• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Ne guzel bi gundu hepimiz için :) biz de kontrol diye gitmistik 40+3 olmuştuk doktor perşembe gelin demişti ama bizsali gittik heyecandan ya bisey olursa düşüncesi ile birakin günleri saatlet gecmiyodu artik o gun kayınvalidem ben de geleyim isterseniz dedi yok canim nasıl olsa doğum olmayacak gelme dedik nstye girdim ilk defa sancim cikti hem de 120lerde ama ben bisey hissetmiyorum sonra tekrar nst ve evet duzenli sancilar doktor muayene edecek dediler cagirinca esimle vedalasmadim cunku doguma gittiğimi dusunmedim hic doktor muayene etti ve 5 cm aciklik var bugun doguruyoruz dedi yaa nasıl bi heyecan simdi bile tüylerim diken diken oldu emine hanimi hazirlayin dedi hemşirelere ben esime de soylediniz mi o beni bekliyodu falan diyorum korktum sanku bi anda ama garibim asil telaslanan o olmus hemen annemi kayınvalidemi almis tabii bana suni sanci verdiler 5 saat sonunca 9cm acilmayla sezaryene girdim beyfendi inmedi asagiya veee onu ilk görüşüm rüya gibi yeniden doğmak gibievlat milat bence rabbim hepsini korusun bize o gunu tekrar yaşamayı nasip etsin inşallah

buarada ben de bilkiyorum nasil yapacagimi, annem calisiyor kayinvalidem yurtdisinda, krese vermem daha cok kucuk diyorum, herhalde birini tutmam gerekecek ama nasil guvenir insan bilmiyorum
Canım kreşi iyi araştır bnm kardeşim kreşlerde çalıştı hiç iyi şeyler sölemedi o yüzden güvenmiyorum bn

Ne uzatması valla harika anlatmışsın :)) benim kızımda öyle emdi çok şükür :) bana spinal anestezi yapıp doktoru bekliyoruz dediler sen hazır olunca başlıcaz sohbet ediyoduk anestezist ile ehadi hazırım doktor hanım gelse ya dedim ben burdayım ki dedi güldü ve 3saniye sonra zeynep ağladı :)) çoktan başlamışlar :))bizim hastanede anne ve bebek aynıanda cıkıyor eşim ilk beni öptü aonra kızıma baktı koklar koklamaz zeynepte sustu :))gözlerini açtı ve babasına baktı :)) ya o duygular çok başka :)) biz eşimle bilerek yanlız gittik 11dedikleri için annemler gec gelicekti negatiflikten değilde stres artmasın diye az kalsın gec kalıcaklardı :))
Benimkileri mecbur biz götürdük canım bize geldiler bizde kalıyorlardı sürekli suskundular doğum olduğu gün. Kızımın sesi ameliyathanede yankılanınca birbirlerine sarılıp ağlamışlar. Bu bebişler ne kadar akıllı. Babalarının sesini duya duya alıştılar karnımızda çıkınca da tanıdık ses olduğundan o sesle sakinleştiler:)

Ne guzel bi gundu hepimiz için :) biz de kontrol diye gitmistik 40+3 olmuştuk doktor perşembe gelin demişti ama bizsali gittik heyecandan ya bisey olursa düşüncesi ile birakin günleri saatlet gecmiyodu artik o gun kayınvalidem ben de geleyim isterseniz dedi yok canim nasıl olsa doğum olmayacak gelme dedik nstye girdim ilk defa sancim cikti hem de 120lerde ama ben bisey hissetmiyorum sonra tekrar nst ve evet duzenli sancilar doktor muayene edecek dediler cagirinca esimle vedalasmadim cunku doguma gittiğimi dusunmedim hic doktor muayene etti ve 5 cm aciklik var bugun doguruyoruz dedi yaa nasıl bi heyecan simdi bile tüylerim diken diken oldu emine hanimi hazirlayin dedi hemşirelere ben esime de soylediniz mi o beni bekliyodu falan diyorum korktum sanku bi anda ama garibim asil telaslanan o olmus hemen annemi kayınvalidemi almis tabii bana suni sanci verdiler 5 saat sonunca 9cm acilmayla sezaryene girdim beyfendi inmedi asagiya veee onu ilk görüşüm rüya gibi yeniden doğmak gibievlat milat bence rabbim hepsini korusun bize o gunu tekrar yaşamayı nasip etsin inşallah
Ayy canım ya insan işte böyle sancı çekip sezaryen olduğunu görünce çekiniyor. Allahım sağlıcakla kucağına almayı nasip etmiş ama bazen insan o süreçte yorulup yıpranabiliyor ondan çok korkmuştum. 40+0 da artık gelmeyince kızım ve çok yukarda olunca fazla beklemek istemedik bazen bu tarihten sonra sıkıntılar olabiliyor diye korktuk. Dr bize bırakmıştı isterseniz normal doğumu bekleyelim bir hafta daha ama inmesi olasılığı çok düşük dedi biz de doğuma öyle gittik. Yoksa normal doğum olacaktı ama duru hanım oldukça tembel çıktı kanala bile inmedi hiç uğraşamam bir zahmet siz gelip alın dedi:)benden önce bir tanıdığım 41+6 ya kadar bekleyip suni sancı olmadı bebeğin kalp atışları yavaşladı derken sezaryene gidince ben de normal gelmezse daha fazla beklemeyeceğim desim doğum anımı iyi hatırlamak istedim.

Kızlaaar, forum yeniden hareketlenmiş çok sevindim uzunca bir sure çok sessizdi o Yüzden artık bakmıyordum Tesadüfen dely dely nin mesajını görünce farkettim.. Benimki 3bucuk aylık oldu, 13 Ekim Doğumu rota aşısını yaptıramadık çok üzgunum 3. Ay aşıları geç oldu bizim o gün de rotayı yapmadılar meğer aynı gün olmazsa 1 ay beklemek gerekiyormuş. 1 ay yarın doluyor 3 buçuk aylıkken rota yaptıran var mı??

Kızlaaar, forum yeniden hareketlenmiş çok sevindim uzunca bir sure çok sessizdi o Yüzden artık bakmıyordum Tesadüfen dely dely nin mesajını görünce farkettim.. Benimki 3bucuk aylık oldu, 13 Ekim Doğumu rota aşısını yaptıramadık çok üzgunum 3. Ay aşıları geç oldu bizim o gün de rotayı yapmadılar meğer aynı gün olmazsa 1 ay beklemek gerekiyormuş. 1 ay yarın doluyor 3 buçuk aylıkken rota yaptıran var mı??
biz burda birkaç kişi rota aşısını yaptırmadık
doktor kararı bize bıraktı isterseniz diye ama doktor kendi çocuğunada yaptırmamış
tabii karar senin

Canım aşının ilk dozuysa eğer 14 hafta 6 günden sonra yapılmıyormuş dr öyle söylemişti bugünü geçtiseniz olmuyor bildiğim kadarıyla. Ben de yaptırmadım hatta sağlık ocağında hemşiremizle konuştum eczanede hangi koşullarda saklandığını bilmediğimiz için biz burada yapmıyoruz herhangi bir yan etkisi olursa sorumluluk da almıyoruz dedi. Kendi çocuğuna yaptırıp yaptırmadığını sorduğumuzda yaptırmadım dedi tek bir virüse karşı bir aşı sonuçta ve başka virüslerde var ishal yapan dedi. Biz de vazgeçtik zaten kararsızdık. Bu arada hoşgeldin demeyi unuttum hoşgeldin canım birkaç kişi eskilerden kalmıştık sonra yeni arkadaşlar geldiler şenlendi ortam:)

Gebeliğimin 32 haftasında tansiyonunda yükselmeler başlamıştı. Sürekli kontrol altındaydım. 37. Haftada tansiyonum artık düşmüyordu dr kontrolüne gittik dr bir bana baktı bir eşime ben bu kızı alıyorum dedi 37. Haftada sezaryen oldum. Doğuma eşimde girdi epidural yapıldı heyecandan olsa gerek uyuşmuyordum bekledik bekledik ben ha bire daha uyuşmadım başlamayın diyordum derken güneşim doğdu:)

Gebeliğimin 32 haftasında tansiyonunda yükselmeler başlamıştı. Sürekli kontrol altındaydım. 37. Haftada tansiyonum artık düşmüyordu dr kontrolüne gittik dr bir bana baktı bir eşime ben bu kızı alıyorum dedi 37. Haftada sezaryen oldum. Doğuma eşimde girdi epidural yapıldı heyecandan olsa gerek uyuşmuyordum bekledik bekledik ben ha bire daha uyuşmadım başlamayın diyordum derken güneşim doğdu:)
Ben de tansiyon sorunu yüzünden 37.haftada sezaryen oldum yükseliyordu ve bebeğim hareket etmiyodu ki hiç durmazdı son 1haftaya kadar... Biz daha erken olmasın diye 37.haftaya ilaçla sabrettik gün verdi ani olsaydı daha enteresan olrdu :)) güzel süprizler bunlar

Canım bizde 13 ekim doğumluyüz rota aşısı isteğe bağlı çoğu kişi yaptırmıyor bizde yaptırmadık

Canım aşının ilk dozuysa eğer 14 hafta 6 günden sonra yapılmıyormuş dr öyle söylemişti bugünü geçtiseniz olmuyor bildiğim kadarıyla. Ben de yaptırmadım hatta sağlık ocağında hemşiremizle konuştum eczanede hangi koşullarda saklandığını bilmediğimiz için biz burada yapmıyoruz herhangi bir yan etkisi olursa sorumluluk da almıyoruz dedi. Kendi çocuğuna yaptırıp yaptırmadığını sorduğumuzda yaptırmadım dedi tek bir virüse karşı bir aşı sonuçta ve başka virüslerde var ishal yapan dedi. Biz de vazgeçtik zaten kararsızdık. Bu arada hoşgeldin demeyi unuttum hoşgeldin canım birkaç kişi eskilerden kalmıştık sonra yeni arkadaşlar geldiler şenlendi ortam:)
Çok sevindim cidden bu sayfa hamileliğimde yoldaş olmuştu, şimdi yine burda olmak çok guzel biz de geç kaldık aşıya bu durumda, benim çevremde herkes yaptırdı böyle yaptırmayan OLDugunu bilmiyordum çok üzülmüştüm.. Şimdi sizin de yaptırmadığınızı görünce biraz rahatladım açıkçası..

Çok sevindim cidden bu sayfa hamileliğimde yoldaş olmuştu, şimdi yine burda olmak çok guzel biz de geç kaldık aşıya bu durumda, benim çevremde herkes yaptırdı böyle yaptırmayan OLDugunu bilmiyordum çok üzülmüştüm.. Şimdi sizin de yaptırmadığınızı görünce biraz rahatladım açıkçası..
Yani arkadaşın dediği gibi çocuklarımız Allaha emanet yani olacaksa hasta biz ne yaparsak yapalım. Yurtdışında bizim yaptırdığımız zorunlu aşılar bile isteğe bağlı yapılırken usul böyle değilken bence sorun değil. Rahat ol canım

Back