2015 Şubat Anneleri

5+2 de oldu sadece az bir şey. akıntı çok var. bir de iç çamaşırım çok rahatsızlık vermeye başladı nedense çıkarıp atasım var :) belim kalınlaştı ondan galiba.

5+2 de oldu sadece az bir şey. akıntı çok var. bir de iç çamaşırım çok rahatsızlık vermeye başladı nedense çıkarıp atasım var :) belim kalınlaştı ondan galiba.

benim hamilelik öncesi akıntı problemim vardı bi dönem ve dr um bana ozon yağı önerdi kullandım faydasını da gördüm. acaba hamilelikte kullanılabilir mi sormadım haftaya gittiğime sorucam sende bi araştır istersen ,bitkisel bi çözüm yüzümdeki lekelenmeler için de önerdi şimdiden cilt sorunları başladı da bende

benimde pazartesi kahverengi lekelenmem oldu.doktora o yüzden gitmiştim.progestan verdi.ilaç alınca lekelenme önce sarıya döndü şimdi yok çok şükür tabi ilaca devam diyorum.lekelenme için senin doktorun ne dedi bu arada?

Cnm ben de oluyor geçen hafta iki gün peş peşe oldu azıcık doktor ilaç verdi dün akşam yine azıcık oldu yine koştur koştur doktora bişey çıkmadı şükür ama dinleniyorum bir şey yapmıyorum hiç

Tecrübeli bir anne olarak kilo alma hakkınızı ilerideki aylara saklamamizi tavsiye ederim:) ilk hamileligimde 21 kilo aldım.son 8 kiloyu 8.ayda aldım.gebelik şekerim vardı.diyet uygulamama rağmen aldım 21 kiloyu...kızım Suan 20 aylık, ben hamile kalmadan önceki kilomdan daha zayıfım.55 kiloyum Suan. Göbek falan da kalmadı.ohhhh sevinirken ben, hoooop 2.bebis yolda. Gelsin kilolar, diyetler,kalori hesaplamalar....:)
Bundan ötürü ne kadar az kilo o kadar iyi...vermesi çok zor zira..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benimde dilimde problem var kenarları kabarıyor alerjik bir durum var galiba. Onun içinde cildiyeye gitmem lazım.

Allah yavrucuguna uzun sağlıklı ömürler versin canım.. insan böyle şeyler okuyup duyunca kime guvenecegini şaşırıyor

Amin canım, Allah cümlemizin evladına sağlıklı ömürler versin.

Evet hakkaten öyle. Ama son dönemlerde beslenme bozukluğu düşük doğum ağırlığına ve bebekte gelişme bozukluğuna yol açabilir. 3. trimesterde dikkat etmek lazım.

Aynen katılıyorum. Benim de gebelik şekerim vardı. Bunda da var muhtemelen.... Diyetle ben 9 kilo aldım, ama çok sıkı diyet yaptım. Hatta o kadar sıkı hayatımda hiç diyet yapmamışımdır :) Şeker bebeğe zarar vermesin diye :) doğumdan birkaç gün önce kilo vermeye başladım. Sanırım 7 kiloyla filan bitirdim. Ama 9 kilonun 5ini son ay aldım :)
Bu sefer kontrolü elden bırakmamaya çalışıyorum, kilo hakkım son 2 aya kalsın diye :)

9 kilo? Zaten yarısı bebis,Su falan:) ne kadar şansliymisin.
Arkadaşım 5 kilo aldı .4 kilosu bebisti :) ebru şallı gibiydi. Doğumdan sonra görünce çok şaşırmıştim :)
Zira ben 8 ay boyunca hamile kıyafetlerimi giydim siskoydum yaaa

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr" "Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır" hep bu duayı okuyorum ben,sizler de tüm boş zamanlarınızda elinizi karnınıza koyup okuyun bu duayı.. Rabbim bebişlerimize sağ sağlim kavuşmayı nasip etsin inşallah

Kızlar sakın korkmayın ben 21 haziranda gittiğimde kalp atışı yoktu, bugün biraz kanamamdan dolayı gittim henüz 4 gün geçmesine rağmen kalbi atıyordu :) hemencik büyüyorlar şuan 7 haftalık

Gözün aydın tatlım :)

Insulin direnci olanlarda genelde gebelik şekeri çıkıyor...Doktorun seni zaten endokrine sevk eder yada direkt kendisi de gerek görürse yüklemeden sonra insülin başlayabilir. Yüklemeni erken yapabilir. Sen bundan bahset ama ona.
Ben de bir tip pcosum. Hormon bozukluğu olmayan, adet gecikmesi yaşamayan ama insülin direnci olan, ultrasonda tesbih tanesi dizilimi görülen. çocuğu olabilen tipi. Pcosun en şanslı tipi denebilir.
Kilolu olurmuş genelde bu tipler. Ben de öyleyim. Sonuçta metabolik bir bozukluk var. Açlık şekerim sınırdan biraz yüksek, üç aylık şeker seyrini gösteren hemoglobin a1c denen hormon üst sınırda. Ben diyetle regüle ettim ilk gebelikte. Ve hemoglobin a1c gebe değilken 5,7ydi (max.6 olması lazım) gebelikte bunu 4,5a indirdim. Şeker bebekte kalp rahatsızlıklarına yol açabiliyor, mutlaka regüle olması lazım.
Dr.bana insülin başlatmamıştı diyeti tercih etti. Çünkü genelde insülin yapan hastalar bir insülin daha yapayım da şu baklavayı da yiyivereyim gibi bir döngüye giriyorlarmış, öyle olmasın demişti. Ama hakkaten zorlandım o zamanlar. Günde bazen 7-8 kere kan alıyordum kendimden sürekli ölçüyordum. Son zamanlar artık diyetle de kontrol edemez olmuştum. Ama yürümek acayip faydalı, yürüyerek düşürüyordum.

canım sen kaç haftalıksın?
benimde kalp atışı duyulmadı cuma tekrar gidicem.doktor daha küçük dedi ama insan korkuyor

Canim ben dün doktora gittigimde 5+5 haftalikti keseyi ve içinde kücücuk beyaz nokta embriyoyu gördü ama daha suan kalbi atmiyormus benide korku sardi cuma sabah gidicem yine sen kac haftaaliksin senin embriyo görüldümü kese içinde

canım sen kaç haftalıksın?
benimde kalp atışı duyulmadı cuma tekrar gidicem.doktor daha küçük dedi ama insan korkuyor

Canım benim bugün 5+6 oldu dün gitmistim işte sen ilk kezmi gideceksin kontrole

evet canım cumartesi günü dr normal dedi zaten . bugün mecburiyetten gittim ama kalbini gördüm:) dinlemedim ama ilk zamanlar dinlemek zarar veriyomuş bebişe azcık daha büyüyünce sesini de dinlicem :)

Canim bisey sorucam peki ilk gittiginde hani kalp atişinı görememissiniz ya kese icinde embriyo varmiydi yani bende kücücük embriyo var ama hareketsiz duruyo hani normalde böyle yanip sönüyo gibi olur ya o yoktu cuma bakalim erken oldugu icin olabilir dedi.insallah bende görürüm senin gibi

Ben de doğumdan sonra aldım ama... bir ara neredeyse 9 aylık hamile kiloma gelmiştim.

ya kızlar burda okudukça korkuyorum. biz ilk dr gittiğimizde sadece kese gördük içinde herhangi birşey yoktu. dr anormal bişey var demedi ama şimdi hepiniz görmüşsünüz tedirgin oldum. zaten hamilelik namına bir belirtim yok deli olucam

Amin... Rabbim kolaylaştırsın hamileliğimizi ve bebeklerimizi sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin.

doktor minimum alınması gereken kilo 7 demişti.
nasıl almıyorlar anlamıyorum zaten vücudun topladığı su bile 7 kilo ediyor nerdeyse. benim şu anda yüzüklerim bile parmağıma geçmiyor. bel diye bir şey kalmadı ortada.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…