Emre kaçıncı sınıfta canım? Henüz birinci sınıfta mı?
Yani disleksi belirtilerinde saydıkların var en belirgin özelliği zaten harflerin karışması hem okurken hem de yazarken.. bunun dışında hafızanın zayıf olması da bir belirti biz genelde öyle şüpheleniyoruz ve gözlem yapıyoruz.. bunun dışında okurken veya yazarken tersten Yazar veya okuyabilirler mesela koç yerine çok gibi anlatabildim mi.. arada harfleri unutabilir yazarken veya okurken.. yani bi çöl belirtisi var bunlar en göze batanlar
Uzmandan randevu almakla çok iyi yapmışsın walla aferin sana hemen fark edip gerekeni yapıyorsun her şeyde..
O başımı okşuyorlar olayı ne oldu??
evet 1. sinif canim
oncesinde 4 yil ana okulu vardi ama ;ben bir sene erken baslattim dil sorunu olmasin duiye 2.5 yasinda basladi
ilk iki sene daha çok oyun olsada son iki senede harflerde çok durudlar ozellikle ana okulunun son senesinde her gun alfabe islediler nerdeyse
adini unuttum hani bagli yaziyolar ya harfleri birbirine ne onun adiii
onda daha çok karistiriyor harfleri
simdi la yi " la " okur iki dk sonra soruyum ma diyebilir
aslinda" m "ve" a "nin ma oldugunu biliyor ama içinde hiç a olmayan m yle baslayan bi kelimeye ma diye okumaya çalisiyor
hafizasi nasil desem çok garip
geçen sene eylulden mayisa kdr butun sureleri ezberledi , elif cuzunu bitirip kurana geçti, hatta yasini serifin ilk sayfasinida ezberledi
ama mesela dun odev yardim gunuydu ilk defa gitti,kadinla tanisti vs
naptiniz dedim, sorular sordu cevapladim dedi, bide boyama ve domino oyunu yapmislar
ne sordu dedim unuttum diyor
(
oyunu hatirliyormus ama sorulari unutmus ..
gecen sene emre yi "erme " diye yaziyordu yani 5 yasindan beri bastan beri oyle yaziyor arada yapiyoirmus uyarinca duzeliyormus oyle demisti ogretmeni, bu seneki ogrtemen onla ilgili bisey demedi
o zaman bana sorun olmaz zamanla duzelir denmisti bende ustunde durmadim
senin cok kelimesi orneginin dort harfli hali herhalde buda
(
rakamlari ters yaziyormus 1 in çizgisi sag tarafta ,3 E gibi saga dogru, hatta bi kagit gosterdi bu seneki ogretmeni 1 den 9 a kdr hepsi tersdi sayilarin
(
basini oksama olayi baska olmadi akilmda ama , ilgilenen bahsettigim yer eve uzak yurumeyle olmaz , arabam tamirde gelsin gidicem insallah es geçmiycem onu
baglantisi olabilirmi?
disleksi diye varsayarsak uzman yardimi disinda ben napabilirim ..
ilk okul ogretmeni 1. sinifin basinda boyle olabilecegini bazen, ama emrenin bo$ bi çocuk olmadigini açigi kapatacagini soylemisti ilk gorustugumde
sonrbu uzmani danisincada zarari olmaz faydasi olur siz bilirsiniz dedi ..