Merhaba, bu tip konularda çok kesin yarfılarda bulunmamak en iyisi. Doğru bildiğin şeylerin doğru olmadığı olmuştur. Senin bilgin ve dıyduğun bunyönde olabilir ve sende bunların doğruluğuna inanabilirsin. Ama benim araştırmalarım ek gıdaya en geç 5. Ay ile birlikte başlanması yönünde. Bunu savunan bir çok doktor ve araştırmacıda mevcut. Anlayacağın bu yönde tek bir doğru yok. En doğru olana en sonunda anne karar veriyor bence. Araştırıp, doktor ve tecrübeli insanlardan fikirler alarak tabi. Ben 5. Ayda ekmgıdaya mutlaka başlayacağım ve bunun doğru olduğuna da inanıyorum.
Insaallah canim. Bu ay bizimkide oyle cok huysuz bagira bagira emiyor ve kucakta geze geze. Allah yardimcimiz olsun
Neden ekmgıdanım twk amacının kilo aldırmak olduğunu düşünmüş bu arkadaşlar anlamadım. Ek gıdaya zamanında geçilmesinin bebeğin işerleywn dönemlerdeki yeme alışkanlığını birebir etkilediğini mutlaka herkes biliyordur. O bir kaşık mama kilo yapmaz bunu ortalama zekaya sahip herkes kestirebilir. Ama o bir kaşık meyvenin yeme alışkanlığı üzerine olan etkileri bir çok araştırmaya konu olmuştur. Hiç bir bebek bir kaşık meyve yedi diye daha az süt içmez merak etmeyin. Bebeklik döneminde (6. Aya kadar yenidoğan deniliyor) 1 fünün bile etkisini zaten bebeğinizden farketmiş olmalısınız.Ben kesin yargıda bulunmuyorum doğru bildiğimi arkadaşın bir konuşması üzerine net kelimelerle ifade ediyorum. Yani konuşmanın bir geçmişi var tek bir yorumla yargılamayalım. Belirttiğiniz gibi zaten tek doğru yok, herkesin kendince doğruları var.
Bebek sizin,elbette ki sizin kararınız.
Ama burda takip ederseniz herkeste bir aman bir an önce ek gıda vereyim 4.aya girdik meyve vereyim hadi yoğurt yapayım diye bir telaş oluşturulmuş. ve malesef bir arkadaşımız bu yazıların etkisi ve tabi bebeğine zayıf denilmesi sebebiyle sütü yettiği halde psikolojisi etkilenerek belkide bebeğime kilo aldırayım diye alerjiye sebep olmuş..
Alışması için ek gıdaya geçmesi başka birşey bu tercih.. Yani ayrı bir konu. Ama doğru şu ki vereceğiniz birkaç kaşık meyve yada yoğurdun 4.ayındaki bir bebekte kilo alımına sebep olmayacağıdır. :)
Aksine anne sütü alımını azaltacağı için zararlı bile denilebilir bence, BENCE
Zaten 5.ayda ek gıdaya alışacak bir bebeğin neden 6.ayda alışamayacağını da anlamış değilim.. Bana mantıksız geliyor.
Mantığınıza uygunsa tabi ki seçimi herkes kendisi yapar.. Yalnız burda anneler üzerinde psikolojik baskı oluşturmayalım.
Ama şahsi kanaatim şu yönde; bebeğimin alacağı bir damla süt eksik olacaksa varsın 1 ay daha mevye de yemeyiversin. Zaten ömür boyu yiyecek.
Allah ın bahşettiği anne sütü nimeti zaten sonlu bir nimet. Bir gün uyanıp sütümün kesilmiş olduğunu görebilirim..
O yüzden de bir damlası zayi olsun istemem.
Başınızı ağrıttım kusura bakmayın. Özetle, ben 6.ayı bekleyeceğim. Anne sütü, mama, ek gıda vs vs..
Tüm bebişlere afiyet, sağlık olsun
canım ben de o grupta okuyunca anladım ve şuan çok tedirginim. kızımın kakası tamamen mukuslu ve içinde minik siyah bişeyler var gibi. kan olmasından çok korkuyorum. şimdiye kadar doktorumuz yanlış yönlendirdi. zaten o doktorun ilgilenmediğini sonradan anladım. çok üzgünüm bebeğimin karnı şimdiye kadar ne çok ağrımıştır kim bilirshine-15 cnm Merhaba. . Ben 2 aydir diyetteyim malesef sadece süt alerjisi çıkmadı çoklu besin alerjisi de çıktı. Çünkü tam düzelmedi .. kaç tane gastrointoloji bölümünde Prof a gittiysem de kan tahlili yapmadılar daha çok küçük die. . Çünkü yanıltıcı olabiliyormus..Canım deneme yanılma yolu ile anladık biz. Sütlac yemistim ama inek sütü organik olan ile yapılmış kan geldi kakasindan.. normalde peynir ve market sütü içinde sadece yeşil ve mukus lu oluyordu. Meğerse alerji varmış. Sakın hafife alma cnm. Panik de yapma.. facebook un var mı yoksa da aç.
Orda alerji ile yaŞam platformu var.. mutlaka üye ol. Ben orda anladım neyin ne olduğunu .. ve memeyi red de alerji belirtisi..
canım sütüm yaramıyo diye birşey yok. emzirdikçe kilo alır korkma. sen sık sık emzir. facebook emziren anneleri takip et. o gruba bakınca emzirmeyle ilgili çok şey öğrendim. keşke bebeğim doğduğu gibi üye olsaymışım.Iki gundur memeye dustu mama veremiyorum icmiyor aksi sutumde yaramiyor doymuyor delirecem orta yolu bulamio ya hep mama icio ya hep meme emio
bizim hpsi mukuslu canım diyet yapıyorum bakalım geçicek miBiz de bugun mukuslu kaka yaptık. Ama inan çok yoruldum kakasını takip etmekten o yüzden akışına bırakıyorum artık keyfi yerinde hzursuz değil o yüzden takılmıyorum pek.
Zorla emzirme bazı bebeklerde oluyor canım geçici bir dönem umarım hemen atlatirsiniz
Allah Allah canım benimki her ay 800 gr alıyor maşallah. Ama kusmasi bazen süt gibi bazen kesik kesik. Bu aralar azaldı bugün yine başladı gazını çok zor cikariyor cikaramiyorum o yüzden kusuyor ama seninki farklıydı doktor a götür canım usg ile baksinlar
sorma canım çok zormuş. sütümün azalmasından korkuyorum. normalde 3 öğün yoğurt yiyordum. yemek yapmasam yumurtayla yoğurt falan geçiştiriyordum. şimdi atıştırmalıkta yasakCanim bende bu supheyle goturdum ya biliyorum soyleki test icin kan aliyorlar ama sadece pozitif cikarsa anlamli negatif cikarsa kesin yok diyemiyorlar diyet sart deneme yanilma yoluyla kesin taniya variyorlar..diyette 10 gunden sonra ancak belli oluyormus anca vucuttan uzaklasiyormus o proteinler..zor bir diyet sut yogurt tereyagi hatta dana eti hazir kek biskuvi hicbisey yemeyecen yani:)
Canim benim kizim 12 mayis dogumlu cumartesi gunu 4 ayi dolduruyor hala 6300 gr kilosu benimkide ayni her goren ne zayif bebek diyor 10 mayista kuzenim dogum yapti aptamille besliyor kizini hic emzirmedi 7.5-8 kilokilo almasi saglikli demek degil zayif olsunlar saglikli olsunlar kizim bana cekmis 1.5 yil once evlendim evlenene kadar 45 kiloydum :) benden anca zayif kiz dunyaya gelir
aptamille böyle oldu. ama bayramdan beri sadece sütMaşallah ozaman kilosu özellikle baya iyi. Benim oğluşym 10 gün aonra 4 aylık oluyor. Sanırım anca 8 kilo çıkar. Ama boyu en son 3 eylülde 7600 66 cm di. 3,5 aya denk geliyor. Ama sen anne sütümü veriyorsun sadece. Kilo alımı belki ondandır.
shine-15 cnm Merhaba. . Ben 2 aydir diyetteyim malesef sadece süt alerjisi çıkmadı çoklu besin alerjisi de çıktı. Çünkü tam düzelmedi .. kaç tane gastrointoloji bölümünde Prof a gittiysem de kan tahlili yapmadılar daha çok küçük die. . Çünkü yanıltıcı olabiliyormus..Canım deneme yanılma yolu ile anladık biz. Sütlac yemistim ama inek sütü organik olan ile yapılmış kan geldi kakasindan.. normalde peynir ve market sütü içinde sadece yeşil ve mukus lu oluyordu. Meğerse alerji varmış. Sakın hafife alma cnm. Panik de yapma.. facebook un var mı yoksa da aç.
Orda alerji ile yaŞam platformu var.. mutlaka üye ol. Ben orda anladım neyin ne olduğunu .. ve memeyi red de alerji belirtisi..
YOk artik ne o oyle obez cocuk hazirliyorlar dunyaya tamm bebegimin kilosu az diye uzuluyorum ama obez olmasi icinde cabalamiyorum doyuruyorum sadece annesine cekmis sindirimi hazmetmesi kolay.babasi kilolu uzun boylu ona cekmedi bana cekti :)Canim bi arkadsm bebegi gormeye gelmisti benimkini gorunce aa cok kucuk benimkiler 40 bitirince 6 kilo oluyordular dedi. Benim kiz 4. Ayini bitirdi yeni 6 kilo oldu
Benimki bugun 4 ayi doldirdu ben oturtuyorum ve hosuna da gidiyor kanepede otuttur sen de destek cik cok hosuna gidecwk bakSütün yetiyorsa nedne ek gıdaya başlayasın ki bize doktor mama vermiyorsun 6 aya kadar bekle dedi blw diye bir yöntem var allah izin verirse bebeğime kendi kendine yemesini öğreteceğim
Doktorunuz oturtma konusunda ne diyor benim bebeğim pazartesi 4 aylık olcak henüz oturtmadım
Yoğurt yapma makinası 10 saat çalışıyor mu
Senin bebise zayif diyorlarsa benim kizimi goren ne der acaba 6300 gr :))))Selam kizlarr
Doktordan geldik. Haftaya cumada asimiz var 4.ay. idrar tahlili istedi doktorumuz. Ne zormus kiz bebeklerde. Pazartesi sonucu alicaz. Boyumuz 63 cm kilomuz 6750. Sadece anne sutu aliyor. Doktor gayet iyi dedi ama cevredeki bazi bilmisler zayif diyor. Cok gazli bir bebekmis cok sasirdim. Geceleri uyumamasinin sebebide buymus. Rezene cayi verdi ve metsil. Bakalim ne olacak.
Face hesabim yok esimde izin vermiyor acmamacanım sütüm yaramıyo diye birşey yok. emzirdikçe kilo alır korkma. sen sık sık emzir. facebook emziren anneleri takip et. o gruba bakınca emzirmeyle ilgili çok şey öğrendim. keşke bebeğim doğduğu gibi üye olsaymışım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?