2015 Şubat Anneleri

O kilo almayanlara olağanustu varlık deniyor:eek: . Aman dikkat et sen de..kilolari vermek çoook zor:KK66:

ya kızlar burda okudukça korkuyorum. biz ilk dr gittiğimizde sadece kese gördük içinde herhangi birşey yoktu. dr anormal bişey var demedi ama şimdi hepiniz görmüşsünüz tedirgin oldum. zaten hamilelik namına bir belirtim yok deli olucam :KK50:

bendede hamilelik namına bi belirti yok
ben ayın 2sine kadar sabretcem ayın 2sine randevu aldım
belkı kalp atısını duyarım ümidiyle :KK23::KK23::KK23:

ya kızlar burda okudukça korkuyorum. biz ilk dr gittiğimizde sadece kese gördük içinde herhangi birşey yoktu. dr anormal bişey var demedi ama şimdi hepiniz görmüşsünüz tedirgin oldum. zaten hamilelik namına bir belirtim yok deli olucam :KK50:

evham yapma:)) sıkıntılı bir durum olsaydı dr söylerdi mutlaka.
bende çok tedirginim elimde kendi yaptığım test dışında hiç bişey yok ve 8. haftaya kadar bekleyeceğim:KK37: aklıma kötü bişey gelince üzerinde durmamaya farklı şeyler düşünmeye çalışıyorum. bu günleri atlatıp burda bebişlerin cinsiyetlerini, yaptığımız hazırlıkları konuşmaya başlayacağız inşallah:nazar:

Gözün aydın tatlım :)

Insulin direnci olanlarda genelde gebelik şekeri çıkıyor...Doktorun seni zaten endokrine sevk eder yada direkt kendisi de gerek görürse yüklemeden sonra insülin başlayabilir. Yüklemeni erken yapabilir. Sen bundan bahset ama ona.
Ben de bir tip pcosum. Hormon bozukluğu olmayan, adet gecikmesi yaşamayan ama insülin direnci olan, ultrasonda tesbih tanesi dizilimi görülen. çocuğu olabilen tipi. Pcosun en şanslı tipi denebilir.
Kilolu olurmuş genelde bu tipler. Ben de öyleyim. Sonuçta metabolik bir bozukluk var. Açlık şekerim sınırdan biraz yüksek, üç aylık şeker seyrini gösteren hemoglobin a1c denen hormon üst sınırda. Ben diyetle regüle ettim ilk gebelikte. Ve hemoglobin a1c gebe değilken 5,7ydi (max.6 olması lazım) gebelikte bunu 4,5a indirdim. Şeker bebekte kalp rahatsızlıklarına yol açabiliyor, mutlaka regüle olması lazım.
Dr.bana insülin başlatmamıştı diyeti tercih etti. Çünkü genelde insülin yapan hastalar bir insülin daha yapayım da şu baklavayı da yiyivereyim gibi bir döngüye giriyorlarmış, öyle olmasın demişti. Ama hakkaten zorlandım o zamanlar. Günde bazen 7-8 kere kan alıyordum kendimden sürekli ölçüyordum. Son zamanlar artık diyetle de kontrol edemez olmuştum. Ama yürümek acayip faydalı, yürüyerek düşürüyordum.

canım saol.. bende aynı anlattıgın tıptenım kılo var bu hamılelıgım maalesef zayıflamaya baslamısken tam 90 kılo ıle basladı
kızımda boyle bır sorunum yoktu 82 ıle baslamıs 94 ıle dogum yapmıstım ben son ıkı yıldır tekrar 90 ustune cıktım ve polıskıtık olmamı ınsulının nedenı oldugunu ogrendım ve son ıkı yılds olmus olan cunku kızımda 50 lık sekere guvenmeyıp bıde 100 luk yapmıslardı bana aılede seker oldugu ıcın ama sıkıntı cıkmamıstı.. aclık kan sekerımm normal cıkıo ama ınsulın degerım 44 kusur cok fazla ıste yarın gıdıcez bakalım allah hakkımızda hayırlısını versın

Canim bisey sorucam peki ilk gittiginde hani kalp atişinı görememissiniz ya kese icinde embriyo varmiydi yani bende kücücük embriyo var ama hareketsiz duruyo hani normalde böyle yanip sönüyo gibi olur ya o yoktu cuma bakalim erken oldugu icin olabilir dedi.insallah bende görürüm senin gibi

aynen senin gibiydi canım cumartesi günü . noktoyı gördü ama hareketsizdi. bugün gitiğimde hareketi ben de görebiliyordum :) çok şükür. ama dedim ya birazcık pembemsi lekelenmem oldu dr düşükten bahsedice korktum rabbim bağışlasın bebişlerimizi bize :KK43:

doktor minimum alınması gereken kilo 7 demişti.
nasıl almıyorlar anlamıyorum zaten vücudun topladığı su bile 7 kilo ediyor nerdeyse. benim şu anda yüzüklerim bile parmağıma geçmiyor. bel diye bir şey kalmadı ortada.

Yok yav benim doğumda 5 kg gitti. 3,5 kilo bebe, kalanı ıvır zıvır takım taklavat :)
Kalan 2 kilo da ertesi gün gittiydi, demek ödemmiş.
Kalan 2 de takip eden günlerde gittiydi hemen. Emzirirken çok acayip kalori harcanıyor da, ne yazıkki ben çok emziremedim.

ben emzırmenın son bır yılında cok kılo almaya baslamıstım ama kızım cok emdı benım ınsallah buda emer...

canım saol.. bende aynı anlattıgın tıptenım kılo var bu hamılelıgım maalesef zayıflamaya baslamısken tam 90 kılo ıle basladı
kızımda boyle bır sorunum yoktu 82 ıle baslamıs 94 ıle dogum yapmıstım ben son ıkı yıldır tekrar 90 ustune cıktım ve polıskıtık olmamı ınsulının nedenı oldugunu ogrendım ve son ıkı yılds olmus olan cunku kızımda 50 lık sekere guvenmeyıp bıde 100 luk yapmıslardı bana aılede seker oldugu ıcın ama sıkıntı cıkmamıstı.. aclık kan sekerımm normal cıkıo ama ınsulın degerım 44 kusur cok fazla ıste yarın gıdıcez bakalım allah hakkımızda hayırlısını versın

Çok benziyoruz canım demek ki. Peki boyun uzun mu, kaldırıyordur belki boyun?

bendede hamilelik namına bi belirti yok
ben ayın 2sine kadar sabretcem ayın 2sine randevu aldım
belkı kalp atısını duyarım ümidiyle :KK23::KK23::KK23:

evham yapma:)) sıkıntılı bir durum olsaydı dr söylerdi mutlaka.
bende çok tedirginim elimde kendi yaptığım test dışında hiç bişey yok ve 8. haftaya kadar bekleyeceğim:KK37: aklıma kötü bişey gelince üzerinde durmamaya farklı şeyler düşünmeye çalışıyorum. bu günleri atlatıp burda bebişlerin cinsiyetlerini, yaptığımız hazırlıkları konuşmaya başlayacağız inşallah:nazar:

muhakkak söylerdi dimi yani bunda gizlenicek bişey yk sonuçta. ama yine de tedirgin oluyorum işte. soruyolar mide bulantın varmı kusuyomusun aşeriyomusun yok yok bende hiçbiri... sorun olsa kanama olur takma kafana diyorum ama insanın elinde olmuyomuş. bu hafta sonu gitsem görürmüyüm acaba. geçen hafta ptesi günü gitmiştim sadece keseyi görmüştüm 4 haftalık demişti doktor. temmuz ilk haftası çağırdı ama ben dayanamıcam ctesi gitsem duyarmıyım kalp atışını :KK31:

canım benim de 6 haftalıkken sadece kese göründü dr normal dedi 8 haftalıkken gözükmezse anormalmiş :KK66: bugün dr ya gittim başka sebepten 7 haftalık şuan kalbi gördüm :)

muhakkak söylerdi dimi yani bunda gizlenicek bişey yk sonuçta. ama yine de tedirgin oluyorum işte. soruyolar mide bulantın varmı kusuyomusun aşeriyomusun yok yok bende hiçbiri... sorun olsa kanama olur takma kafana diyorum ama insanın elinde olmuyomuş. bu hafta sonu gitsem görürmüyüm acaba. geçen hafta ptesi günü gitmiştim sadece keseyi görmüştüm 4 haftalık demişti doktor. temmuz ilk haftası çağırdı ama ben dayanamıcam ctesi gitsem duyarmıyım kalp atışını :KK31:

canımm yaa evham yapma kuzucummm benimmm..
bak herşey yolunda..
bizim gebelik topiğinde bebeğine birşey olanların ya ağrısı ya kanaması oldu hep..o yüzden bebeklei gitti..
sende hiçbirşey yok..
mide bulantısı olmak zorunda değil..keşkede olmasın boşver...
senin satın neydi yaa unuttum ben..söylede ona göre söyleyim c.tesi git veya gitme diye..
7. haftadan önce zor duyarsın çünkü kalp atışını

bak mmousemm için rahatlasınnn

$kese.jpg canım bu benim 5. haftam ortada bebek yok kese var..

$kalp.jpg bak buda 7. hafta kalbi var oğluşumun gördünmüüü...
yani senin herşey yolundaa

canım çok normal bişi bu bende gittim 5+5 ti sadece kese vardı şimdi cumartesi gidicem hem kalp atışını duyup hemde görmek için korkmana gerek yok yani :KK49:

bak mmousemm için rahatlasınnn

Eki Görüntüle 1168637 canım bu benim 5. haftam ortada bebek yok kese var..

Eki Görüntüle 1168638 bak buda 7. hafta kalbi var oğluşumun gördünmüüü...
yani senin herşey yolundaa

isyancım Allah bebeğini sana bağışlasın inş sağlıkla kucağına alırsın. eğer ultrason kağıtlarını saklamayı düşünüyorsan havayla temas edince bi süre sonra sararıyormuş. ben cep telefonumla fotoğraflarını çekip pcye attım. tavsiye ederim :KK66:

merhabalar arkadaslar bebişlerinin kalbini duyan arkadasları tebrik ediyorum. Benim gibi beklemede olanlarada sabırlar ve sonunda müjdeli haberler diliyorum. Geçen gün gittiğimde duyamadım haftaya salı tekrar gideceğim hayırlısı olur inşallah

yok canım yaa nerde 1,60 boy var e kıloda olunca yuvarlak bıseyım ıste sımdı korkum 100 lu rakamlara ulasmam ınsallah

İnşallah canım. Ben bi de genişlemekten de korkuyorum. Mesela doğumdan sonra gebelik öncesi kiloma düştüm ama genişlemiştim, bedenim büyümüştü :KK43:

Son düzenleme:
isyancım Allah bebeğini sana bağışlasın inş sağlıkla kucağına alırsın. eğer ultrason kağıtlarını saklamayı düşünüyorsan havayla temas edince bi süre sonra sararıyormuş. ben cep telefonumla fotoğraflarını çekip pcye attım. tavsiye ederim :KK66:

evet canım bende fark ettim çok çabuk yıpranıyorlar bende hepsini fotoladım dosya oluşturcum..
hepsini bastırcam canımm albüm yapıcam sonra

evet canım bende fark ettim çok çabuk yıpranıyorlar bende hepsini fotoladım dosya oluşturcum..
hepsini bastırcam canımm albüm yapıcam sonra

Benim doktorum cd de veriyor ultrason fotoğraflarini. Kaliteli görüntü oluyor.telefonla çekince aynı netlik olmuyor...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

X