2015 Şubat Anneleri

Canim yaa ben de cok sinir oldum yani. Hadi diyelim seni dusunmuyo da ayaz'i da dusunmuyo napcak nasil idare etceksiniz diye. Cok kacasi var onun bu sene pek bakasi yok galiba. Neyse sabret canim annenler gelecek insallah.
Sabrede ede egzamalarım azdı doktora gittim sabah Hocam bu tamamen stresten diyor değerlerim iyi çıktı hiç bişi yok stresini gider diyor.. kremlerim de artık fayda etmiyor kafamda saç kalmadı yemin ederim dökülüyor yaralardan hep

Ah canım yaa.. keşke şu kadına muhtaç olmasan.. hatta kimseye muhtaç olmasak keşke ama napalım maalesef evlatlarımız için milletin lafını suratını tribini yemek zorunda kalıyoruz.. neler olabilir kv haricide ayaza bakabilme yada baktırabilme durumun?? Bakıcı, kreş, izin, rapor?? Annen ne zaman dönüyordu? Belki o zamana kadar izin alabilirsin??
Ben öyle yapmicam ama istedikleri sürece seve seve bakarım torunlarıma ilerde..
yanı o yokken önce bi okula gelmeyi denerim ama olmaz sanmam rapor almam gerekecek mecbur,hiç istemiyorum rapor almayı sevmiyorum öyle işten kaçmayı ama başka çarem Yok.. tabi rapor verirlerse

ayazveyazim ben az verdim emrede yani hep unuttum iki çcouk butun yuk ustumde ,iki çocuk,aksam nasil oluyor bilmiyordum unutuyordum hep elimde olmadan

su an boyu arkadaslarindan çok kisa ve ben kendimi suçluyorum verseydim boyle olmazdi diye

ama senin oglanin boyu iyiydi o zman ben kendimi bosami suçluyorum :))
Ayaz'ın boyu uzun canım bence boy genetik bişi, beslenme iyiyse ve sporda yapıyorsa bi çocuk o boy daha da artar..

ah canim kiyamam yaaa niye vijdabsuz bu kadin boyleee ..
bakici bulsan seni çokmu zorlarr gerçi sen onu dusunmusundur de ne bileyim
uzuldum seni uzmusler hiç haketmiyorsun bunu hemde hiçç

annnen ne zaman gelicek

sabret ayaz buyyecek kres okul yasi gelicek
o kadina mecur olmayacksin
ama sabrederken içine de at
Evet sabrediyorum canım başka çarem Yok zaten baksana :)) tek sıkıntım bu olsun yine de..
seneye bi kreş olayına gidicem ben sanırım :))

gelincikgibi gelincikgibi im bugun emre ablasinin ogretmeninin basini oksadigini soyledi ama ogrtemen ordaydi
oksadimi diye kostum ardindan kadinda $a$irdi ben direk sorunca boylemi diye :)
hatta gozlerim doldu falan anlatirken
herseyi bastan anlattim,takip edelim dedi, ogrtemeninden randevu alicam ne zaman musaitse onunla konusup okul psikolunu gorebilirmiyim diye sorucam ,olmadi direk psikologa goturcem teke tek gorusebilmesi için ..

bugun anladimki ben tetikde bekiyorum ve kafayi yiycem bu dusunce beynimi kemiriyor
esimin dedigi gibi takinti yapip hasta olucam gidisat onu gosteiryor beklemek hiç iyi deil
onumuzdkei hafta bu isi halledicem insallah ..
Hayali birini Kurmamış ama bak bu önemli.. şimdi sen öğretmeni ablasını toplantıda çok övdü ben de ablasına Emre oradayken anlattım demiştin yanlış hatırlamıyorsam demi? İşte o yüzden öyle demiştir yavrum aynı övgüyü bana da ver yor aslında çocuk :) endişelenme sen bu tamamen ilgi ve övülme ihtiyacı o öğretmenle ilgili :))

Canım benim çok sıkıntılı bi süreç valla kayınvaliden de dünden hazırmış gitmeye öyle bişey demeni bekliyormuş hiçbir kaynana kendi kızı kadar düşünmez ki gelinini keşke demeseydin git filan aynı şehirde olsaydık annem ayaza da bakardı valla seve seve :)
Oy kıyamam canım sağol öyle demen bile ne kadar iyi geliyor :) ama annenlerde kıyamam iki yaramaz bir araca düşünemiyorum :))) walla dedim bi kere laf ağızdan çıktı iyi ki de dedim ne mal olduğunu gördüm :)))

Sen daha önceki olayda da demiştin bana bakmak istemiyor olabilir diye.. haklı çıktın ne yazık ki.. Benim hiç aklım almıyor biliyor Musun? Yanı o kızıysa bu da oğlu ve torunu benim için değil onlar için yapıyor sonuçta.. ki ben ona başka bişi yaptırmıyorum zaten çoğul bakmak dışında..

Al işte senin Kv sen hiç bi farkı Yok bunun da, bence gelinlerden çok Kv ler kıskanıyor biliyor Musun bak onlardan iyi davranıyorum Ama kaybeden yine de Ben..

Keşke imkanım olsa, çok kredi ödüyoruz kalanla da işte market alışverişi bilmem ne oluyor yani seneye yaza kadar başka hiç bir bütçe ayıramıyorum bakıcıya :KK43: bakıcılar burda 700-800den açıyor ağzını ve sigorta diye tutturuyorlar.. artık seneye yazdan sonra son çarem kreş olacak aslında yaşı da geliyor yavaş yavaş.. birine muhtaç olmaktan nefret ediyorum..

Annemler gelecek ama be zaman tam belli değil gelince de hemen bakabilir mi bilmiyorum ama en azından Yen'i yıldan itibaren bakar belki yani umarım öyle olur çünkğ bu kadının yüzüne bile bakmak istemiyorum..
canım keşke haklı çıkmasaymışım :KK43: kıyamam ne kadar üzülmüşsünki egzamaların çıkmış. egzama hep stresten olur.. lütfen kendini bu kadar üzme hayatta her şeye bi çözüm vardır.

burda daha çok üzülüp alınması gereken eşin aslında. dediğin gibi senin için değil onun için bakması gerek. bi de torun ya.. bana allah sağlık verdiği sürece bende seve seve bakardım.

bakıcı olmaz o şartlarda dediğin gibi. kredi borcu masraflar bir de bakıcıya para versen çalışmanın anlamı kalmıyor zaten.. o zaman annenle de bu durumları bi konuş içindekileri aynen böyle anlat eminimki o sana kıyamaz ve gelir en azından seneye okul dönemine kadar bakar.

sonra da hiç üzülme kreşe vereceğin için. babaannesiyle kös kös evde oturacağına kreşe gider arkadaşlarıyla oynar bir şeyler öğrenir. senin çalışma saatlerinde çok fazla değil bıkmaz da kreşten çok fazla kalmayacağı için. o yüzden hiç üzülme sadece bu kış dayanmalıyım diye düşün. yazın zaten sen bakacaksın çocuğuna.

bu kış da biraz dayan ve sonra kimseye minnet etme. kafan da rahat olur evine gelirsin ailecek başbaşa olursunuz. hem hep böyle kalmayacak çocuklar büyüyecekler laftan anlayacaklar bir şeyler daha kolay olacak sonra bir bakmışsın ilkokula başlayacak :)

ve bu kız çocuğu daha fazla düşünme olayı bizde de var inan. bende hep şaşırmışımdır. tamam ikisini de çok sever eder anne sonuçta ama sanırım kız evlat olmasından kaynaklı yani erkek bi şekilde kendini kurtarır işini halleder, ya da ne bileyim bi şehirde yalnız yaşayabilir ama kızlar için daha zor mantığıyla böyle davranıyorlar sanırım.

tamam benimde annemle aramdaki diyalog kardeşlerime göre farklı ama bu tamamen hemcins olmamızdan kaynaklı. kadın kadına muhabbet iletişim paylaşım daha farklı. ama kesinlikle benim annem böyle davranmaz, davranmıyorda.

milyonlarca insan var be canım hepsi bizim beklediğimiz gibi olmuyor işte..

Hayali birini Kurmamış ama bak bu önemli.. şimdi sen öğretmeni ablasını toplantıda çok övdü ben de ablasına Emre oradayken anlattım demiştin yanlış hatırlamıyorsam demi? İşte o yüzden öyle demiştir yavrum aynı övgüyü bana da ver yor aslında çocuk :) endişelenme sen bu tamamen ilgi ve övülme ihtiyacı o öğretmenle ilgili :))
Bugun Ogretmen épilepsie icin arastirin dedi.napucam ben ta varsa
KV dede varmus ailede baskafa var eşimin amcasında
Zor öğrenme de varmış epilepsi belirtisinde
Çok kötüyüm :KK43:(((((

canım kendini harap ettin resmen bi an önce doktora götürsene? neden randevuları bu kadar geç veriyor geç veriyorlar orda ne kadar saçma.

epilepsi öyle bişey değil canım ya Emreyle bence hiç alakası yok sen şimdi genlerde var diye kafaya takıyorsun.

canım kendini harap ettin resmen bi an önce doktora götürsene? neden randevuları bu kadar geç veriyor geç veriyorlar orda ne kadar saçma.

epilepsi öyle bişey değil canım ya Emreyle bence hiç alakası yok sen şimdi genlerde var diye kafaya takıyorsun.
Yarın sabah çocuk dr una gşdicem.
epilepsi hakkinda hiç bilgim yok, yani yok denecek kdr az
ama ogrtmenin bu genetiklikden haberi yokdu tabiki , emrenin ogretmneiyle konusmuslar akillarina epsilepsi gelmis
buyuk ihtimalle ogrenme guçmugunude goz onunde bulundurdular
birden lap diye soyleyince dondum kaldimm

bitlenme ,gece yataga kaçirma, kilosu boyu uykusu hiç biseyin onemi yokmus .. boyle biseyin ihtimali bile insani mahvediyor.. ne kdr çok gereksiz seyleri kafama takmisim :KK43:((

bi sonuca varana kdr neler geçircem aklimdan ne yazi cam bakalim buralara
kimseye bisey de demek istemiyorum ortada bisey yok
esim saçmaiyorsun diycek susutracak beni

sizden baska yazacak anlatacak kimsem yok .. :KK43:(

Oy kıyamam canım sağol öyle demen bile ne kadar iyi geliyor :) ama annenlerde kıyamam iki yaramaz bir araca düşünemiyorum :))) walla dedim bi kere laf ağızdan çıktı iyi ki de dedim ne mal olduğunu gördüm :)))
Evet canım bir de o yönü var tabi demeseydin bilmezdin bu yüzünü bi yandan iyi olmuş onu daha iyi tanımış oldun :) bir de kız kardeşim var 5 yaşında beratın teyzesi zaten beratla akşama kadar didişiyorlar oynuyorlar ayaz da olsa ooohhh tam kreş valla :halay: ama cidden bakardı annem biz 7 kardeşiz hepimizin arasında da ortalama 2 yaş var en küçüğümüz hariç baya deneyimli yani annişim :) ayrıca çocuk gelişimi mezunu o da :KK39:

canım eğer kahvaltıda tek tek yemiyor diyosan ki benimde öyley ben çözümü beraber kahvaltı masasına oturarak çözdün. daha doğrusu ara öğünlerde atıştırmaları hariç hep bizimle birlikte yiyor.

biz yiyince çok daha özeniyor. onun tabağına koyuyorum kendi yemeye heveslendiği için. kahvaltıda da öncesinde omletini ya da karışımı yedikten sonra ben yerken o da özenip zeytin peynir domates hepsinden yiyor iki üç parça da olsa. sen yine karışım ver ardından annen kahvaltı ederken onu da oturtsun belki özenir?
Berat sabah 6-7 arası uyanıyor canım ve aç uyanıyor gözünü açar açmaz mamma diyor akşam doğru düzgün yemediği için :) dolayısıyla onun kahvaltısını hemen hazırlıyor annem en geç 8 de yiyor o bizim kahvaltımız ise öğlen 12 de canım çünkü bizim iş yeri 12 de öğle arası veriyor 1 saatlik 12 de eve yemeğe gidiyorum yani annem de beni bekliyor birlikte kahvaltı yapmak için tek başına yapmak istemiyor öğlen 12 ye kadar da berat tekrar acıkmış oluyor ve bizim kahvaltımızda bize eşlik ediyor canım mama sandalyesine oturup masadan istediği şeylerden yiyor ekmek peynir omlet filan yani ama kendisi yerse doyuramıyor kendisini genelde ben yediriyorum yine çoğunlukla ekmeği sadece önüne koyuyorum kopartıp yiyor akşam yemeklerinde de önce onun yemeğini yedirip sonra biz yiyebiliyoruz canım onu da masaya oturtursak birimiz yemek yiyemiyoruz onunla ilgilenmekten onu aradan çıkartıp hep beraber yiyebilmek için önce onu yediriyoruz ayrıca akşam yemeklerini yemek istemiyor berat onu oyalayarak yedirmek zorunda kalıyoruz her gün ya tv izleterek ya çamaşır makinasının düğmeleriyle oynatarak filan yani öyle sandalyesine oturup güzelce tabaklarını kendi yese oturturum bizimle ama yemek istemiyor bu yüzden önünde tabak olsa oyuna çevirip döküyor hepsini yese döktüğü önemli değil de hiç yemeyince mecburen böyle oluyor canım çok uzun yazdım kusura bakma canım :KK66:

Yarın sabah çocuk dr una gşdicem.
epilepsi hakkinda hiç bilgim yok, yani yok denecek kdr az
ama ogrtmenin bu genetiklikden haberi yokdu tabiki , emrenin ogretmneiyle konusmuslar akillarina epsilepsi gelmis
buyuk ihtimalle ogrenme guçmugunude goz onunde bulundurdular
birden lap diye soyleyince dondum kaldimm

bitlenme ,gece yataga kaçirma, kilosu boyu uykusu hiç biseyin onemi yokmus .. boyle biseyin ihtimali bile insani mahvediyor.. ne kdr çok gereksiz seyleri kafama takmisim :KK43:((

bi sonuca varana kdr neler geçircem aklimdan ne yazi cam bakalim buralara
kimseye bisey de demek istemiyorum ortada bisey yok
esim saçmaiyorsun diycek susutracak beni

sizden baska yazacak anlatacak kimsem yok .. :KK43:(
canım tabiiki bizimle paylaşıcaksın içine atma sakın hasta olacaksın bak. seni anlayabiliyorum böyle bişeyin ihtimali bile insanı mahveder ama iki öğretmenin şüphesinden başka bir şey yok elinde. onlar da anlattığın tek bişeyden yola çıkmışlar.

ayrıca epilepsinin o kadar çok belirtisi var ki her insan bi kaçını mutlaka yaşamıştır. illaki epilepsiden mi şüphelenmek lazım yani? sen aslında çocuk doktorunu da boşver madem genlerde var diye de çok korkuyorsan bir nöroloğa git bence canım. komple baksın muayene etsin ve için rahatlasın. ayrıca disleksi mevzusunu da o kadar kafana takma ben bir çok örnek duydum gördüm disleksi olup da tıp okuyanı bile. hatta einstein disleksiymiş biliyo musun :) hem o bile kesin değil.

sen bunlar için dediğim gibi bir nöroloğa git ve kendine acı çektirme artık :KK43:

Berat sabah 6-7 arası uyanıyor canım ve aç uyanıyor gözünü açar açmaz mamma diyor akşam doğru düzgün yemediği için :) dolayısıyla onun kahvaltısını hemen hazırlıyor annem en geç 8 de yiyor o bizim kahvaltımız ise öğlen 12 de canım çünkü bizim iş yeri 12 de öğle arası veriyor 1 saatlik 12 de eve yemeğe gidiyorum yani annem de beni bekliyor birlikte kahvaltı yapmak için tek başına yapmak istemiyor öğlen 12 ye kadar da berat tekrar acıkmış oluyor ve bizim kahvaltımızda bize eşlik ediyor canım mama sandalyesine oturup masadan istediği şeylerden yiyor ekmek peynir omlet filan yani ama kendisi yerse doyuramıyor kendisini genelde ben yediriyorum yine çoğunlukla ekmeği sadece önüne koyuyorum kopartıp yiyor akşam yemeklerinde de önce onun yemeğini yedirip sonra biz yiyebiliyoruz canım onu da masaya oturtursak birimiz yemek yiyemiyoruz onunla ilgilenmekten onu aradan çıkartıp hep beraber yiyebilmek için önce onu yediriyoruz ayrıca akşam yemeklerini yemek istemiyor berat onu oyalayarak yedirmek zorunda kalıyoruz her gün ya tv izleterek ya çamaşır makinasının düğmeleriyle oynatarak filan yani öyle sandalyesine oturup güzelce tabaklarını kendi yese oturturum bizimle ama yemek istemiyor bu yüzden önünde tabak olsa oyuna çevirip döküyor hepsini yese döktüğü önemli değil de hiç yemeyince mecburen böyle oluyor canım çok uzun yazdım kusura bakma canım :KK66:
anladım ben seni canım. evet mama sandalyesine oturmayan çocuğu yedirmek çok zor haklısın. ben çok küçükken başladım ağlasa da almadım alıştı. mama deyince ona koşuyor. dün kvde de yedik akşam yemeğini doğru düzgün yemedi. sandalyesi olmayınca yemesi çok zor oluyo.

ama yemeyen çocuksa ünitenin tepesi bile olsa insan razı gelir orda yedirmeye anlıyorum :) kahvaltısını güzel yapıyor anladığım kadarıyla. sizle de öğlen yemeği yemiş gibi olur. akşam yemeği de sanırım hepimizdeki sıkıntı. benimkide her yemeği yemiyor. bazen çocuk videoları açarak yedirmek zorunda kalıyorum bende. sevdiği bişey olduğunda kendi çok güzel yiyor sıpa.

anladım ben seni canım. evet mama sandalyesine oturmayan çocuğu yedirmek çok zor haklısın. ben çok küçükken başladım ağlasa da almadım alıştı. mama deyince ona koşuyor. dün kvde de yedik akşam yemeğini doğru düzgün yemedi. sandalyesi olmayınca yemesi çok zor oluyo.

ama yemeyen çocuksa ünitenin tepesi bile olsa insan razı gelir orda yedirmeye anlıyorum :) kahvaltısını güzel yapıyor anladığım kadarıyla. sizle de öğlen yemeği yemiş gibi olur. akşam yemeği de sanırım hepimizdeki sıkıntı. benimkide her yemeği yemiyor. bazen çocuk videoları açarak yedirmek zorunda kalıyorum bende. sevdiği bişey olduğunda kendi çok güzel yiyor sıpa.
Aynen canım öyle :) iyi yapmışsın ağlasa da oraya koymakla alışmış ne güzel biz yapamıyoruz ağlayınca hemen indiriveriyoruz babasıyla ben :)

Maralcm epilepsinin belirtilerine baktm da ne alaka senin oğlanla anlayamadm. Senin dedğin gbii bi belirti okuyamadm.
Geçende de adına alntı yapıp yazdm ama yanlş alıntı oldu sanırım görmedn.
Ters yazmasının sebebi kuran dersi görmsnden olabilir. Hani arapça sağdan sola doğru ya. Benim arkadaşımın oğlu da kuran öğrenirken türkçe yazıları sayıları filan bazen ters yazıuordu. Şuan bişy yok okula başladı gayt normal.

Maralcm epilepsinin belirtilerine baktm da ne alaka senin oğlanla anlayamadm. Senin dedğin gbii bi belirti okuyamadm.
Geçende de adına alntı yapıp yazdm ama yanlş alıntı oldu sanırım görmedn.
Ters yazmasının sebebi kuran dersi görmsnden olabilir. Hani arapça sağdan sola doğru ya. Benim arkadaşımın oğlu da kuran öğrenirken türkçe yazıları sayıları filan bazen ters yazıuordu. Şuan bişy yok okula başladı gayt normal.
hastaligi pek tanimiyorymki canim bilmiyorum
olmayan seyi olmus gibi goruyor yani konvulsiyon geçiyor belirtiler arasinda
okulda basarisizlik falan var tabi yaninda
insallah ogretmenlerin husnu kutuntusudur
disleksiyede raziyim yeterki epilepsi fln olmasin :KK43:(

onu gordum o gunde çocuklardan cevap yazamadim sonrada unuttum
bilmiyorumki olabilirmi mayis ayinda bitmisti kuran kursu yarin basliycak aylardir gitmiyior yani
bide ayna ayzisi dedikleri seyi yani emre yi erme yazmayi camiden once baslamisti
genelde okumaya odaklilar pek yazmayla ugrasmiyolar orada

canım tabiiki bizimle paylaşıcaksın içine atma sakın hasta olacaksın bak. seni anlayabiliyorum böyle bişeyin ihtimali bile insanı mahveder ama iki öğretmenin şüphesinden başka bir şey yok elinde. onlar da anlattığın tek bişeyden yola çıkmışlar.

ayrıca epilepsinin o kadar çok belirtisi var ki her insan bi kaçını mutlaka yaşamıştır. illaki epilepsiden mi şüphelenmek lazım yani? sen aslında çocuk doktorunu da boşver madem genlerde var diye de çok korkuyorsan bir nöroloğa git bence canım. komple baksın muayene etsin ve için rahatlasın. ayrıca disleksi mevzusunu da o kadar kafana takma ben bir çok örnek duydum gördüm disleksi olup da tıp okuyanı bile. hatta einstein disleksiymiş biliyo musun :) hem o bile kesin değil.

sen bunlar için dediğim gibi bir nöroloğa git ve kendine acı çektirme artık :KK43:
norloga kafama gore gidememki :KK43: once bi dr un sevk etmesi lazim
ondada ayni aylarca randevu beklersin :KK43:
hasta yogunlugundan yada dr azligindan bilemiyorum burada uzman dr randevulari hep uzundur
en kisasi çocuk dr u bi iki gun
sonrada kadin dogumcu iki ay :)

esime bahsettim hiç bisey demedi , tepki gostermedi sadece sustu
sofraadydik dogru duzgun biseyde yemedi
aklina ne geldi ne dusundu neler hissetti bilmiyorum :KK43:(

Kek tarifi gelmedi aklım orda kaldı :anneadayı::hamarat::kk77: mery60 mery60

Aynen benim de aklim o muzlulu gibi kakaolulu gibi tatlis gibi seyde kaldi mery60 mery60

Kızlar valla uydurduğum için ölçüleritam olarak veremiyorum, siz de göz kararı yapın gari :)) bir yumurta ve şekeri köpüren kadar çırptım. Biraz sıvı yağ. Bir muz iki kaşık dolu dolu kakao, vanilya, biraz süt, fındık, ceviz hindistancevizi de, bunları da çırptım. Sonra un ve kabartma tozu ekledim, ben buharda pişirdim. Fırın kabını yağlayıp biraz unladım, harcı döktüm, tencereye koydum. Tencereye su koydum. Kapağın altına bi bez koyup kapağı öyle kapattım. Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra çok kısık ateşte pişirdim işte :) siz fırında da yapabilirsiniz. Hebeleciğim sen bide hamilesin yap ye valla şimdi vicdan azabı duydum yaa ..

Kızlar ne kadar heves edip böyle besleyici değişik tariflerinizi denediysem berat yemedi sevmiyor hiç değişik tatları onunki standart olacak biz ne yiyorsak ondan yiyor klasik yiyecekler ve tarifler :) doğduğundan beri ona özel hangi yemeği yaptıysam yemedi tadını beğenmiyor heralde besleyici ya ondan sağlıksız bişey olsa kesin yer beyaz peyniri çok seviyor şütaşın alıyorum ama o yerken içim hiç rahat değil sanki faydadan çok zararı var gibime geliyor kutu peynir sonuçta fabrikasyon ama doğalını yemiyor zaten öyle doğal temiz ev yapımı peynir de bulamıyorum burda
Kahvaltısını da hala karışım olarak yiyor ayrı ayrı vermeyi denediğimde yemiyor bitirmiyor bir iki lokmadan sonra kaçıp gidiyor sanırım 2 yaşına kadar böyle cicibebe süt peynir bal yumurta ekmek içi karışımı kahvaltısını bu şekilde yiyecek
Tuna da eskiden böyle şeylere daha ilgiliydi Can'ım, yemek konusunda bizde çok zorlanıyoruz. Artık tunaya özel yemek yapmıyorum. Sadece kahvaltısını özel yapıyorum. Çünkü zeytin peynir yemiyor, haşlanmış yumurta yemiyor. E ne yiyecek? Ekmekle karnını doyursun istemiyorum, o yüzden hep omlet, değişik içerikli, avakadolu, balkabaklı, fındık ceviz, badem, lor peynir..... keşke bi mucize olsa da Tuna beyaz peynir yese öyle Berat gibi :))

X