bebeğim şuan sarılıktan fototerapi alıyor. 😭😭😭

Selamlar doğuranlara hayırlı olsun

Bebeğinden ayrı olanlar en kısa zamanda sağlıkla kavuşsun şnsallah

Doğumdan sonra ilk başta çok olan ve ilk 3 gün 100 gram aldıran sütüm sonraki 3 günde hem aldırmayıp hem Fe 15 gram verince doktor sağıp miktarına bakarak ver dedi eğer az ise 2 saatte ise mama ile 40 a , 3 saatte ise 60 a tamamla dedi. Sağınca önce daha azdı ama yine de mamaya gerek kalmadan süt miktarım bunları karşıladı sağ göğsümden az gelince power pumping denen 20dk sağ-10 bekle-10 sağ-10 bekle-10 sağ olayını yaptım sağ göğsümde de süt arttı solda da artış oldu genel uyarımdan dolayı bu süreçte artış için doktorum yulaf kapası ceviz badem ve promalt ve lacmix tablet önerdi. Dereotu-hurma cebiz badem kuru dut kuru incir yedim emzirirken günde iki promalt içtim. Bestlak damla kullandım tableti sipariş verdim daha edinemedim. Dereotu yedim. Bunlar sütü değil aslında daha çok kalitesi için bunlar dışında tahin helvası ve bulgur ve semizotu da önerilmişti onları almadım bu süreçte. Sonuç olarak hangisi etkili bilmiyorum ama 3 gün sonunda 150 gram aldı ve doktor son sağımlarla mama verme süt ile devam et dedi. İhtiyacı olanlara bilgi vereyim dedim.

Medela lansinoh ve babebao şarjlı arasında en güçlüsü Medela ama göğsümü çok acıtıyor ama ben şarjlı olanı kullanıyorum çünkü hem az acıtıyor hem daha pratik. (Giyilebilir olan)

Göğüs yarası için lansinoh yaramıyorsa garmassan ve madecassol önerildi.

Göğüste şişlik varsa tıkanmaması için emzirme danışmanı sıcak su altında bildiğiniz anam babam usulü katı sabun ile masaj önerdi.

Power pumoing için haftada 3 gün diyen de var her gün diyen de ben 3 gün yapacağım.

Pamukçu için de doktor göğsünü karbonatlı su ile sil dedi. Her gün mutlaka duş al dedi. Göğüs pedi kullanıyorsan sık değiltir dedi.
Çok değerli bilgiler canım
Sütünün azalma sebebi ni anlayabşldin mi pskolojik olabilir mi acaba
Birde bu pamukçuk çok önemli aslında bazen geçmeyen yaralar bundan solayı oluyır bebeğin ağzına bakınca farkedilmeyedebiliyor

Bu lohusa depresyonunu ilk doğumumun ardından bende yaşadım seni çok iyi anlıyorum içini bize dökebilirsin, pskolojik destek alabilirsin sana kötü gelen insanlardan biran önce kurtulmaya çalış, eşinle açık açık konuş her derdini çözüm arasın bazen derdim yok ama dertliyim iyi değilim de idare et de,
Ozamanlar intihar etme bebeğim ile birlikte ölme gibi düşüncelerim oluşmuştu çevreden çok baskı vardı kv çok bunaltıyordu emziremiyordum sağım yapıp veriyordum mama veriyordum çok yıpratıcıydı kimse beni anlamıyordu içim içime sığmıyordu emzirme saati gelimce kaçıyordum odadan bebeği sevemiyordum birtürlü çok çok feciydi herşey hayatım bitti zannediyordum, bazıları kalabalıkta iyi oluyormuş bende tersine eşim ben ve bebeğim ne zaman başbaşa evimde kalabildik danışman ile emzirme sorununu çözdüm ozaman rahatladım kararan dünyam aydınlanmaya başladı herşey eskisinden çok daha güzel oldu bebeğim benim can yoldaşım oldu sende muhakkak düzeleceksin ama bu süreci yaşamamızda gerekiyor bir yandan demekki
Anlattiklarinizin birebir aynısını yaşıyorum. Kv gitti de biraz rahatladım. Annem hala ara ara baskı yapıyor, ama dayanılmayacak düzeyde değil. Ben ağlayınca biraz toparlanıyor. Mesajınız bana umut ışığı oldu çok teşekkür ederim ❤️

Kızlar, sancım yok açılmam yok hiçbir şeyim yok ama iki gün sonra 40+0 oluyorum. Buraya yazılanları da okudum ama genel bir görüş almak istiyorum.

Açılma yokken suni sancı verip doğumu başlatmaya çalışıyorlar mı? Yoksa azda olsa açılma olunca mı suni veriyorlar?

Rahim olgunlaştırıcı diye bir fitil olduğunu gördüm internette ama bununla doğum yapmaya çalışan oldu mu? Sonucu nasıl oldu?

Doktorum kontrolde ne söyleyecek bilmiyorum ama açılmam olmadığı için sanki vajinal çok zor olur gibi geliyor bu saatten sonra (Benim fikrim) .

Bebeği doğan herkese de sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür diliyorum. Hala hastanede olan bebişlerin de sağlıkla bir an önce taburcu olmasını diliyorum. Bekleyenlere de sabır diliyorum.
Merhaba bende aynı durumdayım, bugün kontrole gittim açılma yok,sancı yok doktor cumaya kadar bekleyelim dedi gelmezse cuma suni sancı verecek. Suni sancı işe yaramazsa sezeryana dönecek ama açılma olmazsa zaten okadar sancın olmayacak merak etme dedi. Ama bol yürüyş ve çömelme önerdi inşallah cumaya kadar kendisi gelir 🤲🏼
Buarada Ablamda suni sancı ile yapmıştı ilk çocuğunu.

Çok değerli bilgiler canım
Sütünün azalma sebebi ni anlayabşldin mi pskolojik olabilir mi acaba
Birde bu pamukçuk çok önemli aslında bazen geçmeyen yaralar bundan solayı oluyır bebeğin ağzına bakınca farkedilmeyedebiliyor
Evet pamukçular göğüs yarası yapıyormuş

Sanırım kayınvalidem ve görümcem sebep bir de sürekli bitmeyen misafirlerine hizmet edip dinlenememek. Onlar gidince toparladım

Meme uclarim aşırı yara emzirmekte zorlaniyorum. Krem vs hic bisey ise yaramiyor
Bide cok siddetli bas agrisi cekiyorum taburcu oldugum gunden beri. Sezaryen sonrasi ayni durumda olan var mi
Baş ağrısı yaşamadım ama benim de meme uçlarım yara oldu ilk günler hele etimi koparıyorlar gibi hissediyordum. Lohusa depresyonuna girdim. Bebeği emziremedim itiyordum. Şimdi bi tık daha iyiyim

Umarim daha iyi olursunuz
Benim yaralarim hala ilk gun ki gibi bi ilerleme kaydedemedim.
Lansinoh krem ve kantaron yağını sürüp gümüş göğüs ucu taktım. Buzlukta donmuş nohutu tuttum canımı yakmayacak şekilde, bazen de krem veya yağı sürüp mememi açıp odamda öylece çıplak yattım. Bebeği tek göğüsten emzirdim. Tekini dinlendirdim. Sonraki emzirmede diğer memeyi verdim. 9 nisanda doğum yaptım. Bugün nispeten daha iyi hissediyorum öncesinde bebek her memeye dokunduğunda sıçrıyordum bebek memeyı bırakıyordu bir türlü emziremiyordum

hanımlar bugün 10.39da kızım doğdu çok şükür.ben de gebelik şekeri olduğu için saat başı şeket kontrolümüz yapıldı.şuan da yenidoğan uzman kontrol ediyor.gece nasıl geçecek bilmiyorum.Dua edin ilk gecemizi sorunsuz güzel bi şekilde atlatalım .Bebeğim memeyi tutsun inşallah

Selamlar herkese, doğum yapan annelere bir sorum var. 2 Nisanda sezaryenle doğum yaptım bebiş artık anne karnında yeterli kilo alamadığı için ve 2375 olarak doğdu, düşük doğum kilolu oladak geçiyor. 9.gün kontrolünde 2225 gr cıktı hastaneden gecen cuma 2180 gr cıkmıstık yani 1 haftada 45 gr almıs maalesef. Aslında günde 7 bez değiştiriyoruz ama sanırım sütüm gelse de kalorisi yetmedi. Dün doktorumuz mamayı degistirdi ve Aptamil premil önerdi. Sizlere sormak istediğim, mama ve süt verdiğinizde kac cclik veriyorsunuz tek seferde? Benim bebeğim 30 ancak alabiliyor ama mama kabı üzerinde 60 gördüm kafam karıstı, doktor da geceleri anne sütü üzerine mama ver diyor ama sağıp verdiğim 30 cclik anne sütü üzerine mamayı denediğimde 5-10 cc anca icebiliyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, çok küçük ve nasıl büyüyecek bilemiyorum :(
İlk 10 gün 30 cc kadar içiyordu. Şimdi 20 günlük olduk 60 cc içiyor. Ben gündüz anne sütü, gece de mama veriyorum. Memelerim felaket yara oldu birkaç gün emziremedim biberonla besledik ve meme reddi yaşadık. Neredeyse hiç emmedi yani. Anne sütünü de sağıp veriyorum. Sma optipro kullanıyorum. Bugün kontrolümüz vardı 10 günde 500 gram almış, doktor da şaşırdı. Bir de bu mamayı deneyin isterseniz.

kizlar selam, ben 9 nisan sabaha karsi anne oldum💖 cook guzel bir duygu isteyen herkese en guzel sekilde nasip eder insallah allah🙏🏻

yazmistim gectigimiz pazar gunu baslayan ve saliya kadar aralikli araliksiz devam eden duzensiz kasilmalarim baslamisti, o arada nisanim da geldi ama agrilar yine duzensizdi.

sali gunu ebe kontrolumde bu agrilarla dogum sirasinda cok zorlanicagimi soyledim onlar da acilmama bakip 1 cm acilmam oldugunu balonla dogumu baslatabiliceklerini soylediler

hastaneye gittik 1 saat icinde acilmalarim 3 cm e geldi sanirim onceden sanci cektigim icin vucut kendini hazirliyomus, sonrasinda suyum geldi ve sancilarim artti epidural almak istedigim icin hastaneye gittik epidural aldiktan sonra hersey coook guzeldi, kasilmalari artirmak icin damardan suni sanci da verdiler sonrasinda iki saat icinde acilmam once 4-5 sonra 10 cm e cikti ve bebisim 7 saat in sonunda yirtiksiz dikissiz 10 ikinmayla geldi🙏🏻🥰

tek sorun bende plasenta bir turlu cikmadi, operasyona aldilar anestezi ile oyle cikardilar cok agladim o sirada ama simdi iyiyim, onu almak icin iki kesi atmislar o yuzden agrilarim vardi simdi onlar da iyilesiyor🙏🏻

Sukur cok iyiyiiiiz🥰🥰🙏🏻 insallah kavusmayi bekleyen herkese allah nasip etsin zamaninda🧿

Back
X