Evet cok haklisin...benimki anne sutu aliyor.cok yese emmez bu sefer ..peki ek gidayi gunde kac ogun veriyorsun ?ben 3 öğün veriyorum.az mi acaba..Ediz e de maşallah ne guzel sevmis ek gıdayı..bide corbalariniza kıyma koymaya basladiniz mi bizim Dr Dr 6. Aydan sonra kıyma katın dedi ama sanki erken gibi geliyor bana..
Canim bizim doktorumuz biraz ek gidaci, 5. Ayda iki ara ogunle basladik yogurt ve meyve. 6. Ayda da sabah kahvaltisi,,sebze, aksam da corba veya tahillilar eklenerek 5 ogune cikartti. 6 bucuk aydan sonra da yumurta ve eti eklememizi soyledi. Biz 6 bucuk ayda yumurta sarisina basladik, haftaya fln da ete baslarim. Emmesinin azaldigini soyledim, hic sorun yok dedi,,yeni arastirmalar ilk 3 ayin kritik oldugunu soyluyormus, sonra ek gidayi baslamanin bir zarari olmuyormus, gunde 1-2 emiyorsa yeter dedi. Kendisinin tibbi bilgisine cok guveniyorum ama arastirmalara yuzde yuz guvenemiyorum, mama firmalari fln ne kadar etkiliyor bilmiyorum bu arastirmalari. Bir de birseyi soyluyorlar 10 yil sonra tam tersini soyluyorlar. Ben o yuzden biraz dinliyorum biraz dinlemiyorum. Ediz in ek gidaya bence ihtiyaci vardi, vucudunun ihtiyaci vardi ki bu kadar atiliyordu verince de cok severek kabul etti. Sonuc olarak doktorunkiyle benim ic gudulerimi karistirdigimda ortaya cikan menu soyle; sabah kalkinca isterse emiyor, bir saat sonra kahvalti (yine icinde sagdigim sut var), ara ogun meyve, ogle sebze pure veya corba, 2 saat sonra emzirme, ara ogun yogurt, aksam sagdigim sutle yaptigim tahilli mama, muhallebi veya tarhana, gece emzirme. Yani yine sut agirlikli menu ama diger besinleri de aliyor. Bolbol emzirmeyi cok ozluyorum ama hayirlisi diyorum, arkadasimin bebegi surekli emiyordu, ek gidaya baslamakta cok zorlandilar, cocugu birakip hic cikamiyordu, 18 aylikken hala gece 3-4 kere kalkiyordu, bunlari dusununce hayirlisi diyorum. Uzun lafin kisasi bence sen de yari kendini ve bebegini yari doktorunu dinle:)[/QUOTE]
Evet canim öyle yapmak gerek..tarhana için erkendir diye daha vermedim domates var ya tarhana da..kızım pirinç unu ile yaptığım muhalleviyi sevdi..bide yumurtayı sevdi..yogurt bide sebze puresi veriyorum..çorbaya tereyağı mi katiyosunuz zeytinyağı mi ve hangi markanın?[/QUOTE]
Tarhanayi yine doktorumuzun onerisiyle basladik, kendi sutumle yapiyorum oyle cok besleyici oluyormus yoksa da devam sutuyle, ediz bayildi, ama son yiyisinde cok hizli yedi sanirim kustu, ben de biraz ara verecegim o yuzden. Muhallebiyi zaten genelde seviyor minnoslar. Yumurtayi nasil veriyorsun? Ben bulamac yaptigim icin sevip sevmedigini bilemiyorum, bir de alerjiden korktugum icin azar azar veriyorum. Ben zeytinyagi katiyorum canim vakiflarin dogal zetinyagina guveniyorum