- 5 Şubat 2015
- 712
- 963
- 78
Kesinlikle katılıyorum belki nazarlık gibi sırtına asılabilir ama taş sonuçta minikte olsa sırt üstü yatarken batar ... Taşların enerjisine inanorım ama soğuk salatalık candır :)) birde bpa sız silikon dişlikler :)) onlarıda soğutup veriyorum caljeli bile bıraktık :)Herkesin kendi fikri tabiki ama ben bebeklerde kolye tarzı şeylere çok hoş bakmıyorum allah korusun boğulma ihtimali var yada kopup boncuğunun boğaza kaçma ihtimali falan onun yerine soğuk salatalık gibi şeyleri diş kaşıyıcı olarak kullanma ve ellerin temizliğini sağladıktan sonra parmakla masaj yapma taraftarıyım ağrısını hafifletme adına :)
Canım bizde çoks seri adım atıyoduk 4atlıkken şuan taytay duruyo adım atalım derken zıplamaya başlıyo :) hiç zorlamıyorum sonuçta öğrenenek geç olması daha iyi :))papatyagibisin msj yarim kalmis duzenleyemedimde kaldigim yerden dvm edyrm onceden kizimin kollarindan destekleyince seri sekilde adim atyrdu artik zorla adim atiyor bu aralar favorimiz ziplamak gelisimde geriye gitme normalmis bu aralar yani coj takilacak seyler degil bunlar saglikli olsunlarda..
Ek gidaya biz daha yeni gececegiz ama ilk geciste corba yerine pure yada direk buharda haslayip vermek daha faydaliymis corba vericekse bile baya koyu kivamli olmaliki mideleri dolmadan gerekli vitaminleri vs alabilsinler
Canım hoşgeldin aramızaMerhaba arkadaşlar bende kizimi 29 ekimde kucağıma aldim bursa da yasiyorum aranıza kızımla benude alırsanız çok seviniriz ☺ bazı konularda tecrubelerinize çok ihtiyacım var...
kizimdan bahsedeyim çok uzun zaman önce dönmeye yalteniyordu ama şimdilerde tik yok ne yüz üstünden sırt üstüne ne sırt üstünden yüz üstüne hala dönmüyor yere koyuyorum bir süre ama yok... varsa yoksa hoplamak ziplamak istiyor hep:)
gel babasi ve tel sarar vb oyunlarda da bir ilerleme kaydedemedikbu durum beni çok üzüyor
birde birşey sormak istiyorum ek gıda konusunda dr umuz geçen ay yavaş yavaş tek ogün baslamamizi söylemişti...elma verdim azda olsa yiyor yoğurt verdim onun tadını sevmedi havuç suyu verdim aynı şekilde sadece tadına bakti. benim asıl sormak istediğim çorbalar konusu çorba vermek istiyorum ama nasil vermeliyim biraz araştırdım daha da kafam karıştı siz nasil yaptınız? öncelikle havuç patates başlayıp suyunu mu vermeliyim yoksa tek tek başlayıp mi vermelyim ya da havuç patates kabak falan iste karıştırıp süzgeçten geçirip mi vermeliyim? yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden tesekkurler
Canım hoşgeldin öncelikle. Benim de 20 ekim doğumlu bir kızım var ve benim kız da hiç döneyim demiyor bir hafta önce dönmüştü birkaç kez sonra bıraktı yeter bu kadar diye düşündü sanırım:) bizim ellerimiz hiç durmuyor ama sürekli bir şeyler yapıyor sosyal gelişimimiz biraz önden gidiyor bıraktım ben de fiziksel gelişimi de yavaş da olsa ilerliyor. Niz gel yapıyoruz birkaç oyun oynuyoruz baba diyoruz çenemiz hiç durmuyor kendince sürekli bir şeyler söylüyor. Yerdeki en küçük şeyleri nile görüp almaya başladık elimizden attığımız oyuncağın arkasından kendimiz de atlıyoruz desteksiz çok rahat oturuyoruz düşen oyuncağını çok rahat eğilip alıyor geri toparlanıyor ama dönme yok dediğim gibi:) her çocuk farklıMerhaba arkadaşlar bende kizimi 29 ekimde kucağıma aldim bursa da yasiyorum aranıza kızımla benude alırsanız çok seviniriz ☺ bazı konularda tecrubelerinize çok ihtiyacım var...
kizimdan bahsedeyim çok uzun zaman önce dönmeye yalteniyordu ama şimdilerde tik yok ne yüz üstünden sırt üstüne ne sırt üstünden yüz üstüne hala dönmüyor yere koyuyorum bir süre ama yok... varsa yoksa hoplamak ziplamak istiyor hep:)
gel babasi ve tel sarar vb oyunlarda da bir ilerleme kaydedemedikbu durum beni çok üzüyor
birde birşey sormak istiyorum ek gıda konusunda dr umuz geçen ay yavaş yavaş tek ogün baslamamizi söylemişti...elma verdim azda olsa yiyor yoğurt verdim onun tadını sevmedi havuç suyu verdim aynı şekilde sadece tadına bakti. benim asıl sormak istediğim çorbalar konusu çorba vermek istiyorum ama nasil vermeliyim biraz araştırdım daha da kafam karıştı siz nasil yaptınız? öncelikle havuç patates başlayıp suyunu mu vermeliyim yoksa tek tek başlayıp mi vermelyim ya da havuç patates kabak falan iste karıştırıp süzgeçten geçirip mi vermeliyim? yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden tesekkurler
Şimdi yollardayız canım evimize dönüyoruz. Eşime de bir aylığına kavuştum sonra yine olmayacak ama ne yapalım bu da yeterBugun salihadi insallah evinizdesinizdir simdi size sanki yeni evlenmissiniz gibi gelir kuzucukta ordan oraya gezmekten evini ozlemistir bol bol ozlem giderin Allah bidaha ayirmasin
Canım eşin sürekli tayin durumu mu var.inşallah birqn evvel düzenli yaşantınız olur.Şimdi yollardayız canım evimize dönüyoruz. Eşime de bir aylığına kavuştum sonra yine olmayacak ama ne yapalım bu da yeter
Hoşgeldin canım :) öncelikle bebeğinin gelişimiyle ilgili tereddütlerin varsa bunu doktorunla paylaş o en doğru bilgiyi verecektir her bebeğinin gelişiminin de farklı olduğunu unutma canım benim kızımın göz teması 3. ayda başladı doktorumuzu ve bizi fazlaca korkutmuştu benim kızım 6. aylık bir aydır dönüyor ben sebze püresi vermeye başladım buharda pişirip süzgeçten geçiriyorum süzgecin üzerinde kalanları da alıyorum pütürlü oluyor biz balkabağı (veya havuç) patates ve yeşil kabak ile başladık 5 gün verdim bunu sonra 2 gün arayla yeni sebze ekliyorum tüm karışım oluştuktan 15 gün sonra da 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek ekleyeceğim tabiki mevsimine göre olacak sebzeler her doktorun sistemi farklı bize bu şekilde önerdiMerhaba arkadaşlar bende kizimi 29 ekimde kucağıma aldim bursa da yasiyorum aranıza kızımla benude alırsanız çok seviniriz ☺ bazı konularda tecrubelerinize çok ihtiyacım var...
Tayün değil de canım bu yıl sürekli görevleri oluyor Mayıs 23 te tekrar farklı yerlere gitmeye başlayacak taa eylüle kadarCanım eşin sürekli tayin durumu mu var.inşallah birqn evvel düzenli yaşantınız olur.
Normal olcu canim 1 litreye 1 yemek kasigi, yani yarim litreye 1 tatli kasigi gibi diye biliyorum, ben ondan da az koyuyorum, 1 tatli kasigindan baslayip azalttim 1 cay kasiginda kivami ve tadini tam buldum, oyle biraktim. Ama dedigin gibi makine oldugu icin olabilir aynenAz yoğurtla mayalamanın iyi olduğunu bende duymuştum canım ama yarım litreye 1 çay kaşığı çok az değil mi, acaba makinada olunca mı yeterli geliyor ben 125cc lik kavanoza 1 çay kaşığı koymuştum. Yalnız tencerede karıştırıp kavanoza koymayı uygulayacağım ben orada hata yaptım tencerede ısısını ölçüp kavanozlara boşalttım mayaladım sanırım ondan biraz cıvık oldu :)
Geçmiş olsun canımhemencik iyileşir inşallah. Ev işinde de kolay gelsin canım :)
İkiz annesi olmak çok zordur muhtemelen bi taraftan da güzeldir, hem de 1 kız 1 erkek süper :) Allah yardımcın olsun canım ben 1 tane ile zor başa çıkıyorum :)Slm arkadaslar cok afedersinjz giremedim foruma birkac gundur. Kuzenimin dugunu vardi kinasi dugunu derken bugun girebildim.
Siz nasilsiniz? Bebisleriniz iyidir umarim.
Benim kiz hic durmuor kizlar. Devamli oynamak tepinmek istiyor. Kucagimizda bile hoplayip zipliyor oturmuyor katiyennapcagimi sasirdim sizdede varmi bole bi durum yavrularibizd bazen dusjnuorum hiperaktivite aan olabilirmi acaba diye
Hoşgeldin :) canım arkadaşlarında dediği gibi her bebeğin gelişimi farklı. 10 gün büyük oğlum ara ara dönmeye yelteniyor ama daha dönmüyor bi gün olacak elbet :) şuan kendimi eksik hissettim ben öyle oyunlar oynamıyorum sanırım biraz bahsedebilir misin? ek gıda konusunda dr ile çok ayrıntılı konuşmadık yavaştan başlanabileceğini söylemişti ben denenecek şeyin tek tek 3 gün kuralı ile deneme taraftarıyım alerji açısından bulması daha kolay alerjisi olmadıkça eklenerek gidilir. Bebeğin gelişimine bağlı olarak tamamen püre gibi değil de pütürlü olarak başlanabilir sen ve bebeğin birlikte bir yol bulursunuz zaten :)Merhaba arkadaşlar bende kizimi 29 ekimde kucağıma aldim bursa da yasiyorum aranıza kızımla benude alırsanız çok seviniriz ☺ bazı konularda tecrubelerinize çok ihtiyacım var...
Bende deneyerek bulacağım inşallah :) bu sefer becerebilirsem tencerede mayasını karıştırdıktan sonra kavanozlara boşaltacağım bakalım nasıl olacakNormal olcu canim 1 litreye 1 yemek kasigi, yani yarim litreye 1 tatli kasigi gibi diye biliyorum, ben ondan da az koyuyorum, 1 tatli kasigindan baslayip azalttim 1 cay kasiginda kivami ve tadini tam buldum, oyle biraktim. Ama dedigin gibi makine oldugu icin olabilir aynen
Bizim bugün 2.günümüz olmasına rağmen oğlum hiç durmuyor uyumuyor yemiyor kayboldum kucagimda tasimaktanEvet kızlar biz sonunda aşımızı olduk ve hifa uyumuyor hiç bi şekilde galiba ağrısı var ama ateş yok ondan bişey yapamıyorum mızmızlık yapıyor grip olmuş gibi hifa sağlık ocağı doktorunu sevmiyorum devamlı uzman git diyor yarın uzman gitcez inşallah...
Ha bide boyu 70 santim kilosu 7kilo800 gram olmuş hemşire sağlıklı dedi çok şükür
hosbulduk :) bizim kızında en büyük zevki ziplamak birde yattığı yerden kafasını öne doğru kaldırmak evet sağlıklı çok şükür ama okudum yerlerde hep bu ay artik rahatlıkla donmeli falan tarzi şeyler okuduğum için kafama takılmıştı...papatyagibisin msj yarim kalmis duzenleyemedimde kaldigim yerden dvm edyrm onceden kizimin kollarindan destekleyince seri sekilde adim atyrdu artik zorla adim atiyor bu aralar favorimiz ziplamak gelisimde geriye gitme normalmis bu aralar yani coj takilacak seyler degil bunlar saglikli olsunlarda..
Ek gidaya biz daha yeni gececegiz ama ilk geciste corba yerine pure yada direk buharda haslayip vermek daha faydaliymis corba vericekse bile baya koyu kivamli olmaliki mideleri dolmadan gerekli vitaminleri vs alabilsinler
aynen bende oyle cam rendede elma ilk gun tadına bakti 3 gun sonra çehreye yakın yedi. yoğurt içinde muhtemelen beğenmedi biraz yumuşak oldu kıvamı çünkü yarin tekrar mayalayacim bakalim... pureyide başlama suyu ile sulandırmak aklima yatti :) her gun niyetleniyorum hep vazgeciyorum yapmaktan sonradan gerçi kizimda yeni tatlar denemek istemiyor pekCanım hoşgeldin aramızabenim kızım 1ay büyük senin bebeğinden .. Ben sana 1ay öncesinde yaptığımı anlatayım yoğurdu bende yediremedim taki tava yoğurdu ile mayalayıp tatlı bi yoğurt yapabilene kadar .. İlk elma armut cam rende kullanıp suyunu verdim .. Çorbalar konusumda ben anlatmayım çünkü ben her çorbayı beklemeden yedirdim ama sen önce patates havuc yap püresini kendi haşlma suyu ile sulandırıp ver içine azcık zeytin yağı damlat ki kabız olmasın .. Ama inan bana ek gıda olayına çok takılma günde 1-2 verebilirsin 7. Aya kadar 15 gün sonra kahvaltıya da başlatırsın .. Dönmeme olayına da takılma başka şeyler öğrenmeye yoğunlaşmıştır ..
hosbuldummm :) aslında dr sordum döner daha dedi üzerinde durmamistu her çocuk farklı falan demişti ama beni bu cevap tatmin etmemişti ☺Hoşgeldin :) canım arkadaşlarında dediği gibi her bebeğin gelişimi farklı. 10 gün büyük oğlum ara ara dönmeye yelteniyor ama daha dönmüyor bi gün olacak elbet :) şuan kendimi eksik hissettim ben öyle oyunlar oynamıyorum sanırım biraz bahsedebilir misin? ek gıda konusunda dr ile çok ayrıntılı konuşmadık yavaştan başlanabileceğini söylemişti ben denenecek şeyin tek tek 3 gün kuralı ile deneme taraftarıyım alerji açısından bulması daha kolay alerjisi olmadıkça eklenerek gidilir. Bebeğin gelişimine bağlı olarak tamamen püre gibi değil de pütürlü olarak başlanabilir sen ve bebeğin birlikte bir yol bulursunuz zaten :)
Merhaba hosbuldum :) bizimkide ayaklarını havaya kaldırıp yan yatıyordu dönmeye çalışıyordu falan ama onuda bıraktı... maşallah senin kıza canim benim neler de yapiyormus:)Canım hoşgeldin öncelikle. Benim de 20 ekim doğumlu bir kızım var ve benim kız da hiç döneyim demiyor bir hafta önce dönmüştü birkaç kez sonra bıraktı yeter bu kadar diye düşündü sanırım:) bizim ellerimiz hiç durmuyor ama sürekli bir şeyler yapıyor sosyal gelişimimiz biraz önden gidiyor bıraktım ben de fiziksel gelişimi de yavaş da olsa ilerliyor. Niz gel yapıyoruz birkaç oyun oynuyoruz baba diyoruz çenemiz hiç durmuyor kendince sürekli bir şeyler söylüyor. Yerdeki en küçük şeyleri nile görüp almaya başladık elimizden attığımız oyuncağın arkasından kendimiz de atlıyoruz desteksiz çok rahat oturuyoruz düşen oyuncağını çok rahat eğilip alıyor geri toparlanıyor ama dönme yok dediğim gibi:) her çocuk farklı
Hoşgeldin canım :) öncelikle bebeğinin gelişimiyle ilgili tereddütlerin varsa bunu doktorunla paylaş o en doğru bilgiyi verecektir her bebeğinin gelişiminin de farklı olduğunu unutma canım benim kızımın göz teması 3. ayda başladı doktorumuzu ve bizi fazlaca korkutmuştu benim kızım 6. aylık bir aydır dönüyor ben sebze püresi vermeye başladım buharda pişirip süzgeçten geçiriyorum süzgecin üzerinde kalanları da alıyorum pütürlü oluyor biz balkabağı (veya havuç) patates ve yeşil kabak ile başladık 5 gün verdim bunu sonra 2 gün arayla yeni sebze ekliyorum tüm karışım oluştuktan 15 gün sonra da 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek ekleyeceğim tabiki mevsimine göre olacak sebzeler her doktorun sistemi farklı bize bu şekilde önerdi
çok teşekkür ederim hoş buldum dr sordum geçen aynı kontrolde ama her çocuğun gelişimi farkıdır dedi tabi bu cevap beni tatmin etmedi... ilk aylar çok güzel ilerliyordu birden gerilemeye başlayınca kafama yapmıştım bende burası içimi rahatlattı biraz... tarif içinde teşekkür ederim baya kafamda oturdu bazı şeylerHoşgeldin canım :) öncelikle bebeğinin gelişimiyle ilgili tereddütlerin varsa bunu doktorunla paylaş o en doğru bilgiyi verecektir her bebeğinin gelişiminin de farklı olduğunu unutma canım benim kızımın göz teması 3. ayda başladı doktorumuzu ve bizi fazlaca korkutmuştu benim kızım 6. aylık bir aydır dönüyor ben sebze püresi vermeye başladım buharda pişirip süzgeçten geçiriyorum süzgecin üzerinde kalanları da alıyorum pütürlü oluyor biz balkabağı (veya havuç) patates ve yeşil kabak ile başladık 5 gün verdim bunu sonra 2 gün arayla yeni sebze ekliyorum tüm karışım oluştuktan 15 gün sonra da 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek ekleyeceğim tabiki mevsimine göre olacak sebzeler her doktorun sistemi farklı bize bu şekilde önerdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?