- 30 Nisan 2015
- 1.802
- 764
- 37
Alıştım canım ev işlerine :) berat çok zorlamıyor artık ilk bir kaç gün zorlamıştı ama şimdi iyiyiz şükür kendi kendine oynuyor yok canım benden kucak istemiyor çünkü istese de almıyorum bunu biliyor artık bana düşkün değil şimdilik hala babasına düşkün iyi ki babası okuldan eve gelince yemek bile yedirmiyor ona babası yemek yerken beratta kucağında oturuyor yapışık geziyorlar evin içinde sürekli kucağında olmak istiyor babası da kıyamıyor ben ağlarsa ağlasın biraz alışır diyorum ona koy yere diyorum ama kıyamıyor ağlamasına öyle yani bir de hep sallanan atına biniyor tv izliyor tv yi fazla da izletmek istemiyorum ama evde çok sıkılıyor dışarı da çıkamıyoruz buz gibi hava onu sürekli oynatamıyorum da enerjim bitiyor hemen ama 24 satte izletmiyorum tabi bazı çizgi filmleri izliyor topsy ve tim niloya rafadan tayfa en sevdikleri :) diğerleri açık olsa bile izlemiyor öyle idare ediyoruz işte canım ev kadını olmanın eennn zor yanı her gün ne pişireceğini düşünmek :) artık aklıma bişey gelmiyor annem burdayken o düşünüyordu benim yerime çok zor ya berat herşey yemiyor bir de onun yiyeceği şeyler yapmalıyım kuru fasülye mercimek nohut hiç yapmıyorum berat asla yemiyor ben de sevmiyorum sebze de yok fazla kışın ıspanak yapıyorum genelde karnabahar pırasa türü sebzeleri de ben seviyorum ama beratla babası hiç yemezler çok uzattım canım kusura bakma :) kısacası yemek yapmak ve berata yedirmek dışında çok zorlanmıyorum şükür
Kardeş mevzusu da bence de öyle canım ya çok erken yapmalı ya da okul çağında çok erken olunca beraber büyüdükleri için erkenden alışmışmış benimsemiş oluyor sanki sonradan 3-4 yaş civarında daha da sıkıntılı gibi ya da büyüdüklerinde herşeyin farkına vardıklarında kardeş olayını algılayabildiklerinde olması güzel mesela görümceminde 3,5 yaşında bir oğlu var şimdi ikincisi doğdu 1 aylık şu an büyüğü çok kıskanıyormuş hep annesini dövüyormuş hiç sevemiyoruz bebeği diyor kıskanmasın diye ben de çok merak ediyorum şimdi berat kardeşi olunca ne yapacak diye :)
Şu yemek mevzusu İnan'ın beni de baydı artık.. hiç bişi aklıma gelmiyor sırf bu yüzden neredeyse haftada ili kez balık yapıyorum pazar günleri genelde dışarıdan istiyoruz e diğer günler? Yemeğin ismini koyduktan sonra kolay ama işte.. bi de ayazla herşeyi yapamıyorum mesela hamur işi sadece pizza yapabiliyorum diğerlerine ayaz bey fırsat vermiyor hep benimle olmak istiyor öff şurdan yazalım akşam be yaptığımızı da hepimize fikir olsun :)))tam babacı çıktı seninki :) olsun ne güzel işte. sen doğum yaptığında babası ilgilenir yine. ama acaba kardeşini görünce sana bi düşkünlük olur mu diye de düşündüm. bakalım görücez :)
yemek konusunu hiç sorma bende bıktım usandım ne pişireceğimi düşünmekten. dediğin gibi çocuk olunca daha zor. biz önceden olsa bişey ayarlar yerdik ama şimdi sağlıklı yemekler yapayım istiyorum. eşimde yemek seçiyor Begümde her şeyi yemiyor. ay bıktım yeminle ya. eşim nohut, ıspanak, karnabahar, brokoli, içinde kıyma olan sulu yemekler yemez. mesela ben nohuta bayılırım ama dört yıldır herhalde bi tek annemlerde falan denk gelince yemişimdir. Begümde yiyemez henüz onu sert. ay bi gün kendime özel nohut pişiricem vallahi
ben hemen hemen her şeyi yerim. bazen işte eşime ayrı Begümle bana ayrı yapıyorum mecbur. ıspanak yapmam lazım bak iyi hatırlattın daha bu mevsim hiç siftah yapmadık ıspanağa. geçen kış kandırmacayla da olsa yemişti bu sefer ne olacak bakalım. işte öyle aynen bende bıktım düşünmekten şu yemek işini bak mevzuyu bende uzattıkça uzattım :))
Berat kendi kendine oynuyosa ne güzel. Begüm hep bizimle oynamak istiyo mecbur oynuyorum ama bazen vallahi sıkılıyorum ya bende tv açıyorum mecbur ama dediğin gibi hep değil. sevdiği şeyler belli. trtçocuk yine en izlenebilir kanal. her çocuk gibi niloyaya bayılıyor :) bi de kare ve başka bi kanalda minik bi kerkentele var adı oscar ona bayılıyo. ona bizde bayılıyoruz çok tatlı :)
yani o kadardan da bişey olmaz napalım. yoksa ne yemek yapabilirim ne çamaşır ne temizlik. onları geç tuvalete gidemiyorum bazen yahu
Tv mevzusu bizde de öyle.. tv açtırıyor sabah kalkarmış kalkmaz.. izlediğinden değil açık olsun istiyor.. sonra da uyuyup uyanınca açmıyorum.. akşamları açıyorum tekrar o zaman izliyor.. walla hiç tv açmadan gününü geçirenler var annelerden Ama bizde olmuyor o yoksa hiç bi iş yapamam ben.. özellikle telefonda video izlerken ben bi ton şey yapabiliyorum.. sırf bu yüzden dil gelişi i zayıf öı diye düşündüm ama bizim okuldaki çocuklar tüm günlerini tv önünde geçiriyor hepsi de şkır şakır konuşuyor demek ki çok da alakalı değil :))))