2015 Şubat Anneleri

benimki bi ; kaç gundur yuùurta yemiyor ya daha dogrusu kahvalti yapmamis oluyor
haslamayi çok seviyordu nolduysa son iki yaptigimi yemedi bende yapmiorum , oylece isisrip yiyordu ne guzell
omletlede arasi yok

geriye ne yiycekki bu çocuk
Biz kahvaltıda domates, salatalık kayısı kıvamı yumurta yada omlet çay ekmek zeytin bal bazı günler kaşarlı tost yada karışık tost ekmek üstü çikolata pek sevmiyor mesela arada pekmez yiyor Ha bide helva :)

benimki bi ; kaç gundur yuùurta yemiyor ya daha dogrusu kahvalti yapmamis oluyor
haslamayi çok seviyordu nolduysa son iki yaptigimi yemedi bende yapmiorum , oylece isisrip yiyordu ne guzell
omletlede arasi yok

geriye ne yiycekki bu çocuk
Sizin orda Türk marketleri yokmu kefir ordan da bulursun burda Alman marketlerinde var kefir yazıyor hatta kaşar helva falan herşey var

Tuna da aşşşşırı tatlıcı. Kahvaltıda omlete bile bal sürüyoz :))
ooo bunlar ağzının tadını biliyo vallahi :))
kek işi aklıma yattı, içine un gibi blendırda çekip tüm yararlı şeyleri koyabiliriz. e şeker de içindeki zararlı şey olsun napalım yeterki yesinler. kaç zamandır alıcaktım unutuyodum slikon muffin kalıpları aldım renkli renkli çok tatlı. tatlı tuzlu uydurmasyon muffinler yapıcam bakalım inşallah yer :)

norloga kafama gore gidememki :KK43: once bi dr un sevk etmesi lazim
ondada ayni aylarca randevu beklersin :KK43:
hasta yogunlugundan yada dr azligindan bilemiyorum burada uzman dr randevulari hep uzundur
en kisasi çocuk dr u bi iki gun
sonrada kadin dogumcu iki ay :)

esime bahsettim hiç bisey demedi , tepki gostermedi sadece sustu
sofraadydik dogru duzgun biseyde yemedi
aklina ne geldi ne dusundu neler hissetti bilmiyorum :KK43:(
çok garip ya. cidden avrupanın bizden çok daha kolay olduğunu düşünürdüm bu hastane olaylarının. bilemiyorum belki de doğrusu ordaki gibidir ama. tabii burda da bazı bölümlere devlet hastanesinde aylarca bekleyebiliyosun. ama ne bileyim bişey aklıma takılsa mutlaka iki gün sonra gideceğim bi nörolog bulurum burda. orda özel hastane mantığı nasıl peki? öyle bişey mümkün değil mi?

bence boşuna evham yapıyorsunuz inanın bir şey demeyecek doktor. yarın bizede mutlaka haber ver ve bu gece allaha dua et rahatlat kendini aklından uzak tut kötü şeyleri tamam mı?

Evet kuzum annem gelince anlatcam hepsini, o bakar her türlü, ama işte gelince onların da bi ton işi olacak, bakalım zaman ne gösterecek..

Hayırlısı bakalım yaşayıp görücez :))
somut olarak bişey yapamasak da soyut olarak yanındayız sakın unutma tamam mı :) her zaman derdini içinden geçenleri anlat.

kızlaaaar kızlaaar vallahi benim vücudum çürüğe çıktı yemin ediyorum bişey bitiyo bişey başlıyo. yine baş parmağımın tırnağı battı ama bu sefer beter çok canım yanıyo şişti kenarı ve iltihap aktı. allahım bu tırnağım düşecek sonunda allah korusun :KK43:

Begüm hanım da iyiiiiice koyverdi kendini 12:30 da yattı bu gece. akşam 6da kalkınca. aslında düzene sokarım ben onu sabah erken uyandırmama bakar ama bu aralar işime geliyor niyeyse sabah kafayı gömüp yatasım var benimde hep..
artık kafama takmıyorum düzeni düzensizliği. gece uyanmıyor ya çok şükür en büyük kazancım bu. maşallah diyeyim.
ama tabiiki tekrar 10a çekicem uyku saatini yavaş yavaş sabah erken kaldırarak.

bu arada peynirin her çeşidini bende hamileyken çok tükettim o yüzden Begüm de seviyor. özellikle kaşar peyniri. burda tabii peynirin hası var :) çok bilinmiş doğal ürünler yapan bi peynirciden kuymak peyniri alıyoruz teee vakfıkebire gidip. Begüm özellikle ona bayılıyor çerez gibi yiyor. beyaz peyniri de ben yiyince özenip yiyor çatalına batırıp verince.

bu arada yumurtayı Begüm de omlet şeklinde yiyor. içine o peynirden katınca daha çok seviyor. ama başka tariflerinize açığım kızlar başka ne türlü omlet yapabilirim?

iyi geceler kızlar ben yine gece kuşu oldum üçlere kadar uyuyamıyorum :KK43: tatlı uykular hepinize.

bu arada peynirin her çeşidini bende hamileyken çok tükettim o yüzden Begüm de seviyor. özellikle kaşar peyniri. burda tabii peynirin hası var :) çok bilinmiş doğal ürünler yapan bi peynirciden kuymak peyniri alıyoruz teee vakfıkebire gidip. Begüm özellikle ona bayılıyor çerez gibi yiyor. beyaz peyniri de ben yiyince özenip yiyor çatalına batırıp verince.

bu arada yumurtayı Begüm de omlet şeklinde yiyor. içine o peynirden katınca daha çok seviyor. ama başka tariflerinize açığım kızlar başka ne türlü omlet yapabilirim?
Domatesli omlet yada soğanlı omlet yapabilirsin omletlerin üstüne maydanoz yada taze nanekoyabilirsin benim oğlum yiyo bunları bende ona eşlik ediyorum tadı çok güzel oluyor

bak ben sana bi yumurta tarifi vereyim sabah sabah nasıl güzel boğazına dizilir kahvaltı gör. kaynanasın, kıymalı yumurta yaparsın ve oğlunun önündeki kahvaltı tabağını çekip önüne koyarsan gelinine de sende burdan alırsın dersin. Nasıl? bir cumartesi sabahı nasıl katledilir kaynana evinde yaşıyorum her geldiğimizde ististasız. nefret ediyorum burdan!! ya ben çok yumurta meraklısı değilim ayrıca az pişmiş yumurta yemem asla ama yaptığı o kadar üzdü ki beni. ağlayacaktım az daha. belki kötü niyetli değil ama çok düşüncesizce. ne yani ben kedi miyim ordan otlanacağım. eşim bile farketti niye sadece benim önüme koyuyorsun dedi. hep böyle yapar. mesela yemek zamanı geldi. etli bişey yapar sadece eşime yapar önüne koyar meri ne yerse yer zaten. dediğim gibi yemek önemli değil kesinlikle ama bu saçma davranışı beni sinirlendiriyor. ve bu olay by sabhkilerden sadece biri. negatiflik akıyor evden yaaaa! anne babalarla bu yüzden görüşmek istemiyorum. keşke bin km uzakta olsam hepsine!! :KK43:

Tabi haklısın canım zaten olmazsa mecbur öyle Yapcam :)

Ya ne güzel tatlıyı seviyorlar sizinkiler ayaz sevmiyor o yüzden hiç öyle kek falan veremiyorum.. anca havuç elma falan yese benimki daha çıtır çıtır olan şeyleri seviyor, mesela ekmeği de kızarmış sevşyor ya da taze alındığında da böyle kıtır kıtır oluyor yA öyle seviyor :)) oysa ki hamilelikte aşırı tatlı yedim aldığım 31 kilonun sebebi o yeşilim tatlılardı:)))
Demek ki anne hamileyken ne yerse bebek doğduktan sonra o yiyecekleri sever tezi yanlışmış :KK45: Beratta hiç tatlı sevmiyor canım kek vardı dün hiiiçç yemedi çikolata filan görse ağzına atıyor attığı gibi de tadını alır almaz yere atıyor ağzından sonra da hiiiiii deyip elini ağzına koyuyor şuç işlemiş gibi temizlememi bekliyor çok akıllı bu sıpalar :)

gittik geldik dr a
ogretmenin bahsettigi seyi saçma buldu
yani o bi belirti deilmi$,goz kaymasi kriz fln olmasi lazim diyor tek basina hayal gorme den epilepsi çikmazmis
çokk sukurr içim rahatladi
dunden beri yerdemiyim gokdemi bilmiyorumm
Allahim saglik versin hayirlisini versin baska hiç bisey istemiyorum

disleksi yle ilgili uzmanada reçetemizi aldik varsada yoksada bakicaz basimizin çaresine cani saolsun oglumun ..
pazartesi kendi ogretmeniyle gorusup okul psikologunu sorucam

hakanin kilosu çok deilmis normalmi$
sen guçsuzsun dedi bana dr
hakli galiba, kol bel boyun kalmadi heryerim agriyor çocugu zor tasiyorum :KK43:(
sabahtan beride boynum tutulmus gibi agriyor kafami zor çeviriyiomm :kızgın::kızgın::kızgın:

yeb4 yeb4 yasemincim tirnak duserse kokten kurtulursun geri gelir merak etme
ama açik ayakkabi giymen lazim bi sure bant fln yapisirsa çok acir

hatta dusmezse cerrah a git çekdir rahatla

yeb4 yeb4 birde tirnaginin o şişen kısmına batikon sür veya teramisin iltihabı kurutmaya bak benim çok olurdu. Eskiden ablamlar manikür pedikür çok uğraştılar sonunda kurtuldum ve tabiki tırnağını her zaman küt kes köşeleri kesme imkanın varsa iyi bir pedikurcuye git o halleder geçmiş olsun

yeb4 yeb4 birde tirnaginin o şişen kısmına batikon sür veya teramisin iltihabı kurutmaya bak benim çok olurdu. Eskiden ablamlar manikür pedikür çok uğraştılar sonunda kurtuldum ve tabiki tırnağını her zaman küt kes köşeleri kesme imkanın varsa iyi bir pedikurcuye git o halleder geçmiş olsun
bende de çok olurdu lisedeyken
ikisi birden olurdu hatta ayak abs parmagi
ikisinden birini cerrah çekdi ama unuttum sag miydi solmuydu :)))
hemde anestezi veremden çekmsiti o zamanlar oyleydi
simdi lokal anesteziyle çekiyolaermis çekdigin eziyete degmezzz valla
tabi kesime dikkat etmek lazim yanlis kersek yine batar ama sanki abzi ayak yapisi daha çok yatkin oluyor tirnak abtmasina

Bende uyumadım kocam gelmedi onu bekliyorum dovusmek icin:kızgın:
amann sakin ol umarım halletmişsinizdir :)

Domatesli omlet yada soğanlı omlet yapabilirsin omletlerin üstüne maydanoz yada taze nanekoyabilirsin benim oğlum yiyo bunları bende ona eşlik ediyorum tadı çok güzel oluyor
hmm ilginçmiş soğanlı omlet denemedim hiç :)

gittik geldik dr a
ogretmenin bahsettigi seyi saçma buldu
yani o bi belirti deilmi$,goz kaymasi kriz fln olmasi lazim diyor tek basina hayal gorme den epilepsi çikmazmis
çokk sukurr içim rahatladi
dunden beri yerdemiyim gokdemi bilmiyorumm
Allahim saglik versin hayirlisini versin baska hiç bisey istemiyorum

disleksi yle ilgili uzmanada reçetemizi aldik varsada yoksada bakicaz basimizin çaresine cani saolsun oglumun ..
pazartesi kendi ogretmeniyle gorusup okul psikologunu sorucam
yaa maralım boşuna evham yapmışsın. ben bile anladım bak doktor olmasamda haha :)) çok farklı belirtileri var epilepsinin bildiğim kadarıyla. sen yine önlemini al tabiiki görüş okul psikoloğuyla. disleksi mi değil mi onu da öğren. gerekirse bi çocuk psikoluğu görsün Emreyi bu kafanı kurcalayan hayalleri için. için rahat olur hem.

bak ben sana bi yumurta tarifi vereyim sabah sabah nasıl güzel boğazına dizilir kahvaltı gör. kaynanasın, kıymalı yumurta yaparsın ve oğlunun önündeki kahvaltı tabağını çekip önüne koyarsan gelinine de sende burdan alırsın dersin. Nasıl? bir cumartesi sabahı nasıl katledilir kaynana evinde yaşıyorum her geldiğimizde ististasız. nefret ediyorum burdan!! ya ben çok yumurta meraklısı değilim ayrıca az pişmiş yumurta yemem asla ama yaptığı o kadar üzdü ki beni. ağlayacaktım az daha. belki kötü niyetli değil ama çok düşüncesizce. ne yani ben kedi miyim ordan otlanacağım. eşim bile farketti niye sadece benim önüme koyuyorsun dedi. hep böyle yapar. mesela yemek zamanı geldi. etli bişey yapar sadece eşime yapar önüne koyar meri ne yerse yer zaten. dediğim gibi yemek önemli değil kesinlikle ama bu saçma davranışı beni sinirlendiriyor. ve bu olay by sabhkilerden sadece biri. negatiflik akıyor evden yaaaa! anne babalarla bu yüzden görüşmek istemiyorum. keşke bin km uzakta olsam hepsine!! :KK43:
yuhh diyorum afedersin ama :KK57: yani ayıptır ya öyle bi davranış kimseye yapılmaz. sen niye söylemiyorsun ben kedi miyim de otlanayım diye? lafını esirgemezsin diye düşünüyorum, söyle bu yaptığının çok kırıcı olduğunu.

ailelerle anlaşamıyorsanız tabiiki uzak olmak en iyisi. huzurunuz kaçmaz..

X