Daha neler canım her ay bir kilo alırsa ne olur bu bebişin hali bir düşünsene zaten anladığım kadarıyla kilosu üst sınırlarda bebişinin bunu kafaya takma. Benim kızım iki aydır 400 gr alıyor gittiğim dr lar hiç de kötü demedi. Sütün yetmemesi değil belki ama tadını öğrensin diye vermeye başlayabilirsinKızlar ilk ek gıda olarak ne verdiniz? Kızım 5aylık kontrolünde 8.400gr çıktı ve boyuda 66.5cm Bir buçuk ayda sadece 450gram almış, normalde ayda 1kg alıyordu. Doktorumuz az kilo almış sütün yetmiyor demekki, ek gıdaya başlaman lazım dedi. Ve meyvelerden başlamamı önerdi. Elmayla başlayabilirsin dedi. Elmayı buharlı pişirme ve blender olan aletde yapmamı söyledi. Siz nasıl hazırlıyorsunuz?
Ben de daha vermedim canım bir şey dr önerdi de biraz bekleyip başlayacağım sanırım. Bu ay için iyi kilo almış kızın benimki 400 gr almış sadece ama genel kilomuz iyi. Bu arada muhabbetini özledik biz de umarım daha çok vakit bulup ortamımızı şenlendirirsin:)Kızlar slm herkese,
İşe başladım ya vakit bulamıyorum. Evde olduğum her an Güneş ile ilgilenmek istiyorum. Elime telefonu alamıyorum bile.
14ünde 5.ay kontrolümüz vardı. 64.5cm ve 6.750 gr olmuş Güneş. Sizlerinkilere göre küçük ama bizim için çok iyi bir kilo bu. Bu ay kilo almadı sanmıştım yaklaşık 700 gr almış çok şükür. Boya gidince fark etmemişim.
Ek gıdaya başlayın dedi dr. Sebzelerden başlayın dedi. Ama ben az daha bekleyeceğim. Sanırım benim gibi hiçbir ek gıda vermeyen kimse kalmadı burda. Herkes gece maması da olsa veriyor. Ben de özeniyorum sizleri okudukça:)
Vaginal yapışıklıktan bahsedilmiş. Oldukça sık görülüyor bazen tekrar ediyor. Kafaya takmayın her zaman çözümü var tabi ki. Akılları ermiyorken erkenden fark edip düzeltmek en iyisi.
Muhabbetinizi özlemişim:) okudum her şeyi:)
Aa bu arada Güneşin kafasını anaucağına çarptım, kızardı azcık. Sonra o oyuncağına kafa atıp burnunu şişirdi. En son tırnaklarını kesmeyi unuttum suratımı boydan boya çizmiş. Sanki sokak kavgasından geliyorum, öyle bir iz yani:) oluyor böyle şeyler, üzülmeyin annişler :)
Canım bize de dr calpolu ml olarak vermişti iğnesiz şırıngayla ölçebilirsin demiştiKızlar ya ferro sanol b demir ilacı kullanan var mı? Sabah ve akşam 1 ml dedi dr da 1 ml nasıl vereceğim ne kadar yapıyor bilmiyorumbir de tarhana hazır mı alacağız bizimkiler yapmıyorlar sevmediklerinden o yüzden evde yok dışarıdan almalı mıyım
gidiyoruz canim kontrolumuz hafta sonu bakalim ne diyecek.Çocuk dr una gitmiyor musunuz canım bilgilendirebilirdi aslında. Biz bugün gittiğimizde ana öğünler anne sütü olmak koşuluyla günde iki öğün önerdi. Öğünün birinde yoğurt birinde de meyve ya da dönüşümlü olarak sebze çorbası canım. Kahvaltı 7. Ayda dedi. Meyveler konusunda da mevsim meyvesi olmayanlardan organik kaşık mamalarından alabilirsin dedi. Hipp milupa olabilirmiş. Yoğurdun tadını beğenmezse pekmez damlatabilirsin dedi Bir de.
Biz de seni özledik canımKızlar slm herkese,
İşe başladım ya vakit bulamıyorum. Evde olduğum her an Güneş ile ilgilenmek istiyorum. Elime telefonu alamıyorum bile.
14ünde 5.ay kontrolümüz vardı. 64.5cm ve 6.750 gr olmuş Güneş. Sizlerinkilere göre küçük ama bizim için çok iyi bir kilo bu. Bu ay kilo almadı sanmıştım yaklaşık 700 gr almış çok şükür. Boya gidince fark etmemişim.
Ek gıdaya başlayın dedi dr. Sebzelerden başlayın dedi. Ama ben az daha bekleyeceğim. Sanırım benim gibi hiçbir ek gıda vermeyen kimse kalmadı burda. Herkes gece maması da olsa veriyor. Ben de özeniyorum sizleri okudukça:)
Vaginal yapışıklıktan bahsedilmiş. Oldukça sık görülüyor bazen tekrar ediyor. Kafaya takmayın her zaman çözümü var tabi ki. Akılları ermiyorken erkenden fark edip düzeltmek en iyisi.
Aa bu arada Güneşin kafasını anaucağına çarptım, kızardı azcık. Sonra o oyuncağına kafa atıp burnunu şişirdi. En son tırnaklarını kesmeyi unuttum suratımı boydan boya çizmiş. Sanki sokak kavgasından geliyorum, öyle bir iz yani:) oluyor böyle şeyler, üzülmeyin annişler :)
Leke için e bebekten baby&me leke çıkarıcı kullanıyorum çitiliyorum çıkıyor süt sağma makinesi medela kullandım emiş gücü piyasadakilerden en iyisi benceGunaydin Kizlar bu sabah gune kaka temizlemekle basladimcinar tepesine kadar kaka yapmisti sabah sabah yikadik ama kiyafetlerindeki lekeler tam cikmadi sizler kaka lekesi icin ne kullaniyorsunuz? Birde sut sagma makinesi kullaniyorsaniz markalarini yazar misiniz?
O aletten ben aldım drda bana buharlı pişirme önerdi avent aldım ama blender istemiyor bizim dr pütürlü yemeye alışması içinKızlar ilk ek gıda olarak ne verdiniz? Kızım 5aylık kontrolünde 8.400gr çıktı ve boyuda 66.5cm Bir buçuk ayda sadece 450gram almış, normalde ayda 1kg alıyordu. Doktorumuz az kilo almış sütün yetmiyor demekki, ek gıdaya başlaman lazım dedi. Ve meyvelerden başlamamı önerdi. Elmayla başlayabilirsin dedi. Elmayı buharlı pişirme ve blender olan aletde yapmamı söyledi. Siz nasıl hazırlıyorsunuz?
Bende geçmedin diye biliyodum. Umarım herşey yolundadir.Geçmedim ama günler jet hızıyla geçiyor bebis artık kucak istiyor ve kalan zamanda ev işi yapıyorum derken giremedim nasıl gidiyor sizde
Maşallah canım bebişine ne de güzel kilo almışBizde 5 aylık kontrolde 66.5 cm 8 kilo geldik :) ama çorba ya başladık ve yoğurt ve meyve suyu tabii kabızlık sorunu var hemde lifli çorba vs İçmesine rağmen
Canim doktorunmu az kilo almış sütun yetmiyo olabilir dedi. Yok artık bebekler 4. Aydan sonra artık az alırlar kilo. Üstelik sizin genel kilonuzda çok iyi. Benim kızım bu ay sadece 300 gr aldığı halde sütun yetmiyo falan demedi. Ben ek g da falan dedim. Bekleyelim biraz daha dediKızlar ilk ek gıda olarak ne verdiniz? Kızım 5aylık kontrolünde 8.400gr çıktı ve boyuda 66.5cm Bir buçuk ayda sadece 450gram almış, normalde ayda 1kg alıyordu. Doktorumuz az kilo almış sütün yetmiyor demekki, ek gıdaya başlaman lazım dedi. Ve meyvelerden başlamamı önerdi. Elmayla başlayabilirsin dedi. Elmayı buharlı pişirme ve blender olan aletde yapmamı söyledi. Siz nasıl hazırlıyorsunuz?
Canim maşallah Güneşe iyi kilo almış. Bizde suan için sadece anne sütüyle besleniyoruz. O ufak tefek kazalara gelince bizdede oluyo canım. Rabbim beterinden saklasinKızlar slm herkese,
benim kızım yogurdu yemiyorBiz de 26sinda 6 aylik olacagiz, simdiden asi korkusu aldi beni. Biz yogurt meyve suyu kasik mamaya basladik bu ay. Bakalim gelecek aya ne verecek doktoru
Wee canım meyve süzgeci diye geçiyor ama farklı markaların da vardır, ben almadım ama tercihim silikondan yana olur alacak olsam emzik gibi olduğu için :)Canım bn hifa kabız oluyor bazen 1 hafta yapamıyo du kakasını bi iki defa böle tekrarladığında pirinç tanesi kadar kalıp sabun koydum bi daha kabız olmadı sonuçta kabızlık fitili de gliserinli kalıp sabun da
Maşallah canım kızının kilosu çok çok iyi. Biz ek gıdaya geçmedik ama yoğurt, elma, armut tattı normal dilimleyip eline verdim emdi o kadar. Bazı arkadaşların drları meyveden başlamamayı söylemişler ki benim de mantığıma yattı önce sebzeden başlamak. Yavaş yavaş başlamayı düşünüyorum artık tadım günlerine :) ne ile başlıyorsan 3 gün aynı şeyi veriyorsun alerjisi olup olmadığını anlamak için, eğlenceli duruyor bakalım ne olacak :)Kızlar ilk ek gıda olarak ne verdiniz? Kızım 5aylık kontrolünde 8.400gr çıktı ve boyuda 66.5cm Bir buçuk ayda sadece 450gram almış, normalde ayda 1kg alıyordu. Doktorumuz az kilo almış sütün yetmiyor demekki, ek gıdaya başlaman lazım dedi. Ve meyvelerden başlamamı önerdi. Elmayla başlayabilirsin dedi. Elmayı buharlı pişirme ve blender olan aletde yapmamı söyledi. Siz nasıl hazırlıyorsunuz?
Anladım canım sordum ebe bişey olmaz dedi Allaha çok şükür ek gıda olarak verdiklerim de alerjik yada başka bi yan etkisini görmedim :-DWee canım meyve süzgeci diye geçiyor ama farklı markaların da vardır, ben almadım ama tercihim silikondan yana olur alacak olsam emzik gibi olduğu için :)
Yanlış anlama canım ama sabun koymak doğru değil diye biliyorum, bağırsağın florasını bozuyor bildiğim kadarıyla, pirinç tanesi kadar demişsin ama zaten bebişler de küçücükler tabi bu benim fikrim :)
Maşallah canım kızının kilosu çok çok iyi. Biz ek gıdaya geçmedik ama yoğurt, elma, armut tattı normal dilimleyip eline verdim emdi o kadar. Bazı arkadaşların drları meyveden başlamamayı söylemişler ki benim de mantığıma yattı önce sebzeden başlamak. Yavaş yavaş başlamayı düşünüyorum artık tadım günlerine :) ne ile başlıyorsan 3 gün aynı şeyi veriyorsun alerjisi olup olmadığını anlamak için, eğlenceli duruyor bakalım ne olacak :)
Canım maşallah hifa alışmış mercimek falan yalnız kemik suyunu hafta da bir ya da iki kez vrrilcekmiş ishal istifraya sebep olabilirmiş.hatta arkadaşımın kızı o hafta çok kusuyordu dr direkt kemik suyunu çok verdin mi diye sorduCanım tarhana yı da bizim burda atarlar satıyor bulunduğun yerde bi aktara baksan içirmek istiyosan yada netten tarifine bakıp yapsan..
Bn bugün hifa ya bi çorba yaptım çok sevdi bulgur pirinç kırmızı yeşil mercimek az un patates havuç çok az zeytinyağı koydum kemik suyuyla sevdi tadını blendırdan geçiriyorum sevdi kuzum da ama çok vermedim 3 tatlı kaşığı çorba 1 tatlı kaşığı yoğurt yedi çok şükür
A bunu bilmiyodum kuzum saol kemik suyunu zaten çok koymadım bi bardak kemik suyu 2 bardak normal su koydum söylediğin iyi oldu saol..Canım maşallah hifa alışmış mercimek falan yalnız kemik suyunu hafta da bir ya da iki kez vrrilcekmiş ishal istifraya sebep olabilirmiş.hatta arkadaşımın kızı o hafta çok kusuyordu dr direkt kemik suyunu çok verdin mi diye sordu
Kolay gelsin canım benim de gebelikte çıktı tiroid hala ilaç kullanıyorum mayıs ayında kontrolüm var 6 saat biraz uzun olmuş sanki ben de olsam yüz vermezdim:))Kızlar hiç bakamıyorum artık özledim sizi troidle uğraşıyorum kızım la yaramazlıklarıyla diş krizi asabiyet derken ankaradayım terör korkusu offf neler yaşıyoruz kızım rayına oturttu bi çok seyi ama yoğurt yemiyo kaşık maması kavanoz mama yemiyo.. Düzen kurduk ama sağlık ocağında haftaya 6.ay aşılatı var 3tane ayrı iğne bi damla canım nasıl ağlar psikolojim bozuldu .. O gün gelsin istemiyorum bilinçli artık küsüyo gecen anneme bırsktım 6saat gelince yüz vermedi emmedi bileoyunla vs ilgilendikçe açıldı bi sarıldı içim gitti çalışanlara Allah kolaylık versin
Ama işe başlarsam bazen 12saat göremicek beni alışması gerekKolay gelsin canım benim de gebelikte çıktı tiroid hala ilaç kullanıyorum mayıs ayında kontrolüm var 6 saat biraz uzun olmuş sanki ben de olsam yüz vermezdim:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?