• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    110
Muadilini aldım oğlum çok sevmişti. Ama dönenceyi yeni doktorlar tavsiye etmiyor dikkat ve odaklanma sorunu yaşıyor diyorlar hareketli cisimler uykuya dalmayı da zorlaştırıyor

Bunu ben de düşündüm. O yüzden de çok ciddi bir para vermek istemiyorum.

Umulan ve istenen o ama beklenmeyen şeyler oluyor çocuklar sarılık oluyor sağman gerekiyor aşırı süt oluyor göğüs emme ile bosalmayıp taş gibi oluyor ateş çıkıyor hazırlıklı olmak lazım elle olanı bile ilk etapta iş görür çok gerekirse elektrikliye geçilir
Annelik ne kadar zor. Olsa sorun olmasa sorun. Ben en azından ekle olanlardan alayım dursun o zaman şimdilik.

Sanırım tecrübesizler değil tecrübeli anneler bordo bereli gibi herseye saldırmışız gibi. Şu an arkadaşlarımdan aldığım bir de önceden kullandığım ile aynı marka ikinci el alıp dezenfekte ettiğim üç tane sağma makinem var en çok ona ihtiyacım olmuştu bir de emzik ve biberon. Oğlanda damak yapışık doğup ameliyat olmuştu genetik olabilir demişti doktor o durum ayrıntılı da belli olmuyor tavşan dudak falan oluyormuş ama bu olmuyor o yüzden hazırlıklıyım
Sağma makinası her durumda işe yarar diye düşünüyorum.
Az gelirse sağıp artırmak için; çok gelirse de memeyi boşaltıp mastit riskini azaltmak için.

Sağmak uzun süren birşey olduğu için eller serbest olan şarj edilebilir makinalardan düşünüyorum ben de, Mochi veya Lansinoh

Sizin böyle deneyiminiz var mı?

Keşke anket açabilsem, tüm deneyimli annelere sorardım.
1. Hastane tipi?
2. Kablolu sağım cihazları?
3. Eller serbest (kablosuz) sağım cihazları?

Evet cogunluk yaralar ilkte herkeste oluyo ama herkesin ki ilerlemiyo bnm göğüs uclari biraz sert o yuzden sanirim oglum emmek istiyodu ama tutturunca cok aciyodu inşallah bu sefer en az hasarla atlatiriz 😁 bende tek göğüsle 2 bucuk yasina kadar emzirdm erkek bebekler düşkün oluyo galibs😂
Evet ağlaya ağlaya emzirdim ilk bir hafta sonra geçti ama özel bir şey de yapmadım geçeceği varmış demek ki. Olabilir erkeklerin kadın memesini beğenme sebebini de bebekken annelerini emmeleri olarak açıklıyor bilim insanları. Ne kadar doğru bilemem ama sanırım doğru 😄

Sağma makinası her durumda işe yarar diye düşünüyorum.
Az gelirse sağıp artırmak için; çok gelirse de memeyi boşaltıp mastit riskini azaltmak için.

Sağmak uzun süren birşey olduğu için eller serbest olan şarj edilebilir makinalardan düşünüyorum ben de, Mochi veya Lansinoh

Sizin böyle deneyiminiz var mı?

Keşke anket açabilsem, tüm deneyimli annelere sorardım.
1. Hastane tipi?
2. Kablolu sağım cihazları?
3. Eller serbest (kablosuz) sağım cihazları?
Eller serbest iç de düşündüm ama onu boşaltırken falan sorun yaşayanları okudum bir de kullanıcı yorumları başta çok güzel sonra çekim gücü azalıyor vs yazmışlardı ben de deneyimim sebebi ile özellikle medela hem pil hem elektrikle çalışanı ikinci el aldım lansinoh ve ohilipsi de arkadaşlarımdan aldım.

Ay evet benim de 1 lt bile sağdığım günler oldu aksine ben işe başlayınca sağamadım çünkü ders araları on dk sınıfta sınıfa giderken bitiyor zaten 15-20 dk sağmak lazım o da olmadı öyle öyle azaltı depoladıklarım bile 2 ay kadar yetti sütüm bittikten sonra Allah herkese nasip etsin sağmak da zor sürekli ama anne sütü olsun da nasıl alırsa alsın olmazsa da mamalar falan artık baya iyi her türlü büyüyecekler ilk kızımda da çok az emzirdim sonra hep mama o zaman sağma olayını bilmiyordun kimse de bana söylemedi mastit olup emzirmeye aralar da verince 2 ay gibi bir süre sonra baya azaldı sonra bitti
İlk gelen sutte ne sagip dolaba atilirsa o oluyo zaten sonrasinda azaliyo illa ki ne kadar emiyosa o kadar geliyo ama mama da bi secenek herkes emzircek diye bi sart yok bnde mama kullandim bi süre sukur bu eksikligi olmadi oglumun

siz de benim gibi devasa oldunuz mu bir de böyle üniversiteye derslere gidiyorum hocalar gelme artık istersen diyorlar
IMG_0408.webp

İlk gelen sutte ne sagip dolaba atilirsa o oluyo zaten sonrasinda azaliyo illa ki ne kadar emiyosa o kadar geliyo ama mama da bi secenek herkes emzircek diye bi sart yok bnde mama kullandim bi süre sukur bu eksikligi olmadi oglumun
Ben kızımda da 2 aydan sonra mama verdim hep ikisinde de bir sorum yok çok şükür 🤣🤣

Bize gebelik eğitiminde süt sağmaya ihtiyaç olmadığını söylediler. O yüzden ben ertelemiştim almayı. Mastit vs hiç bahsetmediler, o kadar kolay anlatıyorlar ki süreci. Anne tecrübeleri de buradaki gibi.

Bu arada piyanolu oyun halısı alan var mı anneler? Orijinal ürünü almaya gerek var mı, muadilleri de aynı mı? Çok kararsız kaldım. İndirime girince kaçırmak istemiyorum..

Bir de dönence arıyorum ama gereksiz pahalılar.
Aslında vücut sütü bebeğin ihtiyacı kadar üretir diye bilgi veriyorlar genel olarak ama herkeste ve her bebekte aynı şekilde ilerlemiyor bu durum. Mesela ilk aylar bebek daha az anne sütüne ihtiyaç duyacak midesi küçük olduğu için. Ancak süt fazla gelirse de sağmak zorundayız ki sağmazsak sıkıntılı bir durum asıl. Ben sağıp süt poşetlerini buzluğa atmama rağmen mastit oldum sürekli. Sağmasaydım düşünemiyorum halimi. Ama bu herkeste böyle olmayabilir. Hatta ben ilk bebegimde yaşadım belki bunda yaşamayacağım bu da kesin değil.

Ahahahah evet ya füze gibi duruyor karnım. Benden önce o gidiyor her yere 😄
Aldığım kilo da 7,5 oldu onun da sonunu yeni aldım bu nasıl bir göbek ya diğerlerinde kiloluydum yayvandı göbeğim bunu taşımak daha zor ya da yaşlandığım için artık çok ağrılı ilkinde 25 yaşında idim şimdi 39

Aldığım kilo da 7,5 oldu onun da sonunu yeni aldım bu nasıl bir göbek ya diğerlerinde kiloluydum yayvandı göbeğim bunu taşımak daha zor ya da yaşlandığım için artık çok ağrılı ilkinde 25 yaşında idim şimdi 39
Kıza hamile olanların yuvarlak erkeğe hamile olanların sivri diyorlar da doğru değildir herhalde. Gerçi benim ikinci erkek ilki de sivriydi ama. Bu bir ay öncesine kadar karnım iyiydi ama doğsun artık demeye başladım. Cidden karnım benden ayrı çok bağımsız duruyor 😄

Aslında vücut sütü bebeğin ihtiyacı kadar üretir diye bilgi veriyorlar genel olarak ama herkeste ve her bebekte aynı şekilde ilerlemiyor bu durum. Mesela ilk aylar bebek daha az anne sütüne ihtiyaç duyacak midesi küçük olduğu için. Ancak süt fazla gelirse de sağmak zorundayız ki sağmazsak sıkıntılı bir durum asıl. Ben sağıp süt poşetlerini buzluğa atmama rağmen mastit oldum sürekli. Sağmasaydım düşünemiyorum halimi. Ama bu herkeste böyle olmayabilir. Hatta ben ilk bebegimde yaşadım belki bunda yaşamayacağım bu da kesin değil.
Eğitimdeki hemşire, ebe, doktor hepsi ısrarla gerek yok, hastane çantasına da koymayın sakın dediler. Neden bu kadar ezber bilgileri sunmayı sürdürüyorlar, hayret gerçekten.

Bize gebelik eğitiminde süt sağmaya ihtiyaç olmadığını söylediler. O yüzden ben ertelemiştim almayı. Mastit vs hiç bahsetmediler, o kadar kolay anlatıyorlar ki süreci. Anne tecrübeleri de buradaki gibi.

Bu arada piyanolu oyun halısı alan var mı anneler? Orijinal ürünü almaya gerek var mı, muadilleri de aynı mı? Çok kararsız kaldım. İndirime girince kaçırmak istemiyorum..

Bir de dönence arıyorum ama gereksiz pahalılar.

Dönence önerilmiyor. Bebekler sürekli dönen bir nesneye baktığı için onlarda otizm riskini arttırıyor diye biliyorum. Ayrıca bebeğin üstünde toz yükü, alerjik vs de olabiliyor.

Süt olayı tamamen kişisel, siz iyi düşünün. Bazen çok şey bilmek de kafa karıştırıyor. Bu dönemde zorlanırsanız devlette artık emzirme danışmanları var, onlar yol gösterir. Çevredeki büyüklere çok da sormamak lazım, çünkü geneli kendini övme peşinde, sütüm şöyleydi sütüm böyleydi😅 bir de birine çok danışınca maalesef kendinde her şeyi hak görüyor. Annelik tecrübe işi olduğu kadar güdüsel bir şey aynı zamanda.

Back