• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
bebeğimin kulağında iltihap oldu ne kullanabilirim, madem gereksiz yere antibiyotik kullanıyoruz. doktor tedavi edilmezse Allah korusun menenjite bile neden olabilceğini söyledi. kimse keyfinden antibiyotik kullanmıyor malesef.

Doktorların her dediği doğru olsa idi doktor hataları yüzünden ölüm oranı bu kadar yüksek olmazdı.Ben antibiyotiğe karşı değilim,gereksiz kullanımına karşıyım.Leblebi gibi antibiyotik yazılan güzel ülkemizde de her yazılan antibiyotiğin gerekli olduğunu kim iddia edebilir.Gereksiz yere kullanınca da bu sefer gerektiğinde bir işe yaramıyor Keyifden değil ama bilinçsizlikten kullanılıyor bu bir gerçek.Buna doktorlarda dahil. Kendi doktorlarımız dışında referans aldığımız doktorlar da olmalı.Ben Prof.Dr.Ahmet Aydın'ı alırım.Orta Kulak İltihabı mı konunuz?Kendisinin bu konudaki görüşünü paylaşayım belki işinize yarar.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın

KULLANMAYAN İYİLEŞİYOR

Araştırmalara göre, ABD'de çocuklukta kullanılan antibiyotiklerin yarısından fazlası otitismedia (orta kulak iltihabı) tedavisi için kullanıldığını anlatan Aydın, "İşin ilginç yanı bakteriyel bile olsa antibiyotik kullanmayan gruptaki iyileşme hızının antibiyotik kullananla aynı olmasıdır. Üstelik antibiyotik kullanılması otitismedia sıklığını da artırdığı anlaşıldı" dedi. Prof.Dr. Aydın, aynı durumun ülkemiz için de geçerli olduğunu kaydederek "Maalesef antibiyotik kullanımının yaklaşık yüzde 90'ı boş yere kullanılıyor" diye konuştu.

MİKROP DENGESİNİ BOZUYOR

Antibiyotiklerin özellikle solunum yolu enfeksiyonlarında çok sık kullanıldığına vurgu yapan Aydın, "Menenjit, zatürre ve kanda mikrop bulunmasının dışında antibiyotik kullanılması çok sakıncalı. Aynı zamanda bağırsaktaki mikrop dengesini bozarak bağırsak sistemini olumsuz etkiliyor. Bağırsak sisteminin bozulması birçok hastalıklara neden oluyor. Antibiyotiklere karşı direnç gelişiyor. Böylece gerçekte kullanılması gereken hastalarda faydası kalmıyor" ifadelerini kullandı.

Kulak damlası kullanın

Prof. Aydın, orta kulak iltihabının önlenmesi ve tedavisi için de şu öneride bulundu: "Benzokainli ve dekonjestanlı kulak damlaları ile ağrıyı azaltın. Birkaç damla ılık zeytinyağı da etkili olabilir. Burun tıkanıklığı durumunda tuzlu su kullanın. Bunun için 1 silme çay kaşığı kaya tuzunu 1 çay bardağı su içinde eritin.

Sonra da damlalık ile burnunuza sıkın. Ayrıca diyet yapanlar da diyetten kazein ve glüteni çıkarması gerekir. Çünkü süt alerjisi sinüzit enfeksiyonunu artırıyor. Bunun yanı sıra östaki borusunu kapatarak 'otitismedia sıklığını' artırıyor. Evin içinde ya da çocuğun bulunduğu ortamlarda sigara içilmesine izin vermeyin."

Canım emniyet kemerleri var baya. Bir de tam yatırmadim.biraz dik duruyor. Yer kaplıyor ama aslına bakarsan oğlum evin her yerini kapladı heryerde onun eşyaları . Varsın bir de salincak olsun :)
Aynen canım bizimki de öyle. :)
Oturma olayını nette araştırdım 6 ay Sınırı koymamışlar hazır olan bebek oturtulabilir diyor uzmanlar
Ben de araştırdım canım etrafimdakiker oturtma kalça çıkığı olur kambur olur vs diyorlar sinirimi bozuyorlar

Doktorların her dediği doğru olsa idi doktor hataları yüzünden ölüm oranı bu kadar yüksek olmazdı.Ben antibiyotiğe karşı değilim,gereksiz kullanımına karşıyım.Leblebi gibi antibiyotik yazılan güzel ülkemizde de her yazılan antibiyotiğin gerekli olduğunu kim iddia edebilir.Gereksiz yere kullanınca da bu sefer gerektiğinde bir işe yaramıyor Keyifden değil ama bilinçsizlikten kullanılıyor bu bir gerçek.Buna doktorlarda dahil. Kendi doktorlarımız dışında referans aldığımız doktorlar da olmalı.Ben Prof.Dr.Ahmet Aydın'ı alırım.Orta Kulak İltihabı mı konunuz?Kendisinin bu konudaki görüşünü paylaşayım belki işinize yarar.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın

KULLANMAYAN İYİLEŞİYOR

Araştırmalara göre, ABD'de çocuklukta kullanılan antibiyotiklerin yarısından fazlası otitismedia (orta kulak iltihabı) tedavisi için kullanıldığını anlatan Aydın, "İşin ilginç yanı bakteriyel bile olsa antibiyotik kullanmayan gruptaki iyileşme hızının antibiyotik kullananla aynı olmasıdır. Üstelik antibiyotik kullanılması otitismedia sıklığını da artırdığı anlaşıldı" dedi. Prof.Dr. Aydın, aynı durumun ülkemiz için de geçerli olduğunu kaydederek "Maalesef antibiyotik kullanımının yaklaşık yüzde 90'ı boş yere kullanılıyor" diye konuştu.

MİKROP DENGESİNİ BOZUYOR

Antibiyotiklerin özellikle solunum yolu enfeksiyonlarında çok sık kullanıldığına vurgu yapan Aydın, "Menenjit, zatürre ve kanda mikrop bulunmasının dışında antibiyotik kullanılması çok sakıncalı. Aynı zamanda bağırsaktaki mikrop dengesini bozarak bağırsak sistemini olumsuz etkiliyor. Bağırsak sisteminin bozulması birçok hastalıklara neden oluyor. Antibiyotiklere karşı direnç gelişiyor. Böylece gerçekte kullanılması gereken hastalarda faydası kalmıyor" ifadelerini kullandı.

Kulak damlası kullanın

Prof. Aydın, orta kulak iltihabının önlenmesi ve tedavisi için de şu öneride bulundu: "Benzokainli ve dekonjestanlı kulak damlaları ile ağrıyı azaltın. Birkaç damla ılık zeytinyağı da etkili olabilir. Burun tıkanıklığı durumunda tuzlu su kullanın. Bunun için 1 silme çay kaşığı kaya tuzunu 1 çay bardağı su içinde eritin.

Sonra da damlalık ile burnunuza sıkın. Ayrıca diyet yapanlar da diyetten kazein ve glüteni çıkarması gerekir. Çünkü süt alerjisi sinüzit enfeksiyonunu artırıyor. Bunun yanı sıra östaki borusunu kapatarak 'otitismedia sıklığını' artırıyor. Evin içinde ya da çocuğun bulunduğu ortamlarda sigara içilmesine izin vermeyin."

paylaşımın için teşekkür ederim. kızımın kulağında sanırım 1 haftadır vardı çünkü bir defasında banyodan sonra çok ağladı. yıkarken su kaçırdım galiba. tabi bunu sonradan anladım. sonra kulağından koku gelmeye başladı ve kulağından ciddi şekilde iltihap aktı. doktordan damla vermesini istedim. damla kullanırsak iyileşme sürecinin uzayıp iltihabın geçmeyeceğini söyledi ve menenjite bile sebep olabilir ilerlerse dedi. iltihabın kuruması için kullanmak zorunda kaldım. şuan kurudu akıntı ve koku gitti. tabi bu süre içinde her gece kulağını tutup ağladı. o ağladıkça benim kulağım ağrıdı üzüntüden.

İyi günler arkadaşlar benim bebeğim 80 günlül ama hala gaz sancisi geçmedii

Arkadaşlar sezaryen doğum yapanlar dikiş yerlerinde hissizlik var mı. Benim hala uyusuk

İyi günler arkadaşlar benim bebeğim 80 günlül ama hala gaz sancisi geçmedii
Bizimki de daha tam olarak gecmis değil 3ayligiz. Bu aralar emerken sürekli memeyi çek bırak yapıyor sancidan. Ama yavaş yavaş kendisi çıkarmaya başladı gazını bilhassa emdikten sonra üstten rahat çıkartıyor. 80gunluķken daha bizim de yoğun sancikarimiz vardı. Biraz daha sabret geçer bence..

Kızlar 3 buçuk aylığız. Boyumuz 64 cm. Kilomuz 6140. Bu arada çok moralim bozuk. 500.000 kişiden bir kişide rastlanan bir hastalığım var. Dr dr geziyoruz. Birkaçı beni olgu olarak alıp makale olarak yazmak araştırmak istiyor. Bu yüzden deneme tahtası olmamak için kime guveneceğimi şaşırdım. Bebekler anne karnında göbek bağından idrarlarını yapıyorlar biliyorsunuz. Doğumdan itibaren idrar kesesini kullanıyorlar ve göbek deliği işlevini yitiriyor. Bende öyle değil. Benim göbek deliğim doğduğumdan beri işlevini yitirmemiş. Hala aynı görevi goruyor gibi mesaneye hucre yolluyormuş. O da kist yada apse yada kitle gibi birşeye çevirmiş. Kesin tanı msaneye girip tur yapmak. Ama tur esnasında işlem açık ameliyata çevrilip mesanenin bir kısmının alınabileceği soyleniyor. Çok muallakta kaldık.hangi profa guvencez şaştık kaldık. Küçük operasyon buyuk amaeliyata çevrilebilir o anda diyorlar. Bebeğim çok küçük. Annem kanser tedavisi goruyor 6 aydır yatalak. Ne yapıcam bilemiyorum. Bu durumda moralim sıfır
Allah acil sifalar versin canim yar ve yardimcinjz olsun

Kizlar bugun 3.ay kontrolumu vardi gelisimi gayet iyi dedi doktor. 1100gr almia gecen ay da boyle almisti. Anne sutu +mama veriyorum gerci ben. Ama bana garip gelen doktor artik dogal meyve sulari ozellikle elma suyu gunde bir kasik vermeye basla labne peyniri de ver tadlarini alsin dedi. Biraz erken degil mi sizce de ? Doktorun da bizimkinden 10 gu n buyuk bebegi var ben veriyorum dedi. Kafam biraz karisik versem mi vermesem mi diye. Siz ne dusunuyorsunuz ?
Canim kizim dun 3 aylik oldu bizim doktorda diger ay meyve yedirmeye baslayacaz dedi zamani erken degil bende azar azar tattiracam

Canim bir nedeni varmiydi peki..hemde nasil zor bir surec annem.aglama sutun kesilecek diyor ama o emmedikce icim paramparca :-( cok sagol ins sizinkide tamamen normale doner eskiden de istahsizdi ama uyurken emiyorde dedigin gibi iki gundur uyurken bile emmiyo agzini bile acmiyo :-( artik kasik biberon hangisini kabul ederse ben uzulunce annem aldi sabahtan 90 cc yi iki saattte kah bibeeron kah kasikla icti zorla beni kesinlikle emmiyo zaten:-( cok uzuluyorum
Memeyi reddetme çok zor:( ins en kisa sürede düzelir sen pes etme ama surekli teklif et ben oyle yaptim, nettende arastir cnm. Ten tene temas, emzirme kampi vs hepsini dene. Emziremedigin gunler sağ mutlaka ki sütün gitmesin. Stres üzüntü süt miktarini çok etkiliyor gercekten

Aynen canım bizimki de öyle. :)

Ben de araştırdım canım etrafimdakiker oturtma kalça çıkığı olur kambur olur vs diyorlar sinirimi bozuyorlar
Etraftakiler çok biliyo herşeyi kulak asma tabiki de büyük adam gibi oturtmuyoruz hafif elimizle destekleyerek tutuyoruz napalım çocuklar sürekli yatsın mı artık sıkılıyorlar gezmek etrafı incelemek istiyolar onu yapma bunu yapma ne yapıcaz, sen bebeğinin gelişimine göre karar ver destekle oturunca mutlu oluyorsa otutur zaten rahat olmasa ağlar

Etraftakiler çok biliyo herşeyi kulak asma tabiki de büyük adam gibi oturtmuyoruz hafif elimizle destekleyerek tutuyoruz napalım çocuklar sürekli yatsın mı artık sıkılıyorlar gezmek etrafı incelemek istiyolar onu yapma bunu yapma ne yapıcaz, sen bebeğinin gelişimine göre karar ver destekle oturunca mutlu oluyorsa otutur zaten rahat olmasa ağlar
Canm benim sipa nerdeyse 1 aydir kendini kaldirip oturma pozisyonuna getiriyor ilk baslarda izin vermedim ama son 1 haftadir destekli olarak kucagimda oturtuyorun ve cok hosuna gidiyor:)

Kızlar 3 buçuk aylığız. Boyumuz 64 cm. Kilomuz 6140. Bu arada çok moralim bozuk. 500.000 kişiden bir kişide rastlanan bir hastalığım var. Dr dr geziyoruz. Birkaçı beni olgu olarak alıp makale olarak yazmak araştırmak istiyor. Bu yüzden deneme tahtası olmamak için kime guveneceğimi şaşırdım. Bebekler anne karnında göbek bağından idrarlarını yapıyorlar biliyorsunuz. Doğumdan itibaren idrar kesesini kullanıyorlar ve göbek deliği işlevini yitiriyor. Bende öyle değil. Benim göbek deliğim doğduğumdan beri işlevini yitirmemiş. Hala aynı görevi goruyor gibi mesaneye hucre yolluyormuş. O da kist yada apse yada kitle gibi birşeye çevirmiş. Kesin tanı msaneye girip tur yapmak. Ama tur esnasında işlem açık ameliyata çevrilip mesanenin bir kısmının alınabileceği soyleniyor. Çok muallakta kaldık.hangi profa guvencez şaştık kaldık. Küçük operasyon buyuk amaeliyata çevrilebilir o anda diyorlar. Bebeğim çok küçük. Annem kanser tedavisi goruyor 6 aydır yatalak. Ne yapıcam bilemiyorum. Bu durumda moralim sıfır
Geçmiş olsun bu zamana kafar farkedilmemiş mi doğumla mı anlaşıldı bu durum eğer acil ameliyat gerekmiyorsa emzirme Sürenin bitmesini bekle acil ise ol bir an önce sağlık bu Ihmale gelmez dr kaç gün emziremeyeceğini Söyler saparsın sütünü sen de

Back