• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
evet memeyi bıraktıkları zaman, resmen nine memesi gibi oluyor.sarkık ve sanki burusuk gibi.ama merak etme öyle kalmıyor sonra toparlaniyor. eski haline dönüyor.
Bunu duyduguma sevindim canim normalde takmam bu kadar ama goguslerim goguslukten cikti daha beterini tahmin bile edemiyordum :-)

birde ana kucağında uyutmayi deneyin. uykuya daldiktan sonra yatağına yatirirsiniz .Çünkü ana kucağında daha rahat hissediyorlar kendilerini ve elini ayağını oynatip uyandiramiyorlar kendilerini.benim kız gündüzleri ana kucağında 2 saat kadar uyuyor,ama oradan alıp yatağına koyayım en fazla yarım saat.gece derin uyku olduğu için yataga koydugumda sorun olmuyor.

Denedim canim iki buklum oluyor ana kucaginda kendini one atiyor ve mizirdanmaya basliyor eskiden cok severdi onu hemen uyurdu icinde ama artik rahatsiz hissediyo sanki onda

kızlar kızımın boynunun kat kat olduğu yer kıpkırmızı ve minik beyaz şeyler çıkmış. pişik mi anlamadım :KK43: biraz zeytinyağı sürdüm. sizin böyle bişey oldu mu, lütfen yardım edin.
Bizim oglumuzda da oldu pisik kremi sürdüm geçti. Yıkadıktan sonra çok iyi kurutmak gerekiyor.

Kızlar benim kızım da süt alerjisi çıkmıştı 1 aydir süt ürünleri tüketmiyorim haliyle çok da sağlıklı beslenemiyorum ... Bugün kontrole gittik 800 gr almış sadece :KK43: moralim çok bozuk geçen ay 1250 almıştı acaba sütumun kalitesi mi düştü napacam ben.. Eğer kilo alamazsa ozel mama başlanacak ve bebekler o mamayi kolay kolay icmiyolarmis tadı çok koyltuymus çünkü
Canım benim oğlum geçen ay 1300gr almisti bu ay 800gr bundan sonra daha da az alacak. 800gr az değil. Mamaya geçmezsin korkma.

Gecmis olsun canim. Bugun bibeton almiyor belki iletiki donemde alir. Sag sutunu at derin dondurucuya. Sagdikca mastit gececek ve sutun artacak
Inşallah canım ama su an kV deyim kendi evimde değilim o yüzden buzluga atamiyorum. Sagdigim sütü bir kaç gün içinde kullanmam lazım .kendi evime gecmem de bir ayı bulur.

geçmiş olsun hepimizin ayrı ayrı sorunları var allah hepimizin çaresini versin bebeklerimiz cümlesiyle sağlıklla buyusun

Amin canım inşallah onların buyudukleri günleri de görürüz hayirlisiyla.

Canım önce çocuğu doyur kalanını sağ. O acıkana kadar yenisi olur zaten. Sıkıntı ya mastit. Ateş yapar bit arkadaş havale geçiriyordu az kalsın .
Öyle yapmıştım birkaç gün ama sanki doymadi kızım o zamanlarda . Zor oluyor Allah kimseye vermesin. Başlarda çok sutum gelmiyor diye uzulmustum sonra geceleri sertlesmeye başladı gogsum çok sevinmistim bebeğim doyuyo artık diye bu defa da böyle bir problem:KK43: böyle böyle buyuyecekler demek ki kolay kolay buyumuyomus bebekler

geçmiş olsun hepimizin ayrı ayrı sorunları var allah hepimizin çaresini versin bebeklerimiz cümlesiyle sağlıklla buyusun
Ben de var o ilk bir aydan beri ben de doğumda verdiğim kilolardan olduğunu düşünmüştüm. Çok ayakta kalmadı ben ama kapalı ayakkabı giyince çok batıyor ssndalet gidiyorum o yüzden

Arkadaslar bugun saglik ocaginda takibimiz vardi. Kizimiz 700 gr almis sadece cok uzuldum. Hemsire iyi dedi buyumesi iyi boy atmis dedi havalar cok sicak cok terliyorlar dedi biraz su ver arada dedi kafam karisti

kızlar kızımın boynunun kat kat olduğu yer kıpkırmızı ve minik beyaz şeyler çıkmış. pişik mi anlamadım :KK43: biraz zeytinyağı sürdüm. sizin böyle bişey oldu mu, lütfen yardım edin.
Benimkinde de olmustu canim. Banyoda bile ulasamiyoruz oraya kasiyor kendini egiyor cenesini. O yuzden pamukcuklar vardi beyaz beyaz.simdi uyurken falan temizliyorum krem suruyorum.

birde ana kucağında uyutmayi deneyin. uykuya daldiktan sonra yatağına yatirirsiniz .Çünkü ana kucağında daha rahat hissediyorlar kendilerini ve elini ayağını oynatip uyandiramiyorlar kendilerini.benim kız gündüzleri ana kucağında 2 saat kadar uyuyor,ama oradan alıp yatağına koyayım en fazla yarım saat.gece derin uyku olduğu için yataga koydugumda sorun olmuyor.
Aslinda deniyorum ana kucagini. Titresimde uykuya daliyor ama basi tutamadigindan dusuyor , cenesi boyle gogsune degiyor ki nefes almakta zorlanir diye birakmiyorum oyle. Anakucagim tam yatar degil malesef keske oylesini alsaydim.

günaydın arkadaşlar sabah 7 buçuk gibi oğlumu evde sünnet ettirdik.içim gitti ağladım.o da ağladı.şimdi uyuyor.uyanınca yine ağlayacak biliyorum.dua edin bana bu geceyi nasıl atlatacam:KK43:(((
Hayirli olsun canim ben oglumu ilk cocugumu 56 gunlukken sunnet ettirdim. Uyaninca yarim fitil ver. Ben 1 fitil vermistim butun gun uyumustu etresi gun uyandiginda hic agrisi kalmamisti. Zorla uyandirip jarnini doyursbiliyordum. Doktoru arayip oglum surekli uyuyor uyanmiyor beslenirken bile uyku modunda demistim ne yaptun diye sordugunda 1 fitilin tumunu verdim dedigimde adam gulmekten kirildi uyur o merak etme bir kac cisten sonra agrisi da kalmaz demisti. Nitekimde oyle oldu. Geciyor canim bunlarin hepsi sakin ol oglum su an 8 yasinda.

Hayirli olsun canim ben oglumu ilk cocugumu 56 gunlukken sunnet ettirdim. Uyaninca yarim fitil ver. Ben 1 fitil vermistim butun gun uyumustu etresi gun uyandiginda hic agrisi kalmamisti. Zorla uyandirip jarnini doyursbiliyordum. Doktoru arayip oglum surekli uyuyor uyanmiyor beslenirken bile uyku modunda demistim ne yaptun diye sordugunda 1 fitilin tumunu verdim dedigimde adam gulmekten kirildi uyur o merak etme bir kac cisten sonra agrisi da kalmaz demisti. Nitekimde oyle oldu. Geciyor canim bunlarin hepsi sakin ol oglum su an 8 yasinda.
teşekkür ederim.şimdi iyi çok şükür.bize her gün yıkayın dediler.bugün kısa bi duş yaptırdım.pipisi hafif kızardı yine.

Ama goguslerim sarkti baya hem de canım nasıl toparlancak

O anneliğin geride bıraktıkları canım yapacak pek bişey yok. Emzirmeyi bıraktırınca sarkma daha az kalır şu an olduğundan ama illa ki kalır. Çünkü göğüsler sütle dolup geriliyor ve boşalınca sarkıyor. Sıkılaştırıcı kremler ve egzersizler var netten bakabilirsin ama asla eskisi gibi olmaz ulvi bir görev için olduğunu düşünerek çok takılmayacaksın :KK54:

Canim ben mama + anne sutu verdigim icin zaten saatli yediriyorum. Mama verdigin icin de suyu daha fazla veriyorum ama suyun bir zarari olacagini sanmam. Kaynatip veriyorum ben de.
Mamadan zaten su alıyordur tatlım içine koyuyorsun ya.. Ama saatli veriyorsan tabi açlık durumunu etkilemeyebilir. Mideleri pek minik daha kapasiteleri çok az. Ondan dedim..

Hayirli günler anneler nasilsiniz :-) bebeğim hala sulu kaka yapiyor ve karnindan gurultular geliyor bizimle ayni olan varmi haftaya pazartesi 3 aylik olcaz inş :-) kendi kendine dönmesi için sabirsizlaniyorum sesli gülmesini bekliyirum arada kıkırdıyor ama net değil

Benim Prensesim bugün 103 günlük oldu. Kakası sulu sadece sıvıyla besleniyorlar çok normal canım :) Karnındaki fabrika çalışmaları da hala dışarıdan duyulur durumda :-)
Sesli gülüyor benimki ama öyle her gün değil. Olmadık şeyler komik gelebiliyor ona :-)

Kızlar bebeklerinizle oynuyirmusunuz biz baya oyun oynar olduk göbeğinim altina yastik koyup yastiktan tutup hava kaldiriyorum aşaya doğru bakip bakip gülüyor hoşunada gidiyor ama korkuyorum çok mu hırpaliyorum yorulurmu ki acaba :KK71::rolleyes:

Benim Prensesim bugün 103 günlük oldu. Kakası sulu sadece sıvıyla besleniyorlar çok normal canım :) Karnındaki fabrika çalışmaları da hala dışarıdan duyulur durumda :-)
Sesli gülüyor benimki ama öyle her gün değil. Olmadık şeyler komik gelebiliyor ona :-)
Anladim canim teşkkür ederim cevabim için

Back