- 20 Aralık 2014
- 5.166
- 3.307
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #58.101
cm gecmis olsun.... evet kalp deligi olan benekler oluyo ve sonra kapanıyor benim bildigim . kilosunu merak etme alir elbet eninde sonunda. tosun olmasina gerek yok. bnm kiz 6. ayda 7400flndi sanirim kilosu. artik takmiyorum acikxasi cunku kiloo alimlari yavasladi dis sikintilatindan dolayiKızlar meraba uzun zamandır giremiyorum hepinizi özledim valla @kelebecik34 @cimcimesevilay @skelebeks @baldamlam sizler neler yapıyosunuz bebişleriniz nasıl ? Biliyorsunuz benim kızım dogustan tek böbrek birde kalbinin delik oldugunu öğrendik 1 ay önce ama doktoru gecer dedi gelistikçe ve kilo aldıkça .. Bu özel sorunlarımızdan dolayı kilo alımı da yavaş 6 kilo henüz baş cevresi 40 boyu da 65 cm saglıgı iyi suan bir sorunumuz yok kilo alımı haricinde sizin bebeklerinizin boyu baş çevresi ve kilosu nasil ?
ben 2.5 aylıktan beri sürünüyorum.Burdaki dr.larda oyaladılar beni bi ton tahlil idrar kan kaka bişey çıkmadı.Sonra kilo alımı iyice düştü,hiç yemek yememeye başladı,karnını kasıp duruyodu,bağırsaklar gurul gurul...Tıp fakültesine sevk istedim gastroentolojiye.Alerji testi yapıldı.Sonuç yumurta alerjisi başta olmak üzere,süt,soya,buğday,balık,fıstık alerjisi çıktı.Buna bağlı olarak reflü gelişmiş ve bağırsaklarda bozulmuş haliyle buda yoğun gaza sebep oluyormuş.Kendini geriye doğru atarak ağlamaları varmı?Banada annemler ve kv. falanda dahil olmak üzere yok bu çocuğun bişeyi uğraşma artık çocukla diyip duruyolardı.Soktum şimdi testleri gözlerine.Onları dinleyip oyalanmasaydım bukadar çocuğumun 2 aydır gelişimide durmazdı her ay 1 kilo alan çocuk 2 aydır kilo alamadı.Şikayetler 2.5 aylıktan başlamıştı bizim çok vakit kaybettik.Neyse ki çözüldü.Bence sende gaz diye kafana göre ilaç kullanma bul adam gibi dr.al çocuğunu düş peşine.Bişey çıkmaz belkide ama için rahat etsin.Dinleme kimseyi.Ama çocuk hastalıklarına değil,gastroentolojiye git.onların aklına bile gelmiyor böyle şeyler...
Kızlar meraba uzun zamandır giremiyorum hepinizi özledim valla @kelebecik34 @cimcimesevilay @skelebeks @baldamlam sizler neler yapıyosunuz bebişleriniz nasıl ? Biliyorsunuz benim kızım dogustan tek böbrek birde kalbinin delik oldugunu öğrendik 1 ay önce ama doktoru gecer dedi gelistikçe ve kilo aldıkça .. Bu özel sorunlarımızdan dolayı kilo alımı da yavaş 6 kilo henüz baş cevresi 40 boyu da 65 cm saglıgı iyi suan bir sorunumuz yok kilo alımı haricinde sizin bebeklerinizin boyu baş çevresi ve kilosu nasil ?
Kızlar yürüteç konusunda ne düşünüyorsunuz kullanann veya kullanmayı düsünen var mı
biz kullanıcaz canım sünnet olduğumuz için az bekleyelim dedik bir kaç kez oturttuk bayıldı cok sevindi yavrukuşum saatlerce oturmadıktan sonra zararlı olmayacağıını düşünüyorumKızlar yürüteç konusunda ne düşünüyorsunuz kullanann veya kullanmayı düsünen var mı
canım cok geçmiş olsun aynı sorun bizdede mevcut oğlum anne sütünü tamamen bıraktı hiç bir şey yemek istemiyor ağlıyor çatlıyor gastroentrolojiye gittik günlerce randevu günümüzü bekledikten sonra tabi yumurta gibi alerjiler biz de de cıktı 15 alerji derecesi . neocate mama yazdı dr raporlu ve ek gıdaya da başladık cok zor yemek yedirmek neocate mama yazdı mı sizede tadı kötü yavrum istemiyor ağlaya ağlaya veriyoz oynata oynata görsen zayıflık ta var iştah sıfır. gaviscon toz ve motilliom ya kullanıyoruz reflü için düzelir inşallahben 2.5 aylıktan beri sürünüyorum.Burdaki dr.larda oyaladılar beni bi ton tahlil idrar kan kaka bişey çıkmadı.Sonra kilo alımı iyice düştü,hiç yemek yememeye başladı,karnını kasıp duruyodu,bağırsaklar gurul gurul...Tıp fakültesine sevk istedim gastroentolojiye.Alerji testi yapıldı.Sonuç yumurta alerjisi başta olmak üzere,süt,soya,buğday,balık,fıstık alerjisi çıktı.Buna bağlı olarak reflü gelişmiş ve bağırsaklarda bozulmuş haliyle buda yoğun gaza sebep oluyormuş.Kendini geriye doğru atarak ağlamaları varmı?Banada annemler ve kv. falanda dahil olmak üzere yok bu çocuğun bişeyi uğraşma artık çocukla diyip duruyolardı.Soktum şimdi testleri gözlerine.Onları dinleyip oyalanmasaydım bukadar çocuğumun 2 aydır gelişimide durmazdı her ay 1 kilo alan çocuk 2 aydır kilo alamadı.Şikayetler 2.5 aylıktan başlamıştı bizim çok vakit kaybettik.Neyse ki çözüldü.Bence sende gaz diye kafana göre ilaç kullanma bul adam gibi dr.al çocuğunu düş peşine.Bişey çıkmaz belkide ama için rahat etsin.Dinleme kimseyi.Ama çocuk hastalıklarına değil,gastroentolojiye git.onların aklına bile gelmiyor böyle şeyler...
ben ikeadan almaya karar verdimTamam canim tesekkur ederim bi arastirym burda nerde bulabilirim bu hic yer kaplamiyor ne guzel baktiklarim acayip buyuk
en son 7200 dü nu ay sonunda 6 ay aşımız var onda göreceğim kilosunu seninki kaçBebeğin kaç kilo
tabiki senin yediğin hersey bebeğe geçiyor canım benim oğlanın yumurta alerjisi çıktığında dr diyetisyene gönderdi beni ve kesinlikle yumurta içeren hiç bişey yemiceksin dedi makarna baklava pasta vb bile yeme dedi o kadar dikkat etmeme rağmen oğlum anne sütünü tamamen bıraktı istemiyoHani ek gidaya gecmedikki alerjisi olsun diye dusundum hep. Sutumuzden de gecebilir mi diyosun alerji. Ben 10 gunlukten beri gazla ugrasiyorum . evet kendini geriyo dogru kasiyor geceleri cok yapiyor ters C seklini aliyor neredeyse.. Peki alerji icin napiyorsun ilacimi var yoksa bu gidalardan izak mi kalacak omur boyu devam edecek mi bu.. Cok tsk ederim bilgiler icin.
Gaza okadar alistim ve benimsedim ki baska bir problemi olacagina inanmadim hic. Mantikli aslinda anneden gaz geciyorsa alerji de gecer .. Peki nasil belirtiler yasadiniz. Benimki gece gunduz kivraniyor. Artik gunduzler biraz daha iyi ama gece kendini kasip geriye dogru atiyor. Gozle gorunur ciltte bi bulguya rastlamadim bide kaka yapiskan li sakiz gibi uzuyo sert camur gibi...tabiki senin yediğin hersey bebeğe geçiyor canım benim oğlanın yumurta alerjisi çıktığında dr diyetisyene gönderdi beni ve kesinlikle yumurta içeren hiç bişey yemiceksin dedi makarna baklava pasta vb bile yeme dedi o kadar dikkat etmeme rağmen oğlum anne sütünü tamamen bıraktı istemiyo
kakadan anlaşılmıyor canım normalde coğu çocukta kabarma kızarıklık yaparmıs alerji bizimkinde yok içten içe midesi ynıyormus dr oyle diyo dışına vurması daha ıyı diyor reflü oluşturmus alerji ne versem kusacak gibi midesi dönüyo bazen kusuyo huzursuz zaten ac kaldığından uyuyamıyo mutlu olamıyo anne sütünü reddediyo görsen daha ağzına almadan basıyo çığlıyo hiç bir şeyi mi sevmez bir bbeek tüm mama çeşitlerini denedim istemiyo ben zorlayınca yiyor işte birazGaza okadar alistim ve benimsedim ki baska bir problemi olacagina inanmadim hic. Mantikli aslinda anneden gaz geciyorsa alerji de gecer .. Peki nasil belirtiler yasadiniz. Benimki gece gunduz kivraniyor. Artik gunduzler biraz daha iyi ama gece kendini kasip geriye dogru atiyor. Gozle gorunur ciltte bi bulguya rastlamadim bide kaka yapiskan li sakiz gibi uzuyo sert camur gibi...
Benim kizimda 6 aylık aşıyı dün olduk.6700 67 cmen son 7200 dü nu ay sonunda 6 ay aşımız var onda göreceğim kilosunu seninki kaç
saağlıklı olsunlar da zayıf olsunlar napalım canım kilo yapacak birsey bulursam soylerim iştah surubu kullandık nutrigen işe yaramadıBenim kizimda 6 aylık aşıyı dün olduk.6700 67 cm
hoşgeldin canım öncelikle Allahım senin bebeğine de hayırlı sağlıklı ömürler nasip eylesin evinizden mutluluk neşe huzur ve de sağlık hiç eksik olmasın bende önceden telden girdiğim cok yazamıyordum şimdi iş yerinde boş vakit oldukca takılmaya basladımMerhaba Hanımlar,
Şimdi yazacağım yazıya son zamanlarda o kadar tanık oldunuz ki artık şaşırmıyorsunuzdur eminim :) Ben de bir haziran annesi olarak sizi heyecan ve merakla takip ettim. Maddi sebeplerden dolayı internete tuşlu bir telefondan ulaşıyordum. Üye olmam ve yorum yapmam söz konusu değildi.Şuan bu imkana kavuşmanın verdiği mutlulukla size 'merhaba' diyeyim istedim :)
Oğlum 26 haziran doğumlu, en son bu ayın 4ünde sağlık ocağına uğradık.Orada 8.100 gr kilo, 67 cm boy ölçümleri yapıldı. henüz dişleri çıkmadı, diş ağrısı da çekmiyor.bol bol salya akıtıp etrafta ne bulsa ısırıp duruyor. Hala anne sütünden başka gıda almıyor.Ufak tefek bir şeylerin tadına baktı.Buaralar gece sık sık uyanıyor, bazen emerek geri uykuya dönerken bazen de biraz pış pış yeterli oluyor. Belirli saatlerde uyuyup uyanıyor.Sanırım her bebek gibi rutinleri çok seviyor.Dik oturmaya başladı.Yüz üstünden sırt üstüne ve tam tersi şeklinde dönebiliyor ama çok yüzüstü durmak istemiyor, hemen çığlık atıyor.Farklı sesler çıkarmaya başladı.En sevdiği eşya duvardaki cam saat.Onunla dakikalarca konuşup gülüyor.Benimle bile böyle bir sohbeti yok.Henüz çıngırak dışında bir oyuncak almadım.Bir tane top ördüm, kartondan duyusal metaryallerin olduğu bir pano yaptım, beraber evin içinde dolaşıp eşyaları anlatırken dokunmasına izin veriyorum.gözetimimde bütün her şeye dokundu -kağıt, poşet,hafif sıcak ve hafif soğuk eşyalar vb...-
Doğumdan itibaren Molfix marka bebek bezi kullandık fakat buaralar taşma sorunu yaşıyorum.Aslında hamileyken hayalini kurduğum yıkanabilir bebek bezlerinden almak istiyorum.Kullananlardan fikir alabilirim.
Bu uzun yazıma bir soru ile son vermek istiyorum.Salya akıtmaktan kaynaklı oğlumun yanaklarında kuruma oldu.Krem kullanmak istemiyorum ama gerçekten organik bir krem varsa önerilere açığım.Elimde badem yağı var göğüslerime sürmek için almıştım,sizce onu bebeğimin yüzüne kullanabilir miyim?
hepinizin bebeklerini öpüp, hayırlı ve sağlıklı bir hayat diliyorum
canım hem şu an sağolsun annem yardımcı oluyor çalıştığım için ben sadece akşamları ve pazar günleri bakıyorum hem de eşimin rahatsızlığı var dr. umuz ilerde Allah korusun hiç çocuğun olmayabilir bile demişti o yüzden üstüste düşünüyoruz@melegim66 Hoşbuldum canım. İyi dileklerin için teşekkür ederim. Bilmukabele.Hazır bezler kimyasal olarak bebeklere çok uygun olduğunu düşünmediğim için yıkanabilir bebek bezi almak istedim.babyneo adlı türk firmasının var.
İkinci çocuk için çok erken diye düşünüyorum çünkü iki yaşına yaklaşırken o hala sana ve senin verdiğin eğitime ihtiyaç duyacak ve henüz kendi kendine yetemiyor olacak. bana göre 5-6 yaş arası daha uygun gibi geliyor.üstelik kendine de yazık, vücudunun toparlanması için bir yıl çok az bir zaman.Sen neden bu kadar aceleye ediyorsun, tatlım?
Hayırlısı canım öyle bi problem varsa tabi iyi olur arka arkaya.benimde adetim gecikti psikolojim çöktücanım hem şu an sağolsun annem yardımcı oluyor çalıştığım için ben sadece akşamları ve pazar günleri bakıyorum hem de eşimin rahatsızlığı var dr. umuz ilerde Allah korusun hiç çocuğun olmayabilir bile demişti o yüzden üstüste düşünüyoruz
Hoşgeldin canım maşallah bebisine..yüzüne süt surebilirsin.kendi sutundenMerhaba Hanımlar,
Şimdi yazacağım yazıya son zamanlarda o kadar tanık oldunuz ki artık şaşırmıyorsunuzdur eminim :) Ben de bir haziran annesi olarak sizi heyecan ve merakla takip ettim. Maddi sebeplerden dolayı internete tuşlu bir telefondan ulaşıyordum. Üye olmam ve yorum yapmam söz konusu değildi.Şuan bu imkana kavuşmanın verdiği mutlulukla size 'merhaba' diyeyim istedim :)
Oğlum 26 haziran doğumlu, en son bu ayın 4ünde sağlık ocağına uğradık.Orada 8.100 gr kilo, 67 cm boy ölçümleri yapıldı. henüz dişleri çıkmadı, diş ağrısı da çekmiyor.bol bol salya akıtıp etrafta ne bulsa ısırıp duruyor. Hala anne sütünden başka gıda almıyor.Ufak tefek bir şeylerin tadına baktı.Buaralar gece sık sık uyanıyor, bazen emerek geri uykuya dönerken bazen de biraz pış pış yeterli oluyor. Belirli saatlerde uyuyup uyanıyor.Sanırım her bebek gibi rutinleri çok seviyor.Dik oturmaya başladı.Yüz üstünden sırt üstüne ve tam tersi şeklinde dönebiliyor ama çok yüzüstü durmak istemiyor, hemen çığlık atıyor.Farklı sesler çıkarmaya başladı.En sevdiği eşya duvardaki cam saat.Onunla dakikalarca konuşup gülüyor.Benimle bile böyle bir sohbeti yok.Henüz çıngırak dışında bir oyuncak almadım.Bir tane top ördüm, kartondan duyusal metaryallerin olduğu bir pano yaptım, beraber evin içinde dolaşıp eşyaları anlatırken dokunmasına izin veriyorum.gözetimimde bütün her şeye dokundu -kağıt, poşet,hafif sıcak ve hafif soğuk eşyalar vb...-
Doğumdan itibaren Molfix marka bebek bezi kullandık fakat buaralar taşma sorunu yaşıyorum.Aslında hamileyken hayalini kurduğum yıkanabilir bebek bezlerinden almak istiyorum.Kullananlardan fikir alabilirim.
Bu uzun yazıma bir soru ile son vermek istiyorum.Salya akıtmaktan kaynaklı oğlumun yanaklarında kuruma oldu.Krem kullanmak istemiyorum ama gerçekten organik bir krem varsa önerilere açığım.Elimde badem yağı var göğüslerime sürmek için almıştım,sizce onu bebeğimin yüzüne kullanabilir miyim?
hepinizin bebeklerini öpüp, hayırlı ve sağlıklı bir hayat diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?