- 28 Ocak 2015
- 816
- 835
- 103
- 39
canim hayirlisiyla insallah sen de ekim annesi olursun, ekim olmazsa da umarim hayirli zamanda bebisine kavusursun. Benim sat 25 aralikti, 8 ocakta hamile kaldim, 1 ekimde bekliyorduk,26 eylulde geldi oglusumSevgili Ekim 2015 anneleri
Bebeklerinizle sağlıklı günler dilerim önce.Binlerce sayfayı okumaya devam ediyorum ama bitiremedim henüz.
SAT 16 Ocak. Ovulasyon testi yapıyorum bir haftadır. Dün koyu çizgileri görmeye başladım. Bugun 15:00'de en koyuydu bence. Bugun çatlarsa yumurta ve bu geceki ilişkiden hamile kalırsam 22 Ekim 2016 muhtemel doğum tarihi görünüyor.
SAT benzer olan arkadaşlar da hamile kalma zamanlarınız benzer miydi acaba? Doğuma da hesaplayıcıların dediği tarihte mi girdiniz? Özellikle kızlar daha erken gelirmiş,doğru mu?
Kızım bugün 3.5 aylık oldu canım. Zihinsel gelişimi biraz önden gidiyor ama fiziksel gelişimi normal sanırım. İlk doğduğu zamandan beri dimdik basıyor yere ama ben korkumdan pek bastırmadım sadece banyo yaptırırken babası bastırıyordu bir de kalçada hafif açıklık vardı korktum açıkçası. Geçenlerde oturması ayakta durmasıyla ilgili biraz araştırma yapınca birkaç gün önce başlattım bastırmaya kucağımda hafif oturtmaya. Sanırım normal durunun durumuCanım günaydın tatil ya misafir gezmeler tozmalar arttı... Biz pazar günü kızımın duasını yaptık aile büyüklerimizle :)) duru kac aylık tam net bilmiyorum ama zeynep başını kaldırmaya 2bucuk aylıkken başladı ama bunda bizim etkimiz fazla biz elinden tutup mekik cektirdik spor yaptırırken doktorumuz sırt ve boyun kasları gelişir dedi kol kasları da dahil .. Böyle şeyler yapısal oluyor erken gec pek önemli değil bedensel fonksiyonlarda erken gelişen bebeklerde zihinsel aktiviteler ağırdan olurmuş ... Yani günü zamanı önemli değil sende bebeğine parmağını tuttur güç alsın senden kalksın pratik yaptır ... Zeynep 4.5 aylık dönmelere zıplamalara ve adım refleksine başladık tam bastırmadan yürütüyoruz ... İnan günleri günlerini tutmuyo ... Bizim babamız biraz fazla uğraşıyor sanırsın şampiyon yetiştiriyo ki babacan kızımda babasına ayak uyduruyo bi gülüyo görsen ... Yapı meselesi bunlara takılma gec değil kızın için tam zamanı demekki
Merhabalar canım öncelikle hayırlısıyla Allahım size de istediğiniz bebeği bağışlar. Benim sat 13 ocaktı doğum 20 ocak görünüyordu. Kızlar erken gelir deniliyor da tamamen bebeğe ve anne babanın doğum zamanlarına bağlı. Benim kızım bir türlü gelmedi tam 20 ocakta sezaryen oldum kanala inmemişti çok yukarıdaydı ve o günden sonra bazı riskler olabiliyor diye sezaryen istedim. Belli olmuyor yani erkek olup erken gelen kız olup haftasından sonra gelenler de var. İnşallah hayırlısıyla hamile kalırsın. Hamileliğinde de çok takılma bebişler ne zaman isterse o zaman geliyor
Merhaba canım benim sat 21 ocaktı muhtemel doğum tarihi 28 ekim görünüyordu fakat 9 ekim de sezaryen doğum yaptım kızım erkenden geldi bebek ne zaman isterse o zaman gelir benim gebeliğimde tansiyon problemim vardı o yüzden 37 haftalıkken geldi tarihleri pek düşünmeyin şimdiden derim hamilelik öyle bir süreçki ne olacağını hiç bilemessiniz hayırlısıysa olsun deyin bir bebeğin sağlıkla doğması bir mucize
canim hayirlisiyla insallah sen de ekim annesi olursun, ekim olmazsa da umarim hayirli zamanda bebisine kavusursun. Benim sat 25 aralikti, 8 ocakta hamile kaldim, 1 ekimde bekliyorduk,26 eylulde geldi oglusum
Sanırım değil tatlım gayet normal zaten ilk iki ay çıkıklık olur diye bastırılmaz oturtturulmaz ...annem şimdiki bebekler aceleci diyo ... Rabbim sağlık sıhhat versin zihni bedeni elbet yola girer :)) bin şükür o sesler bizi bitiriyo gülücükler bağırışlar :)) ama bizi en çok güldüren mevlitte hediyeler verilirken ki hali :)) bi güldü bi sevimli oldu :)) resmen kızımın gözünde dolar işareti gördümKızım bugün 3.5 aylık oldu canım. Zihinsel gelişimi biraz önden gidiyor ama fiziksel gelişimi normal sanırım. İlk doğduğu zamandan beri dimdik basıyor yere ama ben korkumdan pek bastırmadım sadece banyo yaptırırken babası bastırıyordu bir de kalçada hafif açıklık vardı korktum açıkçası. Geçenlerde oturması ayakta durmasıyla ilgili biraz araştırma yapınca birkaç gün önce başlattım bastırmaya kucağımda hafif oturtmaya. Sanırım normal durunun durumu
Günaydın canim maşallah Duru ya annem Dila nin 40i çıktıktan sonra elinden tutup kaldırıyordu sanırım onun etkisiyle 2 2 buçuk aylıkken başladı kafasını kaldırmaya simdilerde hiç yatmak istemiyor kafası hep yukarıda pijamasini tutup kalkmaya calisiyorBir de kızlar duru dün yatarken kafasını kaldırmaya başladı da oturmaya hazırlık mıydı bunlar? Belki biraz geç kalmıştır bunu yapmakta bilemiyorum da size bir sorayım dedim
Başkalarının yanında zaten öyle sevimli oluyorlar ki normalde yaptıklarını söylediğinde insanları inandıramıyorsun. Kızın da farkına varmış bunlar bana geliyor yuppi diye:) maşallah onaSanırım değil tatlım gayet normal zaten ilk iki ay çıkıklık olur diye bastırılmaz oturtturulmaz ...annem şimdiki bebekler aceleci diyo ... Rabbim sağlık sıhhat versin zihni bedeni elbet yola girer :)) bin şükür o sesler bizi bitiriyo gülücükler bağırışlar :)) ama bizi en çok güldüren mevlitte hediyeler verilirken ki hali :)) bi güldü bi sevimli oldu :)) resmen kızımın gözünde dolar işareti gördümşımarık olacak belli....
Maşallah dilaya annesi nazar değmesin ona:) tutunca bir nebze kalkıyordı da kendi kafasını kaldırmaya çalışmıyordu pek. Dün başladı işte. Biraz da şişkoyuz galiba ancak kendine güvenip yapmaya başladı:):)Günaydın canim maşallah Duru ya annem Dila nin 40i çıktıktan sonra elinden tutup kaldırıyordu sanırım onun etkisiyle 2 2 buçuk aylıkken başladı kafasını kaldırmaya simdilerde hiç yatmak istemiyor kafası hep yukarıda pijamasini tutup kalkmaya calisiyor
Ohh tontis tontis yerim onuMaşallah dilaya annesi nazar değmesin ona:) tutunca bir nebze kalkıyordı da kendi kafasını kaldırmaya çalışmıyordu pek. Dün başladı işte. Biraz da şişkoyuz galiba ancak kendine güvenip yapmaya başladı:):)
Dila 3 aylık mıydı 4 aylık mıydı canım? Duru 3 aylık kontrolünde öyle çıktı bu ay ne kadar alacak bilmiyorum ama üzülme normal şeyler bunlar ayda 500-600 gr arası alacaklar artık. Sütün kalitesi düşüyormuş zaman içinde. Ben de şimdi sağdım 60 ml iki göğüsten zor çıktıOhh tontis tontis yerim onusabah benim de canim sıkıldı son kontrolde 6.850 gramdi bugun evde beraber tartildik hala Aynı kiloda 10 gunde hic mi kilo almadi ki ya süt var emmesi de iyi neden böyle oluyor
Aksama doğru bir daha denersin canım cikmadan da emzirirsin inşallah biraz daha süt birikir Dila 4 ay 10 günlük falan canım ben hiç sağıp bakmadım ne kadar çıkıyor diye ama doymasa belli ederdi herhalde son zamanlarda çok hareketli belki onun da etkisi vardır 4 aydan itibaren verilen kaşık mamaları var ya onlardan denesem mi diyorum günde 1 kere?Dila 3 aylık mıydı 4 aylık mıydı canım? Duru 3 aylık kontrolünde öyle çıktı bu ay ne kadar alacak bilmiyorum ama üzülme normal şeyler bunlar ayda 500-600 gr arası alacaklar artık. Sütün kalitesi düşüyormuş zaman içinde. Ben de şimdi sağdım 60 ml iki göğüsten zor çıktıçok uzun zamandır sağmıyorum onun etkisi var bir de ancak duruya yetecek kadar üretiyorum sanırım tek seferde. Akşam duruyu bırakıp eşimle dışarı çıkalım demiştik de nasıl yapsam ki
Ya galiba aç olsa belli eder 3 saatte falan emiyor ağlamıyor aç diye bilemedim akşam bakarım bir dahaAksama doğru bir daha denersin canım cikmadan da emzirirsin inşallah biraz daha süt birikir Dila 4 ay 10 günlük falan canım ben hiç sağıp bakmadım ne kadar çıkıyor diye ama doymasa belli ederdi herhalde son zamanlarda çok hareketli belki onun da etkisi vardır 4 aydan itibaren verilen kaşık mamaları var ya onlardan denesem mi diyorum günde 1 kere?
Her emzirmeden sonra duru doyduktan sonra, kalan sütü sağsan 10 cc 10cc derken çıkar bir öğünlük. Biriktir yani bence. Ben öyle yapıyorum.tek seferde çok çıkmıyor benden de.Dila 3 aylık mıydı 4 aylık mıydı canım? Duru 3 aylık kontrolünde öyle çıktı bu ay ne kadar alacak bilmiyorum ama üzülme normal şeyler bunlar ayda 500-600 gr arası alacaklar artık. Sütün kalitesi düşüyormuş zaman içinde. Ben de şimdi sağdım 60 ml iki göğüsten zor çıktıçok uzun zamandır sağmıyorum onun etkisi var bir de ancak duruya yetecek kadar üretiyorum sanırım tek seferde. Akşam duruyu bırakıp eşimle dışarı çıkalım demiştik de nasıl yapsam ki
Benim son günlerdeki takıntım bu! Seninki emiyormuş yine ne guzel, hem tartı yanılmış olabilir alacağı 150-200 gr. I hassas tartmayabilir bence.Ohh tontis tontis yerim onusabah benim de canim sıkıldı son kontrolde 6.850 gramdi bugun evde beraber tartildik hala Aynı kiloda 10 gunde hic mi kilo almadi ki ya süt var emmesi de iyi neden böyle oluyor
Ben de düşünüyorum dört ay kontrolümüzde konuşucam Dr.la benimkinin yemesi çok azaldı biberonu da memeyi de hemen bırakıyor. Reflüsu var o da rahatsız ediyor midesi hep ağzında çocuğun.Aksama doğru bir daha denersin canım cikmadan da emzirirsin inşallah biraz daha süt birikir Dila 4 ay 10 günlük falan canım ben hiç sağıp bakmadım ne kadar çıkıyor diye ama doymasa belli ederdi herhalde son zamanlarda çok hareketli belki onun da etkisi vardır 4 aydan itibaren verilen kaşık mamaları var ya onlardan denesem mi diyorum günde 1 kere?
Benimki Efe, 13 ekimliKızlar ben kimin bebeği kız kiminki erkek ne kadarlık bilmiyorum,aralarda yazıyoruz ama akılda kalmıyor. yeniden yazsanız ne güzel olur 
Benim kızım Güneş, 14 ekim doğumlu.
Benimki doğuştan tok.. 70 içiyor üzerinden 3,5 saat geçiyor vermesem daha durur.Ya galiba aç olsa belli eder 3 saatte falan emiyor ağlamıyor aç diye bilemedim akşam bakarım bir daha
Evde birlikte tartılmak yanıltıyor canım tecrübeyle sabit:)Ohh tontis tontis yerim onusabah benim de canim sıkıldı son kontrolde 6.850 gramdi bugun evde beraber tartildik hala Aynı kiloda 10 gunde hic mi kilo almadi ki ya süt var emmesi de iyi neden böyle oluyor
Canım biz de bir ara böyleydik biberonda çok bırakıyordu beslenme aralarını uzattım tracy de okudum uydu bize moralini bozma hemen bazen daha az yiyorlar bazen daha çokBenim son günlerdeki takıntım bu! Seninki emiyormuş yine ne guzel, hem tartı yanılmış olabilir alacağı 150-200 gr. I hassas tartmayabilir bence.
Benimki son Günler'de yemiyor Kafayı yiycem ben! 3 saatte 70 içip bırakıyor 120 alması Lazım çok kötüyum. Bu ayki tartıda ne çıkacak bakalım
Kaç saatte ne kdr veriosun peki?Canım biz de bir ara böyleydik biberonda çok bırakıyordu beslenme aralarını uzattım tracy de okudum uydu bize moralini bozma hemen bazen daha az yiyorlar bazen daha çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?