• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

sağolasın canım :KK70: gerçekten mutlu oldum bende cevabına, sağlıklı çok şükür ilk bahar döneminde sadece bir hafta hırıltı vardı hiç hasta olmadı şükür dişimizi de arefe günü ben farkettim, aynı babasına benziyor boyuda bana benzesin ne olacak demi. sağlıklı güzel ahlaklı olurlar inşallah. dediğin gibi boğum boğum olmakta sanırsam genetik. bizimkide emekleme aşamasında omuzları üzerinde gitmeye çalışıyor elleri üzerinde durunca emeklemeyi bilmiyor sanırsam tekrar yatıyor, hiç tutunup kalkma hareketi göstermedi. buba diye ağlıyor :KK70: ama gerçek şu ki büyüdükçe daha çok bağlanıyorum oğluma ve herşey daha güzel oluyor.. evimize neşe geldi. çok şükür.
Canimm ya buba mi diyor yerim ben onu oyy ...iyi olsunlar da tombis olmasinlar olsun..ne kadar degisti her sey ev senlik oldu cok haklisin her hareketine guluyoruz mutluluk kaynagi bunlar..Rabbim isteyen herkese nasip etsin

Canimm ya buba mi diyor yerim ben onu oyy ...iyi olsunlar da tombis olmasinlar olsun..ne kadar degisti her sey ev senlik oldu cok haklisin her hareketine guluyoruz mutluluk kaynagi bunlar..Rabbim isteyen herkese nasip etsin
Amin canim olmaması çok kötü rabbim bütün anne olmak isteyenlere taddirsin bu duyguyu insallah...
Eminde eebabaaa diyor nasıl mutlu oluyoruz :KK73::KK73:

canımuzun süredir girmediğimden geç oldu biraz, hiç bir zaman çiğ yumurta verme zaten. çiğ yumurtadan hastalık bulaşabilir ayrıca insan vücudu pişmiş yumurtayı daha iyi sindirir ve kullanır. Çiğ yendiğinde vücuttan büyük oranda sindirilmeden atılır. Bir de yumurta beyazında avidin diye bir madde vardır, çiğ tüketilirse biotin (b grubu vitamini) emilimini engeller.

canım hayırlı olsun, sağlıkla kucağına al inşallah. yutma sorunu için eline dilimli bir şeyler vermeni tavsiye ederim çiğnemeyi öğrenir. ya hiç kıramayacağı bir yiyecek ver kemirip kemirip kendi tükürüğünü yutarak başlasın ya da ısırınca ağzında püre olacak kıvamda bir şey ver. başında beklersin ağzını fazla doldurursa müdahele edersin.
Sagolasin canim.mesala salataligi soyup versem aninda koparir bogazina kacar.ne verebilirim sence

canımuzun süredir girmediğimden geç oldu biraz, hiç bir zaman çiğ yumurta verme zaten. çiğ yumurtadan hastalık bulaşabilir ayrıca insan vücudu pişmiş yumurtayı daha iyi sindirir ve kullanır. Çiğ yendiğinde vücuttan büyük oranda sindirilmeden atılır. Bir de yumurta beyazında avidin diye bir madde vardır, çiğ tüketilirse biotin (b grubu vitamini) emilimini engeller.

canım hayırlı olsun, sağlıkla kucağına al inşallah. yutma sorunu için eline dilimli bir şeyler vermeni tavsiye ederim çiğnemeyi öğrenir. ya hiç kıramayacağı bir yiyecek ver kemirip kemirip kendi tükürüğünü yutarak başlasın ya da ısırınca ağzında püre olacak kıvamda bir şey ver. başında beklersin ağzını fazla doldurursa müdahele edersin.
Sagolasin canim.mesala salataligi soyup versem aninda koparir bogazina kacar.ne verebilirim sence

inşallah canlarım şöyle büyüseler 2-3 yaş gibi, gerçi o zamanda bebeklik hallerini özleriz. ben ilk üç ayın nasıl geçtiğini bilmiyorum şimdi yeni bebek görsem çok heyecanlanıyorum gözüme çok küçük geliyorlar, açıkçası bu heyecanla hemen yeni bir bebek sahibi bile olmak istiyorum ama tabi buna her yönden hazır olmam lazım. son iki haftadır işten gelince sadece beni emmek için kullandığını farkettim hep babasına atılıyordu, sonra rastlantı eseri bu siteyle karşılaştım http://www.ekipnormarazon.com/makale-detay/calisan-anne-ve-cocuk ve birkaç makalesini daha okudum, gerçekten çok önemli bilgiler var, aslında bebeklik döneminden oluşuyor herşey çocukla annenin arasında oluşan bağ, neticesinde ilerideki aralarında oluşan iletişim vss.. ve dünden beri daha sıcak davranıyorum onu birbebek olmasına rağmen anlamaya çalışıyorum hemen daha iyi tepki vermeye başladı bana, çalışıyorum zaten herşeye yetişemem diye ümitsizliğe kapılıyordum ancak her fırsatta artık bebeğimle ilgilenmem gerektiğini biliyorum.

inşallah canlarım şöyle büyüseler 2-3 yaş gibi, gerçi o zamanda bebeklik hallerini özleriz. ben ilk üç ayın nasıl geçtiğini bilmiyorum şimdi yeni bebek görsem çok heyecanlanıyorum gözüme çok küçük geliyorlar, açıkçası bu heyecanla hemen yeni bir bebek sahibi bile olmak istiyorum ama tabi buna her yönden hazır olmam lazım. son iki haftadır işten gelince sadece beni emmek için kullandığını farkettim hep babasına atılıyordu, sonra rastlantı eseri bu siteyle karşılaştım http://www.ekipnormarazon.com/makale-detay/calisan-anne-ve-cocuk ve birkaç makalesini daha okudum, gerçekten çok önemli bilgiler var, aslında bebeklik döneminden oluşuyor herşey çocukla annenin arasında oluşan bağ, neticesinde ilerideki aralarında oluşan iletişim vss.. ve dünden beri daha sıcak davranıyorum onu birbebek olmasına rağmen anlamaya çalışıyorum hemen daha iyi tepki vermeye başladı bana, çalışıyorum zaten herşeye yetişemem diye ümitsizliğe kapılıyordum ancak her fırsatta artık bebeğimle ilgilenmem gerektiğini biliyorum.
Güzel bilgiler var site için teşekkür canim:KK68:

Kızlar kızamık asimızı vurulduk.bende hamilelikten kalan üçüncü tetanozumu vuruldum.6ay geç vuruldum.siz naptiniz oldunuzmu zamanında.

Kızlar bizde bugün kızamık aşımızı olduk yorgun ağrısı var gibi hifa bide zayıf çok kilo almamış 8 kilo sadece kuzum :) yerinde durmuyor ki napsın nasıl kilo alsın :)
yazamıyorum takip edemiyorum inşallah sizlerde iyisinizdir özledik sizi :)

Kızlar bizde bugün kızamık aşımızı olduk yorgun ağrısı var gibi hifa bide zayıf çok kilo almamış 8 kilo sadece kuzum :) yerinde durmuyor ki napsın nasıl kilo alsın :)
Inşallah ağrısı atesi olmaz canim....
Çok hareketli olmaları da kiloda etken...
Park yatağını alt katına indirdim emin oturmaya başladı artık yatakta:KK53::KK53:

sağlık sıhhat versin inşallah Allah yavrularımıza, dert etme canım inşallah büyümeye başladılar artık :) gerisi gelir. bizimkide eline birşeyler verince döküyor haliyle, alsında ha bire birşeyler emip yeseler tombiş olacaklarmış gibi geliyor ekmek gibi mesela. bu arada benim pişman olduğum konulardan birisi de alerjisi olan çocuklara birçok şey bir yıldan başladığı halde alerjisi olmamasına rağmen sütü daha yeni vermeye başladım maalesef onu da sevmiyor ama yoğurdu seviyor keşke sütüde ek gıdaya başlarken verseydim. eskiler bu boy kilo konularına göreceli olarak yaklaşıyorlarmış sonradan farkettiğime göre aslında bunun bir standardı yok sadece ebelerin istatikleri tutması, çünkü genetik önemli bir faktör. 1.70 boyu olan kadının benim gibi 150 anca olan kadına göre bebeğinin daha iri olması normal. inşallah vatana millete hayırlı olurlar.

sağlık sıhhat versin inşallah Allah yavrularımıza, dert etme canım inşallah büyümeye başladılar artık :) gerisi gelir. bizimkide eline birşeyler verince döküyor haliyle, alsında ha bire birşeyler emip yeseler tombiş olacaklarmış gibi geliyor ekmek gibi mesela. bu arada benim pişman olduğum konulardan birisi de alerjisi olan çocuklara birçok şey bir yıldan başladığı halde alerjisi olmamasına rağmen sütü daha yeni vermeye başladım maalesef onu da sevmiyor ama yoğurdu seviyor keşke sütüde ek gıdaya başlarken verseydim. eskiler bu boy kilo konularına göreceli olarak yaklaşıyorlarmış sonradan farkettiğime göre aslında bunun bir standardı yok sadece ebelerin istatikleri tutması, çünkü genetik önemli bir faktör. 1.70 boyu olan kadının benim gibi 150 anca olan kadına göre bebeğinin daha iri olması normal. inşallah vatana millete hayırlı olurlar.
İnşallah canım...
Ek gıda konusunda en cesur olana annelerden birisi bnm bn herşeyden verdim Allah a çok şükür bi sıkıntı yaşamadık yemek seçmesi de yok şimdilik şükür :)

ne güzel canım maşallah, keşke bende başında olabilseydim oğlumun, bizimkininde iştahı yerinde şükür yer sofrasında illaki bizimle birlikte olmak istiyor. :)

Canım çatlak olmuş olabilir bizim kızda oldu için bir ara bizde kabızdık
çatlak yok ama böyle giderse olacak. tamam bi şekilde yapıyor kakayı ama taş gibi. her seferi ayrı zor. diyet düzenlemesi yaptım erik kompostusu, azar zeytinyağı, kayısı bunları sık sık veriyorum. doktora gidicez zaten bi kaç gün içinde 9 ay kontrolüne. o zaman sorucam.

canım havuç bulabilirsen olur, ama benim kız azmedip taak diye bir sesle kırmıştı ucundan bir parça. daha 6 aylıktı hem de. o yüzden yine de hep başında dur. muz da gayet iyi oluyor bence. ağzına kocaman parça alsa bile evirip çevirirken eriyip gidiyor. iri kayısıları ikiye bölüp eline veriyorum. brokoliyi vermiştim bir dal eline, 6 aylıktı. patatesleri dilim dilim kesip tost makinesinde yağla pişiriyorum onu veriyorum bazen.salatalık verdiğimde de kalın ve sert veriyorum içindeki yumuşak kısmı diş etine sürterek sıyırıyor ve içini kazıyor. parça koparırsa hemen alıyorum ağzından.
bu arada öğürmeler öksürmeler olmuyor mu? elbette oluyor. ama bunları boğaza kaçmayla karıştırmamak lazım. mesela yerken hazır olmadığı bir anda yutkunarak çiğnemediği bir parçayı yemek borusuna gönderiyor ve birden öğürüp garip sesler çıkarıyor. ağzı açıkta gözleri kızararak öğürmeye devam ediyor. bu esnada nefes alıyor tabii ki. telaşlı anneler bu aşamada çocuğun boğulduğunu zannedip korkabilir. çocuğun yaptığı öğürerek gıdayı yemek borusunun girişinden geri getirmek ve çiğneyerek hazır olduğunda geri yutmak. yutamayacağı çiğneyemeyeceği sert bir şey ya da soluk borusuna kaçma ihtimali olan sert kaygan boncuk şeklinde şeyleri elimi sokarak çıkarıyorum. ama her öğürdüğünde müdahale edip elimi ağzına atarak rahatsız etmiyorum. paniklediğim anlar da çok oldu ama ona belli etmedim, sakince yanında bekledim. birisinde korkmuştum bayaa, ayy ay falan yapmadan kaptım sandalyeden sırtına vurdum, elimi ağzına attım falan meğerse hanım boğulmuyormuş. bir iki öksürmüş ardından sessizce suyunu emiyormuş meyvenin. ben hareketsizliği yanlış anlamışım :)

Back