2015 Şubat Anneleri

yeb4 yasemincim tirnak duserse kokten kurtulursun geri gelir merak etme
ama açik ayakkabi giymen lazim bi sure bant fln yapisirsa çok acir

hatta dusmezse cerrah a git çekdir rahatla
yok ya düşecek kadar kötü olduğunu sanmıyorum ama acıtıyor azıcık olsa bile. bugün zaten kızı babasına bırakıp pazara gittim sandalet giydim mecbur bu mevsimde. allahtan hava bayağı sıcakmış bugün yandık resmen.

evet canım eşim pansuman yaptı dün akşam temizledi batikonla sardı sonra bugün daha iyi çok şükür. şu an tutamıyorum bile anca geçince biraz da tırnağım uzasın pediküre giderim. hep de küt kesiyodum ama oje sürmüştüm çıkarırken ojeyi törpüyle de uğraştım kenarı çıksın diye bayağı bi uğraştım tırnakla yani ondan oldu herhalde

Yuh! Olayı fena abartmış, yani kötü niyetle değil diyorsun da yedi kat el evimize geldiğinde bizler ne yedireceğimizi şaşırıyoruz kaldı ki sen gelinisin

O an ne hissettiğini çok iyi anlayabiliyorum, gözlerinin dolması, içinden şakın ağlama diye kendine kızman, bi daha tövbe gelmem demen.. benim de çok oldu böyle gerçekten.. oğluna yemek doldurur, sonra bi anda bana doldurmadığını fark eder ve yabancı değilsin kendin almak istersin diye doldurmadım yemek der.. ya ya sen onu benim külahıma anlat..

Eşim yine yoktu hemen hafta iki gün şehir dışındaydı.. neyse işte yemek yemeden önce ayazı uyutmaya götürdüm ve çok uzun sürdü bi saatte anca uyudu onun uyumasını beklicem diye ben de uyuya kalmışım üstümde tişört ve inçe eşofmanla.. ey kadın bari üstümü ört demi, bi kaç saat sonra bir uyandım ki buz tutmuş her yerim nasıl üşümüşüm.. karnım da o kadar aç ki.. baktım içerde ışık yanıyor kapının cam bölmesinden yansıyor kendileri koltukta oturuyor çay içiyordu.. hiç girmedim geri yattım sinirle.. kendi oğlu veya kızı olsa uyandırır aç yatma diye, örter üstünü beş kat üşür diye..

Dicem o ki olan bize oluyor bacım gerçekten, bunlar niye böyle bilmiyorum.. sen elin için o kadar yol gidiyorsun görsün ailesini ve torununu diye onun yaptığı şeye bak.. gıcıklık yapıp hiç gitmeye de bilirsin.. ve böyle şeyler hep eşle kavga etmeyle biter

Hepimiz dedik epilepsi farklı diye :) ama annesin işte için rahat etmiyor.. diğerleri de kötü şeyler değil bi çok çocukta var ve başarısını zekasına engel değil bu yüzden hiiiiiç üzülme.. allah beterinden korusun dermansız dert vermesin

hakanin kilosu çok deilmis normalmi$
sen guçsuzsun dedi bana dr
hakli galiba, kol bel boyun kalmadi heryerim agriyor çocugu zor tasiyorum (
sabahtan beride boynum tutulmus gibi agriyor kafami zor çeviriyiomm
Kaç kiloymuş ki?
Kıs artık basıl taşıyalım gerçekten çok zor güçsüzlükle alakası Yok kocaman oldular artık..

Ayaz ben yemek yaparken hep kucağımda tek elle yemek yapıyorum ama sol kolum var yaa nasıl ağrıyor,belimi hiç saymıyorum bile.. 14 kilo oldu benimki nasıl taşıyayım

13 kg
benimkide çok kucak istiyor gece uyyamiyorum valla siizisindan kollarimin
çogu istemesinde aglayip kaliyor tabi alamiyorum
ama gunde iki defa en az meerdiven inip çikiuorum okula gitmek için
valla bana kalsa 20 kg gibi kolum agriyinca sanki tas taisyorum gibi geliyor ..

Teşekkür ederim canım beniiim, biliyorum.. iyi ki vardınız walla yoksa kime söylerdim bunları
benim içinde öyle, siz de iyiki varsınız
bu arada tırnağıma o dediğini de daha önceden yapmıştım ama bu sefer iltihap olmuş onu yapmak ne kelime tutamıyodum bile. şimdi iyi çok şükür.

iyi pazarlar kızlar. umarım güzel bir haftasonu geçirmişsinizdir. benimki gayet sıkıcıydı

pazar günleri zaten eşim çalışıyor, sadece cumartesi evde. c.tesi de bişey yapmadım. pazara git yemek yap çamaşır yıka as

bugün de bir pazar ritüeli olarak temizlik yaptım tabii. nefret ediyorum pazar günlerinden. bekarken ailemle hep pazar günleri özellikle kahvaltıda bir arada olurduk. şimdi yalnız kalınca aklıma o geliyor hüzünleniyorum. hele pazar kahvaltılarının anlamı çok başka benim için o yüzden tek başımayım diye atıştırıp geçiştiriyorum. sonra da kendimi temizliğe ve peşimde dolaşan küçük pireye adıyorum, günün sonunda da şu an olduğu gibi belim yamuluyo

Yaaa ne demezsin çok güzeldi hafta sonu
Ya ben ayaz olalı hafta sonu mu nedir hiç anlayamıyorum, eskiden olsa hafta sonu bi iki saat daha fazla uyurdum, temizliğimi rahat rahat yapardım, değişik yemekler denerdim, tatlılar yapardım, dışarı çıkardım, kitap okurdum, akşamları eşimle dışarı çıkardık, şimdi bunların hiiiiç biri Yok yapamıyorum
Benim pire değil bit walla bulaşıyor bana evdeyken bi daha bırakmıyor, banyoya bile onunla giriyorum, yemek yaparken kucağımda, temizlik desen, fırsat vermiyor bna hiç nerde o eski hamarat kadın

ahhh canım arkadaşım yaaa sanki beni anlattın ya da hepimizi :))

hem hüzünlendim hem sonunda güldüm bit demene :)) yerim ben o biti ya evet anlattığın kadarıyla Ayaz çok yapışık sana ama çok normal iş dışında hiç bırakıp gitmediğin için.

ama buna can dayanmaz mesela yemek yaparken kucağına almasan ne yapar? Begüm de çoğu zaman ben yemek yaparken kucağıma gelmek istiyor ama ben o kadar uzun süre taşıyamıyorum belimden mecbur ağlatıyorum. öyle de olsun istemiyorum ama ne yapayım inan tuvalete birlikte giriyoruz bazen bi odaya girip kapıyı kapattığım zaman sanırım benim gittiğimi zannediyor korkuyor o yüzden alıyorum yanıma.
yani hemen hemen bu yaşta aynılar bu konularda. bizimkiler biraz daha aşırı tabii

o eski hayatı bazen bende o kadar özlüyorumki. inan tek başıma amaçsızca sokaklarda yürüsem bile bana yeter bazen. yalnız başıma otursam deniz kenarına bi çay kahve içsem, kafamı dinlesem.. artık bu hayaller bir daha anca onlar büyüyünce. neyse sağlıkla büyüsünlerde :)

Ya ben ağlamasına o anda tahammül edemediğim için alıyorum, üzüldüğüm içşn değil.. o anda ağlarken Benin elim ayağıma dolaşıyor yA bir şeyi yakıyorum yA yemeğin içine birşey koymayı unutuyorum gibi.. bu yüzden alıyorum, etrafa tezgaha oturtuyorum, sonra yine kucak derken bi şekilde oluyor ama dediğin gibi bel, boyun, bacak kalmıyor senin bi de fıtık var daha kötü, aslında hiç kucağına almaman Laz'ım ama mümkün değil..

Kız aynı, tuvalete de benimle geliyor, saçımı sabahları yaparken de, dışımı fırçalarken de,makyaj yaparken de :) her an yanımda bırakmıyor velet :)))

Haklısın sağlıklı olsunlar da, ama işte bi de sinirlenmesem, bazen tahammülsüz oluyorum kızıyorum.. gereksiz ama işte birikim oluyor :))

Benim derdim illa yalnız bişi yapmak değil, ayazı seve seve o dediğin hayallerin içine katmak isterim ama durmuyor kş velet dışarıda, sürekli kırıp döküyor kıpır kıpır sanırsın at koşturuyor :) bu yüzden de en iyisi çıkmamak diyorum..

Cafelerden geçerken çok görüyorum kadın akmış çocuğunu küçük ayazdan belki de yaşıtı, oturtmuş mama sandalyesine, çocuk ordan bi şeyler yerken o da hem dergisini okuyup aynı zamanda kahvaltısını yapıyor.. bu bende mümkün değil daha doğrusu bizde :)

Lafımı esirgemem ama o an kızgınlıktan çok hüzün duydum, boğazım düğümlendi. Bırak bi kelime etmeyi ağzımdakini tutamadım, bişey de yemedim. Zaten artık ayda bir anca görüşürüz, gitmek istemiyorum artık.

Üfff ne zor bu insanları anlamak, ne yapıyoruz ki biz onlara? Senin kv daha beter! Misafir olsa gider üstünü örter izzeti ikram bilmem ne.. bi laf söylesem hakkaten eşimle kavga eder daha beter hale gelirdik. Ne kadar az görüşürsen o kadar iyi işte. No kaynana no kıray

Ya Can'ım kendi salak haftasonumdan sana bi geçmiş olsun da diyemedim haa.. ne yaptın tırnağına nasıl oldu? Haftasonlarına çok anlam yüklememek lazım, çok beklentiye giriyoruz. Ben de öyle oluyorum, güzel bi kahvaltı yapalım, doya doya uyuyalım, iş yapmayalım, gezelim filan istiyorum ama mümkün olmuyor. Olmadıkça da olmuyor hatta. Bugün yolda yürüyen emekli eşofmanlı emekli teyzelere amcalara bile özendim valla biliyor Muş'un :) oh gazetelerini almışlar kollarının altına, termal eşofmanlarını giymişler, sabah sakince sessizce kahvaltılarını yapmışlar, aylak aylak telaşsızca yürüyüş yapıyorlardı :) senin durumun daha zormuş, yalnız insanın canı bişey yemek istemez gerçekten.. ya Can'ım bak şimdi aklıma geldi ne zamandır söyleyecektim, sen büyük bir şehirleşin ne güzel, haftada birkaç günlüğüne bi spor salonuna yazılsana. Bir kaç saat kendine vakit ayırmış olursun. Olmaz mı?

Allahım beynimdeki kelimeleri yazıya dökmüşsün sanki aynnnnııı hisler, ayyyynı durumlar. O cızırtılı anırık sesine dayanamıyoruzzz artık ağlamıyor sadece gıcık gıcık cızırdıyor. Bende sussun da isterse kolum kopsun artık diyorum. Bu hafta sonu tam bir felaketti , iki gün kaka yapmadı nedense, sanırım kaka yapmadığı için de hiç bişey yemedi, yada dişten bilmiyorum. Tam da kv ye gittiğimiz hafta sonu iştahsızlığa tuttu! Kv de biliyorsun, tok çocuğa yemek yedirmeye kalkar, sabah aldı yanımızdan Tuna'yı bende fırsat bulmuşken uyuyum dedim, amanın Tuna'nın sesi geliyor içerden, kv bi oyunlar bi gürültüler filan, iki yumurtalı kaşarlı bissürü bişeysi bi tas karışım hazırlamış, Tuna onu kessen yemez, arkasında koşuyor şokkk . Akşama kadar onun muhabbeti sürdü.. Tuna zaten eşek arısı yutmuş gibi bir saniye oturmadı. Karıştırmadık yer, indirmedik vazo, elektrik süpürgesi, fırça, kepçe bırakmadı! Nolaydı bizde otursak şöyle bi kappiçino içsek , tatlış yumurtalarımızda mama sandalyesinde otursalar , yuncaklarıyla oynasalar, minnoş minnoş sütlerini içseler.. olmazzzzz illa hep birlikte koşacaz danalar gibi

anladım canım bazen o yalandan gıcık ağlamaları beni de deli ediyor ama duymamaya çalışıyorum öyle anlarda şarkı söylüyorum :) ama başka türlü ağlayıp ge ge ge diye ellerini açıyo kucağına al beni diye o zaman alamayınca üzülüyorum napayım.

hiç kendini suçlama inan çoğumuz sesimizi yükseltiyoruzdur. ben bunca yıllık hayatımda çocuğuna biraz olsun sesini yükseltmeyen bir kişi tanıdım kuzenimin eşi. kadın kızına 6 yıldır çıt dememiştir herhalde mizacı o, sinirleri alınmış kadının :) kızı da inanılmaz şımarık ama gıcık şımarıklık tam.
bazen gereksiz bağırıyoruz evet ama tahammül edemiyoruz bizde insanız ne yapalım

makyaj yaparken çok şaşkın bakıyolar di mi :)) ay çok şekerler böyle düşününce

vallahi ben tek başıma çıkmak istiyorum yaaa. hiç bi zaman o cafede oturan kadınlar gibi olamayacağımızı bildiğim için bi de o kadınlar topuklu giyer. ben düz ayakkabıyla sendeliyorum çocukla çıkınca

canım benim ne hissettiğini anlayabildim.. bende geçen gün bir şey yaşadım onun yanında ağlamamak için zor tuttum kendimi. insanın boğazına düğümleniyor bir şeyler di mi? bir gün yeri zamanı gelir ya da bir daha yaparda söyle mutlaka..

sağol tatlım ne demek, daha iyiyim teşekkür ederim

ya çok haklısın, anlam yüklememek gerek. insan beklentiye girdikçe mutlu olamıyor yapamayınca. bi dahaki haftasonu öyle yapıcam :)

ya içimiz yaşlanmış bizim inan bende günlere giden teyzelere özeniyorum özgürce hamurişi yemek ve sınırsız gıybet şaka bi yana sahilde bi yürüyüş bana şu an en büyük lüks.

spora yazılırım sorun değil aslında. eşimde bi kaç saat idare eder. ama ben spor salonlarını hiç sevmiyorum. eminimki bırakırım. bizim burda sahil yürüyüş yolu çok güzel. haftada üç kez koşmaya çıksam bile bana yeter. eşim gidiyor arada göbek aldı başını gidiyor eritmeye çalışıyor. ancak kaynanama bırakıp bende onla gidersem işte. eşime bırakıp gitsem akşam oluyor akşam tek gidemem.

yani aslında kendimize zaman ayırmak yine bizim elimizde ama vakit olmuyor, işler bitmiyor. onlar olsa çocuğu bırakacak durum olmuyor. ama en azından yürüyüş için fırsat yaratıcam..

Hadi sen yine ayda bir göreceksin ben her gün görüyorum ıyyyy geldi yine bu sabah

Yaaa senin de iştahsız dönemleri hep Kv nin yanına gittiğin zamanlara denk geliyor aksi gibi :) ya da onda o ortamı sevmiyor bi de böyle düşün :)))

Eşek arısı yutmuş gibi yA hiiiç gülecem yoktu haa

Bizimkiler de mi sorun var bizde mi anlamadım ben walla demek ki bizde sorun :))

Yalnız gala gülüyorum ben eşek arısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…