2015 Ekim Anneleri

Ay hazir o zaman duru kizimiz da ek gidaya, ucundan ver canim hic merak etme doymaz o kadarcikla. Cok iyi anliyorum her kararimiz onemli cok buyuk sorumluluk biniyor. Yalniz kalmak cok zor cidden. Ama kararlarina guven, esin yaninda da olsa hep son karar annelere kaliyor canim. Ek gidaya basla ya da baslama ama senin kararin olsun canim baskalarini tabi ki dinle ama son karar hep senin

Canim surubu doktor ne için verdi?Ben vegaferon veriyorum kakasini sık yapmaya başladı acaba ek gıdadan mi ilaçtan mi?

Ek gida veren anneler bebisleriniz ne kadar sıklıkta kaka yapıyor?
Ferro sanol surup demir ilaci canim ayni seninki gibi. Demir ilaci bildigim kadariyla kabiz yapabilir canim ishal degil. Sik dedigin kac kere? Ishal gibi mi? Kakasi normal mi? Bizimki ek gidaya gectiginden beri afedersin kakasi cok katilasti, gunde 1 en fazla 2 kere yapiyor

Canım söylediğin şeyleri birebir yaşadım yaklaşık on gün ve mahvolduk ikimiz de gündüz uyuyup gece öyle yapıyordu bir de o zaman şunu farketmiştim o günlerde gece emerken uyuyakalıyor gazını çıkarmuyordu sık sık emmeye kalkıyor onlardan da bazılarında gazını çıkarmıyordu sonra sabaha kadar ıh ıh yapıp duruyordu. Gece ya da sabaha karşı mutlaka bir ağlama krizine giriyor ancak oda değiştirip gezinince susup uyuyordu. En son bunu farkedince çok uykusu gelmeden emzirmeye başladım biraz oynayıp öyle yatırıyorum gece 1.30-2 gibi rahatsız olduğundan uyanıyor bazen kucağıma alıp hafifçe sallıyorum bazen de yatağını uyuyor tekrar. Sonra sabaha karşı uyanıyor karnı acıkınca. Biraz karışık anlarmış olabilirim kusura bakma sorunumuzu böyle çözdük gibi umarım sizin de geçer bir an önce. Ben artık çok geriliyordum uykusuzluk kolay değil sinirlendiğimi görünce eşim alıp dolaştırıyordu uyuyordu o sıra

Masallah canim dila ya. Sagol cevabin icin fazla mi gelir diye dusunuyordum ben de artik goz karari yapayim o zaman. Canim dikkat edin kendinize gerci artik hicbir yer guvenli degil

Bu kadar hazırken de vermezsem ayıp olacak sanırım:) annemlerin yanına gideyim de öyle başlayacağım artık. Eşim beni destekler hep zaten ama yanında onu hissetmek daha ayrı tabi. Biliyorsun her zaman söylerdim doğaçlama yaparım harmanlarım her bilgiyi diye ama bu ara o kadar garip hissediyorum ki kendimi kim ne dese tamam diyesim geliyor sonra kafam karışıyor

Maşallah canım dilaya benim kızım da aynı boy ve kiloda ama sizden biraz küçüğüz pazar 5 aylık oluyoruz. Diyarbakırda mı yaşıyorsunuz canım? Sorununa gelince bazı çocuk drları bakıyormuş da bizim kendi dr umuz sadece açıp bezini üstten bakıyordu içine doğru bakmıyordu memlekette geldiğim bu dr dan baya memnun kaldım. Her şeyi inceledi çok sağlıklı dedi kızım için her şeyi de tane tane anlattı katı gıdaya geçebileceğimizi söyledi oturtabilirsiniz de dedi. Bundan sonra burada olamayacağız ama kendi dr umuza söyleyeceğiz her muayenede bakın diye

Kızlar günaydın sizlere cevap yazmaktan kendimi alamadım durunun durumunu anlatmayı unuttum. Çocuk cerrahiye gidip geldik dr hemen makas alıp ucuna krem sürüp açtı enfeksiyon olabiliyor diye dün çocuk dr umuzun önerdiği hormonlu kremi de sakın kullanma göğüslerde büyümü kıllanma olabilir kadınlık hormonlarını geliştiriyor bu ilaçlar dedi drlar niye veriyor anlamıyorum dedi. Durucuğum yatağa yatırınca muhabbet etmeye geçti maşallah gıkı bile çıkmadı açılırken. Krem verdi bir tane üç hafta kullanın sonrasında kontrol edelim tekrar kapanmasın dedi. Durumlar böyle çok şükür iyiyiz içim de rahatladı. Ancak şunu anladım her dr birbirini yalanlıyor artık şaşırdım ne yapacağımı. Hiç açtırmayın diyenler de var illa açalım diyenlerde yapışıklığı. Ne olursa olsun sizin içinize sineni yaptırın. Bu işlem 5 sn bile sürmedi.

Kızlar merak ettiğim şeyler var bebişlerinizi oturtmaya başladınız mı benim kız kendisi elimi tuttuğu gibi oturuveriyor sonra gülüp duruyor mutlu oluyor dr da oturabilir artık dedi. Ne kadar sürelerle oturuyor bebişler nasıl destekliyorsunuz? Bir de P primavera1985 canım ferro sanol b yi oğlun seviyor mu tadını bilmiyorum da duru ilaç bittiğinde de ardından gelecek mi diye bekleyip duruyor tadı mı fazla yoksa benim kızda mı gariplik var çözemedim çocuklar ilaç sever mi benimki her ilacı zevk alarak içiyor devamını bekliyor

Canim tam ishal değil gibi bazen daha cıvık afedersin gaz çıkarırken de yapiyor....
Ek gida olarak ne veriyorsun canim?

Guzel annisler bir sorum olacak. Bu kasik mamaniz muhallebi kivaminda oluyor mu? Ben tarifte soyledigi kadar koyuyorum hatta biraz daha fazla ama hep civik oluyor, o zamanda yarisi enseden dokuluyor, hep sonrasinda banyo yapmak zorunda kaliyoruz
Canım ben muhallebi kıvamına getiriyorum dr bana kutunun üzerindeki ölçülere bakma dedi yulaflı kullanıyorum ben

pessinus canim biz yaklaşık 2 aydan beri oturuyoruz baturalp yatmayi hic sevmedi kenarlarina yastık koyarak oturtuyorum kucagimda da oturuyo
Geçmiş olsun dileğin için teşekkür ederim canım. Oturma mevzuunda kucağımda hafif oturur gibi tutuyordum zaten de tam oturma gibi değildi. Bir de ikinci ay kalça ultrasonunda 2 derecelik açıklık görünmüştü üçüncü ayda tekrarlandığında bir şey çıkmadı ama korktum işte. 6. Ay ortopediye götüreceğiz muayene o zaman oluyormuş tedbir amaçlı. Bundan kaynaklı çekincelerim var

Maşallah Dilaya iyi yolculuklar canım kendinize dikkat edin

Bizim dr 4.ayda kucakta 5. Ayda destekli oturabilir dedi ama kısa süreli 2-3 dk

Cnm cok guzel anlatmissin teşekkür ederim.korktum hep boyle mi olacak diye yapmam gereken birşey yoktur Dimi kendiliğinden düzene girer umarım Annemler gitti böyle oldu onlar varken duzenliydi.gaz damlasini tekrar vermeye başlayacağım.birde o gün bulgur pilavı yemistim bulgur gaz yapıyor derler ama sutte yapıyor büyüdük artık gaz olmaz diye yedim ama çok feci oldu gazi .Sesi bile kısık suan.ama o gün disinda da hep kısa sürede kalkıyor .sabah yarım saatte yataktan on kere kalkmisimdir sağa çevir sola çevir emzik ver dalamadi bi.ama gözü kapalı uyumaya çalışıyordu.umarım yakında düzelir.sizin de duzeldigine çok sevindim cnm

Cnm bizim beş aylık kontrolümüzde 6.800du doktor iyi dedi sizlerin maşallah daha fazla ama bizim doğum kilomuz 2820ydi.önemli olan bir ayda aldığı kilo dur Dimi o ay 600gibi birşey almıştı.

Geçmiş olsun canım tekrarlamaz İnşallah

Kızlar ben 2numara aptamil almıştım 5ay dan sonra dediniz ya ama ben arada veriyorum birşey olmaz Dimi şimdi 1numara alsam ikinin süresi geçecek boşa gidecek biri de icermi bilmiyom bunu da pek içmiyor ben kaşık manasını 30ml yani bir kaşık aptamile yapıyorum koyu kıvam veriyorum onu bile yemiyor dokmek zorunda kalıyorsun.bugün çok şükür yedi 30ml mama ya karisitirip.öğlenden patates havuç pirinç çorbası yaptım onu vericem akşam üstü yoğurt sizce nasıl.birde ben başka kaşık mamasida alsam versem olurmu hangisini önerirsiniz bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…