Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    109
Allah şifa versin. Benim kuzenim de ilk bebeğini kaybetti pıhtılaşma yüzünden. Erken zamanda düşük yaptı ama. Bu kadarını bilmiyorum canım. Hep korktuğum şeylerden biri bu. Nasıl anlıyorlar peki pıhtılaşma olup olmadığını Allah korusun yaa. İlk gebeliğimde ben de oksopar kullandım hep yattım diye. Bu gebeliğimde vermedi doktorum. İnşallah sağ salim kucağına alır bebeğini kuzenin🙏🏻
Amin inşallah kan testi yapıyorlar canım ordan anlıyorlar 1 hafta sonra çıkmıştı sonuçları
Kuzenın için de üzüldüm gerçekten zor

Ultrasonda belli oluyor mu acaba bebeğe kan akışının nasıl gittiği? Arada aklıma takılıyor ama nedense hiç doktoruma bu gebeliğimde oksopar neden vermediniz diye sormak aklıma gelmedi. Perinatoloğa gittiğimde de geçmişimi anlatmıştım. Sadece çok yatma sakın dedi. İğne kullan demedi. Allah'ım kuzeninin yardımcısı olsun. Gebelik çok zor ya çok riskli durumlar var. Allah'ım korusun hepimizi🙏🏻
Amin inşallah canım. Ever ultrasonda görülüyor tabiki. Doktora hep hatırlat istersen hep bakmıyorlar çünkü. Zaten bebeğim gelişimi vs direk geri kalıyo öyle bir durumda.
Doktor istediği zaman bakabilir kalp atışı gibi onun da akışına bakıyolar belli oluyor ekranda a

Bu pıhtılaşma konusu cidden ortak bir karara varılamamış bir konu doktorlar tarafından daha önce 2 düşük yaşadım ve tüm araştırmalar yapıldı az miktarda pıhtılaşma çıktı denildi 10 doktorla görüştüysem 6 tanesi bu düşüklerin sebebi bu olamaz iğne fln gerekli değill bunlar pıhtılaşma sayılmaz dedi.3 tanesii 4000 lik iğne yazdıı geçti hatta 20.haftaya kadar 4000 lik kullandım 1 prof 4000 yetmez 6000 gerekli bu değerlere dedii.6000 e geçtim, detaylıda perintlog boşa iğne kullanıyorsun bırak dedi.yani dememm o ki bu konuda tıp dünyasında başka görüslerr var ama ben kolay hamile kalan bir insanım eşim ve bende bir sıkıntı yok ama iğnesiz hiç gebelik ilerlemedi iğneyle bu günlere geldim çok şükür.
Aynen ne güzel özetledin. Benim pıhtılaşmam yok ama doktorum bana başından beridir kullandırıyor 4000lik hala da kullanıyorum.
Bebeğe kan akışını kolaylaştırıyor sen kullan tüm gebelerime ilk 6 ay veriyorum demişti.
Gittiğim perinatolog da bana aynı şeyi söylemişti :) söylemiştim kullandığım ilaçları bunu ne diye kullanıyorsun bunun bir faydası yok ki demişti

Bilgimin olmadığı konular ama gebelikte yatış hakkında videolar izlerken doktorların sol tarafa yatmayı önerme sebebi olarak bebeğe kan akışının daha iyi olmasını öğrendim. Hatta bir videoda şey diyordu eğer sorununuz yoksa sola yatmanız çok önemli değil ama sorunlu bir gebelikse sol tarafa yatmalısınız. O yüzden sadece sola yatmasını tavsiye edebileceğim. İnşallah bebeğine kavuşur sağlıkla kucağına alır 🙏
Amin inşallah 🙏 bende hep sola yatıyorum böbrek büyümem olduğu için , doktorum sola yat hep dedi.

Back