• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Canım üzülme. Bende hem anne sütü hem mama veriyorum. Kilo alımı bir ara yavaşladı bende mamayı 20 cc fazla yapıp kalanı kaşıkla vermee başladım. Zaten ek gıdaya geçecekkaşığa da alıştı iyice. Biberonda alıyor sıkıntı olmadı. Ama oğluşum tekrar normale döndü. Bence dene
Mama icmeyi birakti sutun tadini alinca ama kuzum bilmio ki sutum doyurmuyor onu

Mama icmeyi birakti sutun tadini alinca ama kuzum bilmio ki sutum doyurmuyor onu
Anladım canım. Üzme kendini düzelir umarım. Mamayı değiştirmeyi dene. Hangisini kullanıyorsun bilmiyorum. Ben hipp kullanıyordum. Şimdi töpfer e geçeceğim. Organik keçi sütü bazlı. Dene istersen. Belki onu sever.

Canım bana da öyle diyorlar benim kızım da 3 aylıkken 5 kiloydu şimdi 4 ay 11 günlük kilomuz 6. Evet küçük görünüyor uz ama maşallah boyumuz uzun . Doktorum da hemşire de çok beğeniyor kilo alımını senin niye bu kadar canını sıkıyor lar valla ilk aylarda ben de takip maşallah sutum bol olduğu halde eşime mama versek mi kilo alır biraz diyordum şimdi de ne aptalmisim diyorum yakma kimseyi zayıf desinler nazar degdirmesinler :)

Canım benim de kızım ilk günden itibaren hep kusar her emmeden sonra. Korktum doktora gittim kaç defa ama. .
Hep usg ile baktılar bir sorun yok çok şükür takmiyorum artık anne sütü alan her bebek kusar...

Ben kullanıyorum memnunum

Ben sezeryan oldum ve hiç pişman değilim normal doğum yapanların bebekleri daha sağlıklı olur diye konuşanlar da kusura bakma bi tarafından atıyor o kisilere cevap bile vermiyorum. . Hamileyken yeteri kadar strese soktular. . Kilom var çünkü 25 küsür kilo aldım hamileyken 10u gitti 20si kaldı..
Göbek hiç yok Basen bacak popo dan kilo var. ..

Ben kaçırdım dozu hamileyken çok ağrıdı bende 3 gün sürmüştü
Canim peki kilo alimi nasil kizinin benimkin2.ay 300 gr 3.ay 400 gr aldi o yuzden cok takiliyorum kusmasina kilo alsa sallamayacamda..bide benimki sadece emme sonrasi degil emmeden bagimsiz curuk sekilde kusuyor seninkide oylemi

Bakmaya kiyamadigim bebegime bile bile zarar verdim ya cok kotu oldum yarin doktora gotursemmi
Ne için doktora götüreceksin canım. Döküntü oldu diye sanırım. Sütnalarjisi olabilir? Ama sırf yoğurt verdim diye paniklediysen 1 kaşıktan bşy olmaz. Bundan sonra vermessşn hazır yoğurt. Paketlenmiş hiç bşy vermemeye çalış. Aklında bulunsun

Anladım canım. Üzme kendini düzelir umarım. Mamayı değiştirmeyi dene. Hangisini kullanıyorsun bilmiyorum. Ben hipp kullanıyordum. Şimdi töpfer e geçeceğim. Organik keçi sütü bazlı. Dene istersen. Belki onu sever.
Golden goat kullaniyorum bu mamayi bir aydir kullaniyoruz sevio du aslinda arada iciyo ama zar zor.durmadan mama degiatirmemeliymisiz doktor oyle dedi bu mama da keci sutlu tadi da kokusu da guzel gecwn hafta emzirwmiodum istemiodu memeye yaklasinca agliodu simdi mamaya yaklasinca aglio ne kotu durum ya

2 gündür sut urunu yemiyorum. Suan mukus devam ediyor. Sizin nasil tespit edildi ? Hangi yiyecege bagli olduğu tahlilde cikar mi. Diyet mi gerekir. :KK43:
Canim bende bu supheyle goturdum ya biliyorum soyleki test icin kan aliyorlar ama sadece pozitif cikarsa anlamli negatif cikarsa kesin yok diyemiyorlar diyet sart deneme yanilma yoluyla kesin taniya variyorlar..diyette 10 gunden sonra ancak belli oluyormus anca vucuttan uzaklasiyormus o proteinler..zor bir diyet sut yogurt tereyagi hatta dana eti hazir kek biskuvi hicbisey yemeyecen yani:)

Ne için doktora götüreceksin canım. Döküntü oldu diye sanırım. Sütnalarjisi olabilir? Ama sırf yoğurt verdim diye paniklediysen 1 kaşıktan bşy olmaz. Bundan sonra vermessşn hazır yoğurt. Paketlenmiş hiç bşy vermemeye çalış. Aklında bulunsun
Canim vucudunda alerji oldu yogurttan oldu sanirsam tovbe vermem daha. Peki yogurdu hangi suttn mayaliyorsunz inek sutundenmi

Bile bile zarar vermedin oyle dusunme. Bilsen vermezdin annesi. Bir kasikta bisicik olmaz Allahin izniyle. Bir daha vermezsin olur biter. Gule gule buyut insaAllah
Ins canim rabbim onlari bize bagislasin. Cocuk konusunda tecrubesiz oldugumu biliyordm ama bu denli dusuncesiz olacagimi tahmin etmiyrdm cok uzgunum.

Canim be

Canm benm kizin da kilosu cok dusuk 4 ay 7 gunluguz kilomuz 6 normalden cok dusuk. Ek gidaya gecmk istiyrm belki kilo farkini kapatr diye ama nasil baslayacm bilmiyrm bi kac gundr markttn aldigmz yogurdu az agzina veriyrm ama vucudunda isilik oldu yogurt alerjimi yapti diye korktum. Siz yogurdu nasil veriyorsunz inek yogurdumu olacak

Kilosunun düşük olduğunu neye göre söylediniz?Bebek gelişim cetvelleri hep mama ile beslenen bebeklere göre ki ona göre bile düşük değil(alt sınır 4,5 kg,üst sınır 8 kg).Bu ayda ek gıdaya geçmen gerçek kilo kaybına neden olur..Yapman gereken sık sık emzirmek.Çiş ve kaka yapma sıklığını takip et.Bağırsakları hazır değil henüz.Verdiğin gıdayı tam sindiremez zaten.Demir eksikliğine neden olur.Bide nolur 4 aylık bebeye market yoğurdu vermeyin günlük sütten kendiniz mayalayın 6 aylık olunca.

Kilosunun düşük olduğunu neye göre söylediniz?Bebek gelişim cetvelleri hep mama ile beslenen bebeklere göre ki ona göre bile düşük değil(alt sınır 4,5 kg,üst sınır 8 kg).Bu ayda ek gıdaya geçmen gerçek kilo kaybına neden olur..Yapman gereken sık sık emzirmek.Çiş ve kaka yapma sıklığını takip et.Bağırsakları hazır değil henüz.Verdiğin gıdayı tam sindiremez zaten.Demir eksikliğine neden olur.Bide nolur 4 aylık bebeye market yoğurdu vermeyin günlük sütten kendiniz mayalayın 6 aylık olunca.
Sagol canim ilgilendigin icin. Kizim anne sutuyle besleniyor mama vermk istedim red etti icmiyor. Ek gidaya su an tadimlik baslamk istiyordum onu da beceremedim zatn bebegime zarar vermisim. saglik ocagindakilerde kilosu normal diyor ama iste gorenler cok zayif diyor ben kulupteki bebeklerle kiyasliyorum sanirsam masallah hepsine

Canim vucudunda alerji oldu yogurttan oldu sanirsam tovbe vermem daha. Peki yogurdu hangi suttn mayaliyorsunz inek sutundenmi
Canım öncelikle bebeğinin süt proteinine alerjisi olup olmadığını öğrenmek için doktora git. Ve öncesinde de sakın sütlü birşey verme. Acelesi yok. Doktoruna sorarsın zaten o anlatır

Yarin kontrolumuz var canim. Bakalim bizim yaramaz 4. Ayinda ne durumda?
Bugun is yerinde birisi buzdolabina koydugum sutu gormus bakmis. Sutunde yagli ama kizin niye kilo almiyor dedi. Dedimki gayet iyi saglikli. Moralimi bozdu aslinda. Insanlar cok patavatsiz. Sagliklari iyi cok sukur. Napalim iyi olsunlarda gerisi onemli degil.
Evet canim dusunmeden konusuyorlar cok can sikici anneler zaten surekli panik halind..ins sagligi iyidir can bizim kontrol ay sonunda daha :-(

Canım öncelikle bebeğinin süt proteinine alerjisi olup olmadığını öğrenmek için doktora git. Ve öncesinde de sakın sütlü birşey verme. Acelesi yok. Doktoruna sorarsın zaten o anlatır
Canim sute karsi alerjisi olabilir haklisin hic dusunemedim.

Back