2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kızlar yogurt yerine kefir versem ağır gelir mi acaba hem yogurttan cok daha saglıklı hem de yogurdu mayalayacak taze süt bulmak biraz sıkıntı olur diye düsündüm

Ben kesin yargıda bulunmuyorum doğru bildiğimi arkadaşın bir konuşması üzerine net kelimelerle ifade ediyorum. Yani konuşmanın bir geçmişi var tek bir yorumla yargılamayalım. Belirttiğiniz gibi zaten tek doğru yok, herkesin kendince doğruları var.
Bebek sizin,elbette ki sizin kararınız.
Ama burda takip ederseniz herkeste bir aman bir an önce ek gıda vereyim 4.aya girdik meyve vereyim hadi yoğurt yapayım diye bir telaş oluşturulmuş. ve malesef bir arkadaşımız bu yazıların etkisi ve tabi bebeğine zayıf denilmesi sebebiyle sütü yettiği halde psikolojisi etkilenerek belkide bebeğime kilo aldırayım diye alerjiye sebep olmuş..

Alışması için ek gıdaya geçmesi başka birşey bu tercih.. Yani ayrı bir konu. Ama doğru şu ki vereceğiniz birkaç kaşık meyve yada yoğurdun 4.ayındaki bir bebekte kilo alımına sebep olmayacağıdır. :)
Aksine anne sütü alımını azaltacağı için zararlı bile denilebilir bence, BENCE

Zaten 5.ayda ek gıdaya alışacak bir bebeğin neden 6.ayda alışamayacağını da anlamış değilim.. Bana mantıksız geliyor.
Mantığınıza uygunsa tabi ki seçimi herkes kendisi yapar.. Yalnız burda anneler üzerinde psikolojik baskı oluşturmayalım.
Ama şahsi kanaatim şu yönde; bebeğimin alacağı bir damla süt eksik olacaksa varsın 1 ay daha mevye de yemeyiversin. Zaten ömür boyu yiyecek.
Allah ın bahşettiği anne sütü nimeti zaten sonlu bir nimet. Bir gün uyanıp sütümün kesilmiş olduğunu görebilirim..
O yüzden de bir damlası zayi olsun istemem.
Başınızı ağrıttım kusura bakmayın. Özetle, ben 6.ayı bekleyeceğim. Anne sütü, mama, ek gıda vs vs..
Tüm bebişlere afiyet, sağlık olsun

Neden ekmgıdanım twk amacının kilo aldırmak olduğunu düşünmüş bu arkadaşlar anlamadım. Ek gıdaya zamanında geçilmesinin bebeğin işerleywn dönemlerdeki yeme alışkanlığını birebir etkilediğini mutlaka herkes biliyordur. O bir kaşık mama kilo yapmaz bunu ortalama zekaya sahip herkes kestirebilir. Ama o bir kaşık meyvenin yeme alışkanlığı üzerine olan etkileri bir çok araştırmaya konu olmuştur. Hiç bir bebek bir kaşık meyve yedi diye daha az süt içmez merak etmeyin. Bebeklik döneminde (6. Aya kadar yenidoğan deniliyor) 1 fünün bile etkisini zaten bebeğinizden farketmiş olmalısınız.
Benim kanaatim bu yönde arkadaşlar. Aman ha ilk 6 ay sade süt alsın diye çokta geç kalmayın.

shine-15 cnm Merhaba. . Ben 2 aydir diyetteyim malesef sadece süt alerjisi çıkmadı çoklu besin alerjisi de çıktı. Çünkü tam düzelmedi .. kaç tane gastrointoloji bölümünde Prof a gittiysem de kan tahlili yapmadılar daha çok küçük die. . Çünkü yanıltıcı olabiliyormus..Canım deneme yanılma yolu ile anladık biz. Sütlac yemistim ama inek sütü organik olan ile yapılmış kan geldi kakasindan.. normalde peynir ve market sütü içinde sadece yeşil ve mukus lu oluyordu. Meğerse alerji varmış. Sakın hafife alma cnm. Panik de yapma.. facebook un var mı yoksa da aç.
Orda alerji ile yaŞam platformu var.. mutlaka üye ol. Ben orda anladım neyin ne olduğunu .. ve memeyi red de alerji belirtisi..

canım ben de o grupta okuyunca anladım ve şuan çok tedirginim. kızımın kakası tamamen mukuslu ve içinde minik siyah bişeyler var gibi. kan olmasından çok korkuyorum. şimdiye kadar doktorumuz yanlış yönlendirdi. zaten o doktorun ilgilenmediğini sonradan anladım. çok üzgünüm bebeğimin karnı şimdiye kadar ne çok ağrımıştır kim bilir alerji mi bilmiyorum henüz belli değil. diyete başlayalı 4 gün oldu ve hala kakasında mukus var. şuan ne yiyeceğimi bilmiyorum aç geziyorum nerdeyse.
meme reddi 2 ay önce başlamıştı bu kaka olayı da aynı hafta olmuştu hatta. doktorumuz sadece mikrop var mı diye kaka tahlili yapınca temiz çıkmıştı. tab, alerjiyi hiç gözönünde bulundurmadım. çünkü idrar yolu enf. olunca doktor ondan kakası öyledir demişti. keşke o zaman bu gruba baksaymışım.
sen ne yiyyosun mesela kahvaltıda ve ana öğün olarak? salça kullanıyo musun, bir de zeytinyağı kullanın diyorlar yemeklerde. meyve hepsini yiyo musun?

Iki gundur memeye dustu mama veremiyorum icmiyor aksi sutumde yaramiyor doymuyor delirecem orta yolu bulamio ya hep mama icio ya hep meme emio
canım sütüm yaramıyo diye birşey yok. emzirdikçe kilo alır korkma. sen sık sık emzir. facebook emziren anneleri takip et. o gruba bakınca emzirmeyle ilgili çok şey öğrendim. keşke bebeğim doğduğu gibi üye olsaymışım.

bizim hpsi mukuslu canım diyet yapıyorum bakalım geçicek mi

sorma canım çok zormuş. sütümün azalmasından korkuyorum. normalde 3 öğün yoğurt yiyordum. yemek yapmasam yumurtayla yoğurt falan geçiştiriyordum. şimdi atıştırmalıkta yasak eğer diyet yapmazsam anlayamıycam hiçbir zaman mecburen deniyorum.

Slm arkadaslar sizlere bir sorum var. Arkadaşımın bebeğinin uykusu geldimi ağlayarak yırtılıyor bebek. Zar zor uyuyor şiddetli sallanarak nedeni nedir bi fikriniz varmı? Birde zar zor yiyor

benim oğlum da aptamil sayesinde kg aldı. şidi 8200 kg

aptamille böyle oldu. ama bayramdan beri sadece süt

Merhaba
benim bebeğimde de mukuslu kaka var ve sürekli kusuyor. Bugün araştırma hastanesinde direk hikayesini dinleyip Kan tahlili istediler. Ancak mesai saati dolduğu için yaptıramadık. Sizin gittiğiniz hiçbiyerde istememişler bende mi yaptırmasam? İçime sinmemişti zaten miniğimden kan alınması

Merhaba
benim bebeğim 15 eylülde 4.ayını dolduracak.sadece anne sütü alıyor ve 6200gr .hele son 1 aydır hiç kilo almamış gibi birsey.açlıktan aglamiyorda kakasinida hergün yapıyor ama yetmiyor mu acaba.dolaptaki sutlerimden veya hazir mamalardan vermek istiyorum ama sütüm hepten azalacak diye korkuyorum.hem emzirip hem mama verenler sutunuzde azalma olmadı mı. yani mama daha uzun süre tok tutuyor ya o yüzden.

shine-15 .. canım benim 1 buçuk aylık iken ortaya çıktı ama suan 3 buçuk Aylığız mukus ara ara oluyor.. senin rengi ne renk.. benim.yemyeşil di DHA yeni sariya döndü.. Ben önceden domates falan yiyordum meğersemn o yüzden gecmiyormus. Şuan kahvaltida sadece zeytin ekmek yiyorum. Bakkal ekmeği olcak ve susam falan olmicak. Salatalık ekledim. Bazen patates haşlama ya da kızartması. Ama sirf zeytinyağı ndan olcak. Yemekte de makarna .. un çorbası. Kabak. Ama Salça siz domates Siz. Zeytinyağlı. Meyve kırmızı meyveler yasak. Mesela üzüm. İncir dokundu bize. Elma armut yiyorum sadece. . Ve mutlaka hap al. Kalsiyum.desteği. . Osteacare var kalsiyum desteği içinde LAKTOZ yok.. ve kaka testi yaptır. Gizli kan falan var mı die. Olmasa bile alerji olması yüksek canım. 1 ayı bulur Kakasinin düzelmesi bizim düzeldi sayılır ama hala emmek istemio. Daha 1 hafta oldu. Biberon da almio. Bakalım. .o grubu Takıp et
Nerde yaşıyorsun sen.. bi gastrointoloji doktoruna git cnm. Tabi çocuk gastrointoloji olcak. Hiç bir paketli gıdayi kullanma.

Canim bi arkadsm bebegi gormeye gelmisti benimkini gorunce aa cok kucuk benimkiler 40 bitirince 6 kilo oluyordular dedi. Benim kiz 4. Ayini bitirdi yeni 6 kilo oldu
YOk artik ne o oyle obez cocuk hazirliyorlar dunyaya tamm bebegimin kilosu az diye uzuluyorum ama obez olmasi icinde cabalamiyorum doyuruyorum sadece annesine cekmis sindirimi hazmetmesi kolay.babasi kilolu uzun boylu ona cekmedi bana cekti :)

Benimki bugun 4 ayi doldirdu ben oturtuyorum ve hosuna da gidiyor kanepede otuttur sen de destek cik cok hosuna gidecwk bak

S
Senin bebise zayif diyorlarsa benim kizimi goren ne der acaba 6300 gr :))))

Face
Face hesabim yok esimde izin vermiyor acmama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…