sana kesinlikle katılıyorum. bende ikinci çocuğu en az 5 yaşına gelince düşünüyorum. o zaman ona güzelce anlatıcam inşallah. gerekirse hastaneye yanıma bile alırım. yeterki o zaman benim hissettiklerimi hissetmesin.İkinci öovukla birlikte doğal olarak ilk çocukla eskisi gibi ilgilenemiyor anne bu çok normal ana be olursa olsun yanında olmalı bence.. gerekirse yaka iğnesi gibi ikisini de idare etmek lazım, yaş aralıkları az olunca daha zor bence çünkü elit miktarda ilgi ve sevgiye ihtiyaçları var..
Yani ben yatılı olarak anneanneye falan 3-3,5 yaştan sonra bi gecelik veririm ama çok zorunda kalırsam yoksa onun yeri benim yanım :)))
canım eğer özel değilse annenin bir kardeş yapmamasının nedeni nedir?Ya var ya kardeşim olmadığı için kendimi çok şanssız hissediyorum.. insanlarda da tek kıskandığım şey kardeş.. basıl birşey hiç bilmiyorum, basıl bir sevgi.. görümcemi sevmiyorum ama o bi kesin :))) ama onu da böyle kendime itiraf ettiğimde kıskandığımı fark ediyorum gıcık oluyorum ona :)))) ayyy ne kötüyüm :)))
Canim yaa dun okudum yazma firsatim olmadi ne uzuldum ne sinirlendim anlatamam. Ne kadar ayip bisey. Bi de yani onun onune koymasi cok cok fena. Ne olur yani en azindan rol yapsa. Hergun gorusmuyosunuz sonucta. Kalp kirmaya ne gerek var. Seni az da olsa anladim. Kv de cogunlukla bugun sana sunu yaptim bunu yaptim diyo esime. Sinir bisey. Cok bozuluyo insanbak ben sana bi yumurta tarifi vereyim sabah sabah nasıl güzel boğazına dizilir kahvaltı gör. kaynanasın, kıymalı yumurta yaparsın ve oğlunun önündeki kahvaltı tabağını çekip önüne koyarsan gelinine de sende burdan alırsın dersin. Nasıl? bir cumartesi sabahı nasıl katledilir kaynana evinde yaşıyorum her geldiğimizde ististasız. nefret ediyorum burdan!! ya ben çok yumurta meraklısı değilim ayrıca az pişmiş yumurta yemem asla ama yaptığı o kadar üzdü ki beni. ağlayacaktım az daha. belki kötü niyetli değil ama çok düşüncesizce. ne yani ben kedi miyim ordan otlanacağım. eşim bile farketti niye sadece benim önüme koyuyorsun dedi. hep böyle yapar. mesela yemek zamanı geldi. etli bişey yapar sadece eşime yapar önüne koyar meri ne yerse yer zaten. dediğim gibi yemek önemli değil kesinlikle ama bu saçma davranışı beni sinirlendiriyor. ve bu olay by sabhkilerden sadece biri. negatiflik akıyor evden yaaaa! anne babalarla bu yüzden görüşmek istemiyorum. keşke bin km uzakta olsam hepsine!!
Canim sevindim ya bisey cikmamasina. Insallah disleksi falan da cikmaz. Icin rahatlar. Sen cok ilgili bi annesin masallah. Herseylerini takip ediyosun ucunun de.gittik geldik dr a
ogretmenin bahsettigi seyi saçma buldu
yani o bi belirti deilmi$,goz kaymasi kriz fln olmasi lazim diyor tek basina hayal gorme den epilepsi çikmazmis
çokk sukurr içim rahatladi
dunden beri yerdemiyim gokdemi bilmiyorumm
Allahim saglik versin hayirlisini versin baska hiç bisey istemiyorum
disleksi yle ilgili uzmanada reçetemizi aldik varsada yoksada bakicaz basimizin çaresine cani saolsun oglumun ..
pazartesi kendi ogretmeniyle gorusup okul psikologunu sorucam
Canim yaa gecmis olsun.yok ya düşecek kadar kötü olduğunu sanmıyorum ama acıtıyor azıcık olsa bile. bugün zaten kızı babasına bırakıp pazara gittim sandalet giydim mecbur bu mevsimde. allahtan hava bayağı sıcakmış bugün yandık resmen.
evet canım eşim pansuman yaptı dün akşam temizledi batikonla sardı sonra bugün daha iyi çok şükür. şu an tutamıyorum bileanca geçince biraz da tırnağım uzasın pediküre giderim. hep de küt kesiyodum ama oje sürmüştüm çıkarırken ojeyi törpüyle de uğraştım kenarı çıksın diye bayağı bi uğraştım tırnakla yani ondan oldu herhalde
Aman yaa o kadar iyi anladim ki su an hissettiklerini. Benim annem oglu gibi davranir. Herseyi oncelikle esime verir. Onun sevdigi seyleri yapar. Ne bileyim her yonden dusunur. Ama kv once oglunu dusundugunu hissettiriyo malesef. Ki benimki yine cok anlayisli iyi bi kv dir. Olmuyo anne gibi. Ayni evde olunca bi de insan herseye bozuluyo. Ne kadar uzak o kadar iyi.Yuh! Olayı fena abartmış, yani kötü niyetle değil diyorsun da yedi kat el evimize geldiğinde bizler ne yedireceğimizi şaşırıyoruz kaldı ki sen gelinisin
O an ne hissettiğini çok iyi anlayabiliyorum, gözlerinin dolması, içinden şakın ağlama diye kendine kızman, bi daha tövbe gelmem demen.. benim de çok oldu böyle gerçekten.. oğluna yemek doldurur, sonra bi anda bana doldurmadığını fark eder ve yabancı değilsin kendin almak istersin diye doldurmadım yemek der.. ya ya sen onu benim külahıma anlat..
Eşim yine yoktu hemen hafta iki gün şehir dışındaydı.. neyse işte yemek yemeden önce ayazı uyutmaya götürdüm ve çok uzun sürdü bi saatte anca uyudu onun uyumasını beklicem diye ben de uyuya kalmışım üstümde tişört ve inçe eşofmanla.. ey kadın bari üstümü ört demi, bi kaç saat sonra bir uyandım ki buz tutmuş her yerim nasıl üşümüşüm.. karnım da o kadar aç ki.. baktım içerde ışık yanıyor kapının cam bölmesinden yansıyor kendileri koltukta oturuyor çay içiyordu.. hiç girmedim geri yattım sinirle.. kendi oğlu veya kızı olsa uyandırır aç yatma diye, örter üstünü beş kat üşür diye..
Dicem o ki olan bize oluyor bacım gerçekten, bunlar niye böyle bilmiyorum.. sen elin için o kadar yol gidiyorsun görsün ailesini ve torununu diye onun yaptığı şeye bak.. gıcıklık yapıp hiç gitmeye de bilirsin.. ve böyle şeyler hep eşle kavga etmeyle biter
Canim hep ayni seyleri yasiyoruz. Duru da biseye dalmisken bi tuvalete gideyim diyorum. Yaninda biri varken bile hemen farkediyo aglaya aglaya pesimden geliyo. Tuvalete girmissem de kapimda agliyo. Cok komik ya. Yaninda biri varken bile boyle yapiyo.ahhh canım arkadaşım yaaa sanki beni anlattın ya da hepimizi :))
hem hüzünlendim hem sonunda güldüm bit demene :)) yerim ben o bitiya evet anlattığın kadarıyla Ayaz çok yapışık sana ama çok normal iş dışında hiç bırakıp gitmediğin için.
ama buna can dayanmaz mesela yemek yaparken kucağına almasan ne yapar? Begüm de çoğu zaman ben yemek yaparken kucağıma gelmek istiyor ama ben o kadar uzun süre taşıyamıyorum belimden mecbur ağlatıyorum. öyle de olsun istemiyorum ama ne yapayıminan tuvalete birlikte giriyoruz bazen bi odaya girip kapıyı kapattığım zaman sanırım benim gittiğimi zannediyor korkuyor o yüzden alıyorum yanıma.
yani hemen hemen bu yaşta aynılar bu konularda. bizimkiler biraz daha aşırı tabii
o eski hayatı bazen bende o kadar özlüyorumki. inan tek başıma amaçsızca sokaklarda yürüsem bile bana yeter bazen. yalnız başıma otursam deniz kenarına bi çay kahve içsem, kafamı dinlesem.. artık bu hayaller bir daha anca onlar büyüyünce. neyse sağlıkla büyüsünlerde :)
saol canimCanim sevindim ya bisey cikmamasina. Insallah disleksi falan da cikmaz. Icin rahatlar. Sen cok ilgili bi annesin masallah. Herseylerini takip ediyosun ucunun de.
seninbu kv dogumdan sonra level atladi yaseminimkızlar bugün göz kontrolüne götürdüm şükür bişey yokmuş gayet iyiymiş.
ama ben bugün öyle bir gün yaşadımki henüz yeni sakinleşmiş durumdayım. kayınvalidemi de aldım yardım eder bana diye. ama bir yerine iki çocuk baktım resmen. o gelmese çok daha rahat olurdum. bir daha aslaaaaaa onunla dışarı çıkmam kız varken.
o kadar çok şey yaşadımki şu kadarını söyleyeyim hastanede ücreti öderken onlar kayboldu birden. çantası bende kaldı yani telefonu falan. tüm hastaneyi alt üst ettim yoklar kafayı yicem. anons ettirdim adını düşünün. yine yok yine yok elim ayağıma dolandı. ağliycam artık nerdeyse. bi de alt kata bakayım dedim bi bakarım çocuk polikliniğinin önünde çocuklarla oynuyolar. neymiş görmüşgitmek istemiş çocukların yanına. o da burda zannediyomuş doktoru. ya insan bi düşünmez mi yirmi dakikadır yok bu kadın nerde acaba diye.
sonra dışarda bi kaç işimiz bardı o arada yaşadıklarımı anlatmayı ne benim sinirlerim kaldırır ne kelimeler yeter. ama yok bir daha evine bırakırım sadece naparsa yapsın ama dışarı aslaaaaa..
hayirlisi be gulummmYa var ya kardeşim olmadığı için kendimi çok şanssız hissediyorum.. insanlarda da tek kıskandığım şey kardeş.. basıl birşey hiç bilmiyorum, basıl bir sevgi.. görümcemi sevmiyorum ama o bi kesin :))) ama onu da böyle kendime itiraf ettiğimde kıskandığımı fark ediyorum gıcık oluyorum ona :)))) ayyy ne kötüyüm :)))
kendini kaybetti torunu olduktan sonra. neyse ya hiç konuşmak istemiyorum daha aklıma geldikçe sinirlerim zıplıyor..seninbu kv dogumdan sonra level atladi yaseminim
yada sen farkli bi yerden bakdin dogumdan sonra
goturme anam yaninda ne isi var
sen halledersin herseyi en iyi sekilde
çok komikler :) Durukuşumda kapının önündeki mermere oturuyo muCanim hep ayni seyleri yasiyoruz. Duru da biseye dalmisken bi tuvalete gideyim diyorum. Yaninda biri varken bile hemen farkediyo aglaya aglaya pesimden geliyo. Tuvalete girmissem de kapimda agliyo. Cok komik ya. Yaninda biri varken bile boyle yapiyo.
Hahahaya zaten bizim gıybetten ne olacak, anca Kv çekiştiriz sonra da sinir olduğumuzla kalırız :) hem dedikodu değil, kişileri inceliyoruz biz, psikolojik ve eğitsel açıdan bakıyoruz olaya :))))
ay sensiz olur mu
basimiza tas yagiyiormus bideeeay sensiz olur muburda aktif olan 10 kişiyi geçmez işte hepimiz bi toplansak gıybetten ev çöker
Allahim yaa resmen cocuk bu kadin yaa. Tam cocukla cocuk oluyo yani gercekten. Her istedigi de yapillmaz ki yani. Destek olacagina kostek olmus. Aman neyse ki gozunde bisey cikmamis kuzununkızlar bugün göz kontrolüne götürdüm şükür bişey yokmuş gayet iyiymiş.
ama ben bugün öyle bir gün yaşadımki henüz yeni sakinleşmiş durumdayım. kayınvalidemi de aldım yardım eder bana diye. ama bir yerine iki çocuk baktım resmen. o gelmese çok daha rahat olurdum. bir daha aslaaaaaa onunla dışarı çıkmam kız varken.
o kadar çok şey yaşadımki şu kadarını söyleyeyim hastanede ücreti öderken onlar kayboldu birden. çantası bende kaldı yani telefonu falan. tüm hastaneyi alt üst ettim yoklar kafayı yicem. anons ettirdim adını düşünün. yine yok yine yok elim ayağıma dolandı. ağliycam artık nerdeyse. bi de alt kata bakayım dedim bi bakarım çocuk polikliniğinin önünde çocuklarla oynuyolar. neymiş görmüşgitmek istemiş çocukların yanına. o da burda zannediyomuş doktoru. ya insan bi düşünmez mi yirmi dakikadır yok bu kadın nerde acaba diye.
sonra dışarda bi kaç işimiz bardı o arada yaşadıklarımı anlatmayı ne benim sinirlerim kaldırır ne kelimeler yeter. ama yok bir daha evine bırakırım sadece naparsa yapsın ama dışarı aslaaaaa..