• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

4 saat miii 4 saat çok fazla canım ya ben saat tutmuyorum ama Dila her uyandığında emmek istiyor kısa kısa uyuduğu için bazen emzirme araları çok yakın oluyor belki ek gidaya başlayınca daha uzun bekleyebilirler
Evet canim bana da 4 uzun geliyor simdilik 3 olunca seviniyorum. Bu arada en azindan dila uyandiginda emmek istiyor uyurken degil bu guzel birsey

Bence de canım çok şanslısın ben 10-11 aylıkken bir deneyeyim diyorum çalışmayı ama küçük gibi geliyor yine de:KK43: zamanı geldiğinde nasıl başlayacaksam:KK43:
aynen canim ben de 1 yasina gelince baslarim diyorum. Ama simdiden stres oluyorum. Ama sikayet etmeye hakkim yok 40i cikinca baslayan arkadaslarimiz var. Birlikte oldugumuz her gunun kiymetini bilmek lazim, cok sansliyiz

Bence de canım çok şanslısın ben 10-11 aylıkken bir deneyeyim diyorum çalışmayı ama küçük gibi geliyor yine de:KK43: zamanı geldiğinde nasıl başlayacaksam:KK43:
buarada ben de bilkiyorum nasil yapacagimi, annem calisiyor kayinvalidem yurtdisinda, krese vermem daha cok kucuk diyorum, herhalde birini tutmam gerekecek ama nasil guvenir insan bilmiyorum

aynen canım bence de çocuk istiyorsa yapabilir ki demekki oturmak yürümek istiyor ☺️ maaşallah senin minik erken başlamış adımlamalara..mekik nasl çektiriyosun peki ellerinden tututp mu çekiyosun?

canım benim oğlumun hep kaka gaz yaparken sancısı oluyor..çok antibiyotik kullandık ondan dolayı barsaklarımız bozuldu ishal olduk falan bir türlü tam düzeltemedik barsaklarımızı..neyse sonuç olarak emerken kaka yapmaya calısıyo benimki sonra sancısı başlıyo ağlayıp bırakıyo :KK43: arada gezdirip tekrar tekrar veriyorum memeyi kakasını yapıp rahatladıysa emmeye devam ediyo..sizinkinde de sancı olmasın sakın?

canım rota aşısından sonra ishal oldunuz mu?biz haftalardır ishaldik daha yeni düzeliyo :KK43: çok da sancı çekti kuzum hala da çekiyo tam düzelemedik..kilo alımı geri kaldı :KK43: şimdi o yüzden rota aşısı yaptırma konusunda çok tereddütlüyüm cuma gidicez aile hekimimize karar veremedim hala
Yok canim ediz de cok sukur hicbir yan etki olmadi

Canım benim kızım kendiliğinden süreyi uzattı çok uzun uzun emmiyor belki ama daha önce verince de kabul etmiyor zorlamıyorum ben de. Her bebeğin durumu farklı bence
Sadece anne sütü veriyorsunuz sanırım ne kadar güzel ben süt yettirme olayını bir türlü beceremedim sizler bu konuları zamanında fazlasıyla konuşmuşsunuzdur eminim ama sormak istiyorum gene de ilk günlerde dahil hiç mama verdiniz mi ne zamandan sonra emme olayı düzene girdi biz gece gündüz emiyorduk yarım saat sakin kalamıyorduk 3 haftanın sonunda biberon verdim ben ondan önce mamayı kadehle verdim ancak mama yiyince uyuyordu dolayısıyla doymadığını düşünüyordum sorduğum sorular bebekten bebeğe değişir ama gene de fikir almak istedim bir de normal doğum muydu yoksa sezaryen mıydı sezaryende biraz gecikiyor süt gelmesi en azından ben de öyle oldu çok uzattım ama hala süt mevzusunu düşünüyorum bir bebeğim daha olursa farklı davranmak isterim

aynen canım bence de çocuk istiyorsa yapabilir ki demekki oturmak yürümek istiyor ☺️ maaşallah senin minik erken başlamış adımlamalara..mekik nasl çektiriyosun peki ellerinden tututp mu çekiyosun?

canım benim oğlumun hep kaka gaz yaparken sancısı oluyor..çok antibiyotik kullandık ondan dolayı barsaklarımız bozuldu ishal olduk falan bir türlü tam düzeltemedik barsaklarımızı..neyse sonuç olarak emerken kaka yapmaya calısıyo benimki sonra sancısı başlıyo ağlayıp bırakıyo :( arada gezdirip tekrar tekrar veriyorum memeyi kakasını yapıp rahatladıysa emmeye devam ediyo..sizinkinde de sancı olmasın sakın?

canım rota aşısından sonra ishal oldunuz mu?biz haftalardır ishaldik daha yeni düzeliyo :( çok da sancı çekti kuzum hala da çekiyo tam düzelemedik..kilo alımı geri kaldı :( şimdi o yüzden rota aşısı yaptırma konusunda çok tereddütlüyüm cuma gidicez aile hekimimize karar veremedim hala
Ellerinden bileklerini kavrayarak tutuyoruz o kendini kaldırıyor canım güç vermiyoruz arada parmaklarımı kendi tutup kalkıyo ... Doğdu doğalı kafaya hakimdi zaten boynundan güç alıyo hareketleri yaptığımızdan beri gaz sancosı kalmadı ki kimyon suyuna kadar ddnemiştim ıkınırken morarıyodu kızım hepsi gecti gitti ... Rota aşısısından sonraki 10gün günde 4-5 kala yaptığı oluyor biz 2.ve 4.ayda yaptırdık rota demir damlasına başladık başlayalı bi sıkıntı vardı calpol verdim yarım çay kaşığı oda gecti ... Hareketi arttıkca gaz bitiyo canım metak etme

Sadece anne sütü veriyorsunuz sanırım ne kadar güzel ben süt yettirme olayını bir türlü beceremedim sizler bu konuları zamanında fazlasıyla konuşmuşsunuzdur eminim ama sormak istiyorum gene de ilk günlerde dahil hiç mama verdiniz mi ne zamandan sonra emme olayı düzene girdi biz gece gündüz emiyorduk yarım saat sakin kalamıyorduk 3 haftanın sonunda biberon verdim ben ondan önce mamayı kadehle verdim ancak mama yiyince uyuyordu dolayısıyla doymadığını düşünüyordum sorduğum sorular bebekten bebeğe değişir ama gene de fikir almak istedim bir de normal doğum muydu yoksa sezaryen mıydı sezaryende biraz gecikiyor süt gelmesi en azından ben de öyle oldu çok uzattım ama hala süt mevzusunu düşünüyorum bir bebeğim daha olursa farklı davranmak isterim
Evet canım sadece anne sütü veriyorum. Ben de sezaryen doğum yaptım ilk üç gün çok az sütüm vardı kızıma yetmiyordu sadece iki hün toplamda 4 kez verdim mama çok şükür üç günün sonunda geldi bu kez de fazla geldüm kızım bitiremedi sürekli sağmak zorunda kaldım. İlk bir iki hafta dikkat ettim bol su içtim dereotu bulgur incir kuru dut falan tükettim sonra boşlamaya başladım ama çok şükür bir sıkıntı olmadı. Şu an da pek dikkat etmiyorum bilmiyorum kalıtsal bir durum mu ama annemin de bol sütü varmış yağlı hem de. Benim de öyle galiba. Kızım baya tontiş oldu çünkü:) brn bineronla süt de çok verdim ama memeyi bırakma biberona alışma durumu hiç olmadı. Bu arada kızım doğduğu andan itibaren emme refleksi vardı göğüs ucunu tutarken falan hiç zorlanmadı sanki karnımda hep bunun için çalışmış gibi:)

buarada ben de bilkiyorum nasil yapacagimi, annem calisiyor kayinvalidem yurtdisinda, krese vermem daha cok kucuk diyorum, herhalde birini tutmam gerekecek ama nasil guvenir insan bilmiyorum
Canım ben bakıcı alırsam galiba çalışmaya başlamadan bir süre önce alacağım ve deneyeceğim benim yanımda mutlaka farklı davranır ama en azından neyi nasıl yapması gerektiğini kızımın rutinlerini anlatırım diye düşünüyorum. Bilmiyorum tabi mümkün olur mu

Canım galactago mu ne hani reklamlarda da dönüyo ya yarin ondan aldiricam eşime forumlarda iyi şeyler söylüyorlar bi denicem benim de sütüm az mama veriyorum akşamları çünkü bakalım etkisi olucak mi sende bi al istersen

O
aynen canim ben de 1 yasina gelince baslarim diyorum. Ama simdiden stres oluyorum. Ama sikayet etmeye hakkim yok 40i cikinca baslayan arkadaslarimiz var. Birlikte oldugumuz her gunun kiymetini bilmek lazim, cok sansliyiz
Konuda haklısın canım ama herkesin koşulları farklı işte. Var olan koşullarımızla düşünüyoruz. Her anın tadını çıkarmaya çalışıyorum kızım bir daha üç aylık olmayacak. Koltukta yatarken bile özlüyorum alıyorum kucağıma hemen:)

İyi geceler güzel Anneler ve melekleri:) herkese bol uykulu geceler kızım uyurken hazır ben de uyuyayım:)

Uykuuuuu nerdesin ya sizinkiler 2 3 saatte uyandığında heralde dedim bana bu bu piyango vurmaz kiiii derken yiğit paşa 2 saati aratmadı o değil 10 dakka oldu uyutali sıpam ya offf uykuuuu gelll

Canım şimdi çok uzun yazamıcam ama facede emziren anneler diye bir grup var ve ben oranın tavsiyeleriyle mamayı inanılmaz azalttım.çoğunluk mamayla besliyordum memeyi aramızdaki bağ kopmasın diye veriyordum ama şimdi bildiğin günde 1 defa falan mama veriyorum.her zaman geri dönüş var yanii. Bu değişim de 2 haftada oldu belki daha az.

Canim hic emzirememkten iyidir sut olayina bu kadar takilma maalesef her insan ayni olnuyor kiminin bir damla bile gelmezken kimi aylarca sagmak zorunda kaliyor hatta iciremeyip buzluktan cope atan arkadaslarim bile oldu dusun okadar cok sutu geliyor biraz yapiyla alakali sanirim stres yapma rahat ol artacagi varsa artar hem sutun miktarindan cok icerigi onemli sen beslenmene dikkat et elinden geleni yap azda olsa kaliteli sut almis olur kuzucuk buda onun gelisimi icin yeterli olur mama olayinada cokta ocu gibi bakmamak lazim sanirim ek gidaya kadar mecburen verecegiz

Canım ben bakıcı alırsam galiba çalışmaya başlamadan bir süre önce alacağım ve deneyeceğim benim yanımda mutlaka farklı davranır ama en azından neyi nasıl yapması gerektiğini kızımın rutinlerini anlatırım diye düşünüyorum. Bilmiyorum tabi mümkün olur mu
Allah merhametli bakicilarla karsilastirsin cnm insallah

Allah merhametli bakicilarla karsilastirsin cnm insallah
İnşallah canım bakan kişi anneanne ya da babaannesi bile olsa annesi gibi bakamaz bence. Ama işte mecbur olunca bakıcı da bulacağız Allah karşımıza iyi insanlar çıkarır inşallah

Xeroderma_pig Xeroderma_pig canım sezeryan oldum ben de ilk 4 gün sütüm gelmedi bi kaç damla geliyodu o da gogsumu nasıl sikiyodum da oyle geliyodu mecburen mama verdikhem de hastanede basladik çünkü cok agladi yavrum sonra 5. Gun itibariyle sutum gelmeye başladı ama yaa yetmezse diye mamaya da devam ettik biiki hafta da meme+mama seklinde devam ettik sonra mamayi biraktik hala evde mama var yadoymazsa fikrini her anne gibi kafamdan atamıyorum çünkü ama benim oglan biberonu unuttu ememiyo onu :) haa baslarda sorun yasamadik mi coook inan resmen savasttik meme vermek icin sonunda dayamayip mama veriyoduk bu 3 4 gun surdu sonra birden memeyi aldi cok sukur cok tontis bi oglum yok 3 bucuk ayligiz 6bucuk kilo her annenin sutu kalitesi farkli oluyo canim bence sut stresle alakali bi durum oluruna bırak cok takma kafana

Back