- 14 Ekim 2010
- 2.606
- 2.841
- 133
Hadi gözün aydın canim insanın evi gibisi yokHayırlı cumalar canım:) bugün ben toparlanma modundayım eşimin işlerinden dolayı 2.5 aydır memleketteydim 1 aydır da yanımda eşim yok inşallah bu gece ya da sabaha geliyor ve en geç salı evime dönüyorum:) buradaki arkadaşlar bilirler bayadır sıkıntılardayım evimden uzakta. Bugün de kayınvalidelere geçeceğim eşim oraya gelecek
Ben hiç vermedim canim...nasıl vermeyi düşünüyorsunSelam kizlar ek gidaya gecenlere bir sorum olucak bebislere pancar veriyormusunuz ?
Ben 2gündür başladım. kahvaltıda humananın 5tahıllı ve bisküvili olan hazır mamasını veriyorum. Ve ona benzer bi kaç çeşit daha tahıllı mama aldım, humana , hipp ve nestle. 1-2hafta bunlardan vericem. Ondan sonrada bir kaç lokma ekmeği, tuzsuz peynir, zeytin ezmesi ve kaynamış yumurta sarısını papatya çayı ile ıslatıp püre haline getirip vermeyi düşünüyorum.Kızlar Kahvaltıya başladınız mı .Ne veriyorsunuz gün içinde nasıl besliyorsunuz.Özellikle anne sütü almayan mama ile beslenen bebekler
Maşallah.hangi gün doğdu canımCanim benim minik mamayla besleniyor....
Bulamaç halinde yapmıyorum kahvaltıya herşeyin tadını daha iyi alsin diye hemde emin öyle sevmiyor
Yumurtayı hasladim beğenmedi rafadan yapiyorum sadece sarisini veriyorum.
Krem peynir,pekmez,lor veriyorum. ..
bende vermedim ve pancarı seveceğinide sanmıyorum....Ben hiç vermedim canim...nasıl vermeyi düşünüyorsun
Dene bakalım bize de haber canım ne tepki verecekBen 2gündür başladım. kahvaltıda humananın 5tahıllı ve bisküvili olan hazır mamasını veriyorum. Ve ona benzer bi kaç çeşit daha tahıllı mama aldım, humana , hipp ve nestle. 1-2hafta bunlardan vericem. Ondan sonrada bir kaç lokma ekmeği, tuzsuz peynir, zeytin ezmesi ve kaynamış yumurta sarısını papatya çayı ile ıslatıp püre haline getirip vermeyi düşünüyorum.
Çok geçmiş olsun hem hastalık bem taşınma allah kolaylık versinKizlaar nasilsiniz okuyamadim kaç gündür ev toplamaktan.. çok şükür çoğu bitti azı kaldı dilosum da hasta olduagzindaki yaralar çoğaldı sesi kisildi hiç keyfi yok kuzumun larenjit olmuş Allah dermansiz dert vermesin çabucak iyilesir inşallah kendinize iyi bakin öpüyorum bebisleri ve sizi
Kıyma için daha erken değilmi ki. Benim doktorum da sütle yapabilirsin dedi, ama ona katılmadığım için su ile yapıyorum. Kaç aylık senin bebeğin? Ben 7. Aydan yumurtaya başlayacağım. 2gün önce 6ayını doldurdu benm kızım.Ben alıntı yapmadan yazayım en güzeli olmuyokizlar bizim dr su muhallebisi onerdi..kiymayi mutlaka eklememi soyledi ama daha ekledim erken gibi geldi bana.yumurtayi da sulandirip veriyorum sevdi ..tabi sadece sarisini.hepinize iyi geceler...
Kıyma için bence de erken ama sanki çorbalarda verilebilir....Çünkü bebekten bebeğe değişiyor bazıları büyükler gibi yemek istiyor bazıları reddediyor.hepsinde farklı demekki...Kıyma için daha erken değilmi ki. Benim doktorum da sütle yapabilirsin dedi, ama ona katılmadığım için su ile yapıyorum. Kaç aylık senin bebeğin? Ben 7. Aydan yumurtaya başlayacağım. 2gün önce 6ayını doldurdu benm kızım.
Çok geçmiş olsun cnm. İnş en kısa zamanda iyileşirr bebişin..Kizlaar nasilsiniz okuyamadim kaç gündür ev toplamaktan.. çok şükür çoğu bitti azı kaldı dilosum da hasta olduagzindaki yaralar çoğaldı sesi kisildi hiç keyfi yok kuzumun larenjit olmuş Allah dermansiz dert vermesin çabucak iyilesir inşallah kendinize iyi bakin öpüyorum bebisleri ve sizi
Canım belli aylarda bebeklere belli yiyeceklerin verilmesi yiyemediklerinden değil vücudun bunlara hazır olmamasından kaynaklı. 6.5-7 aydan önce kahvaltı ya da kıyma et türü şeylere başlanmıyor. Şu an alsalar da bebeklikten sindirim siatemlerini yoruyoruz. Yine sen bilirsinKıyma için bence de erken ama sanki çorbalarda verilebilir....Çünkü bebekten bebeğe değişiyor bazıları büyükler gibi yemek istiyor bazıları reddediyor.hepsinde farklı demekki...
Pancarı bebek beslenmesinde hiç duymadım canım vereceğimi de pek sanmıyorum kendi beslenme düzenimizin içinde de yer almıyor bizim.Selam kizlar ek gidaya gecenlere bir sorum olucak bebislere pancar veriyormusunuz ?
Evett aynen bende aynı acıyı çektiğim için çok iyi biliyorum ne fena bişey olduğunu. Yok cnm anestol yazmadı. Antibiyotikli bir krem verdi enfeksiyon kapmasın diye. Banyolarını uzun tutmaya çalışıyorum. İnş geçecek:)Canım benim geçmiş olsunanestol da yazdı mı ilaç olarak bize önermişti dr günde 3 defa sürebilirsin diye. Malesef bende de var, çok afedersin 2-3 günde lavaboya çıktığım için biliyorum acısını. Hemen geçer inşallah bir de yapabilirsen banyolarını biraz uzun tutup (sıcak suda oturma mantığıyla yani) o şekilde bekletebilirsin.
Haklısın canım....Ama ben kıyma değilde daha çok muhallebi,meyve püresi,ve çorba veriyorumCanım belli aylarda bebeklere belli yiyeceklerin verilmesi yiyemediklerinden değil vücudun bunlara hazır olmamasından kaynaklı. 6.5-7 aydan önce kahvaltı ya da kıyma et türü şeylere başlanmıyor. Şu an alsalar da bebeklikten sindirim siatemlerini yoruyoruz. Yine sen bilirsin
21 ekim doğumlu canim 4 aylıkken ek gidaya başladım bu aralar çorba icmek istemiyor...Maşallah.hangi gün doğdu canım
Hadi gözün aydın canım :) ne kadar da olsa eve gittiğinde bir boşluğa düşersinHayırlı cumalar canım:) bugün ben toparlanma modundayım eşimin işlerinden dolayı 2.5 aydır memleketteydim 1 aydır da yanımda eşim yok inşallah bu gece ya da sabaha geliyor ve en geç salı evime dönüyorum:) buradaki arkadaşlar bilirler bayadır sıkıntılardayım evimden uzakta. Bugün de kayınvalidelere geçeceğim eşim oraya gelecek
Biz sadece mama ile besleniyoruz kahvaltıya başlamadık henüz canım 6.aylığızKızlar Kahvaltıya başladınız mı .Ne veriyorsunuz gün içinde nasıl besliyorsunuz.Özellikle anne sütü almayan mama ile beslenen bebekler
Pancar hiç aklıma gelmemişti canım dr da listeye koymadıSelam kizlar ek gidaya gecenlere bir sorum olucak bebislere pancar veriyormusunuz ?
Sağol cnm inşallah. Evet her beslenmeden sonra su veriyorum. Ama zeytinyağı kullanmıyordum. Artık kullanmaya başladım.Cok gecmis olsun canim ya hamileyken bende cekmistim ayni derdi kiyamam kuzucuk hemen atlatir insallah her beslenmeden sonra suyu ihmal etme canim birde kullandigin zeytinyagi miktarini iki katina cikar
Evet bende kime inanacağımı şaşırdım. Ama kullanmıyıcam sütü. Su ile yapılan hazır muhallebilerden aldım. Kahvaltıda onlrdan veriyorum. Benim eltim 2 çocuğunada süt ile hazırlardı muhallebilerini, çok şükür ikiside gayet sağlıklı. Ama dediğin gibi o olasılık bile sütten uzak durmak için yetiyor.Yaa bu drlari anlayamiyorum farkli tip egitimimi aliyor bunlar bizim dr da sut fermente olmussa(yogurt,peynir,kefir gibi) bebise verebilirsin ama dogrudan sut olarak 1 yasa kadar yasak icindeki enzimler bagirsakta kanamaya yol acabiliyormus kesin zararli degil ama Allah korusun o olasilik bile yetiyo uzak durmak icin sen yinede temkinli davran canim sut konusunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?