2015 Şubat Anneleri

Ya var ya ben 7-8 e tavım siz bana 9-10 diyorsunuz :KK43:
Sabah 5tr ayakta oluyor ya ayaz eh ben de 10da çıkıyorum evden okula gitmek için 5 saatte zaten yorulmuş oluyorum çok gıcık.. hele de hafta sonu offf offf.. Tuna kaçta yatıyor canım?? Ben bugün yeb in dediği gibi geç yatırdım 9.30da uyudu bu hafta böyle denicem bakalım ne olacak
Tuna da dokuz dokuz çeyrek arası en geç, uyumuş oluyor. Sabah altı gibi uyanıyor emmek için, yedi yedi buçuk arası da uyanıyor işte. Sen çok haklısın Can'ım çekilecek gib değil hakkaten, kız sabah altıda bile karanlık oluyor napıyorsunuz o karanlıkta, kahvaltısını ne Zaman yapıyor ayazcım? Bide ne Zaman tekrar uyuyor kaç saat uyuyor ?? Ay n çok sordum ay :))

İşin kötüsü ben de dalga geçerim :)))
Millet bana diyor sen ne biçim anasın oğlunu eleştiriyorsun falan diye.. mesela ilk aylarda ayaz onlardan çirkin geliyordu ki bana diyordum da çirkin diye anam bana bir eleştiriler geliyordu yok öyle denir mi sen ne ruhsuzsun bilmem ne :))) ergenlikte artık be yaparım bilmem :)))
Ben en çok neyi merak ediyorum biliyor Musun ilk aşklarını :)))
Ya annelik demek çocuğu durmada allayıp pullamak demek değil ki kardişim :) ruhsuz değil eğlenceliyiz! İlk aşkııııı Tuna'nın ilk aşkını gördüm beeen :KK70: :KK70: tatilde komşu kızına resmen aşık oldu allahım o pozlar o hareketler delirdi :)) kıza üzüm yediriyor, dans ediyor karşısında, mayosunun yengecini gösteriyor falan.. :KK70: kızda dokuz yaşında :)) denizde kızın boynuna atlıyor, almaya çalışıyorum beni itiyor :KK70: ay Gül gül öldük yaaaa :KK70:

Tuna da dokuz dokuz çeyrek arası en geç, uyumuş oluyor. Sabah altı gibi uyanıyor emmek için, yedi yedi buçuk arası da uyanıyor işte. Sen çok haklısın Can'ım çekilecek gib değil hakkaten, kız sabah altıda bile karanlık oluyor napıyorsunuz o karanlıkta, kahvaltısını ne Zaman yapıyor ayazcım? Bide ne Zaman tekrar uyuyor kaç saat uyuyor ?? Ay n çok sordum ay :))
Kahvaltısını 7.30-8 arası yapıyor canım sonra tekrar 11-11-30 gibi uykusu geliyor uyuyor 1.5 Nadiren 2 saat.. sonra da zaten akşam 8de uyuyor :))

5te karanlık oluyor ever maalesef ve odası da karanlık oluyor perdeyi falan çekiyorum.. bilmiyorum ne Yapcam bakalım bugün başladım geç yatırmaya.. bu sabah da 12.30a kadar oyaladım öğlen uykusuna öyle yitirdim ki akşam dayansın :) gıcık ayaz :)))

Ya annelik demek çocuğu durmada allayıp pullamak demek değil ki kardişim :) ruhsuz değil eğlenceliyiz! İlk aşkııııı Tuna'nın ilk aşkını gördüm beeen :KK70: :KK70: tatilde komşu kızına resmen aşık oldu allahım o pozlar o hareketler delirdi :)) kıza üzüm yediriyor, dans ediyor karşısında, mayosunun yengecini gösteriyor falan.. :KK70: kızda dokuz yaşında :)) denizde kızın boynuna atlıyor, almaya çalışıyorum beni itiyor :KK70: ay Gül gül öldük yaaaa :KK70:
Gerçekten mi :)))
Allahım yaa şu an gözümün önüne geldi o halleri hele de mayosundaki yengeci gösterme şekli nasıl tatlı nasıl kim bilir :))) bak şimdiden biliyorlar onlarda :) ayaz pek pas vermiyor gençlere işi gücü yaşlılarla sürekli yaşlı amca ve teyzelere gidiyor :))) ruhu yaşlı benim çocuğumun :)))

Canim cok yardimci oldun hep senden cesaret aldim ben valla. Iyi ki varsin:KK200:
oyy canım benim mutlu oldum teşekkür ederim :) nasıl gidiyor peki?

Git kesin Can'ım ihmal etme.. Kız sen doğum yapmış kadınsın dişden mi korkacan hıııı :))
he sorma ya normal doğum yaptım ama dişçiden korkuyorum :KK70:

Bende çok istiyorum Tuna da kendi yesin diye ama çok sabırsız ve hareketli aç olsa bile duramıyor sandalyede . İki lokma alıp kalkmak istiyor hemen. Doymuyor sırf kurtlandığından çıkacak yani :)) Tuna da öyleydi Can'ım uykusu gelse de dönerdi, bu ara iyi bayılıp kalıyor. Tek uykuya düştü ve 1,5 saati geçmiyor , belki ondandır.
mama sandalyesi dışında da kendi yemesi pek mümkün değil tabii. kurtlu ya bunların dötleri. yerim ben onları :KK68: zamanla düzelir alışır belki canım üzülme. benim hiç öyle bi çabam olmadı kendi çatal istedi. tatal!! diye diye :KK70:

ya bizim gündüz uykuları teke düşeli çok uzun zaman oldu çünkü bizim kız sabahları geç kalkmaya başladı 10 gibi mesela. ondan sonra da tek uykuya düştü 6 aydır falan hatta fazla. ama halaaa dönüp duruyo dalmakta sıkıntı yaşıyo.

mesela bu sabah geç kalktı 11de. şimdi diceksinki derdin ne. ne güzel geç kalkıyo. ama öyle değil geç yatıyp çünkü dün gece 12de yattı. dolasıyla bugün uyumadı. bizde akşam düğüne gittik. kvlerden 11de aldık onu eve geldik küt gitti. ama çok nadir yani. ben istiyorumki 10da uyusun. bak gözümde 9da yok he 10 yeter :KK70: iyice 11-12lere kaydı. yani 10da yatırıyorum 11i buluyo uyuması. çocuk dediğin o saatte uyur mu. sabah erken kaldırıp öğlen uykularını geri çekmeyi de denedim ama tekrar eskiye döndü. neyse bakalım tek sorunumuz bu olsun. ay şimdi okudumda ne karışık anlatmışım bir sürü saat yazmışım kendi okuduğumu bile anlamadım nolur kusurumabakma :KK70:

Kız anlayınca da bişi değişeceğini sanmıyorum ben okuldaki çocukları görüyorum çünkü :)) ama kızlar genelde daha uysal oluyor :))

Anam ben çıtçıtlıyı giymeye başladım bile normalde üşüyen biri değilimde ama bel kısmın soğuk almayacak yoksa donuyorum:)) sen de giy tabiki alışıyorsun zamanla :))

Kız Yok onlar çocuk mu büyütüyor sanki ama bişi diyeyim mi her zaman beterin beteri var, yani bunun ikiz çocuğu var, 2-3 çocuğu var, allah korusun engelli çocuğu var :KK43: yani biz yine iyiyiz ben diyorum bazen biz anne miyiz yine engelli çocukların annelerini görünce dünyanın en zor şeyi allah kimseye yaşatmasın :KK43:
nolur bana büyüyünce de öyle olucaklar deme :KK43: tüm umudum laftan anlayacak yaşa gelmesinde :KK43: ama ben taviz vermem hele babası hiç vermez. iki ağlar üç kendini yere atar anlar işe yaramayacağını.

bu arada evet çıtçıtlı giymem lazım sevmesemde. ay ama hiç sevmiyorum ya bütün seksapalitemi götürüyo haha :KK70:
ben çok üşürüm senin aksine. ayaklarım özellikle hep ev ayakkabısı giyerim kışın.

ya sorma ben bunaldığım zamanlar hep onları düşünüyorum. hasta çocukları annelerini :KK43: şükürler olsun rabbime :KK43:

benimki parkda kimi gorse yesil isik yakiyor
mahalllenin kizlari iki yanagindna ayni anda opuyor bi gorsen haliniiin bide hosuna giidyorki sipanin sanki biiliyor he:))))))
ama iki dk sonrada ya ittiriyor ya eli havada kimi tokatladam diye dolaniyorr:KK53:
simdi kuçuk bebek diye kimse bisey demiyor ama bu el havada gitme olayi devam ederse çok sikayt gelir bu çocukdan ugras dur cins cins insanlaaaaa
sahsen benimkileri bi çocukl tokatlasa aninda anasinin yaninda biterimmm:KK70::KK70::KK70::KK70:

kiz mery sakin uyanmaasida saatli demeee :)
hani hersey saatli duzneli ya, uynama sattine bisey yapamiyon demiii
bana herkes su saatde yatir kaldir diyor
sanki benim elimde uyanan ayaklanan çocugu ben napabilirmki yatakdan almak disinda

Kahvaltısını 7.30-8 arası yapıyor canım sonra tekrar 11-11-30 gibi uykusu geliyor uyuyor 1.5 Nadiren 2 saat.. sonra da zaten akşam 8de uyuyor :))

5te karanlık oluyor ever maalesef ve odası da karanlık oluyor perdeyi falan çekiyorum.. bilmiyorum ne Yapcam bakalım bugün başladım geç yatırmaya.. bu sabah da 12.30a kadar oyaladım öğlen uykusuna öyle yitirdim ki akşam dayansın :) gıcık ayaz :)))
maalesef bi aliskanlik olmasi için iki gun ust iste o saate kalkmasi yetiyor sizinki birde nerdeyse dogdugundan beri boyle çok zor degismesi
benimki bi haftadan fazladir 7 de uyaniyor saat kurmus gibi
bi kee yanlislikla geri uyudu yanimda yatkda 9 buçukda kalkdi geri
bu sefrde oglen geç uyudu geç uyandi gece 11 de yatti ayni hesaba geldi bizim is
bari ben zaten uynaiyorum sabah erken uyansinda aksam otekilerle beraber uyusun bende keyfime bakayium demi :)))

nolur bana büyüyünce de öyle olucaklar deme :KK43: tüm umudum laftan anlayacak yaşa gelmesinde :KK43: ama ben taviz vermem hele babası hiç vermez. iki ağlar üç kendini yere atar anlar işe yaramayacağını.

bu arada evet çıtçıtlı giymem lazım sevmesemde. ay ama hiç sevmiyorum ya bütün seksapalitemi götürüyo haha :KK70:
ben çok üşürüm senin aksine. ayaklarım özellikle hep ev ayakkabısı giyerim kışın.

ya sorma ben bunaldığım zamanlar hep onları düşünüyorum. hasta çocukları annelerini :KK43: şükürler olsun rabbime :KK43:
yasemin bendeki çitçitlilar àok acayip rahatsiz ediyor oturzamiyorum bile
alisiikda deilimde ama niye o kdr rahatsiz ediyorki
kuçuk mu geliyorki :)

Kızlar oğlan balgamli öksürüyor ne yaparsam iyi gelir
burnunu temizle canim serum fizyoliojikle
yatagin bas ucunu yukselt yastikla, yastigi yatagin altina koy oyle daha kolay, gece rahat uyusun diye
ben goggsune yada çarsafina mercimek kdr wicks suruyorum
balli limon da ver , bide bal limon verince boirden bi oksurme tutar tam o anda cigerlerini onden ve arkadan ellerinle bastir, pek indigini sanmiyorum ama alt solunma dinduyse lay kolaylasir çikmasi balgamin
oksuruge kesmiyoruzki balgam çikabilsin oksurmeden içerde kalir
bu dediklerim çocuk rahat etsin diye oksurugu kessin diye deil
heçmis olsun

mery60 mery60 ben onun mayosundaki yengeci yerim :KK68: nasıl tatlıdır o an hayal ettim de allahım yaaa..

gelincikgibi gelincikgibi bende çok merak ediyorum ilk aşklarını :) allahım o günleri görebilecek miyiz ya çok uzak geliyo bana ama zaman nasıl hızlı geçiyor. ben şimdiki ergenlere baktığımda bile şok oluyorum bazı davranışlarına. acaba ailelerimizle bizim aramızdaki kuşak çatışması da böyle bişey miydi?
sanırım bu yeni nesil ergenlerin bu aşırı davranışları da biraz aileden kaynaklı. çok akıllı zehir gibi ergenlerde var :)

ben kızımın ölçüler dahilinde her kararına saygı duyup destek olan bir aile olmak için elimden geleni yapıcam.
geçen dövme muhabbeti yapıyoduk eşimle o çok istiyo da işte nasıl olur iş güç aileler akıl verecek falan derken o da dönmüş Begüme diyoki kızım ben sana hiç karışmiycam dövme yapmak istersen 25inden sonra yaptırabilirsin ama cılkınıda çıkarma tabii :KK70:

ah ama kim bilir o zaman bizden nasıl şeyler için izin isteyecekler korkuyoruuuum :mad:

benomkide oksuryor tek tuk gece ve sabah yeni uyandiginda daha çok
simdilik bisey yapmadim unutyorum balli limonu yarin ilk is yaapayim
serul fizyolojikle burnunu telizleyim diyoruml kiyamet kopuyor o kdr çok agliyorki napacagimi sasuiyorum

hfatya cumartesiye oyle bi kontrol olsun diye dr dan randevu almistim ama bu gidisle ghittigimizde dr yine bildigi butun ust solunum hatsaliklarini sayacak gibi duruyor

Ihlamur demle canım ılıtıp içine bal ve limon koy içsin canım balgamı söktürür diye biliyorum geçmiş olsun
saol Hamisadaşım :) ihlamurda yok evde Burası da tatil bugün ama evde herzaman bulunması lazım yarın bulmam lazım biyerden

Bal kekik yerdi eskiden dedem Can'ım. İlk o geldi aklıma,,
Ben ikisini bir arada düşünemiyorum iyhh ama şifa olmuşsa yedirmeye çalışayım hazır erzurumdan bal gelmişken.

Bal, limon ve zencefil özellikle zencefili kat çok iyi geliyor geçmiş olsun
evet bunuda yapabilirim. Canım burda Alman marketlerde ıhlamur var mı gördünmü hiç

burnunu temizle canim serum fizyoliojikle
yatagin bas ucunu yukselt yastikla, yastigi yatagin altina koy oyle daha kolay, gece rahat uyusun diye
ben goggsune yada çarsafina mercimek kdr wicks suruyorum
balli limon da ver , bide bal limon verince boirden bi oksurme tutar tam o anda cigerlerini onden ve arkadan ellerinle bastir, pek indigini sanmiyorum ama alt solunma dinduyse lay kolaylasir çikmasi balgamin
oksuruge kesmiyoruzki balgam çikabilsin oksurmeden içerde kalir
bu dediklerim çocuk rahat etsin diye oksurugu kessin diye deil
heçmis olsun
Benimle birlikte yerde yatıyor yada babasıyla yatıyor artık kendi yatağı boş bebek gelcek oraya her seferinde kafasını yastığa koyuyorum durmuyorki gece . Vicks yok evde onu da almam lazim. Burnu 2 gündür akmıyor Bişey yapmıyorum o yüzden otriven diye bi ilaç var onu sıkmistım birkaç kez. Balgam çıkardığını hiç görmedim ama var hissediyorum. Ballı limon Sabah kah. Vercem hemen

saol Hamisadaşım :) ihlamurda yok evde Burası da tatil bugün ama evde herzaman bulunması lazım yarın bulmam lazım biyerden

Ben ikisini bir arada düşünemiyorum iyhh ama şifa olmuşsa yedirmeye çalışayım hazır erzurumdan bal gelmişken.

evet bunuda yapabilirim. Canım burda Alman marketlerde ıhlamur var mı gördünmü hiç
Canım

Canım Almancası lindenblütentee, markette hiç dikkat etmemiştim ama de Eczanelerde kesin oluyor.. yoksa da reformhaus lar var ya oralarda da olur kesin

Canım

Canım Almancası lindenblütentee, markette hiç dikkat etmemiştim ama de Eczanelerde kesin oluyor.. yoksa da reformhaus lar var ya oralarda da olur kesin
Ismini yazınca gordum alnatura da ve dm de var artık kisgeliyor sıcak şifalı bitki çayları icirmemiz gerekir bence hergün hasta olmadan :KK66:

Nasıl geçti sabahınız? Var mı bi değişiklik?

oyy canım benim mutlu oldum teşekkür ederim :) nasıl gidiyor peki?

he sorma ya normal doğum yaptım ama dişçiden korkuyorum :KK70:

mama sandalyesi dışında da kendi yemesi pek mümkün değil tabii. kurtlu ya bunların dötleri. yerim ben onları :KK68: zamanla düzelir alışır belki canım üzülme. benim hiç öyle bi çabam olmadı kendi çatal istedi. tatal!! diye diye :KK70:

ya bizim gündüz uykuları teke düşeli çok uzun zaman oldu çünkü bizim kız sabahları geç kalkmaya başladı 10 gibi mesela. ondan sonra da tek uykuya düştü 6 aydır falan hatta fazla. ama halaaa dönüp duruyo dalmakta sıkıntı yaşıyo.

mesela bu sabah geç kalktı 11de. şimdi diceksinki derdin ne. ne güzel geç kalkıyo. ama öyle değil geç yatıyp çünkü dün gece 12de yattı. dolasıyla bugün uyumadı. bizde akşam düğüne gittik. kvlerden 11de aldık onu eve geldik küt gitti. ama çok nadir yani. ben istiyorumki 10da uyusun. bak gözümde 9da yok he 10 yeter :KK70: iyice 11-12lere kaydı. yani 10da yatırıyorum 11i buluyo uyuması. çocuk dediğin o saatte uyur mu. sabah erken kaldırıp öğlen uykularını geri çekmeyi de denedim ama tekrar eskiye döndü. neyse bakalım tek sorunumuz bu olsun. ay şimdi okudumda ne karışık anlatmışım bir sürü saat yazmışım kendi okuduğumu bile anlamadım nolur kusurumabakma :KK70:
:KK70: ben anladım merak etme :)) ya bu kadar geç uyuması sana zor olur Can'ım, valla daha bu akşam düşündüm seni. Tuna bugün o kadar kudurdu ki bir an önce yatsa uyuşa diye bekledim yani. Sonra dedim ki içimden garibim Yasemin hiç vakit ayıramıyor kendine.. Begüm uyur Şen'de yatarsın mecburen arkasından. Oy anam oy evlenecek yaşa gelecekler hala uyku uyku diye mi sayıklayacağız biz yahu :))

X