Merhaba Hanımlar,
Şimdi yazacağım yazıya son zamanlarda o kadar tanık oldunuz ki artık şaşırmıyorsunuzdur eminim :) Ben de bir haziran annesi olarak sizi heyecan ve merakla takip ettim. Maddi sebeplerden dolayı internete tuşlu bir telefondan ulaşıyordum. Üye olmam ve yorum yapmam söz konusu değildi.Şuan bu imkana kavuşmanın verdiği mutlulukla size 'merhaba' diyeyim istedim :)
Oğlum 26 haziran doğumlu, en son bu ayın 4ünde sağlık ocağına uğradık.Orada 8.100 gr kilo, 67 cm boy ölçümleri yapıldı. henüz dişleri çıkmadı, diş ağrısı da çekmiyor.bol bol salya akıtıp etrafta ne bulsa ısırıp duruyor. Hala anne sütünden başka gıda almıyor.Ufak tefek bir şeylerin tadına baktı.Buaralar gece sık sık uyanıyor, bazen emerek geri uykuya dönerken bazen de biraz pış pış yeterli oluyor. Belirli saatlerde uyuyup uyanıyor.Sanırım her bebek gibi rutinleri çok seviyor.Dik oturmaya başladı.Yüz üstünden sırt üstüne ve tam tersi şeklinde dönebiliyor ama çok yüzüstü durmak istemiyor, hemen çığlık atıyor.Farklı sesler çıkarmaya başladı.En sevdiği eşya duvardaki cam saat.Onunla dakikalarca konuşup gülüyor.Benimle bile böyle bir sohbeti yok.Henüz çıngırak dışında bir oyuncak almadım.Bir tane top ördüm, kartondan duyusal metaryallerin olduğu bir pano yaptım, beraber evin içinde dolaşıp eşyaları anlatırken dokunmasına izin veriyorum.gözetimimde bütün her şeye dokundu -kağıt, poşet,hafif sıcak ve hafif soğuk eşyalar vb...-
Doğumdan itibaren Molfix marka bebek bezi kullandık fakat buaralar taşma sorunu yaşıyorum.Aslında hamileyken hayalini kurduğum yıkanabilir bebek bezlerinden almak istiyorum.Kullananlardan fikir alabilirim.
Bu uzun yazıma bir soru ile son vermek istiyorum.Salya akıtmaktan kaynaklı oğlumun yanaklarında kuruma oldu.Krem kullanmak istemiyorum ama gerçekten organik bir krem varsa önerilere açığım.Elimde badem yağı var göğüslerime sürmek için almıştım,sizce onu bebeğimin yüzüne kullanabilir miyim?
hepinizin bebeklerini öpüp, hayırlı ve sağlıklı bir hayat diliyorum