2015 Şubat Anneleri

burnunu temzileyim dedim agliycam diye mahvoldi kendini kusturdu
yuh be çocugumm bi çocuk sinirden aglayip kendini kustuturmu yaaa
daha neler gprucem acabaa

olan ona oldu aç aç uyudu simdi
ha bide bana oldu tabi kusmugu temizlicem sanki az isim varmis gibi
burnunu temizlemesem gece uyyamazdi oksuirukden temizleyincede boyle oluyir napicam ben yaa

gozumu açip kapasam nisan gelse daha 6 ay var koca 6 ay offff offf

burnunu temzileyim dedim agliycam diye mahvoldi kendini kusturdu
yuh be çocugumm bi çocuk sinirden aglayip kendini kustuturmu yaaa
daha neler gprucem acabaa

olan ona oldu aç aç uyudu simdi
ha bide bana oldu tabi kusmugu temizlicem sanki az isim varmis gibi
burnunu temizlemesem gece uyyamazdi oksuirukden temizleyincede boyle oluyir napicam ben yaa

gozumu açip kapasam nisan gelse daha 6 ay var koca 6 ay offff offf
Ben de kış aylarını hiç sevmiyorum hastalık açısından :KK43: inşallah Hakan'ım en kısa zamanda düzelir.. walla ayaz hayatta temizletmez hiç
Denemiyorum bile.. burnundaki sümğklerden çok rahatsız olduğunda o burnunu kaşıya kaşıya bi şekilde çıkartıyor yoksa dediğin gibi kıyamet kopar

Ben de kış aylarını hiç sevmiyorum hastalık açısından :KK43: inşallah Hakan'ım en kısa zamanda düzelir.. walla ayaz hayatta temizletmez hiç
Denemiyorum bile.. burnundaki sümğklerden çok rahatsız olduğunda o burnunu kaşıya kaşıya bi şekilde çıkartıyor yoksa dediğin gibi kıyamet kopar
sumuk zaten akiyor her yerimiz salya sumuk oldu ala gece çok oksurdu dun uyyamadi oksurukden , bu gece rahat uyusun dedim ne bileyim boylr kiyamet kopacagini
gunduzde yaptim agladi ama sonra susmustu :))
ben aslinda krup dan supheleniyorum insallah o olmaz gece gecee
abisi çok olurdu geçicii bisey ama insanin eli ayagina dolaniyor çok kotu :KK43:(

Begüm bugün dışardayız diye uyumadı eve gelince de ben uyutmadım. 9da sızdı. allahım ne güzelmiş erkenden uyuması.. eşimle bi kahve içicez şimdi. önce çıkıp bana tatlı alıcakmış, bugün hakettim :KK54:

inşallah uyanmaz. erken yatınca uyanıyor genelde bi kere. allahım nolur uyanmasın da biraz keyif yapalım dinlenelim. çok şey istemiyorum bi kahve keyfi sadece :KK43:
Umarım keyif yapmışsındır canım :) erken uyan çocuk candır bi de erkenden uyanmasalar :KK43:

O değilde Kv neler yaptı merak ettim ama anlaşılan çok üzdü ve sinirlendirdi seni sormaya korkuyorum :KK43:
Vay bee hepimizin çekeceği var bu kayınanalardan anlaşılan be yapacooook

sumuk zaten akiyor her yerimiz salya sumuk oldu ala gece çok oksurdu dun uyyamadi oksurukden , bu gece rahat uyusun dedim ne bileyim boylr kiyamet kopacagini
gunduzde yaptim agladi ama sonra susmustu :))
ben aslinda krup dan supheleniyorum insallah o olmaz gece gecee
abisi çok olurdu geçicii bisey ama insanin eli ayagina dolaniyor çok kotu :KK43:(
Krup nedir çok ayıptır sorması?

hayirlisi be gulummm
benim teyzelerim hep kavga eder, surkeli polislik karakolluk olurlar
dayimin yuzune gulup arkasindan atip tutarlar$
amca ve halalrim desden yilan gibi firsat ararlar sokmak için zehirli dilleriyle

nasip kismet kardes her zamanda en ennn muhim sey deil bence
bende çok isterdim kis kardesim olsun ama sahsen benim teyzeler gibi oalcaksada iyi ki olmmamis :)
Ya tabi kardeşin de hayırlısını verirse yoksa bana yarardan çok zararı olur :))

ben en son galiba abyramda gorusmusumdur kv yle onada misafiri vardi az konustum kaapttimm :)
hiçde aklima gelmiyor ben onun aklina geliyommmuki
hiçç sanmiyorum
biz iyyiz boylee iki sende bir ay goruserek
emrivaki yapip aynlarinda kalmasak daha iyi ama idare edecez artik TR de evumiz olmadiig için :KK43:

Krup nedir çok ayıptır sorması?
larenjit yada uç gece hastaligida deniyor

gece çocuk uyanip kopek havlar gibi ses çikarark oksurmeeye basliyor
Tr de igne yapiliyor o igne yapilmazsa uç gece yasiyor çocuk bunu ama burada igne yapmiyolar damla veriyolar oda pek biseye yaramiyor

oksurmesi çok garip bi sekil nasil anlatsam
nefes alamiyor gibi oluyor çocuk her nefesde havlama sesi dusun , insan korkuyor çocuk sanki çirpinuyor gibi nefessizlikden ama gecici iste
insallah olmaz ama olursa korkmayin hastaneye gidin tabi ignesini yapsinlar da geçsin :)
, uç bes dk da geçiyor sonra çocuk uykuya daliyor bisey olmamis gibi :) , ben alistim sabah uyaninca gotuyrorum dr a gece hiç gitmedim :)
sabah uyandiginda devam etmiyor arada tek tuk oksuyor sesi kisik oluyor

ha bidee soguk hava yada buzdolabini açip onunde ebklemek iyi geliyor yani ilaci soguk hava bunun

sana kesinlikle katılıyorum. bende ikinci çocuğu en az 5 yaşına gelince düşünüyorum. o zaman ona güzelce anlatıcam inşallah. gerekirse hastaneye yanıma bile alırım. yeterki o zaman benim hissettiklerimi hissetmesin.

canım eğer özel değilse annenin bir kardeş yapmamasının nedeni nedir?
seni anlıyorum diyeceğim ama kardeşsizlik nasıl bişey bilmediğim için :KK43: benim iki erkek kardeşim var eskiden anlaşamazdık hatta ağlatırlardı beni o derece çektim onlardan :) ama şimdi çok güzel bi duygu olduğunu anlıyorum erkek de olsalar paylaşımımız çok. keşke bir kardeşin olsaydı gerçekten :KK43: o yüzden Ayazı kardeşsiz bırakmazsın :)) bende teyzeler gibi nasihat veriyorum he :KK70:

benimde ikinciyi yapmak istememin tek nedeni bu. kardeşi olsun. başka hiç bir nedeni yok. ilerde ne amca ne hala dayı yeterli olur bizim yokluğumuzda. bir kardeş en iyi akrabadan on kat iyidir. kandır candır daha ne olsun. sırf bu yüzden ikinci çocuk deliliğini yapıcam :KK70:
Canım benim, annemlerin çocuğu olmamış, ben de 11. Yıllarında dünyaya gelmişim, bi daha da zaten olanmış çocuk falan çok istemişler bir kardeşim olsun.. annem hala çok der keşke bir kardeş olaydı sana diye çünkğ o da aynı bizim ki beni düşünüyor allah gecinden versin ama bi gün olmadıklarında bana destek olabilecek birini.. kısmet değilmiş.. ben hep şunu düşünüyorum.. en önce tabi çocuk gelir ama sonra anne baba, eşten bile önce çünkü beni ben yapan onlar.. yanı annem ve babam bir gün olmazsa yapayalnız hissederim kendimi, onlardan geriye kalan birşeyim olmaz, kardeşim olsaydı o olurdu en azından.. dediğim gibi kıs et..

Kesinlikle ben de normal şartlarda hayatta ikinci çocuk yapmam ama sadece ve sadece ayazı düşünüyorum.. onun içşn Yapcam, allah sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin hepimize.. ben şimdi 29(,5) yaşındayım ikinciye çok geç kalmak istemem ama en az 4 yaş olsun da isterim araları yanı 32 yaşında doğurmayı planlıyorum.. tek çocuk isteyenleri de hiç anlayamıyorum hep anlatıyorum mutlaka yapın diyorum :KK66:

Canım benim, annemlerin çocuğu olmamış, ben de 11. Yıllarında dünyaya gelmişim, bi daha da zaten olanmış çocuk falan çok istemişler bir kardeşim olsun.. annem hala çok der keşke bir kardeş olaydı sana diye çünkğ o da aynı bizim ki beni düşünüyor allah gecinden versin ama bi gün olmadıklarında bana destek olabilecek birini.. kısmet değilmiş.. ben hep şunu düşünüyorum.. en önce tabi çocuk gelir ama sonra anne baba, eşten bile önce çünkü beni ben yapan onlar.. yanı annem ve babam bir gün olmazsa yapayalnız hissederim kendimi, onlardan geriye kalan birşeyim olmaz, kardeşim olsaydı o olurdu en azından.. dediğim gibi kıs et..

Kesinlikle ben de normal şartlarda hayatta ikinci çocuk yapmam ama sadece ve sadece ayazı düşünüyorum.. onun içşn Yapcam, allah sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin hepimize.. ben şimdi 29(,5) yaşındayım ikinciye çok geç kalmak istemem ama en az 4 yaş olsun da isterim araları yanı 32 yaşında doğurmayı planlıyorum.. tek çocuk isteyenleri de hiç anlayamıyorum hep anlatıyorum mutlaka yapın diyorum :KK66:
ahahah ben o tek çocuk diye diretenleri anlasam disimi kiricam :)))

larenjit yada uç gece hastaligida deniyor

gece çocuk uyanip kopek havlar gibi ses çikarark oksurmeeye basliyor
Tr de igne yapiliyor o igne yapilmazsa uç gece yasiyor çocuk bunu ama burada igne yapmiyolar damla veriyolar oda pek biseye yaramiyor

oksurmesi çok garip bi sekil nasil anlatsam
nefes alamiyor gibi oluyor çocuk her nefesde havlama sesi dusun , insan korkuyor çocuk sanki çirpinuyor gibi nefessizlikden ama gecici iste
insallah olmaz ama olursa korkmayin hastaneye gidin tabi ignesini yapsinlar da geçsin :)
, uç bes dk da geçiyor sonra çocuk uykuya daliyor bisey olmamis gibi :) , ben alistim sabah uyaninca gotuyrorum dr a gece hiç gitmedim :)
sabah uyandiginda devam etmiyor arada tek tuk oksuyor sesi kisik oluyor

ha bidee soguk hava yada buzdolabini açip onunde ebklemek iyi geliyor yani ilaci soguk hava bunun
Çok değişik, ayyy olmaz inşallah kuzularımızda :KK43:
Ayaz sürekli buzdolabının önünde açıyor buzluğu ohooo oynayıp duruyor doldur boşalt allah ne verdiyse :))) alışsın soğuğa ben de ses etmiyorum

Çok değişik, ayyy olmaz inşallah kuzularımızda :KK43:
Ayaz sürekli buzdolabının önünde açıyor buzluğu ohooo oynayıp duruyor doldur boşalt allah ne verdiyse :))) alışsın soğuğa ben de ses etmiyorum
yani grip gibi bisey buda hatat daha ksia suuryor :)
sans iste kizim hiç olmadi emre çok olurdu
keske bilim kadini olsaydim bu çocuklarin bunyeelri niye farkli farkli çok merak ediyorum
sabah aksam benimkileri incelerdim niye zitlar herseyde diye ; :))))))))))

yani grip gibi bisey buda hatat daha ksia suuryor :)
sans iste kizim hiç olmadi emre çok olurdu
keske bilim kadini olsaydim bu çocuklarin bunyeelri niye farkli farkli çok merak ediyorum
sabah aksam benimkileri incelerdim niye zitlar herseyde diye ; :))))))))))
Kızların kromozomu erkeklerden farklı bak en temel beden bi kere o :)))))

MaRaL_ MaRaL_ geçmiş olsun tatlım bende kışı severdim eskiden ama çocuk olduğundan beri bende yaz gelsin istiyorum. inşallah hemen iyileşir Hakancım.
bu arada başımıza taş yağmaz kız biz iyi niyetli gıybet yapıyoz bişe olmaz :KK70:

dadera dadera sorma bi tuvalet keyfi bile yapamıyoz :KK70:

gelincikgibi gelincikgibi kuzum öncelikle üzdüysem seni sorarak çok özür dilerim :KK43: annenle baban çok uğraşmış ama melek gibi bi çocukları olmuş :) bi kardeşinde olsaydı ballı kaymak olurdu ama kısmet değilmiş canım benim napalım. seninde ilerde inşallah çoluğunla çocuğunla torunlarınla kocaman bi ailen olur :)

ben tek çocuk isteyenleri de anlıyorum, herkes kaldıramayabiliyor cidden zor bazıları için annelik. bende çok zorlanıyorum hemde çok ama aynen dediğin gibi sırf kardeşim niye yok demesin diye yapıcam inşallah yani kısmetse. bende 28 oldum işte aynı zamanlarda bende pırtlatırım bi tane niyetim o yönde :KK70:

gelincikgibi gelincikgibi canım aşkolsun sizinle dertleşmek için yazıyorum zaten.

Begüm uyanmadı güzel bi keyif yaptık. inşallah daha da uyanmaz ama belli olmaz :)

kayınvalideme gelince canım. genel anlamda çok uzun bi mevzu inan böyle anlatıp rahatlayasım var da burdan olmaz. ama ben kayınvalidemi çok severdim hala da seviyorum. beni kıran çok şey yapmış olsa da iyi bir insan. hayatımıza karışmaz etmez. iyi niyetlidir, laf sokmaz.

ama Begüm olduktan sonra cidden değişti kendini kaybetti. düşün eşim bile çok rahatsız bu durumdan. bizi asla dinlemiyo görmüyo duymuyo algıları tamamen kapalı Begümü görünce. sadece o ve onun istekleri var.

çocukları çok seven bi kadındı torununa iyice delirdi. Begüm onu görünce var ya resmen bambaşka bi çocuk oluyo. hiç umrumda değil evinde ne yapıyosa yapsın şımartsın her istediğini yapsın. allahtan benim evimde kurallarımı çiğnemiyo.

bak en basitinden bugün bi ara onları sokakta bıraktım kuyumcuya eşimin doğum güni hediyesi yüzük ve kolyede yapılcak şeyler vardı onları bırakmıştım, almaya gideyim siz bekleyin dedim. on dakika sonra döndüm baktım ordaki simit sarayının kapısında bi kadının masasında oturmuşlar, iki tane çay söylemiş bi kendine bi Begüme. içiyo çay kaşığıyla üstü başı çay olmuş. neymiş çayı görmüş istemiş. kadın da izin vermiş masaya otursunlar diye ama tuhaf tuhaf bakıyo. bir de takıcıdan elini uzatıp istemiş diye bileklik almış. dondurma istedi diye alacaktı sert çıktım ona alamadı.

Begüm her şeye elini uzatır ama dikkatini dağıtırsan ya da güzel güzel anlatıp ordan kaçarsan üstelemez unutur. bunu defalarca anlattım ama yok bir kere istedi mi anında yapacak. ya evde yapsın önemli değil sokakta var ya napacağımı şaşırdım. bi yandan ona şımardığı için mızmız ağlayan ve bana gelmeyen bir bebe, bi yanda ondan daha laf anlamayan kayınvalidem. bebek arabasında çantalar arkalarından koşturuyorum yetişmeye çalışıyorum götümden ter akıyo.

sonra yemek yemeye oturduk ben istemiyodum ama illa oturalım belki köfte yer dedi. sonra içecek istedik onun şeftali suyunu istedi e durur mu verdi tabii. koca kutuyu bitirdi, çeyreğini de üstüne döktü yapış yapış.. o kadar şeyi yiyip içen yemek yemez tabii. hiç bişey yemedi. sonra orda parktaki havuzun suyuyla oynamak istedi onla oynattı.. yani bunlar yaşadıklarımın çeyreği bugün çok uzatmayayım. kırmayayım diye sustum, ve yemin ettim bir daha asla onunla dışarı çıkmayacağım.
işte böyle dadera dadera cım sende sormuştun sanırım.

X