2015 Şubat Anneleri

bi de hafif ıslak olacak o kek yanında çay ya da kahve, müthiş :)
sağol canım evet bi kere kuru meyvelerle yapmıştım o zaman pek yememişti ama baya önceydi şimdi yer. Begüme yapınca içine ceviz badem fındık un gibi çekip mutlaka koyuyorum zaten. ruşeym kullanıyodum uzun zamandır almıyorum ama alayım. bizim kız biraz tatlıcı bakalım tuzlu da deneyeyim ama yer mi görücez.
Tuna da aşşşşırı tatlıcı. Kahvaltıda omlete bile bal sürüyoz :))

hastaligi pek tanimiyorymki canim bilmiyorum
olmayan seyi olmus gibi goruyor yani konvulsiyon geçiyor belirtiler arasinda
okulda basarisizlik falan var tabi yaninda
insallah ogretmenlerin husnu kutuntusudur
disleksiyede raziyim yeterki epilepsi fln olmasin :KK43:(

onu gordum o gunde çocuklardan cevap yazamadim sonrada unuttum
bilmiyorumki olabilirmi mayis ayinda bitmisti kuran kursu yarin basliycak aylardir gitmiyior yani
bide ayna ayzisi dedikleri seyi yani emre yi erme yazmayi camiden once baslamisti
genelde okumaya odaklilar pek yazmayla ugrasmiyolar orada
Canım benim bildiğim epilepsi çok farklı..
Lisede bi arkadaşım epilepsiydi, nöbetleri oluyordu küt diye bayılıyordu ama çok başarılıydı.. epilepsi beyin dalagalarıyla ilgili bir hastalık sanırım.. doğuştan oluyor genelde öyle anlatmıştı arkadaşım..

Sabrede ede egzamalarım azdı doktora gittim sabah Hocam bu tamamen stresten diyor değerlerim iyi çıktı hiç bişi yok stresini gider diyor.. kremlerim de artık fayda etmiyor kafamda saç kalmadı yemin ederim dökülüyor yaralardan hep

Ah canım yaa üzülüyorum valla.. :KK43:

Ben öyle yapmicam ama istedikleri sürece seve seve bakarım torunlarıma ilerde..
yanı o yokken önce bi okula gelmeyi denerim ama olmaz sanmam rapor almam gerekecek mecbur,hiç istemiyorum rapor almayı sevmiyorum öyle işten kaçmayı ama başka çarem Yok.. tabi rapor verirlerse

Can'ım zaten biliyorsun mecbur olmasak rapor almıyoruz çok haklısın ama sonuçta devlet bize Bakıcı parası yada bakıcının kendisini vermiyor. O zaman Şen'de elindeki imkanı evladın için değerlendirmek zorundasın..

canım keşke haklı çıkmasaymışım :KK43: kıyamam ne kadar üzülmüşsünki egzamaların çıkmış. egzama hep stresten olur.. lütfen kendini bu kadar üzme hayatta her şeye bi çözüm vardır.

burda daha çok üzülüp alınması gereken eşin aslında. dediğin gibi senin için değil onun için bakması gerek. bi de torun ya.. bana allah sağlık verdiği sürece bende seve seve bakardım.

bakıcı olmaz o şartlarda dediğin gibi. kredi borcu masraflar bir de bakıcıya para versen çalışmanın anlamı kalmıyor zaten.. o zaman annenle de bu durumları bi konuş içindekileri aynen böyle anlat eminimki o sana kıyamaz ve gelir en azından seneye okul dönemine kadar bakar.

sonra da hiç üzülme kreşe vereceğin için. babaannesiyle kös kös evde oturacağına kreşe gider arkadaşlarıyla oynar bir şeyler öğrenir. senin çalışma saatlerinde çok fazla değil bıkmaz da kreşten çok fazla kalmayacağı için. o yüzden hiç üzülme sadece bu kış dayanmalıyım diye düşün. yazın zaten sen bakacaksın çocuğuna.

bu kış da biraz dayan ve sonra kimseye minnet etme. kafan da rahat olur evine gelirsin ailecek başbaşa olursunuz. hem hep böyle kalmayacak çocuklar büyüyecekler laftan anlayacaklar bir şeyler daha kolay olacak sonra bir bakmışsın ilkokula başlayacak :)

ve bu kız çocuğu daha fazla düşünme olayı bizde de var inan. bende hep şaşırmışımdır. tamam ikisini de çok sever eder anne sonuçta ama sanırım kız evlat olmasından kaynaklı yani erkek bi şekilde kendini kurtarır işini halleder, ya da ne bileyim bi şehirde yalnız yaşayabilir ama kızlar için daha zor mantığıyla böyle davranıyorlar sanırım.

tamam benimde annemle aramdaki diyalog kardeşlerime göre farklı ama bu tamamen hemcins olmamızdan kaynaklı. kadın kadına muhabbet iletişim paylaşım daha farklı. ama kesinlikle benim annem böyle davranmaz, davranmıyorda.

milyonlarca insan var be canım hepsi bizim beklediğimiz gibi olmuyor işte..
Evet kuzum annem gelince anlatcam hepsini, o bakar her türlü, ama işte gelince onların da bi ton işi olacak, bakalım zaman ne gösterecek..

Hayırlısı bakalım yaşayıp görücez :))

Ah canım yaa üzülüyorum valla.. :KK43:

Can'ım zaten biliyorsun mecbur olmasak rapor almıyoruz çok haklısın ama sonuçta devlet bize Bakıcı parası yada bakıcının kendisini vermiyor. O zaman Şen'de elindeki imkanı evladın için değerlendirmek zorundasın..
Tabi haklısın canım zaten olmazsa mecbur öyle Yapcam :)

Ya ne güzel tatlıyı seviyorlar sizinkiler ayaz sevmiyor o yüzden hiç öyle kek falan veremiyorum.. anca havuç elma falan yese benimki daha çıtır çıtır olan şeyleri seviyor, mesela ekmeği de kızarmış sevşyor ya da taze alındığında da böyle kıtır kıtır oluyor yA öyle seviyor :)) oysa ki hamilelikte aşırı tatlı yedim aldığım 31 kilonun sebebi o yeşilim tatlılardı:)))

Canım benim bildiğim epilepsi çok farklı..
Lisede bi arkadaşım epilepsiydi, nöbetleri oluyordu küt diye bayılıyordu ama çok başarılıydı.. epilepsi beyin dalagalarıyla ilgili bir hastalık sanırım.. doğuştan oluyor genelde öyle anlatmıştı arkadaşım..
evet saara krizi farkli
internetde yazilara gore iki çesidi varmis
biri ayailan bayilan iste,
biride daha hafifi bakislarin donmasI
degisik korkular, olmayan koku olaylar duyma vs gibi yaziyor

çocukluk çagi epilepsisi diye geçiyor okuduklarim
baskasi varmi bilmiyorum
yada abska bi olaydan etkilenip olabiliyor galiba

Tuna da eskiden böyle şeylere daha ilgiliydi Can'ım, yemek konusunda bizde çok zorlanıyoruz. Artık tunaya özel yemek yapmıyorum. Sadece kahvaltısını özel yapıyorum. Çünkü zeytin peynir yemiyor, haşlanmış yumurta yemiyor. E ne yiyecek? Ekmekle karnını doyursun istemiyorum, o yüzden hep omlet, değişik içerikli, avakadolu, balkabaklı, fındık ceviz, badem, lor peynir..... keşke bi mucize olsa da Tuna beyaz peynir yese öyle Berat gibi :))
kasar yemezmiii:)

Bugun Ogretmen épilepsie icin arastirin dedi.napucam ben ta varsa
KV dede varmus ailede baskafa var eşimin amcasında
Zor öğrenme de varmış epilepsi belirtisinde
Çok kötüyüm :KK43:(((((
Maralcığım çocukların için endişelenmen ve bunu bizimle paylaşman çok normal. Her annne gibi kafanda soru işaretleri oluşuyor ama bunların tek bir çözümü var oda neyden şüpheleniyorsan onu için doktora gitmeniz. Her kafadan bir ses çıkıyor ve sen genetik olma ihtimaliyle bu soruları iyice çetrefilleştiriyorsun, çok haklısın düşünüyorsun, ama belki de Emre'nin hiç bişeyi Yok.. lütfen şu an doktordan bişey duymadıkça başka şeyler düşünmemeye çalış. Bak Emre akıllı bir çocuk ve senin bu endişelerini sezecek, çocukta da acaba bende bişey mi var hasta mıyım soruları oluşacak.. ya bu randevu olayları ne manyak sizin orada?? Yani acil bi durum olamaz mı? En kısa zamanda ne şekilde ulaşılabilirmiş acaba doktora??

bugun benimki iki porsiyon yedi kasar ini
ama ben kahvalti diye diretmiyorum oyle atistirmalik veriuyoeum eline yiyor

dun aklima bisey geldi
ben hakana hamileyken çokk oeynir yedim,her gun degisik degsik alir gelirdim esimde sevmez oyle her peyniri hepsini ben yerdim gun içinde çerez gibi :)))

simdi çocugu peyuniri sevmezsi ondan olabilirmiki :)))))

emre zehir gibi , aksam bana yarin niye dr a gidiyoz dedi bende d vit reçete ettiricez dedim
ama orada onun yaninda nasil konusucam ne anlaticam bilmiyorum

bilmemki hiç oyle acillik bi durumum olmadi uzmanlarla ilgili helede norologla falan :KK43:

ben bi kadin dogumcuya çok guderim malum :) oda bi aksam ustune acil yerine SIKSITIRIR yada arar beni aksam isi bitince 6 senedir hastasiyim onada

Maralcığım çocukların için endişelenmen ve bunu bizimle paylaşman çok normal. Her annne gibi kafanda soru işaretleri oluşuyor ama bunların tek bir çözümü var oda neyden şüpheleniyorsan onu için doktora gitmeniz. Her kafadan bir ses çıkıyor ve sen genetik olma ihtimaliyle bu soruları iyice çetrefilleştiriyorsun, çok haklısın düşünüyorsun, ama belki de Emre'nin hiç bişeyi Yok.. lütfen şu an doktordan bişey duymadıkça başka şeyler düşünmemeye çalış. Bak Emre akıllı bir çocuk ve senin bu endişelerini sezecek, çocukta da acaba bende bişey mi var hasta mıyım soruları oluşacak.. ya bu randevu olayları ne manyak sizin orada?? Yani acil bi durum olamaz mı? En kısa zamanda ne şekilde ulaşılabilirmiş acaba doktora??

Tabi haklısın canım zaten olmazsa mecbur öyle Yapcam :)

Ya ne güzel tatlıyı seviyorlar sizinkiler ayaz sevmiyor o yüzden hiç öyle kek falan veremiyorum.. anca havuç elma falan yese benimki daha çıtır çıtır olan şeyleri seviyor, mesela ekmeği de kızarmış sevşyor ya da taze alındığında da böyle kıtır kıtır oluyor yA öyle seviyor :)) oysa ki hamilelikte aşırı tatlı yedim aldığım 31 kilonun sebebi o yeşilim tatlılardı:)))

Hepsi farklı farklı işte :)) ne değişik minnacıklar ama damak zevkleri var sıpaların :) minnacık filan diyorum ama 20 aylık oldular bee şaka gibi !!

emre zehir gibi , aksam bana yarin niye dr a gidiyoz dedi bende d vit reçete ettiricez dedim
ama orada onun yaninda nasil konusucam ne anlaticam bilmiyorum

bilmemki hiç oyle acillik bi durumum olmadi uzmanlarla ilgili helede norologla falan :KK43:

ben bi kadin dogumcuya çok guderim malum :) oda bi aksam ustune acil yerine SIKSITIRIR yada arar beni aksam isi bitince 6 senedir hastasiyim onada
Bak gördün mü anlamış bile! Onundıları çıkar konuş kesinlikle yanında konuşma, çünkü öyle bi durum yoksa bile yaratır yani bu çocuklara belli olmaz.

Bak gördün mü anlamış bile! Onundıları çıkar konuş kesinlikle yanında konuşma, çünkü öyle bi durum yoksa bile yaratır yani bu çocuklara belli olmaz.
tek gidiyorum disari nasil çikaricam ki
bekleme salonuna mi gonderryim
dr anlayiusli olurmuki

Ah yese var ya her gün bi teker kaşar koyarım önüne :KK70: önceden yiyordu yav, çok talıcı Tuna, tuzlu şeyler sevmiyor..
kiz kasar tuzlu deilki :) tabi sekerli de sayilmaz
iyide sne deilmiydin karatayi okuyunca çucuk krakerden vazgeecen noldu yalanmi oldu karatay :)
buranin kasari biseye ebnzemez tadi tuzuda yok, ben tr den gelirken iki uç teker getiiryom buyzluga koyyorum :)
ama burda çocuklar için olani denedim çok sevdiler hakan aylardir yiyor , arada bi bikar gibi oluyor vermiyorum bi kaç gun
sonra bi koyyorum onune posetini taniyor mammaa diye atliyorr :))))))))

temmuzz temmuzz nerelerdesin karatay deyince hep sen geliyon aklima :)

Tuna da aşşşşırı tatlıcı. Kahvaltıda omlete bile bal sürüyoz :))
Omlete bazen kuru üzüm ve kuru dut atıyorum onları önce tereyağında kavuruyorum çok severek yiyor tarif için teşekkürler yarinnyapicsm fırında insallah. Bizimkine peyniri omletin içinde tostun içinde yiyor öyle sade yemiyor

kiz kasar tuzlu deilki :) tabi sekerli de sayilmaz
iyide sne deilmiydin karatayi okuyunca çucuk krakerden vazgeecen noldu yalanmi oldu karatay :)
buranin kasari biseye ebnzemez tadi tuzuda yok, ben tr den gelirken iki uç teker getiiryom buyzluga koyyorum :)
ama burda çocuklar için olani denedim çok sevdiler hakan aylardir yiyor , arada bi bikar gibi oluyor vermiyorum bi kaç gun
sonra bi koyyorum onune posetini taniyor mammaa diye atliyorr :))))))))

temmuzz temmuzz nerelerdesin karatay deyince hep sen geliyon aklima :)
Karataycıyım hala, rafine şeker vermiyorum, doğal şeker, meyve şekeri veriyorum. Tuna için Karakaya devam ama benim için Karatay patladı :KK70: şu an elemek üstü labne reçel yiyorum :))

Karataycıyım hala, rafine şeker vermiyorum, doğal şeker, meyve şekeri veriyorum. Tuna için Karakaya devam ama benim için Karatay patladı :KK70: şu an elemek üstü labne reçel yiyorum :))
elemek ne kizzzz :) ekmekmi diyonn

dogal seker hangisi kuru meyva mii

benimki bi ; kaç gundur yuùurta yemiyor ya daha dogrusu kahvalti yapmamis oluyor
haslamayi çok seviyordu nolduysa son iki yaptigimi yemedi bende yapmiorum , oylece isisrip yiyordu ne guzell
omletlede arasi yok

geriye ne yiycekki bu çocuk

X