- 29 Ocak 2012
- 2.585
- 1.689
- 448
İyide doğmuş bu çocuğum var,onu yok sayıp 15 mayıstan sonra doğanları 1. Çocuk mu dicekler? Büyük saçmalık olur eğer öyleyse.tmm evdeki çocuk için ödeme yapılmaz ama o 1 sayılır,sonraki gelecek olan 2. Olur ve ona göre ödeme yapılır mantıken.bir defaya mahsus olduğunu biliyorum ama normalde örneğin senin bebeklerin ilki 1. Çocuk,ikincisi 2. Çocuk sayılıp 300+400 700tl ödeme alman lazım.usül budur bu işlerde de ben anlamadım gitti.hiç bi netlik hok,adam gibi çıkıp anlatan da yok.yasanın detayında bile yok bu konu,okudum resmi gazetede.bimere yazdım ordanda henüz gelen bişey yok.
canım belli aslında, 15 mayıs öncesindeki çocuklar sayılmıyor. 15 mayıs itibariyle doğanlar sayılıyor. bir çocuk 300 iki çocuk 400 3 çocuk 600 alıyor bir defaya mahsus öyle maaş gibi düşünmeyin. çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına gidip bildirimde bulunuyorsunuz hesabınızı veriyorsunuz annenin hesabına yatıyor. yani bir kereye mahsus olduğundan çok da ahım şahım bir şey değil. biz ikiz anneleri baya kazık yemiş durumdayız bu durumda bari çocuk başı 300 olsaydı.
İyi bari,39 da karar vercekmiş40'ı bekleyeydi bide allahım yaaa...neyse vardır bi hikmeti diyelim.bebeğin boyu belli bi aydan sonra femur leg (bacak krmiği) ile ölçülüyor canım.formülü de FLx7= boy yani senin tosun 69x7=483mm,48.3 cm yani annesi maşallah
akşamları açık oluyomu cnm biliyomusun.eşim geldikten sonra gidim diyorum bze çok yakın.bu arada ankarada olan hamileler atodaki fuara mutlaka gidin derim. pazara kadar sürecek. almadığınız bazı şeyleri oradan alabilirsiniz bazı firmalar normal satış fiyatından uyguna satıyor nakitte de indirim yapıyorlar.
akşamları açık oluyomu cnm biliyomusun.eşim geldikten sonra gidim diyorum bze çok yakın.
Herkes alabiliyormu banamemurlar alamaz dedilerevet bu sadece bir kereye mahsus verilen bi ücretmiş canım haklısın.... arkadaşlar SGK dan sordum kreş yardımı bakıcı yardımı falan filan başka bişey yok, bebeğinize ilk altını devletten dedikleri de bu 300 ün içinde bir kereye mahsus bu parayı alıcaz baska da bişey yok...
Herkes alabiliyormu banamemurlar alamaz dediler
38.9cm,39cm de denebilir.bende bebişimin boyunu sormayı hep unutuyorum benimkini de hesaplar mısın
bpd 7.94
ac 26.64
fl. 5.57
Herkes alabiliyormu banamemurlar alamaz dediler
Amin canım,Allah razı olsunBaşın saolsun canım.Allah rahmet eylesin.Kalanlara sabir versin.
Canım benim,o kadar geri zekalı memurlarımız varki ne yazıkki senelerce üzerinde çalışılıp çıkarılan yasanın uygulamasından haberleri dahi yok.işlerine de böylesi geliyor.sırf genç nüfusu arttırmak adına doğum teşviki amacıyla o kadar çok şeyi kapsıyorki aslında bu yasa,insan burası Türkiyemi diyor.dediklerimin hepsi var yasada.evet bu sadece bir kereye mahsus verilen bi ücretmiş canım haklısın.... arkadaşlar SGK dan sordum kreş yardımı bakıcı yardımı falan filan başka bişey yok, bebeğinize ilk altını devletten dedikleri de bu 300 ün içinde bir kereye mahsus bu parayı alıcaz baska da bişey yok...
Şimdi dinledim tv de,yapılacak yardım için 15 mayıs 2015 ve sonrası doğanlar baz alınacak ama ödeme için miktarın belirlenmesinde varsa daha önceden doğan çocuklar sayılacakmış.yani benim durumumda ben 2. Bebeği doğuruyo oluyorum.ama hala muamma şu ki doğumda 3. Bebekte doğacak.bu durumda noluyo?zaten saçma bir uygulama. ya hep yap ya yapma bir seferlik misafirliğe gelen komşu teyzenin altın takması gibi şey mi olur. keşke senin dediğin gibi olsa ama maalesef değil.
Aaa,şimdi farkettim.Şimdi dinledim tv de,yapılacak yardım için 15 mayıs 2015 ve sonrası doğanlar baz alınacak ama ödeme için miktarın belirlenmesinde varsa daha önceden doğan çocuklar sayılacakmış.yani benim durumumda ben 2. Bebeği doğuruyo oluyorum.ama hala muamma şu ki doğumda 3. Bebekte doğacak.bu durumda noluyo?
Canim benim insallah oncelikle sana sonra isteyen herkese Rabbim hayirli saglikli guzel evlatlar versin. Biranonce ozlemin dinSin insallahArkadaslar bnm hala kanamam var sizden ricam bu mubarekgunde bana da dua edin lutfen namaz kilamiycam kuran okuyamiycam malesef ama dua edicem rabbim kabul etsin cumlemizinkini adim senem gultekin insallah banada dua edersiniz allah razi olsunn kandiliniz mubarek olsun
Oyy ciceklerinin guzelligineeEki Görüntüle 1527830 Masamdaki çiçekler gibi gününüz renkli,miss kokulu geçsin.Kandilimiz mübarek olsun,bol duali geçsin,evlat isteyen herkesi öncelikle(@uclu ) senemin yüzünü güldürsun.hamile olan güzel arkadaşlarıma kolay,stressiz doğumlar nasip etsin Rabbim. Her dua eksiktir benim aklıma gelmeyeni siz tamamlayın güzel anneler.muhabbetle kucaklayip öpüyorum hepinizi
Allah rahmet eylesin canim. mesajini okur okumaz Fatiha okudum. Allah yerini buldursun insallah.Kızlar,herkese günaydınlar.kandilimiz ve cumamız mübarek olsun inşallah.tuhaf bi gün oldu benim için,sabah namazına kalkan amcamın hanımını kaybettiğini,hakkın rahmetine kavuştuğunu öğrendimAllah taksiratını affetsin,dualarınızda onu da unutmazsamız çok sevinirim
Canim ikiz konusunu bilmiyorum ama onceki cocuklar da sayiliyor. Ama onceki cocuk icin odeme yapilmiyor. Yani ikiz deil tek bebegin olsa ikinci cocuk olarak 400 alacaksin ama bnce cocuk basidir. 400+400 olur muhtemelen.İyide doğmuş bu çocuğum var,onu yok sayıp 15 mayıstan sonra doğanları 1. Çocuk mu dicekler? Büyük saçmalık olur eğer öyleyse.tmm evdeki çocuk için ödeme yapılmaz ama o 1 sayılır,sonraki gelecek olan 2. Olur ve ona göre ödeme yapılır mantıken.bir defaya mahsus olduğunu biliyorum ama normalde örneğin senin bebeklerin ilki 1. Çocuk,ikincisi 2. Çocuk sayılıp 300+400 700tl ödeme alman lazım.usül budur bu işlerde de ben anlamadım gitti.hiç bi netlik hok,adam gibi çıkıp anlatan da yok.yasanın detayında bile yok bu konu,okudum resmi gazetede.bimere yazdım ordanda henüz gelen bişey yok.
Allah razı ılsun canımAllah rahmet eylesin canim. mesajini okur okumaz Fatiha okudum. Allah yerini buldursun insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?