2015 Şubat Anneleri

Yumurta ve et tüketiyor. Sık sık vermeye çalışıyorum.
İyi yolculuklar denebilir.ama çok tatlı yas devam etsin bi müddet.sonra nasılsa duzeltiyolar.
gerci siz iki dilliydiniz onu bilmiyorum.h emen düzeltmek mi gerek.
Yani evle okul arası ıkı dk yolculuk deyince sanki daha uzak bı yer geliyor akla :))
Yok ellemıycem öyle desin çok şeker :)

Kızım kendine arada günlük gibi biieyler karalıyor .bı kaç sayfayı yırtmış atmış bende okuduğumu esime anlattım. Bı kızın hakkında buseyler yazmıştı sınıf arkadaşının
Eşim kızıma getir bende okuyum şu defterini fln dedi, kızım anlamadı neden bahsettiği nı babasının ama ben kendimden utandım o an. Eşime dedıgıme pişman oldum. Sanki kızım bana anne niye okuyup babama yetiştirdin diycek gibi geldi.

Ben bilmiyordum onun günlük olduğunu bilsem okurmıydum onuda bilmiyorum. Ama eşime anlatmam bi daha asla o kesin.

yeb4 yeb4 işte büyüyünce böyle sorunlar oluyor :))))

Ayaz ım disleksi nasıl bir şey

Emrede harfleri okumada karıştır ma( l ve m, p ve b, qve y aralarında
sınıfta ve arkadaşlıkda çekingen lık, dıl sorunu yüzündende olabılır bu ama ablası ve sevdıgı arkadaşıyla iletişimde sorunu yok fr konuşuyor ,
Harfleri en çok da rakamları tersten yazabiliyor ayna yazısı dıyolar burada.
yazıya sayfanın sağından başlıyor dikkat etmezse

Onun dışında yazısı güzel özenli temiz
Ezber de çok kuvvetli,turkcesude güzel konuşma da pek sorun yok .
Bide ezber de kuvvet lı ama bazen çok unutkan olabiliyor neyi nıye unutuyor onu çözemedim :))))))

Bunlar sana bişey ıfade ediyormu.haftafa bi saat ödev yardımına başlattım, ödev yok da yardım eden kişi özel ılgılenicek. Aralık dada randevusu var orthophonıste görecek tr sıni bilmiyorum böyle sorunlu çocuklarla ılgılenen uzman oluyor, o karar verecek sorun varmı yokmu
Emre kaçıncı sınıfta canım? Henüz birinci sınıfta mı?
Yani disleksi belirtilerinde saydıkların var en belirgin özelliği zaten harflerin karışması hem okurken hem de yazarken.. bunun dışında hafızanın zayıf olması da bir belirti biz genelde öyle şüpheleniyoruz ve gözlem yapıyoruz.. bunun dışında okurken veya yazarken tersten Yazar veya okuyabilirler mesela koç yerine çok gibi anlatabildim mi.. arada harfleri unutabilir yazarken veya okurken.. yani bi çöl belirtisi var bunlar en göze batanlar

Uzmandan randevu almakla çok iyi yapmışsın walla aferin sana hemen fark edip gerekeni yapıyorsun her şeyde..

O başımı okşuyorlar olayı ne oldu??

Emre kaçıncı sınıfta canım? Henüz birinci sınıfta mı?
Yani disleksi belirtilerinde saydıkların var en belirgin özelliği zaten harflerin karışması hem okurken hem de yazarken.. bunun dışında hafızanın zayıf olması da bir belirti biz genelde öyle şüpheleniyoruz ve gözlem yapıyoruz.. bunun dışında okurken veya yazarken tersten Yazar veya okuyabilirler mesela koç yerine çok gibi anlatabildim mi.. arada harfleri unutabilir yazarken veya okurken.. yani bi çöl belirtisi var bunlar en göze batanlar

Uzmandan randevu almakla çok iyi yapmışsın walla aferin sana hemen fark edip gerekeni yapıyorsun her şeyde..

O başımı okşuyorlar olayı ne oldu??
evet 1. sinif canim
oncesinde 4 yil ana okulu vardi ama ;ben bir sene erken baslattim dil sorunu olmasin duiye 2.5 yasinda basladi
ilk iki sene daha çok oyun olsada son iki senede harflerde çok durudlar ozellikle ana okulunun son senesinde her gun alfabe islediler nerdeyse
adini unuttum hani bagli yaziyolar ya harfleri birbirine ne onun adiii
onda daha çok karistiriyor harfleri
simdi la yi " la " okur iki dk sonra soruyum ma diyebilir
aslinda" m "ve" a "nin ma oldugunu biliyor ama içinde hiç a olmayan m yle baslayan bi kelimeye ma diye okumaya çalisiyor

hafizasi nasil desem çok garip
geçen sene eylulden mayisa kdr butun sureleri ezberledi , elif cuzunu bitirip kurana geçti, hatta yasini serifin ilk sayfasinida ezberledi

ama mesela dun odev yardim gunuydu ilk defa gitti,kadinla tanisti vs
naptiniz dedim, sorular sordu cevapladim dedi, bide boyama ve domino oyunu yapmislar
ne sordu dedim unuttum diyor :KK43:(
oyunu hatirliyormus ama sorulari unutmus ..

gecen sene emre yi "erme " diye yaziyordu yani 5 yasindan beri bastan beri oyle yaziyor arada yapiyoirmus uyarinca duzeliyormus oyle demisti ogretmeni, bu seneki ogrtemen onla ilgili bisey demedi
o zaman bana sorun olmaz zamanla duzelir denmisti bende ustunde durmadim
senin cok kelimesi orneginin dort harfli hali herhalde buda :KK43:(

rakamlari ters yaziyormus 1 in çizgisi sag tarafta ,3 E gibi saga dogru, hatta bi kagit gosterdi bu seneki ogretmeni 1 den 9 a kdr hepsi tersdi sayilarin:KK43:(

basini oksama olayi baska olmadi akilmda ama , ilgilenen bahsettigim yer eve uzak yurumeyle olmaz , arabam tamirde gelsin gidicem insallah es geçmiycem onu

baglantisi olabilirmi?

disleksi diye varsayarsak uzman yardimi disinda ben napabilirim ..

ilk okul ogretmeni 1. sinifin basinda boyle olabilecegini bazen, ama emrenin bo$ bi çocuk olmadigini açigi kapatacagini soylemisti ilk gorustugumde
sonrbu uzmani danisincada zarari olmaz faydasi olur siz bilirsiniz dedi ..

kusura bakma çok uzun olmus canim, hakkini helal et seninde basini agritiyorum :KK43:
internetde yazinca hiç bisey anlamadim çesidi varmi$ birsuru iyice kafam karisti ,araliga daha çok var erken randevu bulamadim ...

e$im desen hiç b isey duymak bilmek istemiyor ,çocukda bisey yokmus ben hastaymisim asil kafamda kuruyormusumm suerekli
baska çocuklarla karsilastiriyormusum bilmem neee igne ucu kdr destek olmuyor
keske o hakli çiksada ben kurgulu paranoyak olsam ..

ya dogruysa sinifta çok asiri zorlaniyorsa

aerkadasimin kizi ilk okul iki de gecen yi ustune dusmemis birazda gurur yapip bahsettigim uzmana goturmemis çocugum hasta deil dercesine
simdi çok pisman dizlerine vuruyor kizim kim bilir neler çekdi diye
çocuk yazili olarak soruyu cevapliyor ama sinifa katilim yokmus, konusma hiç yokmus sinifta uzun kelimyi okuyamiyormus vs
anlattiginin çogu emrede var ,o oyle deyince ben hmn randevu aldim uzmandan
dun o kizla ilgilenen odev yardimcisi disleksi olabilir demis :KK43: qsanki emreye denmis gibi içime oturdu oyle uzuldumki:KK43:((

dusundukçe hatirliyorum
ilk camoye ogrenmek için gittiginde 3 hafta bitti yani 6 gun hafta sonlariydi cami
bi pzar aksami ettehiyatuyu oku dedim emreye sadeece ilk iki kelimesini soyleyebildi gerisi yokdu, belki bir saat ugrastim uçuncu kelimeyi soyletebilmek için yok çocuk ogrenemiyordu b tipaç vardi hafizada olmuyor
kan ter içinde kaldi oyle zorlandiki bitirince hediye alcam dedim diye birakmakda istemiyor o gunu hiç unutmuyorum
1-1.5 saat sonra3. kelimeyi tutabildi aklinda sonrasin ben ço ustune dustum, gunde belki 100 belki 200 kere okudum bi duayi ogrenene kdr
kizim 1 gunde ogrenirdi emre 1 haftada ogeniyprdu, sabah uyandiginda daha çabuk ogreniyordu bunu farketmistim, sabahlari daha çok tekrar etmeye basladim
yani o sureleri ezberledi ama inan verrdigim emek oyle çokduki anlatamam ..

kotu haber su an hepsini unutttuu :)))

sorma canım sorma.. uyku yedi bitirdi bizi bu uyku..
bak daha yarım saat oldu uyuyalı, bu gece iyice azıttı. ama gündüz 3 buöukta yatıp 6da uyanan çocuk da 9da yatar mı.. şimdi yarın sabah 11e kadar uyuyacak, gündüz uyutmam büyük ihtimal..

geldim salona eşim de uyumuş. ne vakit kaldı şimdi kendime ayıracak :KK43: gündüz anca yemek iş güç. şimdi iki sayfa kitap okur uyurum kendime ayırdığım tek zaman bu işte.
Yok dostum ya.. olmaz böyle bari az az ona çek uykusunu. tabi moralin bozulur. Anneniz diye ölek mi yahu? Bi dizi izlicen, bi aktivite yapıcan, bi bişey bişey işte :) hangi kitabı okuyorsun bu arada? Ben 've dağlar yankılandı'yı okuyorum ne atkileyici yazıyor adam. Ama ilk iki kitabı daha dokunaklıydı, hele uçurtma avcısı.. :KK43: oy anam oy

Cancağızlarım teşekkür ederim iltifatlarınız içün, layık olmaya çalışıciğim:)) kek uydurmasyon elbetteki, ölçü yok, fırın yok, bulaşık yok mantığıyla, misketin o ince uzun bardak gibi karıştırma kabı var ya onun içinde, bir yumurta biraz şeker köpük köpük çırp, sıvı yağ, azıcık süt, elma, tarçın, zencefil, karanfil, Yenibahar, ceviz, fındık vanilya un kabartmatozu çırp bitti :) benim pişirdiğim kap çok küçük. Az yapıyorum çünkü kuruyor yenmiyor sonra, yada hepsini ben yiyorum :)) sufle kabında da pişirebilisiniz. yağladığınız kabın içine dökün kek hamurunu, tencereye koyun, yarısına kadar su. Kaynayıncaya kadar altı açık, kaynadıktan sonra çok çok kısık şekilde 15-20dk pişkin, yalnız tencerenin kapağını kapatmadan önce bi havlu koyun ki kapaktaki su damlacıkları keki ıslatmasın. İşte bu kadar :) baya kabarıyor. Ben fırını açmaya üşendiğim için böyle yapıyorum. Bide az yaptığım için. yeb4 yeb4 gelincikgibi gelincikgibi

Cancağızlarım teşekkür ederim iltifatlarınız içün, layık olmaya çalışıciğim:)) kek uydurmasyon elbetteki, ölçü yok, fırın yok, bulaşık yok mantığıyla, misketin o ince uzun bardak gibi karıştırma kabı var ya onun içinde, bir yumurta biraz şeker köpük köpük çırp, sıvı yağ, azıcık süt, elma, tarçın, zencefil, karanfil, Yenibahar, ceviz, fındık vanilya un kabartmatozu çırp bitti :) benim pişirdiğim kap çok küçük. Az yapıyorum çünkü kuruyor yenmiyor sonra, yada hepsini ben yiyorum :)) sufle kabında da pişirebilisiniz. yağladığınız kabın içine dökün kek hamurunu, tencereye koyun, yarısına kadar su. Kaynayıncaya kadar altı açık, kaynadıktan sonra çok çok kısık şekilde 15-20dk pişkin, yalnız tencerenin kapağını kapatmadan önce bi havlu koyun ki kapaktaki su damlacıkları keki ıslatmasın. İşte bu kadar :) baya kabarıyor. Ben fırını açmaya üşendiğim için böyle yapıyorum. Bide az yaptığım için. yeb4 yeb4 gelincikgibi gelincikgibi
resim nerdee blok dami
tencerede fincan keek diyolar ama malzeemsini bilmiyorum aklimda deil
seninkinin merak ettimm

İyiyiz maralim.alerjide ki sonucu kasım sonu gorcez.ama dün kiloda ilerleme kaydetti.nasil sevindim anlatamam.6 aydır 8400 dük.dun bi ayda 500 gr aldığını gorduk.8900 olmuş.bulutlardaydim resmen.emzirme sayısını ikiye dusurmek ise yaradı.b oy da 2 cm arttmis.75 olmuş.cok gerideyiz ama ilerleme kaydetmek bile umut oldu.
Ben de sana bişey sorcaktim.aglarken uzun sure nefes tutuyor benim kız.bazi yerde kansızlık tan da olur yazıyor..okudun mu kadir bey de hiç.alakasi var mı.a rsizliktan mi dicem ama asi olurken de olmustu.hemsire bile telaslandi.ne dersin?
canım kilo almasına çok sevindim. Bu ay farklı ne yaptın acaba, kilo aldı? Her ay öyle mi yapsan acaba? Bizim orda uğundu derler öyle nefesi tutulunca. Hep mi yapıyor yoksa çok kızınca ağlayınca mı? Neden olduğunu da hiç bilmiyorum valla..

Yok dostum ya.. olmaz böyle bari az az ona çek uykusunu. tabi moralin bozulur. Anneniz diye ölek mi yahu? Bi dizi izlicen, bi aktivite yapıcan, bi bişey bişey işte :) hangi kitabı okuyorsun bu arada? Ben 've dağlar yankılandı'yı okuyorum ne atkileyici yazıyor adam. Ama ilk iki kitabı daha dokunaklıydı, hele uçurtma avcısı.. :KK43: oy anam oy
merycim sen kuçukler okutuyon yaa
ogrenme bozuklugu olunca yazma harfleri karistirma sorunu olunca napiyorsun, neler oluyor o çocuga

canım kilo almasına çok sevindim. Bu ay farklı ne yaptın acaba, kilo aldı? Her ay öyle mi yapsan acaba? Bizim orda uğundu derler öyle nefesi tutulunca. Hep mi yapıyor yoksa çok kızınca ağlayınca mı? Neden olduğunu da hiç bilmiyorum valla..
sen nereliydin kiz asil bende disleksi var herseyi unutyiorum
bizdede ugundu derleerr :)

mery60 mery60 kız sen ne beceriklisin yaa maşallah özeniyorum sana :) battaniye bile yapıyorsun inanamıyorum sana.. ben de çok istiyorum memeyi hiç bilmiyorum millet öğrenirken ben yüzmeye takmıştım kafayı gençkene hiiiiç işim olmuyordu keşke az oturup örgü örmeyi öğrenseymişim :KK66: sence umut var öı bu Yaşta da öğrenir miyim :))
Kız sen ne güzel yüzerken ben işte ev kızı modunda örgü mörgü takılıyormuşum. Havuz vardı da biz mi gitmedik derrrrmişim :) canı hevesliydim ben, içimden geliyordu. Genlerimde var ev kızı modeli :KK70: neden öğrenemeyesin ayrıca? Ben ne yapıyorum da iki üç zincir çekiyorum o kadar çok basit kız benim yaptıklarım. YouTube da ilmek ilmek anlatıyor Rus bacılarımız sağolsun :)) ordan bakarak bi kere patik ördüydüm Tuna beye :)

kizlar size bisey danisacam

ben çocuklari sabah okula ugurlarken iyi dersler diyorum ya
arabayla birakiyorum okula, iki gunudr emre bana iyi arabalar diyor karsilik oalrak :))
çok tattli demi :))))

neysee
esim one oyle turkçede oyle bi kelime cumle yok çocuga dogrusnu ogret dedi, e onun yerine ne de diycem bulamadim, eismde bilmiyor ama iyi arablar kullanilmiuyor tek bildigi bu :)))

hosuma gidiyor bence bi sakincasi yok desinde bunun dogru kelimesi ne alternatif oalrak, kisa bi sekilde
turkçeyi katletmeden guzel ogretek bari :)
Yaa çok tatlı :)) bırak canı ne isterse onu desin. Kitap mı yazacak çocuk, zaten öğrenir ilerde :)

al benden de o kadar :KK70: tığla hani ilmik atmak mı denir ona anca onu yaparım başka bişey asla gelmez elimden. mery60 mery60 nin bloğuna baktığımda zaten vallahi nazar değdiricem dedim kendi kendime :) kendisi pek abarttığımızı düşünüyo ama her iş geliyo elinden maşallah.

ben mutfakta hamur işi pasta tarzı şeyler yapmayı severim ama örgü falan hiç bana göre değil anında sıkılıyorum ki nerde kaldı battaniye örmek :KK70:

ayrıca benim eşimde eskiden yüzücüymüş canım madalyaları falan var küçük çapta. ama hep diyor dünyanın en güzel sporu diye. o yüzden çok şanslısın. spor çok önemli bende kızımı mutlaka bi spora yönlendiricem istediği bişeye tabii.

bi de bizim buraya çok yakında Tan Sağtürkün bale okulu var geçerken tütülü kızlar görüyorum bayılıyorum ya :KK68: eğer Begümde isterse göndericem büyüyünce. ay yine nerden girdim nerden çıktım laf lafı açtı :KK70:
Allahımmm. Tütülü bir dötttt yerim yaaa :KK70:

resim nerdee blok dami
tencerede fincan keek diyolar ama malzeemsini bilmiyorum aklimda deil
seninkinin merak ettimm
Yok canım blogda resim ekleyecem bi ara ama vakit YÖK :) tarifi işte böyle uydurmasyon, ölçü yok malzeme de ne bulursam ekliyorum :)

merycim sen kuçukler okutuyon yaa
ogrenme bozuklugu olunca yazma harfleri karistirma sorunu olunca napiyorsun, neler oluyor o çocuga
Benim böyle bir öğrencim vardı Can'ım 1. Sınıftı. Ama bu ters yazma olayları birinci sınıfta çok görülüyor. Türkiye'de ve ilgisiz aile tarafından büyütülen çocukta. Çünkü çocuğun herhangi bir ön hazırlığı olmadığı için başlarda normal kabul ediyoruz. Ama zaman geçtikçe ve sürekli bunu yapıyorsa o zaman özel eğitim öğretmenine yönlendiriyoruz. Benim Disleksi şimdi olan öğrencimi özel eğitime yönlendiremeden beni görevlendirmeyle başka okula aldılar, o çocukcağızım ne oldu bilmiyorum sonra. Bence sen bi uzmanla görüş. Ayazbeyaz daha iyi bilir elbette. Çünkü Emre boş bi çocuk değil, öncesinde iki yıl harfleri sayıları görmüş. Hala ters yazıyorsa belki o teşhis konulabilir. Bilmiyorum İnan ki.. Bi film vardı vaktin olursa izle. Amir khaan 'ın yerdeki yıldızlar diye bi filmi. Disleksiyi konu alan bi film.

X