• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Ay yavrum benim :KK43: tekrar denemek için ara ver istersen. Ben ilk yoğurt verdiğimde yüzünün 2-3 yerinde böcek ısırığı gibi bişeyler oldu ama fazla olmadığı için ve vücudunda bişey olmadığından kendini sıktı falan diye düşündüm 2 gün daha aynı şekilde olunca ara verdim. Havuçta bişey olmadı, patatesi 1 gün verdim bişey olmadı, brokoliye tepki verdi başka da bişey denemedim zaten kavanoz meyve püresine de tepki verdi, bizim de allerjik bünyemiz var sanırım ama çok şükür aşırı tepki vermiyor.
Canım o böcek ısırığı gibi olan biz de de oldu ıspanak verdiğim gün hatta o gece sivrisinek vardı ondan sandım alerji miydi o zaman

Evet cok haklisin...benimki anne sutu aliyor.cok yese emmez bu sefer ..peki ek gidayi gunde kac ogun veriyorsun ?ben 3 öğün veriyorum.az mi acaba..Ediz e de maşallah ne guzel sevmis ek gıdayı..bide corbalariniza kıyma koymaya basladiniz mi bizim Dr Dr 6. Aydan sonra kıyma katın dedi ama sanki erken gibi geliyor bana..
Canim bizim doktorumuz biraz ek gidaci, 5. Ayda iki ara ogunle basladik yogurt ve meyve. 6. Ayda da sabah kahvaltisi,,sebze, aksam da corba veya tahillilar eklenerek 5 ogune cikartti. 6 bucuk aydan sonra da yumurta ve eti eklememizi soyledi. Biz 6 bucuk ayda yumurta sarisina basladik, haftaya fln da ete baslarim. Emmesinin azaldigini soyledim, hic sorun yok dedi,,yeni arastirmalar ilk 3 ayin kritik oldugunu soyluyormus, sonra ek gidayi baslamanin bir zarari olmuyormus, gunde 1-2 emiyorsa yeter dedi. Kendisinin tibbi bilgisine cok guveniyorum ama arastirmalara yuzde yuz guvenemiyorum, mama firmalari fln ne kadar etkiliyor bilmiyorum bu arastirmalari. Bir de birseyi soyluyorlar 10 yil sonra tam tersini soyluyorlar. Ben o yuzden biraz dinliyorum biraz dinlemiyorum. Ediz in ek gidaya bence ihtiyaci vardi, vucudunun ihtiyaci vardi ki bu kadar atiliyordu verince de cok severek kabul etti. Sonuc olarak doktorunkiyle benim ic gudulerimi karistirdigimda ortaya cikan menu soyle; sabah kalkinca isterse emiyor, bir saat sonra kahvalti (yine icinde sagdigim sut var), ara ogun meyve, ogle sebze pure veya corba, 2 saat sonra emzirme, ara ogun yogurt, aksam sagdigim sutle yaptigim tahilli mama, muhallebi veya tarhana, gece emzirme. Yani yine sut agirlikli menu ama diger besinleri de aliyor. Bolbol emzirmeyi cok ozluyorum ama hayirlisi diyorum, arkadasimin bebegi surekli emiyordu, ek gidaya baslamakta cok zorlandilar, cocugu birakip hic cikamiyordu, 18 aylikken hala gece 3-4 kere kalkiyordu, bunlari dusununce hayirlisi diyorum. Uzun lafin kisasi bence sen de yari kendini ve bebegini yari doktorunu dinle:)[/QUOTE]
Evet canim öyle yapmak gerek..tarhana için erkendir diye daha vermedim domates var ya tarhana da..kızım pirinç unu ile yaptığım muhalleviyi sevdi..bide yumurtayı sevdi..yogurt bide sebze puresi veriyorum..çorbaya tereyağı mi katiyosunuz zeytinyağı mi ve hangi markanın?[/QUOTE]
Tarhanayi yine doktorumuzun onerisiyle basladik, kendi sutumle yapiyorum oyle cok besleyici oluyormus yoksa da devam sutuyle, ediz bayildi, ama son yiyisinde cok hizli yedi sanirim kustu, ben de biraz ara verecegim o yuzden. Muhallebiyi zaten genelde seviyor minnoslar. Yumurtayi nasil veriyorsun? Ben bulamac yaptigim icin sevip sevmedigini bilemiyorum, bir de alerjiden korktugum icin azar azar veriyorum. Ben zeytinyagi katiyorum canim vakiflarin dogal zetinyagina guveniyorum

Bende de aynı yaaa.Bu yoğurt meselesi sulu tutuyo yada hiç tutumuyo yada ekşi oluyo.
iyi tututuran birebir ölçü ve saat verebilir mi
Canim ben makinede yapiyorum ondan mi bilmiyorum ama hep tutuyor. Bir de teyzemin onerisiyle az yogurtla mayaliyorum daha iyi tutuYor ve eksi olmuyor. Benim gibi anne olmadan yogurt yapmayan varsa diye detayli yazayim. Yarim litre sutu 10 dakika orta ateste kaynatiyorum. 40-45 dereceye kadar sogutuyorum. Ben dereceyle olcuyorum ama derecesi olmayan parmagini sut issirir gibi yapiyorsa uygunmus. Bir fincana biraz sut ayirip bir cay kasigi yogurtla karistiyorum iyice. Sonra bunu geri tencereye koyup iyice karistiriyorum. 3 kavanoz yogurt cikiyor yaklasik 130 mllik gibi. Makinede 8 saat bekletiyorum, ardindan da dolapta en az 2 saat soguyacak. Yani olcu olarak yarim litre sute bir cay kasigi yogurt

Çoklu alıntı yapamıyorum bir sıkıntı var sanırım. Dr a sormuştuk 4. Ayda ferrum verdi damla sayısını azalttı ama mutlaka kullan dedi. Ben denedim 1-2 hafta daha sonr baktım olacak gb değil kestim. 3-4 gündür yeniden vermeye başladım ama çok kıvranıyor:( bugün kayısı hoşafı yapayım bi yarın vereyim belki işe yarar.

NezaketK NezaketK
Canım sütün sıcaklığını ayarlayamıyor olabilir misin? Serçe parmağınla sütün sıcaklığına bakıyorsun parmağını yakmayacak sıcaklıkta olacak. Her bir lt süt için 1 yemek kaşığı maya koyuyorum ben. Çok az şeker atarsan mayasına hem biraz katı hemde ekşi olmayan bir yoğurt elde edersin. Bir tutam tuz atınça da eksimesini geçiktiriyormuş ama onu denemedim. 2 şer lt lik kavanozlara yapıyorumben. Sarıp sarmalayıp 5 saat bekletiyorum. Ama baya kalın battaniyelerler sarıyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir:KK66: Birde sütünü 10 dk falan kaynatırsan daha iyi oluyor.

Kizlaar nasilsiniz okuyamadim kaç gündür ev toplamaktan.. çok şükür çoğu bitti azı kaldı dilosum da hasta oldu :( agzindaki yaralar çoğaldı sesi kisildi hiç keyfi yok kuzumun larenjit olmuş :( Allah dermansiz dert vermesin çabucak iyilesir inşallah kendinize iyi bakin öpüyorum bebisleri ve sizi

Kizlaar nasilsiniz okuyamadim kaç gündür ev toplamaktan.. çok şükür çoğu bitti azı kaldı dilosum da hasta oldu :KK43: agzindaki yaralar çoğaldı sesi kisildi hiç keyfi yok kuzumun larenjit olmuş :KK43: Allah dermansiz dert vermesin çabucak iyilesir inşallah kendinize iyi bakin öpüyorum bebisleri ve sizi
Ay geçmiş olsun canim hemen iyileşir insallah canim

Kizlaar nasilsiniz okuyamadim kaç gündür ev toplamaktan.. çok şükür çoğu bitti azı kaldı dilosum da hasta oldu :KK43: agzindaki yaralar çoğaldı sesi kisildi hiç keyfi yok kuzumun larenjit olmuş :KK43: Allah dermansiz dert vermesin çabucak iyilesir inşallah kendinize iyi bakin öpüyorum bebisleri ve sizi
çok geçmiş olsun canım Allah yardımcınız olsun hem hastalıkta hem toparlanmada. inşallah bir an önce halledersiniz

canım daha çok zeytinyağı öneriyor drlar o da hazmı kolaylaştırdığı için. annemlerde sızma zeytinyağı yoktu kızım için kısa süreliğine de aldırmadım şimdilik ama eve gittiğimde alacağım. tariş komili marmarabirlik falan güzeldi de bilmiyorum ne kadar sağlıklı ya da doğal.
Komili sizma aldım canim

Ben alıntı yapmadan yazayım en güzeli olmuyo:KK43: kizlar bizim dr su muhallebisi onerdi..kiymayi mutlaka eklememi soyledi ama daha ekledim erken gibi geldi bana.yumurtayi da sulandirip veriyorum sevdi ..tabi sadece sarisini.hepinize iyi geceler...

NezaketK NezaketK
Canım sütün sıcaklığını ayarlayamıyor olabilir misin? Serçe parmağınla sütün sıcaklığına bakıyorsun parmağını yakmayacak sıcaklıkta olacak. Her bir lt süt için 1 yemek kaşığı maya koyuyorum ben. Çok az şeker atarsan mayasına hem biraz katı hemde ekşi olmayan bir yoğurt elde edersin. Bir tutam tuz atınça da eksimesini geçiktiriyormuş ama onu denemedim. 2 şer lt lik kavanozlara yapıyorumben. Sarıp sarmalayıp 5 saat bekletiyorum. Ama baya kalın battaniyelerler sarıyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir:KK66: Birde sütünü 10 dk falan kaynatırsan daha iyi oluyor.
Canım Bwnim teşekkürler....serçe parmağımı batırıyorum 7 ye kadar sayıyorum yakmıyor o zaman ekliyorum mayayı...Bakalım tekrar denicem.

Kızlar Kahvaltıya başladınız mı .Ne veriyorsunuz gün içinde nasıl besliyorsunuz.Özellikle anne sütü almayan mama ile beslenen bebekler

Günaydın...Hayırlı Cumalar Şekerler....Nasılsınız....
Hayırlı cumalar canım:) bugün ben toparlanma modundayım eşimin işlerinden dolayı 2.5 aydır memleketteydim 1 aydır da yanımda eşim yok inşallah bu gece ya da sabaha geliyor ve en geç salı evime dönüyorum:) buradaki arkadaşlar bilirler bayadır sıkıntılardayım evimden uzakta. Bugün de kayınvalidelere geçeceğim eşim oraya gelecek

Hayırlı cumalar canım:) bugün ben toparlanma modundayım eşimin işlerinden dolayı 2.5 aydır memleketteydim 1 aydır da yanımda eşim yok inşallah bu gece ya da sabaha geliyor ve en geç salı evime dönüyorum:) buradaki arkadaşlar bilirler bayadır sıkıntılardayım evimden uzakta. Bugün de kayınvalidelere geçeceğim eşim oraya gelecek
Allah kavuştursun canım....Kolay gelsin

Kızlar Kahvaltıya başladınız mı .Ne veriyorsunuz gün içinde nasıl besliyorsunuz.Özellikle anne sütü almayan mama ile beslenen bebekler
Canim benim minik mamayla besleniyor....
Bulamaç halinde yapmıyorum kahvaltıya herşeyin tadını daha iyi alsin diye hemde emin öyle sevmiyor:KK53:
Yumurtayı hasladim beğenmedi rafadan yapiyorum sadece sarisini veriyorum.
Krem peynir,pekmez,lor veriyorum. ..:KK39:

Back