2015 Şubat Anneleri

Kız ne güzel muhabbet döndürmüşsünüz :)) yemek yapmayı çok severim ama ne pişireceğimi bulmak hakkaten sıkıntı. Eşim etçil ben otçul. İki gün üst üste etsiz bişey yesek adam aç hissediyor kendini. Nohut fasülye çok severim. Ispanak kıymasız severim. Evin erkeklerine kıymalı yapıyorum o yüzden. Pırasa yüzünden geçen yıl evde bi tartışma çıktıydı o yüzden bu sene daha hiç yapmadım ama aldım börek yapıcam. Köfte en favori yemeklerden. Bide mantar sote kurtarıcım. Körili tavuk lezzetli ve kolay tavsiye ederim. Tunaya özel yemek yapmıyorum artık. İyi kötü sokuşturuyoruz ağzına oyun muhabbet filan yediriyoruz. Ama bugün hiç yemek istemedi ağlattım bende :KK43: yine de yemedi. Bişey vermeyecektim ama dayanamadım krep yaptım. Aslında kendim için yaptım :))

Tv konusunda ben izletmek istemiyorum ki çoğu zaman izlemiyor. Klip müzik hoşuna gidiyor, bazen de haberlerde hayvanlar filan hoşuna gidiyor, hep anlatarak konuşarak izletiyoruz. Yalnız çok video izliyor. Ali baba, bak postacı, inatçı keçi.. bide kendi videolarını izlemek hoşuna gidiyor :)) kahvaltı yaptırırken acele ettiğimiz için izletiyoruz mecbur.

Kardeş demen bana aman öte gitsin haaa !! sinirlenince Şivem geldi :KK70: ben tunaya yetişemiyorum gerçekten ikinci çocuğuma yazık olur, sinirli manyak bi annesi olur vallah :)

Bu arada Tuna'nın arkası kız mı o zaman, alnında bi mavilik falan yok gayet kara bi çociim var :)) @yeb4 @AyazBeyaz BRBM BRBM
evet şekerim kadınsal muhabbetler işte :)) sensiz olmaz sende geldin olduu
ya sana özeniyorum anlatıyorsun ya şunu yaptım Tunaya böyle yaptım vs diye. ben mutfakta o kadar vakit geçirmeyi sevmiyorum. yemek yapmaktan evlendikten sonra bıktım. sadece hamurişi pasta vs yapmayı çok severim.
bende artık Begüme öyle özel şeyler yapmıyorum vallahi. ne yiyorsak ona da veriyorum. sadece mesela soya soslu tavuk gibi şeyler yaptıysam ona köfte kızartıyorum. buranın akçaabat köftesi meşhur bilirsin çok güzeldir alıp buzluğa atıyorum. onlar kocaman zaten iki tane yese doyuyor. kurtarıcım oluyor çoğu zaman.

pırasa yüzünden nasıl bi tartışma çıkabilir açıkçası çok merak ettim. yoksa eşin de benim babam gibi pırasayı bile etli mi istedi :KK70: babam onu bile etli yer :KK57: bu erkeklerin etçillik durumu ne böyle ya hakkatten.
bu arada köriki tavuğa bayılırım ama yapmadım hiç. köriden çekiniyorum daha doğrusu nerden nasıl hangi marka alıyorsun sen? bende yaparım belki tarifini senden alıp.

ay sana kıyamam ben bi daha sana ikinci çocuk mevzusu açmayız söz :KK70: şaka bi yana kendine güvenemiyorsan yapma zaten.
tv konusunda da bende bikaç çizgi film dışında izletmiyorum da videoları telefondan bizimkide izliyo. onayazlıktan dönerken yol uzun diye bi tablet almıştık. ama kendisi yere atıp kırdı :/ neyseki bunu tahmin edebildiğimiz için dandik bişey almıştık :KK70:
bu arada kliplerin çocuklar için en tehlikelisi olduğunu duymuştum çok hareket var ya. aman neyse öyle işte çok konuştum çeneme vurdu yine. markete gittik bi mok da almadık 250 lira tuttu deli oldum zaten ondan çeneme vurdu :KK70:

bakdin yemiyor blanderla yesin kiz
ben bugun pirasyi blanderladim vallaa
gecen gun tavuk çorbaisni bile yapcakdm ama bakdim oylede yiyor ellemedim :)
ugrasamam onun tukurlesiyle çigenemsuyle :)
buyyunce nasil olsa yerler simdi beslensinler bi buyuusnlerde
buyyunce kolay :))))))))))
ben hiç blenderlamadım yemeklerini canım hep çatalla ezdim küçükken. şimdide normal veriyorum. pırasayı galan hep bizim gibi yiyor. bezelye kurufasükye hepsini çiğneyebiliyor yeterki yemek istesin :) sadece nohut daha sert onu çiğneyemezde boğazına kaçar diye korkuyorum.

sen ne yapın bu arada ev temizlenecekti bugün oldu mu?

mery60 mery60 şimdi izledim Tunanın o halleri ne öyle allahım şapşiiiiiiiik :KK70: yerim onun ben yemek yapışlarını temizliklerini oynamalarını ya :KK68:

Begümle beraber izledik şaşkın şaşkın ve dikkatlice bakıyo görmen lazım. waffleı görünce pastaaaa dedi :KK70:

Vallahi kız mı olur erkek mi Allah bilir canım ama mavi damarı olanlar için arkası erkek diyorlar :) pırasa yemeği yaptım havuçlu pirinçli salçalı malçalı ne güzel ama berat yemedi tahmin ettiğim gibi oldu daha ilk kaşığı ağzına koymamla ağzından atması bir oldu :KK43: patates kızarttım onu bitirdi tepem atıyor böyle olunca çıldırıyorum ben her gün ona ayrı yemek mi yapıcam hayır yediği yemekte yok ki ya patates ya pirinç ya bulgur sadece bunları yiyor tek yediği bunlar yani ha bi de balık onu da dün yapmıştım zaten hiçbir sebzeye ağzını sürmüyor çocuk bu yaşta bu kadar seçici inşAllah büyüyünce geçer bu durum hiç umudum olmasa da :KK43:
Can'ım Tuna da çok sıkıntılı yiyor ama eninde sonunda yiyor. İlerde biraz büyüyünce Yemediği zaman ben öyle patates filan yapmam valla asla. Yemezse aç kalır, yiyecekse de yine aynı yemeği koyarım önüne.

evet şekerim kadınsal muhabbetler işte :)) sensiz olmaz sende geldin olduu
ya sana özeniyorum anlatıyorsun ya şunu yaptım Tunaya böyle yaptım vs diye. ben mutfakta o kadar vakit geçirmeyi sevmiyorum. yemek yapmaktan evlendikten sonra bıktım. sadece hamurişi pasta vs yapmayı çok severim.
bende artık Begüme öyle özel şeyler yapmıyorum vallahi. ne yiyorsak ona da veriyorum. sadece mesela soya soslu tavuk gibi şeyler yaptıysam ona köfte kızartıyorum. buranın akçaabat köftesi meşhur bilirsin çok güzeldir alıp buzluğa atıyorum. onlar kocaman zaten iki tane yese doyuyor. kurtarıcım oluyor çoğu zaman.

pırasa yüzünden nasıl bi tartışma çıkabilir açıkçası çok merak ettim. yoksa eşin de benim babam gibi pırasayı bile etli mi istedi :KK70: babam onu bile etli yer :KK57: bu erkeklerin etçillik durumu ne böyle ya hakkatten.
bu arada köriki tavuğa bayılırım ama yapmadım hiç. köriden çekiniyorum daha doğrusu nerden nasıl hangi marka alıyorsun sen? bende yaparım belki tarifini senden alıp.

ay sana kıyamam ben bi daha sana ikinci çocuk mevzusu açmayız söz :KK70: şaka bi yana kendine güvenemiyorsan yapma zaten.
tv konusunda da bende bikaç çizgi film dışında izletmiyorum da videoları telefondan bizimkide izliyo. onayazlıktan dönerken yol uzun diye bi tablet almıştık. ama kendisi yere atıp kırdı :/ neyseki bunu tahmin edebildiğimiz için dandik bişey almıştık :KK70:
bu arada kliplerin çocuklar için en tehlikelisi olduğunu duymuştum çok hareket var ya. aman neyse öyle işte çok konuştum çeneme vurdu yine. markete gittik bi mok da almadık 250 lira tuttu deli oldum zaten ondan çeneme vurdu :KK70:
Ay akçaabat köfteye bayılmıştım, orda yemiştik bi usta varmış meşhur selim mi ne.. ama köfteden daha güzeli piyazıydı, oy anam Can'ım çekti valla yarına köfte piyaz mı yapsam :)
Pırasa yüzünden şöyle bi tartışma olmuştu cicim. Eşim pırasayı çooook sulu seviyor, pırasa da pişmiyor ben de su ekledikçe ekledim pişsin diye hem de sulu olsun diye. Bu yüzden ne tadı kaldı ne tuzu salçası bi yana gitti kendi bi yanda :)) üf ne biçim yemek oldu dedim de vay efendim o sulu yap dediği için mi kötü olmuşmuş, ben niye söylenip duruyormuşum :KK70: ay anlatınca da ne saçma geldi :KK70: biz tartışmayı seviyoruz galiba :)) Bu etçillik durumları sanırsam ilk insanlarda erkeklerin avcılıkla beslendiğini kadınların da daha çok toplayıcılıkla yani ot çöple beslendiğinden dolayı filan diyolla :))
Can'ım valla köriyi öyle özel bi yerden almadım Ülker'in ducros marka kirişini kullanıyorum, ne zararı var bilmiyorum ben. Kötü bişey mi yoksa bu köri? Hamileyken yemiyordum sadece. Körili tavuğu çok uydurmasyon yapıyorum her zamanki gibi . Tavuk göğsünü soteliyorum. Sonra Üstüne biraz un atıp kavuşuyorum hafiften, biraz süt döküp bir çay kaşığı köri ekliyorum öyle işte. Makarnayla çok güzel oluyor. Makarnayı da Filiz'in yumurtalı makarnasından kullanın çok lezzetli, ev eriştesi gibi oluyor.

Ya klip de öyle açıp önüne oturtup izletmiyoruz da mabel matizin ahu klibini seviyor :)) aman hepsi zararlı işte de bazen gözden kaçıyor maalesef.

Yaa kız sorma o market alışverişini. Akdeniz ülkesinde yaşıyoruz ve portakalın kilosunu 4 liraya aldık vay anasını.. çok çok pahalı herşey. Kız bir sucuk 40 lira olur mu?? :oha: Eşim de bi oturuşta yarısını yer valla dedim kusura bakma peynire zeytine katık et, tadımlık ye bundan sonra. Öyle bacım hayat pahalı !!

mery60 mery60 şimdi izledim Tunanın o halleri ne öyle allahım şapşiiiiiiiik :KK70: yerim onun ben yemek yapışlarını temizliklerini oynamalarını ya :KK68:

Begümle beraber izledik şaşkın şaşkın ve dikkatlice bakıyo görmen lazım. waffleı görünce pastaaaa dedi :KK70:
Oyy yerim o dilleri :)) mutfakta benimle vakit geçirmeyi çok seviyor, hep beni taklit ediyor. Bugün plastik bıçakla mantar kesti, pek eğlendi. İlerde göbekli ama yemek yapan bi biskolata erkeği olsun diye hep bunlar :KK70:

ben hiç blenderlamadım yemeklerini canım hep çatalla ezdim küçükken. şimdide normal veriyorum. pırasayı galan hep bizim gibi yiyor. bezelye kurufasükye hepsini çiğneyebiliyor yeterki yemek istesin :) sadece nohut daha sert onu çiğneyemezde boğazına kaçar diye korkuyorum.

sen ne yapın bu arada ev temizlenecekti bugün oldu mu?
ay ben bi saat onun miymiyiyla ugrasamamki :))
evet temizledik btti sukur
evde bitti hersey kartonda
bende bittimmm :mad:

sabah 7 de gelecek adamlarr:KK51:

Ay akçaabat köfteye bayılmıştım, orda yemiştik bi usta varmış meşhur selim mi ne.. ama köfteden daha güzeli piyazıydı, oy anam Can'ım çekti valla yarına köfte piyaz mı yapsam :)
Pırasa yüzünden şöyle bi tartışma olmuştu cicim. Eşim pırasayı çooook sulu seviyor, pırasa da pişmiyor ben de su ekledikçe ekledim pişsin diye hem de sulu olsun diye. Bu yüzden ne tadı kaldı ne tuzu salçası bi yana gitti kendi bi yanda :)) üf ne biçim yemek oldu dedim de vay efendim o sulu yap dediği için mi kötü olmuşmuş, ben niye söylenip duruyormuşum :KK70: ay anlatınca da ne saçma geldi :KK70: biz tartışmayı seviyoruz galiba :)) Bu etçillik durumları sanırsam ilk insanlarda erkeklerin avcılıkla beslendiğini kadınların da daha çok toplayıcılıkla yani ot çöple beslendiğinden dolayı filan diyolla :))
Can'ım valla köriyi öyle özel bi yerden almadım Ülker'in ducros marka kirişini kullanıyorum, ne zararı var bilmiyorum ben. Kötü bişey mi yoksa bu köri? Hamileyken yemiyordum sadece. Körili tavuğu çok uydurmasyon yapıyorum her zamanki gibi . Tavuk göğsünü soteliyorum. Sonra Üstüne biraz un atıp kavuşuyorum hafiften, biraz süt döküp bir çay kaşığı köri ekliyorum öyle işte. Makarnayla çok güzel oluyor. Makarnayı da Filiz'in yumurtalı makarnasından kullanın çok lezzetli, ev eriştesi gibi oluyor.

Ya klip de öyle açıp önüne oturtup izletmiyoruz da mabel matizin ahu klibini seviyor :)) aman hepsi zararlı işte de bazen gözden kaçıyor maalesef.

Yaa kız sorma o market alışverişini. Akdeniz ülkesinde yaşıyoruz ve portakalın kilosunu 4 liraya aldık vay anasını.. çok çok pahalı herşey. Kız bir sucuk 40 lira olur mu?? :oha: Eşim de bi oturuşta yarısını yer valla dedim kusura bakma peynire zeytine katık et, tadımlık ye bundan sonra. Öyle bacım hayat pahalı !!
Cemil usta :)) en iyilerinden biridir burda ve dediğin gibi piyazı süperdir bende çok severim. ama en son gelen ikramlık sıcak baklavası herşeye bedel mmhhh.. baklava sevmememe rağmen o bambaşka bişey.
yap bacım yap köfte piyaz mis gibi oh :)
ay gerçekten çok komik geldi şimdi anlatınca pırasadan sevep tartışmanızı :KK70: ama o anı yaşamadan bilemez kimse tabii sinirler geriliyo saçmasapam bişey uzuyo da uzuyo :)

köriden çekinmemin sebebi zararı değil tatlım ayarını tutturamam diye. çok koyunca kötü oluyomuş ya. neyse ben alayım ve deneyeyim çünkü bayılırım. çok severim. dediğin gibi makarnyla harika oluyo bende hep kremalı soya soslu yaparım o da mis gibi oluyor. havuç kabak tavuk sote. krema ve soya sos yanına makarna missss..

kız o mabel matizin klibini sevmesinde napsın çocuğa komik geliyodur :KK70: adamın dans edişi daha doğrusu edemeyişi o kadar komikki kırmızılar içinde :KK70:
ama alıştır annesi mutfağa en güzeli. niye göbekli olsunki senin sağlıklı yemeklerinle biscolata erkeklerine bile taş çıkarır yakışıklım benim :)

hayat pahalı kuzum pahalıki hemfe ne pahalı.. portakalı bi de ihrac ediyoruz yuh. zaten yabancılar bizden ucuza yiyo bizim ürünlerimizi.
sucuğu sosisi eve sokmamaya çalışuyorum ben çok sevmem ama eşimde aynı seninki gibi bi oturuşta yarısını yer :KK57: cidden anlattığın şey mantıklı geldi şu an. bu kadar etçilliğin başka açıklaması olamaz.

Can'ım Tuna da çok sıkıntılı yiyor ama eninde sonunda yiyor. İlerde biraz büyüyünce Yemediği zaman ben öyle patates filan yapmam valla asla. Yemezse aç kalır, yiyecekse de yine aynı yemeği koyarım önüne.
evdeki firini sattim dun, ikili bi elektrikli ocakla idare ediyorum oda bin nazla yanip pisiriyor
oglen bi pirasa pisiiifdm iyi kotu tabi aksamada yediler bayaa burun kivirdilar ama bunu bulmaaynda var yumulan dedim yeyip kalkdilar ama tabi baska yemekolsa iki kati miktarda yerelrdi :)))

blenderlamayi denedinmi canim geerekiyorsa çorba gibi yap
onemli olan yemesi :)
Denedim canın keşke yese de yaparım ben her türlü püreden nefret ediyor mesela muzu öyle yiyor ama püre yapsam yemiyor ısıra ısıra yicek ha bi de havuç yiyor öylece koca havucun yarısını yedi dün çiğ çiğ ısırarak çiğneyerek ayva dilimliyorum onu da yiyor maşallah ben zor yiyorum :) sert seviyor ısırmak istiyor

Büyüdüğünde d böyle yemek seçerse ben de ona ayrı yapmam heralde ama dün patatesi yapmasaydım aç yatacaktı içim elvermiyor inadı inat ne kadar aç kalırsa kalsın ağzını sürmüyor sevmediği bir yemeğe çok denedim

evet ama gerçekten bi kız güzelliği var :) büyüyünce babyface olcak demekki :KK70:

insanın hemcinsi kardeşi olması cidden çok güzeldir herhalde. tamam kardeş her türlü güzel ama benim bi kızkardeşim olsa çok güzel olurdu, çok isterdim. ah gönül isterdi şartlar müsait olsun ve tabiiki psikolojimde. böyle hizmetçili bi hayatım olsa mesela o kadar zengin olsam yapsam 4 tane iki kız iki erkek :KK70: yalnız sanki sipariş veriyoruz he dördü de kız ya da erkek olmayacağı ne malum di mi.
yalnız erkek olma oranı bilimsel olarak daha düşük. o yüzden erkeği bulucam diye 6 çocuk yapanlar var :KK57:
Babyface diyince hep leonardo di caprio aklıma geliyor ergenliğimin baby face örneği basıl yakışıklı bulurdum :)))

Hehe siparişle olsa keşke evet :) ben de isterdim iki kız iki oğlan ama kafa yemelik olurdu o tam.. ben hala uykusuyla uğraşırken diğerleriyle ne yapardım bilmiyorum :) erkek çocuk merakını da anlamış değilim hepsi evlat hatta kız evlat daha değerli bana göre.. allah hayırlı evlat versin yeter ki :)

mery60 mery60 ben de bayıldım little chef tam :)) sen ona bi şapka yap bi de önlük :) şaka bi yana mutfakla uğraşmaları çok güzel bişi hem el kasları için hem de becerileri gelişir, baştan öğrenince ileride de yaparlar bize yardım ederler inşallah :)))

Büyüdüğünde d böyle yemek seçerse ben de ona ayrı yapmam heralde ama dün patatesi yapmasaydım aç yatacaktı içim elvermiyor inadı inat ne kadar aç kalırsa kalsın ağzını sürmüyor sevmediği bir yemeğe çok denedim
Onlariın da bi damak Zevki var sonuçta zorlamak anlamsız olur bence yemekten soğutur sadece :) boşver istediğini yesin.. peki sevdiği şeyle sevmediği şeyi birlikte vermeyi denedin mi hiç? Mesela ayaz gazozu çok seviyor sürekli içmek istiyor bende yemeğini yemesi için o gazozu kullanıyorum bi ondan bi ondan diyorum öyle öyle yiyor :))))

Babyface diyince hep leonardo di caprio aklıma geliyor ergenliğimin baby face örneği basıl yakışıklı bulurdum :)))

Hehe siparişle olsa keşke evet :) ben de isterdim iki kız iki oğlan ama kafa yemelik olurdu o tam.. ben hala uykusuyla uğraşırken diğerleriyle ne yapardım bilmiyorum :) erkek çocuk merakını da anlamış değilim hepsi evlat hatta kız evlat daha değerli bana göre.. allah hayırlı evlat versin yeter ki :)
çok yakışıklı olacak bizim erkekler leonardo da neymiş :) ben daha çok saçlı sakallı erkeklere hayrandım mesela johnny depp hastasıydım lisede :)

sorma bizim milletimizde öyle bi algı var erkek çocuk olmazsa soyadını diğer nesillere aktaramayacaklar ya :) allah hayırlı evlat versin dediğin gibi ama kız evlat bazı yönlerde anne babaya daha düşkün oluyor. ya bu yetiştirmekle ve çocuğun kendisiylede alakalı. ama hani bizim doğamızda var bi anaçlık.

bakarsın ikinci çocuklarımız tam tersi çok güzel uyuyan ve iştahlı uslu bebeler olur belli mi olur kız :)

Dün çıktım hastaneden biliyorsunuz kv ve Kaynim bendeydi itiraf etmeliyimki adnan Salih kilo almıştı çok Güzel yedirmis içinmiş hemde çok az televizyonla Ama diyemedim kilo Almis diye çünkü zayıf buluyordu bende Yok diyordum iştahı var herşey yiyor çocuk sonuçta ama tombul değil vallahi Ne yaptıysa resmen çocuk büyümüş kollari bacaklari tontonlasmis Ama Bugün evlerine gittiler Şuan yalnızım Beni zor günler bekliyor adnan Salih dün resmen büyük kriz atlattı Ne Yemek yedi Ne Bişey uykudan uyandı öğlen kucağıma almadığım için kendini yerlere attı çok ağladı altını acıtmıyor Böyle acayipkriz geçirdi Ama bugün Daha ıyi Hiç bebekle ilgilenmiyor arada göz ucuyla bakıyor bende dün epey ayakta kaldım sahipli topla cokyoruldum dikişlerim ağrıdı Yarın Zaten Eve ebe gelecek alacak dikislerimi Yani zimbalari :) ali Kaan ıyi kilo almaya başladı meme ucu problemi yaşadık hastanede Çünkü korkunç derecede süt doldu birden 3. günü üç falan kalmadı çocukta Doğru düzgün ememiyordu silikon üç verdiler Öyle emdi şimdi Eve geldik göğüsler normale döndü uc olmadan emiyor yeb4 yeb4 Bence Sen nohut vermeyi dene biraz ezebilirsin bizimki yiyor çorbAnın içinde Hiç ezmeden Bişey olmadı yada haşla eli e ver Belki hoşuna gider. bugünkü menum yayla çorba taze fasulye karışık dolma :) BRBM BRBM

Dün çıktım hastaneden biliyorsunuz kv ve Kaynim bendeydi itiraf etmeliyimki adnan Salih kilo almıştı çok Güzel yedirmis içinmiş hemde çok az televizyonla Ama diyemedim kilo Almis diye çünkü zayıf buluyordu bende Yok diyordum iştahı var herşey yiyor çocuk sonuçta ama tombul değil vallahi Ne yaptıysa resmen çocuk büyümüş kollari bacaklari tontonlasmis Ama Bugün evlerine gittiler Şuan yalnızım Beni zor günler bekliyor adnan Salih dün resmen büyük kriz atlattı Ne Yemek yedi Ne Bişey uykudan uyandı öğlen kucağıma almadığım için kendini yerlere attı çok ağladı altını acıtmıyor Böyle acayipkriz geçirdi Ama bugün Daha ıyi Hiç bebekle ilgilenmiyor arada göz ucuyla bakıyor bende dün epey ayakta kaldım sahipli topla cokyoruldum dikişlerim ağrıdı Yarın Zaten Eve ebe gelecek alacak dikislerimi Yani zimbalari :) ali Kaan ıyi kilo almaya başladı meme ucu problemi yaşadık hastanede Çünkü korkunç derecede süt doldu birden 3. günü üç falan kalmadı çocukta Doğru düzgün ememiyordu silikon üç verdiler Öyle emdi şimdi Eve geldik göğüsler normale döndü uc olmadan emiyor yeb4 yeb4 Bence Sen nohut vermeyi dene biraz ezebilirsin bizimki yiyor çorbAnın içinde Hiç ezmeden Bişey olmadı yada haşla eli e ver Belki hoşuna gider. bugünkü menum yayla çorba taze fasulye karışık dolma :) BRBM BRBM
Canım geçmiş olsun ne güzel iyi bakmışlar salihe ama keşke biraz daha kalsaydı kv yani en azından 1-2 hafta daha kalsaymış sen biraz daha iyi olurdun öyle giderdi salihte kardeşine daha çok alışır inş canım zamanla annem de bana diyor beratı bize ver senin doğumuna kadar 2 ay ankarada bizde kalsın ben doğuma geldiğimde getireyim diyor da benle babası istemiyoruz dayanamayız onsuz :) menün de çok güzelmiş canım afiyet olsun ben de bugün patlıcan ve biber kurutmasıyla dolma yaptım canım

X