2015 Ekim Anneleri

Günaydın canım ayrıntılı cvp için tşk ederim:) benim kızım emmekte zorlanmıştı(göğüs ucum olmasına rağmen) hastanede 2 gün tutamamıştı belki de 3 hafta erken geldiğinden kilosu biraz azdı sonra da acıkıp ortalığı birbirine katmıştı çok zor günlerdi 6 günümde süt gelmişti hiç bitiremidiği olmadı hatta doymuyordu kalıtsal olayını hiç düşünmemiştim ben de bep mama yemişim 3 ay emmişim sadece o da mama destekli varsın anne sütüyle tontiş olsun meleğin :)

Xeroderma_pig canım öncelikle arkadaşların dediği gibi mama veriyorum diye kafaya takma ben de çok taktım sadece zarar veriyor. Ben kendimce kabullendim bu durumu.sonra dedim ki ne kadar fazla anne sütü alırsa kardır. Sonra dediğim grupta okuduklarım kafama yattı.asm deki dr dedi ki bir mama bir emzirme yapma sütün kesilir.her defasında önce emzir sonra mama ver. Önce buna başladım.sonra sağım makinesi ni evin orta yerine taktım. Mama verdikten sonra ne kalırsa sağdım.makineyi yıkamaktan gına geldiği için de olduğu gibi kablolarını çıkarıp koydum buzdolabına.geldim sağdım gittim sağdım.az az çıkan sütleri topladıkça günde 1 2 defa mama yerine bunları içirmeye başladım öncelikle bu şekilde mama kullanımım azaldı. Sağıyorum su içiyorum ve ufak ufak atıştırıyorum gelip gittikçe. Derken daha 2. günün sonunda uyum sağlamaya başladı göğüslerim ve bebeğim daha fazla memede kalmaya başladı. Bir kaç gün içinde kızım verdiğim mamanın ilk kısmını iştahla içip sonlara doğru ağznda dolandırmaya başladı. Demek ki dedim doyuyor emerken. 2 hafta falan oluyor artık hep emiyo.gece yatmadan önce günün yorgunluğu ve uykusuzluk yüzünden sütüm az geliyo bir defa 60 cc mama veriyorum o da her gün değil.

Bakıcı konusunda haklısın bir pedagogdab dinledim bakacak kişi 6 hafta önceden eve gelecek diye 4 hafta sadece bebeği izleyecek son 2 haftada bakacak demişti ama bu süreçte anne hep orada olacakmış 6 haftayı uygulamak zor belki ama bir süre önce gelmesi doğru

Günaydın canım onu kullandım ben tesadüfi kızımın doktoruna gidince gösterdim çok önermedi içinde farklı bitkiler var hepsinin etkisini bilemeyiz dedi benim de kafam bulandı

Günaydın canım ben de çoğunlukla mamayla besliyorum geri dönüşü olmaz gibi geliyor dediğin yere bakacağım çok tşk ederim canım

Çok haklısın canım ama ara ara geliyorlar bana bu mama mevzusu yapamadım mı arttıramadım mı diye yapıyla da alakalı sanırım

Günaydın anneler mutlu ve huzurlu bi gün geçirelim hepimiz inşallah .... Emzirme konusu açılmış genetik olayına kesinlikle katılıyorum hiç mama vermemiş bi anne olarak mamaya karşıda değilim ... Beni annem 3bucuk ay emzirmiş benimde son 1aydır akşam 6ya kadar iyi sonrasında azalma ile seyreden bi düzenim var... Humana stil tea ve kuru incir+fındık beni çok etkiliyor gittiği yere kadar tabi ki ama kafaya takmanın bi anlamı yok benim doktorum ben hiç emmemişim demişti şimdi prof:)) eşimde hiç emmemiş ve maşallah hiç hasta olmaz ... Besinlerin en doğalı ama dünyanın sonu gibi kafaya takmayın derim ...mutlu günler ...

Evt ya yetmesse fikri oluyor hep haklısın ben de fazlasıyla stres yapmıştım pek kolay geçmemişti lohusalık denen o dönem biz de çok savaştık memeylw hatta hastanede başladı savaşa acıkıp nasıl ağlamıştı

60cc mamaya can kurban çok iyi başarmışsın canım tebrik ediyorum seni:) kuzucuğun daha uzun süre emer inşallah

Canım benim normal dogumdu sutum 48 saatin sonunda geldi. Ilk gun kilosu 3730dan 3400e kadar dustugu icin sarilik veya kan sekeri dususu olmasa da ikinci gun mama takviyesi yaptilar. Bir doktor gerek gormemisti ana digeri bebisin biraz uyumasi icin iyi gelecegini dolayisiyla bize iyi gelecegini soykeyerek mana verdi. 3.gun zaten sutum gelmisti, bir daha da mamaya ihtiyac olmadi cok sukur. Sutum geldikten sonra bir hafta boyunca iki saatte bir ayni iskenceyi cekiyordum; once sicak su torbasiyla goguse kompres, sonra masaj yaparak emzirme, sonra masaj yaparak gogus pompasi. Ondan sonra bir sikinti yasamadim zaman zaman cok doluyor zaman zaman az. Buarada hastanede hemen mamsel icmeye baslamistim, ondan beri de ara ara iciyorum, bir de rezene kimyon anason tohumu iciyorum.

Hımmm bir uzmandan bu şekilde duymamıştım ben kendimce öyle düşünüyordum ama galiba mesleğim biraz böyle düşünmeme sebep oluyor. Bilmiyorum düşüncemi ne denli uygulayabilirim yaşadığım ilçe 50 bin nüfuslu bir yer ne denli aradığım tarzda birini bulurum muamma. Lojmanda oturuyorum burada bakanlar da var ama aklıma bir sürü şey geliyor evine götürürse kızımı da orada işlerle ilgilenirken bakamazsa falan diye. Bir de küçük çocuğu olan bir bakıcı olmasa iyi olur sanki doğal olarak hasta olacak o da annesine ihtiyaç duyacak yarı yolda kalmaktana korkuyorum. Kafamda deli sorular var

Benim kızım 2.250 doğdu 37. Haftada sanırım minik bebeklerde doymama olayı biraz daha fazla hastanede ilk günden mama yemişti yemeden sakinleşmiyordu dr bu bebekler arayı kapatmak için daha çok yerler hedefleri 3.5 kiloyu bulmak demişti normal doğumda da 2 günü bulabiliyor demek

Günaydın sevgili annişler emzirme hikayelerinizi okudum ilk gün geldi gözümün önüne hayatımın en güzel günüydü ne kadar sansliyiz bin şükür
Valla yaaa biz eşimle arabada karadeniz şarkılarında halay ceke ceke gittik sabah 7de yollar bomboş hava hafif serin bağıra bağıra şarkı söyledik heyecAndan uykusuz gözler eşimde ki endişesini belli etmeme çabası :) 11de demesine ragmen 9da sıra sizde demeleri :)) sezaryene beni 35 kişinin uğurlaması:)) eşim bi motosiklet gurubunun başkanı maça çıkar gibi ameliyata girişim :)) soinal anestezi sırasında doktorumun yaptığı uyanıklık :)) zeynebi ilk gördüğüm an ... Eşimin gözyaşları ... Deneyip almama ragmen sığamdığım pijamam :)) bu anılar bize hissettirdikleri Rabbim tüm isteyenlere yaşatsın ...

Amin canım ben de bayram sabahi suyum geldi zannederek hastaneye gittim meğer gelen şey şu değilmiş bebisim bayramı onsuz geçiricez diye strese girmiş apar topar sezeryan... bayram şekerim kucagimdaydi ( şimdi gidip öperek uyandirasim geldi vallahi:))

Çok güzel bir serüvenle doğuma gitmişsin canım. Benim doğumum gözümün önüne geldi bir anda. Annem ve kayınvalidem bendeydi doğuma gitmeden gece çok güzel uyumuş uykumu almış pozitif bir şekilde kalkmıştım kızıma kavuşacağım diye çok heyecanlıydım.annem sabaha kaar uyuyamamış kahvaltı hazırlamış onlar kahvaltı yaptı ben de hazırlandım çıktık buradan çoruma gittik bir saat yol annem kayınvalidem gerginlikten sus pus dumura uğramış halde gittiler eşimle ben yol boyu konuştuk gülüştük. Hastanede doğuma kadar beklerken de durum aynıydı o kadar ki artık eşimle anneleri bir dışarı gönderdik negatif enerji yayıyorlardı. Zaman geldi ameliyathaneye gidişim çok hızlı oldu heyecanlıydım ama kızıma kavuşacağım diye. Doğuma girdim o kadar neşeliydim ki doktorlar da çok sıcak yaklaştılar hatta çok ılımlısın seni ayın hastası ilan ediyoruz dediler:) kızım o kadar çabuk geldi ki hem kendim hem doğumu bekleyen annelere dua ederken bir anda oldu ya ben duamı bitiremedim diyorum kendi kendime:) kızımı temizleyip yanıma getirdiklerinde öğürme refleksi vardı doyamadım ona ebe alıp götürdü eşim gitmemiş beklemiş ben çıkana kadar eşin seni çok seviyor bebekle bile gitmedi bir an Ayrılmadı kapıdan dediler. Odaya çıktığımda kızımı susturamamışlar annemler eşim gidip dokundu kızım ne oldu demesiyle durunun susması bir oldu. Çok güzeldi o anlar. Sonra hemen aldım emzirmeye ve sanki hep buna hazırlanmış gibi kızım aldı emdi çok güzeldi:) ay çok uzattım kusura bakmayın

Ne uzatması valla harika anlatmışsın :)) benim kızımda öyle emdi çok şükür :) bana spinal anestezi yapıp doktoru bekliyoruz dediler sen hazır olunca başlıcaz sohbet ediyoduk anestezist ile ehadi hazırım doktor hanım gelse ya dedim ben burdayım ki dedi güldü ve 3saniye sonra zeynep ağladı :)) çoktan başlamışlar :))bizim hastanede anne ve bebek aynıanda cıkıyor eşim ilk beni öptü aonra kızıma baktı koklar koklamaz zeynepte sustu :))gözlerini açtı ve babasına baktı :)) ya o duygular çok başka :)) biz eşimle bilerek yanlız gittik 11dedikleri için annemler gec gelicekti negatiflikten değilde stres artmasın diye az kalsın gec kalıcaklardı :))

Ben uyandırdım valla bezini bahane edip :)))

Selam anneler nasilsiniz?
Biz yarin 3 aylik oluyoruz.
MaşaAllah zaman ne cabuk geciyor.
Pazartesi hepatit b 2inci aşimiz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…