2015 Şubat Anneleri

benimki parkda kimi gorse yesil isik yakiyor
mahalllenin kizlari iki yanagindna ayni anda opuyor bi gorsen haliniiin bide hosuna giidyorki sipanin sanki biiliyor he:))))))
ama iki dk sonrada ya ittiriyor ya eli havada kimi tokatladam diye dolaniyorr:KK53:
simdi kuçuk bebek diye kimse bisey demiyor ama bu el havada gitme olayi devam ederse çok sikayt gelir bu çocukdan ugras dur cins cins insanlaaaaa
sahsen benimkileri bi çocukl tokatlasa aninda anasinin yaninda biterimmm:KK70::KK70::KK70::KK70:
:KK70: kız Tuna da öyle sıkıya gelemiyor hemen şap şap vuruyor, ama o öyle yaparsa karşılığını da alır bi başkasından. Valla canı yanmadığı sürece ben pek müdahale etmem açıkçası, biraz mücadele etmeyi öğrensin, kendini savunsun, pısırık olmasın, ama tabi karşısındakine zarar vermeden :) hakancığım da öğrenir yakında, tabi sevgili annesi izin verirse :))

kiz mery sakin uyanmaasida saatli demeee :)
hani hersey saatli duzneli ya, uynama sattine bisey yapamiyon demiii
bana herkes su saatde yatir kaldir diyor
sanki benim elimde uyanan ayaklanan çocugu ben napabilirmki yatakdan almak disinda
Valla Can'ım bi ara uyanmasını bile saatli yapıyordum, :)) saat insanıyım kızım ben. Ama artık kendi temposunu tutturduğu için müdahale etmiyorum. Uyandığı zaman tekrar uyutmaya çalışırım, diyelim ki o saatte kalkmaması gerekiyorsa ama yok uyumuyorsa napıyım alırım bende :) önemli olan uyuma saati zaten.

mery60 mery60 ben onun mayosundaki yengeci yerim :KK68: nasıl tatlıdır o an hayal ettim de allahım yaaa..

gelincikgibi gelincikgibi bende çok merak ediyorum ilk aşklarını :) allahım o günleri görebilecek miyiz ya çok uzak geliyo bana ama zaman nasıl hızlı geçiyor. ben şimdiki ergenlere baktığımda bile şok oluyorum bazı davranışlarına. acaba ailelerimizle bizim aramızdaki kuşak çatışması da böyle bişey miydi?
sanırım bu yeni nesil ergenlerin bu aşırı davranışları da biraz aileden kaynaklı. çok akıllı zehir gibi ergenlerde var :)

ben kızımın ölçüler dahilinde her kararına saygı duyup destek olan bir aile olmak için elimden geleni yapıcam.
geçen dövme muhabbeti yapıyoduk eşimle o çok istiyo da işte nasıl olur iş güç aileler akıl verecek falan derken o da dönmüş Begüme diyoki kızım ben sana hiç karışmiycam dövme yapmak istersen 25inden sonra yaptırabilirsin ama cılkınıda çıkarma tabii :KK70:

ah ama kim bilir o zaman bizden nasıl şeyler için izin isteyecekler korkuyoruuuum :mad:
Ben Tuna'nın izin isteyeceğini hiiiiç zannetmiyorum. Yapar ondan sonra söyler valla. Ya kötü alışkanlığı olmasında ne yaparsa yapsın, mutlu olsun yeter ki..

:KK70: ben anladım merak etme :)) ya bu kadar geç uyuması sana zor olur Can'ım, valla daha bu akşam düşündüm seni. Tuna bugün o kadar kudurdu ki bir an önce yatsa uyuşa diye bekledim yani. Sonra dedim ki içimden garibim Yasemin hiç vakit ayıramıyor kendine.. Begüm uyur Şen'de yatarsın mecburen arkasından. Oy anam oy evlenecek yaşa gelecekler hala uyku uyku diye mi sayıklayacağız biz yahu :))
sorma canım sorma.. uyku yedi bitirdi bizi bu uyku..
bak daha yarım saat oldu uyuyalı, bu gece iyice azıttı. ama gündüz 3 buöukta yatıp 6da uyanan çocuk da 9da yatar mı.. şimdi yarın sabah 11e kadar uyuyacak, gündüz uyutmam büyük ihtimal..

geldim salona eşim de uyumuş. ne vakit kaldı şimdi kendime ayıracak :KK43: gündüz anca yemek iş güç. şimdi iki sayfa kitap okur uyurum kendime ayırdığım tek zaman bu işte.

Ben Tuna'nın izin isteyeceğini hiiiiç zannetmiyorum. Yapar ondan sonra söyler valla. Ya kötü alışkanlığı olmasında ne yaparsa yapsın, mutlu olsun yeter ki..
dediğin gibi kötü alışkanlıkları olmasın yeter canım.. onlar da bir birey olacak, nasıl mutlu olacaklarsa öyle yaşamaları lazım. o günleri de görürüz umarım..

mery60 mery60 bu arada elmalı kekin harika görünüyordu müsait bi zamanda tarifini yazabilir misin Begüme yapayım. o şekilde pişirme daha mı sağlıklı bu arada?

@dadera naptiniz emzirme olayi bittimi tamamen

bu sefer kesin ben sonuncuyum ha bide @mattika vardi

vahide1204 vahide1204 sen naptin canim, alerjide gerileme fln kaydetmedinizmi
İyiyiz maralim.alerjide ki sonucu kasım sonu gorcez.ama dün kiloda ilerleme kaydetti.nasil sevindim anlatamam.6 aydır 8400 dük.dun bi ayda 500 gr aldığını gorduk.8900 olmuş.bulutlardaydim resmen.emzirme sayısını ikiye dusurmek ise yaradı.b oy da 2 cm arttmis.75 olmuş.cok gerideyiz ama ilerleme kaydetmek bile umut oldu.
Ben de sana bişey sorcaktim.aglarken uzun sure nefes tutuyor benim kız.bazi yerde kansızlık tan da olur yazıyor..okudun mu kadir bey de hiç.alakasi var mı.a rsizliktan mi dicem ama asi olurken de olmustu.hemsire bile telaslandi.ne dersin?

İyiyiz maralim.alerjide ki sonucu kasım sonu gorcez.ama dün kiloda ilerleme kaydetti.nasil sevindim anlatamam.6 aydır 8400 dük.dun bi ayda 500 gr aldığını gorduk.8900 olmuş.bulutlardaydim resmen.emzirme sayısını ikiye dusurmek ise yaradı.b oy da 2 cm arttmis.75 olmuş.cok gerideyiz ama ilerleme kaydetmek bile umut oldu.
Ben de sana bişey sorcaktim.aglarken uzun sure nefes tutuyor benim kız.bazi yerde kansızlık tan da olur yazıyor..okudun mu kadir bey de hiç.alakasi var mı.a rsizliktan mi dicem ama asi olurken de olmustu.hemsire bile telaslandi.ne dersin?
Süpeeeeer :) çok sevindim kilo almasına ve iyi uzamış maşallah size :) inşallah böyle devam eder canım :)
Boşver geride olmak önemli değil zihinsel gelişimi iyi olsun yeter :))

mery60 mery60 kız sen ne beceriklisin yaa maşallah özeniyorum sana :) battaniye bile yapıyorsun inanamıyorum sana.. ben de çok istiyorum memeyi hiç bilmiyorum millet öğrenirken ben yüzmeye takmıştım kafayı gençkene hiiiiç işim olmuyordu keşke az oturup örgü örmeyi öğrenseymişim :KK66: sence umut var öı bu Yaşta da öğrenir miyim :))

çok sevindim canim gelisimde ilerlemeye anliyorum seni ne kdr sevindiginiii tahmin edebiliyorum
yok kansizlikda onu okumadim hiç genelde arszilikdan dikkat çekmek için yapiyoalr diyor, vede o an sen telaslandiysan daha çok yapip bu durumu kullaniyolar seni korkytmayi absradigini anladiysa
ama kansizlik için bi kan verip hgb ye bakdir istersen için rahat etmis olur
yumurta yok ama et turevlerini yiyor demi ?

kizlar size bisey danisacam

ben çocuklari sabah okula ugurlarken iyi dersler diyorum ya
arabayla birakiyorum okula, iki gunudr emre bana iyi arabalar diyor karsilik oalrak :))
çok tattli demi :))))

neysee
esim one oyle turkçede oyle bi kelime cumle yok çocuga dogrusnu ogret dedi, e onun yerine ne de diycem bulamadim, eismde bilmiyor ama iyi arablar kullanilmiuyor tek bildigi bu :)))

hosuma gidiyor bence bi sakincasi yok desinde bunun dogru kelimesi ne alternatif oalrak, kisa bi sekilde
turkçeyi katletmeden guzel ogretek bari :)

çok sevindim canim gelisimde ilerlemeye anliyorum seni ne kdr sevindiginiii tahmin edebiliyorum
yok kansizlikda onu okumadim hiç genelde arszilikdan dikkat çekmek için yapiyoalr diyor, vede o an sen telaslandiysan daha çok yapip bu durumu kullaniyolar seni korkytmayi absradigini anladiysa
ama kansizlik için bi kan verip hgb ye bakdir istersen için rahat etmis olur
yumurta yok ama et turevlerini yiyor demi ?
Yumurta ve et tüketiyor. Sık sık vermeye çalışıyorum.
İyi yolculuklar denebilir.ama çok tatlı yas devam etsin bi müddet.sonra nasılsa duzeltiyolar.
gerci siz iki dilliydiniz onu bilmiyorum.h emen düzeltmek mi gerek.

kizlar size bisey danisacam

ben çocuklari sabah okula ugurlarken iyi dersler diyorum ya
arabayla birakiyorum okula, iki gunudr emre bana iyi arabalar diyor karsilik oalrak :))
çok tattli demi :))))

neysee
esim one oyle turkçede oyle bi kelime cumle yok çocuga dogrusnu ogret dedi, e onun yerine ne de diycem bulamadim, eismde bilmiyor ama iyi arablar kullanilmiuyor tek bildigi bu :)))

hosuma gidiyor bence bi sakincasi yok desinde bunun dogru kelimesi ne alternatif oalrak, kisa bi sekilde
turkçeyi katletmeden guzel ogretek bari :)
Nolcak kız desin eşin de pek titiz :))
Ne güzel işte aklını kullanmış yaratıcı Emre beycim:)
Bence devam etsin ama illa düzeltsin diyorsan iyi yolculuklar olabilir :)

katılıyorum vahide1204 vahide1204 bencede o kadar üzülme bak kilo almaya başlamış bile. önemli olan zihinsel gelişimi. çıtı pıtı olacak demekki hem sen demiştin sanırım bizde öyleyiz diye.

mery60 mery60 kız sen ne beceriklisin yaa maşallah özeniyorum sana :) battaniye bile yapıyorsun inanamıyorum sana.. ben de çok istiyorum memeyi hiç bilmiyorum millet öğrenirken ben yüzmeye takmıştım kafayı gençkene hiiiiç işim olmuyordu keşke az oturup örgü örmeyi öğrenseymişim :KK66: sence umut var öı bu Yaşta da öğrenir miyim :))
al benden de o kadar :KK70: tığla hani ilmik atmak mı denir ona anca onu yaparım başka bişey asla gelmez elimden. mery60 mery60 nin bloğuna baktığımda zaten vallahi nazar değdiricem dedim kendi kendime :) kendisi pek abarttığımızı düşünüyo ama her iş geliyo elinden maşallah.

ben mutfakta hamur işi pasta tarzı şeyler yapmayı severim ama örgü falan hiç bana göre değil anında sıkılıyorum ki nerde kaldı battaniye örmek :KK70:

ayrıca benim eşimde eskiden yüzücüymüş canım madalyaları falan var küçük çapta. ama hep diyor dünyanın en güzel sporu diye. o yüzden çok şanslısın. spor çok önemli bende kızımı mutlaka bi spora yönlendiricem istediği bişeye tabii.

bi de bizim buraya çok yakında Tan Sağtürkün bale okulu var geçerken tütülü kızlar görüyorum bayılıyorum ya :KK68: eğer Begümde isterse göndericem büyüyünce. ay yine nerden girdim nerden çıktım laf lafı açtı :KK70:

Nolcak kız desin eşin de pek titiz :))
Ne güzel işte aklını kullanmış yaratıcı Emre beycim:)
Bence devam etsin ama illa düzeltsin diyorsan iyi yolculuklar olabilir :)
Ayaz ım disleksi nasıl bir şey

Emrede harfleri okumada karıştır ma( l ve m, p ve b, qve y aralarında
sınıfta ve arkadaşlıkda çekingen lık, dıl sorunu yüzündende olabılır bu ama ablası ve sevdıgı arkadaşıyla iletişimde sorunu yok fr konuşuyor ,
Harfleri en çok da rakamları tersten yazabiliyor ayna yazısı dıyolar burada.
yazıya sayfanın sağından başlıyor dikkat etmezse

Onun dışında yazısı güzel özenli temiz
Ezber de çok kuvvetli,turkcesude güzel konuşma da pek sorun yok .
Bide ezber de kuvvet lı ama bazen çok unutkan olabiliyor neyi nıye unutuyor onu çözemedim :))))))

Bunlar sana bişey ıfade ediyormu.haftafa bi saat ödev yardımına başlattım, ödev yok da yardım eden kişi özel ılgılenicek. Aralık dada randevusu var orthophonıste görecek tr sıni bilmiyorum böyle sorunlu çocuklarla ılgılenen uzman oluyor, o karar verecek sorun varmı yokmu

katılıyorum vahide1204 vahide1204 bencede o kadar üzülme bak kilo almaya başlamış bile. önemli olan zihinsel gelişimi. çıtı pıtı olacak demekki hem sen demiştin sanırım bizde öyleyiz diye.
Minyonlugu zaten kabulleniyirum.mesele persantilin en alt seviyesinin altına dusmustuk.bu tehlikeli.9- 12 aylik giyiyoruz henüz.i nsan üzülüyor.normal sinirda olsun da minyon olsun hiç önemli değil.senin gibi zor durumda olanları düşünüp teselli oluyorum ama bazen aynı sorunla tekrar karşılaşmak manen yorucu geliyor.hemsire bile ne kadar mutlu oldular dedi arkamızdan yani dakine.nasil agzim kulaklarimdaysa artik

X