2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

cnm merak ettiğim bişey var vajinismus da kocalar nası anlayışlı oluyor.
sen o anda istemediğini söyleyince anlıyormu hasta olduğunu
Aslında canım genelde severek evlenen çiftlerde oluyormuş ..yani erkek de canının yanacak korkusu taşıyorsa sıkıntı.Yani biz pek cahil girmişiz gerdege çok bir şey okumadım araştırmamistık olacağını sanıyordum ama pek korkak cıktım..sonra ağustos ayında girdim bu site sayesinde yendim.ve bebeğim de ağustos da gelecek inşallah :)seven erkek katlanıyor benim eşim çok anlayış gösterdi ki sağolsun sevgimiz tam tersi daha da arttı o sürede..benim gibi çok fazla kimse var yıllarca olmayan Allah yardım etsin çok ama çok zor bir şey..

hadi ya bizde severek evlendik bende olmadı herkesde olmaz tabiki. ama demekki olabiliyor.
allah anlayışlı eş versin.

Gecer cnm hassasiz ya artik o yuzden oluo

Dün aksami dar etti bana bu ağrı evdeyim şimdi ve Dinleniyorum.. hareketlerimize çok dikkat etmeliyiz artık sanirim ve evet cidden çok hassasiz. Bi kaç gündür magnezyumu içmiyordum bu da ders oldu bana..

Haklısın kuzum inşallah sıkıntısız atlatırız. Tamam bebeklerimiz için herşeye değer, zaten onun için bu kadar zamandır böyleyiz ama yine de insan vücuduna bakınca kendini beğenmeyi çok istiyor tabiki...

Tatlım doğum o kadar zor birşey gözüyle bakma. Bunu baskı olarak hissetme. Binyıllardır kadınlar normal doğum yaptı hep. Sezaryen tıp ve bilimin gelişmesinden sonra ortaya çıkan bir yöntem oldu. Adı üstünde normal yolla doğum. Maymunundan atından insanına herkes normal doğum yapmış da sen mi yapamayacağını düşünüyorsun? Bir kedi bir köpek senden daha mı güçlü diye düşünüyorsun tatlım? İçinde bulunduğun stresten dolayı böyle bakıyorsun olaya bence. Ama bir nefes eğitimi alabileceğin bir yer varsa hiçbişeyin korkun kalmaz. Sezaryen dünyada en çok Türkiye'de gerçekleştirilen bir yöntem. Diğer ülkeler mecbur kalmadıkça bu yöntemi kullanmazlar. Bizim ülkemizde leğen kemiğin dar diye sezaryene itiyor mesela doktorlar. İzmirde geçen ay bir arkadaşım doğum yaptı. Eski doktoru bu sebepten sezaryen gerekiyor demişti. Doktorunu değiştirdi. Bunun sezaryene sebep olmadığını, leğen kemiğini genişletmenin de sporla yöntemlerinin olduğunu belirtti doktoru ve arkadaşım normal doğum yaptı. Bunu söyleme sebebim şu, içinde bulunduğun şartlarla kendini koşullandırma. Sen neyi istediğine karar ver, ve daha önemlisi neden istediğine karar ver. Ama başta sakin olman gerek kuzum, seni rahatlatacak şeyler yap...

Tatlım onun yerine gelecek doktoru hemen kabul etmek yerine, doktorunla konuş, eğitimine ve karakterine başarısına güvendiği başka doktor var mı çevresinde diye bence..

Tatlım şöyle düşünmeyi denei ilişki gerçekleşememesi diyorsun ya hani, içeri bişey girmeyecek.. Sen bunu zaten atlatmışsın işin aslına bakarsan ki bugün hamilesin. Bu tarz hastalık diye adlandırılan durumlar bence aslında hastalık değil, insanın kendisinin aşabileceği durumlardır. Ve aşmışsın ki sen zaten işin aslı bu durumu, sadece aştığını kabul etmemişsin daha tatlım.. Ayrıca doğum ve ilişkiye girmek birbirinden farklı şeyler bebeğim. Öyle düşün. Yani vajinanı işin içinden çıkar. Daha çok bebeği düşün. Nereden çıkacağını değil, nasıl çıkacağını düşün. O zaman daha çok rahatlarsın diye düşünüyorum :)

Herkese günaydın bi hafta daha çalıştıktan sonra çalışamaz raporu alıcam artk çok zor geliyor okula gitmek bu arada iki gündür takip edemiyorum umarım herkes iyidir

Kuzum kimse fikrimi sormuyor demişsin ya, elbet de hata yapıyorlar. Doğumu yapacak olan sensin, senin kararın olmalı ancak şu açıdan da bak kuzum. Mesela normal doğumda bebek dar bir yoldan geçtiği için ciğerlerine doğru bir baskı oluşur ve bu baskı sayesinde bebek ciğerlerinde biriken suyu havayı atar, sezaryende bu olmaz çünkü direk bebek dışarıya çıkabilir. Ayrıca yine bu durum sezaryen ile doğan bebeklerde astımın sık görülmesinin nedenlerinden biridir. Çünkü ciğerleri normal yolla geçiş yapmış olmuyor oksijene. Sonuçta suyun içinden çıkıyor. Normal doğumda bebek oksijene çıkarken bir mesafe kat eder ve bu da, su-hava arasında geçiş zamanını arttırır. Dengesini sağlar. Yani söylemeye çalıştığım şu ki, beyin hücrelerinde ölüm sezaryene oranla normal doğumda daha azdır. Bu sebeptendir ki suda doğum en güzelidir çünkü o da normal doğum ancak suyun içinde olduğu için bebeğin oksijene çıkmasını yumuşatır. Ayrıca, bazı kişilerde normal doğum zamanı geldiğinde sezaryen yapılıyor, bu kişiler haricinde, sezaryen ile doğumlarda, vücudun daha tam hazır olmadığı için süt gelmiyor hemen. Ve süt, özellikle ilk süt ne kadar önemli hepimiz biliyoruz. Bebeğin vücudunun antikorudur, besinidir, herşeyidir anne sütü. Ayrıca normal doğumu yaptıktan sonra, ayağa kalkıp rahatça kucağında bebeğinle çıkabilirsin. Ancak, sezaryen ile doğumdan sonra rahatça eğilemeyeceksin, gülemeyeceksin, öksüremeyeceksin. Evet doğum sırasında sezaryen çok daha kolay. Anne için kolaylık demektir. Ancak senin çevrende normal doğum diye ısrar edenler, elbet de sana sormayarak düşüncesizlik ediyorlar ama bu açıdan da daha doğmadan bebeğini seviyorlar diye düşün tatlım bence...

Aksama dogru harekete gecti bizim kiz canim
Dun annem bisey söyledi icime kurt dusdu
Burda her ay ultrasona göndermiyolar doktorlar annemde kordon dolanmasindan falan bahsetticok korktum ama ne yapabilirim kendim gitmek istesem cok pahali

Kuzum senin hareketsizleşmeye başladığın sıralarda bebeğin hareketlenmeye başlaması çok normal. İçine hiç böyle korkular sokma kuzum sen. Ultrason yokken millet napıyordu? Korkudan kafayı yerdi ya insan o zaman. Öyle düşünme bebeğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…