• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Canim konunun ortasından daldım kusuruma bakma :) gündüz dünyaları yiyor demişsin ya ne veriyorsun mesela ben aç mi bırakıyorum acaba diye düşündüm de ben emziriyorum bir gün yoğurt bir gün meyve püresi veriyorum akşam da kaşık maması yiyor ediz in maşallahini da unutmayalım :nazar:
Sagol canim. Ne demek:) bizimki de benzer. Sabah ara ogunu bir kavanoz yogurt yiyor, ogleden sonra ara ogun meyve suyu veya puresi, aksam kasik mama veya biberon. Dunyalari yiyor derken miktar anlaminda dedim canim. mesala 180 ml kasik mama yiyor banyo yapiyor sonra yatarken bir daha emiyor. Gecen 180 ml sut birakip islerimi halletmeye cikmistim, annem diyor ki bitirip aglamis daha yok mu diye. Dila ne kadar yogurt veya meyve puresi yiyor canim?

Aynen canim bir de 3 aylik cocuklar butun gece uyuyor nasil oluyorsa:)) onceden 3 veya 4 saatlik rutinlerimiz vardi. Simdi ediz kendi programini olusturdu. 7de kalkiyor, emiyor, 8 bucukta uyuyor, 9 bucuk kalkiyor demir ilacini aliyor 10da yogurdunu yiyor. 11 bucuk uyku. 1 bucuk emzirme. 2 bucuk uyku. 4 meyve suyu. 5 bucuk uyku. 7tahilli ek gida. 7 bucuk banyo. 8 uyku. 11 emzirme. Uyku saatleri degisebiliyor bazen 45 dakika bazen 1 bucuk saat. Ama yeme saatleri genelde hep ayni. Gece uykusu dahep ayni 7 bucuk 8 arasi.
Ne kadar yogurt yiyor bebisin bi kaseyi bitirebiliyor mu canım bi meyveyi bitirebiliyor mu ? Benimki hiç birini bitiremiyor ama sevinirim az yese de

Kızlar bn ek gıdayı öle saatlere bölmedim mesela bn saat kaçta yemek yiyosam hifa da o saatte yiyor bide anne sütünü sık emmeye başladı kızım saat başı emziriyorum ve rutinimizde gece saat onda ışıkları kapatıyoruz yoksa kızım uyku moduna girmiyor on buçuk onbir gibi uyuyor gece bazen uyanır emer bazen uyanmaz sabah 6 yada 7 ye kadar sabah kalkar bezine bakarım bakımını yaparım emerken tekrar uyur saat 11 e kadar uyuyoruz sonra kalkar 2 saat uyanık 1 saat uyuyo inşallah huyu bozulmaz bu ara hasta pek keyfi yok ama yine de o kadar huysuzluğu yok çok şükür bilmiyorum yanlış mı yapıyorum sizce

Sormaaa :) hergun banyo yaptiryor musun? Bide disari ciktiginizda duzeni bozulmuyor mu edizin gittgi yerde uyuyor mu? Cinar sanki biliuormus gibi galiba yatagini istiyor

Bugün şükür daha iyiyiz canım gece de ilk uykuya daldıktan sonra rahatladık şükür. Bu uyku problemimiz başladığından beri banyo da kar etmedi hatta normalden biraz daha sıcakla da yıkandı zaten rahatsız olmuyor bu sıcaklıklarda ama sonrasında yine bir saat uyuyup kalkıyor:KK43: şimdi kayınvalideyle kaldım eşim yok onunla da banyoya girip yıkamak istemiyorum yarın falan annemlere geçersem orada daha sık yıkayacağım burada yapamıyorum:KK43: annemlerde de nasıl olacaksa artık babaanneme bugün kalp pili takılıyormuş bu gece hastanede kalacaklar yarın dönecekler ama şimdi gelen giden bir sürü insan olacak oofff offf.... bizimkiler kasabada yaşıyor herkes birbirini tanıyınca bir hastalıkta hemen gelirler. Normalde çok güzel bir davranış olsa da bebeğimin düzeni olmayacak:KK43:
Geçmiş olsun canım babaannem çabucak toparlasın insanlarda biraz anlayışlı olsun kalp pili takılıyor hemen de gelmesinler dr ziyaretçi istemiyor falan deseniz

Sagol canim. Ne demek:) bizimki de benzer. Sabah ara ogunu bir kavanoz yogurt yiyor, ogleden sonra ara ogun meyve suyu veya puresi, aksam kasik mama veya biberon. Dunyalari yiyor derken miktar anlaminda dedim canim. mesala 180 ml kasik mama yiyor banyo yapiyor sonra yatarken bir daha emiyor. Gecen 180 ml sut birakip islerimi halletmeye cikmistim, annem diyor ki bitirip aglamis daha yok mu diye. Dila ne kadar yogurt veya meyve puresi yiyor canim?
Ona kalsa ne kadar versem yiyor canım doydugunu mu bilmiyor anlamıyorum eğer fazla verirsem kusuyor ama ne kadar versem de reddetmiyor yoğurt 2 3 yemek kaşığı kadar veriyorum meyve püresi de öyle dönüşümlü veriyorum aynı gün verirsem midesi karışacak gibi geliyor :)

Kızlar bn ek gıdayı öle saatlere bölmedim mesela bn saat kaçta yemek yiyosam hifa da o saatte yiyor bide anne sütünü sık emmeye başladı kızım saat başı emziriyorum ve rutinimizde gece saat onda ışıkları kapatıyoruz yoksa kızım uyku moduna girmiyor on buçuk onbir gibi uyuyor gece bazen uyanır emer bazen uyanmaz sabah 6 yada 7 ye kadar sabah kalkar bezine bakarım bakımını yaparım emerken tekrar uyur saat 11 e kadar uyuyoruz sonra kalkar 2 saat uyanık 1 saat uyuyo inşallah huyu bozulmaz bu ara hasta pek keyfi yok ama yine de o kadar huysuzluğu yok çok şükür bilmiyorum yanlış mı yapıyorum sizce
Ek gıdanın saatinin olması daha iyi olur bence ben sadece akşam yulaflı ek gıda veriyorum 19:30 civarı oluyor sanki 11e kadar uyumassa akşam daha erken yatabilir canım

Kızlar doktor hifa ya largopen 125 antibiyotik şurup verdi üzerinde oda sıcaklığında 7 gün saklayabilirsiniz yazıyo daha sonra bozulurmuş acaba 7 günde etki eder mi ki
Eder tabi niye etki etmesin ki. Dr kaç gün kullanacağınızı söylemedi mi canım? Özellikle antibiyotik kullanımı bittiğinde işe yararmış hemen iyileşti iyileşecek diye bekleme sakin ol olur mu? Seni bu ara daha telaşlı görüyorum canım sakin kalmaya çalış bebeğinin de buna ihtiyacı var

canlar özledim sizi
fırsat bulupta aranıza katılamadım bir türlü malum 2 çocuk iş ev derken o kadar yoruluyorum ki
bebişlerimiz huzursuz herhalde bu ara aynen mert te öyle sakin çocuk gitti sanki normalde emerken uyuyan çocuk
şimdi ne şekillerde uyutucağımı şaşırmış durumdayım
geceleri sürekli uyanıyo bide yeni yeni şeyler öğrendi sürekli dil çıkartıyor geçen arabada kim ona baksa dil çıkarttı
gülermisin ağlarmısın
rabbim hepimize kolaylık versin
alıntı yapamadım ama sizi seviyorum iyi ki burası var iyiki ekim annesi olmuşum sizleri tanımışım
Canım biz de seni özledik. Düzeni bozulanlardan biri duru. Neler oldu anlayamıyorum emmeye düşkün hale geldi sık sık uyandı falan inş çabucak yeni bir düzen kurarlar kendini de bizi de üzmeyecek şekilde. Allah yardımcın olsun canım işin zor.

Eder tabi niye etki etmesin ki. Dr kaç gün kullanacağınızı söylemedi mi canım? Özellikle antibiyotik kullanımı bittiğinde işe yararmış hemen iyileşti iyileşecek diye bekleme sakin ol olur mu? Seni bu ara daha telaşlı görüyorum canım sakin kalmaya çalış bebeğinin de buna ihtiyacı var
Evet canım telaşlıyım çünkü hergün değişik bi rahatsızlık çıkıyo gözü yaşarmaya başladı dünden beri de sanki iyileşmiyor da hastalık şekil değiştiriyormuş gibi bide gören iyi bakamadım hasta oldu çocuk diyor çıldırtıyorlar beni geçen hafta ilk defa kanguruya koydum hifayla ev temizledim onu başıma kakıyolar bnm evim doğalgazlı değil sobalı serin hala ondan hastalandı diye bnde madem doğalgazlı ev tutun sorun çıkmasın dedim :KK11:ama artık böle :KK47:

Ek gıdanın saatinin olması daha iyi olur bence ben sadece akşam yulaflı ek gıda veriyorum 19:30 civarı oluyor sanki 11e kadar uyumassa akşam daha erken yatabilir canım
Yok canım akşam üstü 2 saat uyuyor sonra 7 de uyanıyor 8 buçukta da uyuyor 9 da uyanıyor 11 De uyuyor sonra da

Ne kadar yogurt yiyor bebisin bi kaseyi bitirebiliyor mu canım bi meyveyi bitirebiliyor mu ? Benimki hiç birini bitiremiyor ama sevinirim az yese de
Bitiriyor canim bir kaseyi. 3 elmanin suyundan ancak 120 ml cikariyorum. Onu bitirip uzerine emmek istiyor. Ama ediz 5 bucuk aylik. Her cocuk farkli iste. Bitirmese de ne kadar yese kar bence hem farkli tadlara alismasi hem kasiga alismasi bakimindan da.

Yok canim ne yanlisi. Bebise gore program yapmak cok mantikli. Her bebis farkli. Benim yazdigim ediz in sectigi saatler. Saati gecikirse cok kiziyor:)) aciktim agzimi actim bekliyorum niye kasik gelmiyor diye kiziyor.

Sormaaa :) hergun banyo yaptiryor musun? Bide disari ciktiginizda duzeni bozulmuyor mu edizin gittgi yerde uyuyor mu? Cinar sanki biliuormus gibi galiba yatagini istiyor
Canim nerdeyse her gun suya sokuyorum. Bir kere ek gidaya basladigimizdan beri afedersin kakasi cok kokuyor, kusmugu da ayni. Bir de kasik mama enseden asagi banyo yaptiriyor:) disari cok cikmiyoruz. Uyanik oldugu saatlerde parkta yuruyus yapiyoruz. Eskiden pusetine veya arabaya ne zaman binsek aninda uyurdu. Simdi gozler cin disariyi izliyor. O yuzden o uyanikken cikiyoruz uyku saatine geri donuyoruz. Anneme gidiyoruz bir. Oraya da eski yatagini koydum ayni bizim ev gibi rahat ediyor. Ama karanlik cok onemli artik aydinlikta uyuyamaz ediz. Siz nerelere cikiyorsunuz? Napiyor cinar disarida?

Ona kalsa ne kadar versem yiyor canım doydugunu mu bilmiyor anlamıyorum eğer fazla verirsem kusuyor ama ne kadar versem de reddetmiyor yoğurt 2 3 yemek kaşığı kadar veriyorum meyve püresi de öyle dönüşümlü veriyorum aynı gün verirsem midesi karışacak gibi geliyor :)
Aynen canim ben de diyorum ediz doydugunu anlamiyor mu diye. Dun bir bucuk kavanoz yogurttan sonra hala agzi kus gibi acikti. Yeter oglum kusacaksin dedim. Bakti baska kasik yok careyi onlugune dokulen artiklari yalamakta buldu:kk77:. Biz bir sikinti yasamadik yogurt ve meyveyi ayni gunde vermekte. Bir de 2-3 yemek kasigi cok gelmedi bana. Ama kusuyorsa tabi fazla yediginden olabilir

Evet canım telaşlıyım çünkü hergün değişik bi rahatsızlık çıkıyo gözü yaşarmaya başladı dünden beri de sanki iyileşmiyor da hastalık şekil değiştiriyormuş gibi bide gören iyi bakamadım hasta oldu çocuk diyor çıldırtıyorlar beni geçen hafta ilk defa kanguruya koydum hifayla ev temizledim onu başıma kakıyolar bnm evim doğalgazlı değil sobalı serin hala ondan hastalandı diye bnde madem doğalgazlı ev tutun sorun çıkmasın dedim :KK11:ama artık böle :KK47:
Evi temizlediğini başına kakanlar çok biliyorlarsa gelip evini temizlemene yardım etsinler çok sinirlendim şu an:KK11:

Merhabalar kızlar h.sonu başka bir dr gördü ezgiyi çok memnun kaldım çok güzel anlattı kızımda idrar yolları temizmiş reflü içinde ilaçları teke düşürdü vegaferon u vermiyordum öğünlere bölmemi istedi sabah 2 akşam 3 damla veriyorum ve mama ile karıştırp vermemi önerdi kuauyor ezgi bu damladan sonra. Sizde de benzer sorun yaşayan varsa dşye paylaşıyorum. Kitap yurdunda indirim var kızım için ve çocuk gelişimi için kitap aldım benim gb okumayı seven varsa önerim :KK52:

Evi temizlediğini başına kakanlar çok biliyorlarsa gelip evini temizlemene yardım etsinler çok sinirlendim şu an:KK11:
Evet canım bnde çok sinirliyim evde tekim hifa odada yanlız kalınca ağlıyor bnde mecbur kangurusuna koydum ev işimi yaptım bulaşıkları bile makineye yerleştirecek zamanım bile olmuyor çocuk ağlıyor napayım dedim hııı diyolar gelip yardım edelim diyen yok kardeşim çalışmasa gelir ama oda çalışıyor annem hasta eşim tarafından gale alan bile yok zaten :KK11:anca konuşmayı biliyorlar :KK67:

Yok canim ne yanlisi. Bebise gore program yapmak cok mantikli. Her bebis farkli. Benim yazdigim ediz in sectigi saatler. Saati gecikirse cok kiziyor:)) aciktim agzimi actim bekliyorum niye kasik gelmiyor diye kiziyor.
Maşallah yakışıklı Ediz e yarasın paşama :))

O lacın kullanma süresi var canım bize 5 gün kullanmamızı söyledi siz kaç gün kullanacaksınız su içir bol bol.üzme kendini sen de yorma kendine dikkat et hasta olma canim. Çevreye karşı kulağını tıka canım bana da emzirdiğin için mi bebek beslenemedi diyen oldu dr normal gördü ezgiyi ek gıdaya 6.aydan itibaren geçeceğiz anne sütü alıyorsa devam dedi .

Back