• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Töfper mama nerde satılıyor keçi sütü galiba o benm 6 ayda sütüm biterse devam sütü niyetine onu yapacağım galiba
Bu sadece eczanelerde var. Bulması biraz zor olabilir. Sütleri %100 organik olacak şekilde alp dağlarında üretiliyor. Mama alman markası. 120 yıllık bir firma. Bende yeni başlıycam. Mamasını geçen gördüm. Bilseydim en baştan onla başlardım. Bu arada mama değiştirmekte bence sıkıntı yok. Bu benim 3. Mama olacak. Doktorlar herşeyi abartıyorlar. Yani bu kadar şnce düşünmenin de anlamı yok.

Selam kizlarr

Doktordan geldik. Haftaya cumada asimiz var 4.ay. idrar tahlili istedi doktorumuz. Ne zormus kiz bebeklerde. Pazartesi sonucu alicaz. Boyumuz 63 cm kilomuz 6750. Sadece anne sutu aliyor. Doktor gayet iyi dedi ama cevredeki bazi bilmisler zayif diyor. Cok gazli bir bebekmis cok sasirdim. Geceleri uyumamasinin sebebide buymus. Rezene cayi verdi ve metsil. Bakalim ne olacak.

Selam kizlarr

Doktordan geldik. Haftaya cumada asimiz var 4.ay. idrar tahlili istedi doktorumuz. Ne zormus kiz bebeklerde. Pazartesi sonucu alicaz. Boyumuz 63 cm kilomuz 6750. Sadece anne sutu aliyor. Doktor gayet iyi dedi ama cevredeki bazi bilmisler zayif diyor. Cok gazli bir bebekmis cok sasirdim. Geceleri uyumamasinin sebebide buymus. Rezene cayi verdi ve metsil. Bakalim ne olacak.
Zatıf mı diyorlar. Bence gayet iyi kilosu. Mama değil sadece anne sütü. Maşallah, tıka cnm kulaklarını. Tamam tombiş değil belliki ama bence zayıfta değil.

Bu sadece eczanelerde var. Bulması biraz zor olabilir. Sütleri %100 organik olacak şekilde alp dağlarında üretiliyor. Mama alman markası. 120 yıllık bir firma. Bende yeni başlıycam. Mamasını geçen gördüm. Bilseydim en baştan onla başlardım. Bu arada mama değiştirmekte bence sıkıntı yok. Bu benim 3. Mama olacak. Doktorlar herşeyi abartıyorlar. Yani bu kadar şnce düşünmenin de anlamı yok.
Seminerine görmüştüm instagram anneleri gitmişti o zaman araştırdım ileri süreçte sütüm biterse düşünürüm

Sütü yetiyor mu diye değilde kilo alımı hızlansın diye mama dedim. Kilo alımının önemşnden de ondan bahsettim. Benim fikrim bu yönde diyelim. Farklı bir bakış açısı.

10 saat çalışıyor ama tam çalışmak denemez. Sadece sütü ılık tutacak kadar ısı üretiyor. Ses falan yok. Bence gayet kullanışlı tavsiye ederim.
Bende düşünüyorum makina almayı arzum aklımda bulunsun sağolasın

Geçmiş olsun mastit olabilir yani süt kanalı tıkanması , sıcak bir duş alın özellikle ağrıyan bölgeye tutun sıcak suyu veya havluya ütü basıp ağrıyan bölgeye tutun , sıcakta kanallar genişler sonrasında bol bol emzirin emzirdikten sonra veya emmiyorsada sağın düzelir inşallah 1-2 güne, ateş üşüme titreme halsizlik gibi şikayetleriniz olursa bir hekim görmeli antibiyotik kullanmanız gerekebilir.

evet canım öyleymiş.. :( teşekkür ederim.. sıcak rahatlattı.. sağıp boşalttım birde rahatladı biraz.. bugün daha iyi gibi..

Sütün yetiyorsa nedne ek gıdaya başlayasın ki bize doktor mama vermiyorsun 6 aya kadar bekle dedi blw diye bir yöntem var allah izin verirse bebeğime kendi kendine yemesini öğreteceğim

Doktorunuz oturtma konusunda ne diyor benim bebeğim pazartesi 4 aylık olcak henüz oturtmadım

Yoğurt yapma makinası 10 saat çalışıyor mu

benim doktorum ek gıda için 6.ayı bekletmek istiyor..
oturma konusundaysa elinizde arkadan destek vererek oturur konumda kucakta tutmak için 5. ayı yerde destekli oturtmak için 6.ayı bitirmesi lazım dedi..

Selam kizlarr

canım bizde 4 ü yeni bitirdik, boyumuz 62, kilomuz 6700. ayına göre ortalamanın üzerinde dedi doktorumuz..
bu ay emmeyi redediyordu o yüzden kilo alımımız sadece 400 gr ona üzüldüm.. ama emmesi düzeldi, telafi eder bu ay inşallah

Ben bir ebeyim ama cocuk hemsireligi yapıyorum ek gidada acele etmeyin sindirilmeden atilir cunku bu da kilo yapmaz anne sutunun yetmedigi yerde mama verin benim ikinci cocugum 5 aydan once vermiyorum ek gidayi onermem.

Çocuğun daha az emmesine sebep oluyor sadece, neden acele ediyorsunuz bende anlayamıyorum.. zaten hayat boyu gıda alacak..
anne sütü yetmese bile 6 ay öncesi sadece sıvı mama verilmeli diyor benim dr umda.

Sagol canim ilgilendigin icin. Kizim anne sutuyle besleniyor mama vermk istedim red etti icmiyor. Ek gidaya su an tadimlik baslamk istiyordum onu da beceremedim zatn bebegime zarar vermisim. saglik ocagindakilerde kilosu normal diyor ama iste gorenler cok zayif diyor ben kulupteki bebeklerle kiyasliyorum sanirsam masallah hepsine

canım bence 6 ay öncesi ek gıdaya gerek yok.
her bebeğin gelişimi farklıdır önemli olan sağlıklı olması ve doyması.. her bezinde çiş varsa doyuyor demektir. zaten doymasa mamayı mutlaka içerdi..
yoğurt 6 ay sonrası devam maması yada anne sütüyle yapabilirsin.. 100 cc ye 2 çay kaşığı yoğurt ekleyerek..

Bebeğin kaç aylok oldu nacizane bebeğe meyve ile başlamak bana göre yanlış ilk sebzeye alışsa öok iyi olur tatlıyı meyveyi hepimiz severiz çünkü
4 ay 7 günlük oldu bebeğim. Haklısın benimde kafam karışık zaten. Öğüne dönüştürmeden bu ay alıştırma yapacağım. Bu ay meyve yoğurt, gelen ay sebze çorbası dedi doktorumuz. Bu arada meraklı değişik tatlara benimki salatalıkla dişlerini kaşıyorum hoşuna gidiyor. Umarım sebzeyi de sever, yemek ayırt etmez :)

Kizlar biz de doktordan geldik 4. Ay sali gunu dolcak ama doktor izine cikacakmis o yuzden bugun gittik. 7400gr 66 cm olmus bu ay kilo alimi dusmus diger aylara oranla 700 gr almis. Anne sutu ve mama veriyorum. Mamayi biraz artir dedi dis cikarma zamani yaklasiyor yemeyi reddedebilir dedi.Ogun olarak ek gidaya baslama tatdirmaya devam et dedi. Ogun olarak degil sadece tadimlik. Asilari yapildiginda kan ilaci verecek saglik ocagi ,baslama dedi. 6. Ay kan sayimindan sonra gerekliyse baslariz dedi. Bizden haberler boyle :)

Kizlar biz de doktordan geldik 4. Ay sali gunu dolcak ama doktor izine cikacakmis o yuzden bugun gittik. 7400gr 66 cm olmus bu ay kilo alimi dusmus diger aylara oranla 700 gr almis. Anne sutu ve mama veriyorum. Mamayi biraz artir dedi dis cikarma zamani yaklasiyor yemeyi reddedebilir dedi.Ogun olarak ek gidaya baslama tatdirmaya devam et dedi. Ogun olarak degil sadece tadimlik. Asilari yapildiginda kan ilaci verecek saglik ocagi ,baslama dedi. 6. Ay kan sayimindan sonra gerekliyse baslariz dedi. Bizden haberler boyle :)
MasaAllah canın

Çocuğun daha az emmesine sebep oluyor sadece, neden acele ediyorsunuz bende anlayamıyorum.. zaten hayat boyu gıda alacak..
anne sütü yetmese bile 6 ay öncesi sadece sıvı mama verilmeli diyor benim dr umda.
Merhaba, bu tip konularda çok kesin yarfılarda bulunmamak en iyisi. Doğru bildiğin şeylerin doğru olmadığı olmuştur. Senin bilgin ve dıyduğun bunyönde olabilir ve sende bunların doğruluğuna inanabilirsin. Ama benim araştırmalarım ek gıdaya en geç 5. Ay ile birlikte başlanması yönünde. Bunu savunan bir çok doktor ve araştırmacıda mevcut. Anlayacağın bu yönde tek bir doğru yok. En doğru olana en sonunda anne karar veriyor bence. Araştırıp, doktor ve tecrübeli insanlardan fikirler alarak tabi. Ben 5. Ayda ekmgıdaya mutlaka başlayacağım ve bunun doğru olduğuna da inanıyorum.

canım bizde 4 ü yeni bitirdik, boyumuz 62, kilomuz 6700. ayına göre ortalamanın üzerinde dedi doktorumuz..
bu ay emmeyi redediyordu o yüzden kilo alımımız sadece 400 gr ona üzüldüm.. ama emmesi düzeldi, telafi eder bu ay inşallah

Insaallah canim. Bu ay bizimkide oyle cok huysuz bagira bagira emiyor ve kucakta geze geze. Allah yardimcimiz olsun

Zatıf mı diyorlar. Bence gayet iyi kilosu. Mama değil sadece anne sütü. Maşallah, tıka cnm kulaklarını. Tamam tombiş değil belliki ama bence zayıfta değil.

Iste insanlar bi tuhaf. Konusmayi cok seviyorlar.sagligi iyi cok sukurr.

Back