- 1 Aralık 2014
- 1.521
- 1.001
- 198
- 36
- Konu Sahibi ayse1234512
-
- #39.081
BİLMİYORUM Kİ BİDE ÜŞÜTMÜŞÜM KAFAMI ZOR KALDIRIYORUM CNM
Herkese günaydınbi hafta daha çalıştıktan sonra çalışamaz raporu alıcam artk çok zor geliyor okula gitmek bu arada iki gündür takip edemiyorum umarım herkes iyidir
HAKLISIN BİTANEM
Arkadaslar oruc tutabilen var mi ben tutamiyorum hergun ignemde var:-(
ben tutmuyorum benim tabsiyonum sürekli düşüyor tutmam mümkün değil.
Ne güzel yazdın ay ınan içim rahatladı yani güven gelmesi gerekiyordu saplantı yaptığım konu ilişkiyi zor yapmışin. Nasıl normal doğuracaksin bunlar tabiki psikolojik bir durum...vajinayi isin icinden çıkaramıyorum sanki..doğumla ilişkinin farklı olduğunu kendime inandırmaliyim..annem dört tane normal doğum yapmış gıkı çıkmazmis çok cesaretlidır neden hiç ona çekmedim bilmiyorumKuzum kimse fikrimi sormuyor demişsin ya, elbet de hata yapıyorlar. Doğumu yapacak olan sensin, senin kararın olmalı ancak şu açıdan da bak kuzum. Mesela normal doğumda bebek dar bir yoldan geçtiği için ciğerlerine doğru bir baskı oluşur ve bu baskı sayesinde bebek ciğerlerinde biriken suyu havayı atar, sezaryende bu olmaz çünkü direk bebek dışarıya çıkabilir. Ayrıca yine bu durum sezaryen ile doğan bebeklerde astımın sık görülmesinin nedenlerinden biridir. Çünkü ciğerleri normal yolla geçiş yapmış olmuyor oksijene. Sonuçta suyun içinden çıkıyor. Normal doğumda bebek oksijene çıkarken bir mesafe kat eder ve bu da, su-hava arasında geçiş zamanını arttırır. Dengesini sağlar. Yani söylemeye çalıştığım şu ki, beyin hücrelerinde ölüm sezaryene oranla normal doğumda daha azdır. Bu sebeptendir ki suda doğum en güzelidir çünkü o da normal doğum ancak suyun içinde olduğu için bebeğin oksijene çıkmasını yumuşatır. Ayrıca, bazı kişilerde normal doğum zamanı geldiğinde sezaryen yapılıyor, bu kişiler haricinde, sezaryen ile doğumlarda, vücudun daha tam hazır olmadığı için süt gelmiyor hemen. Ve süt, özellikle ilk süt ne kadar önemli hepimiz biliyoruz. Bebeğin vücudunun antikorudur, besinidir, herşeyidir anne sütü. Ayrıca normal doğumu yaptıktan sonra, ayağa kalkıp rahatça kucağında bebeğinle çıkabilirsin. Ancak, sezaryen ile doğumdan sonra rahatça eğilemeyeceksin, gülemeyeceksin, öksüremeyeceksin. Evet doğum sırasında sezaryen çok daha kolay. Anne için kolaylık demektir. Ancak senin çevrende normal doğum diye ısrar edenler, elbet de sana sormayarak düşüncesizlik ediyorlar ama bu açıdan da daha doğmadan bebeğini seviyorlar diye düşün tatlım bence...
kuzum acele et benim eksikler var kafam allak bullak sen çok gerilirsin böyle olursa
Evet yeni doktor gelecek benim ki izine gidiyor..Yani çatı muayene var zaten ben eşim le zor yaptığım şeyi doktor yapabilecek mi bakalım sanmıyorum da hayırlısı gelecek ay belli olacak herşey.
bende hamilelikle ilgili şeyleri bıraktım.ayşe öner baya iyi fotoğraflı falan banyo yapımı gaz masajı fln nasıl yapılır onları anlatıyo bide cd si var videosunuda izliyosun,diğeride bebek bakımıyla ilgili herşeyi anlatıyo uyku sorunu nasıl çözülür falan...bende tavsiye ederimmBen artık hamilelikle ilgili okumuyorum tatlım. Anne babalar için Bebek Ruh Sağlığı Rehberi diye bir kitap okuyorum şuan tavsiye ederim.
sonradan çatlasan bile büyük yarıklar olmaz gibime geliyo çünkü karın zaten büyük.erken çatlayanların çk büyük çatlakları oluyo çünkü karın büyüdükçe çatlakta büyüyo.İnşallah çatlamayız canım. Ben de öyle düşünüyorum ama kimisi de asıl son anda çatlarsın vs diyince insan korkuyor işte.yılmak yok sürmelere devam
Ne güzel yazdın ay ınan içim rahatladı yani güven gelmesi gerekiyordu saplantı yaptığım konu ilişkiyi zor yapmışin. Nasıl normal doğuracaksin bunlar tabiki psikolojik bir durum...vajinayi isin icinden çıkaramıyorum sanki..doğumla ilişkinin farklı olduğunu kendime inandırmaliyim..annem dört tane normal doğum yapmış gıkı çıkmazmis çok cesaretlidır neden hiç ona çekmedim bilmiyorumbir de doktorlar çatı dar filan diyor ama ben bir çoğunun aslında dediğiniz gibi spor ya da başka ne ise orasinin açılacağını düşünüyorum cunki yaratlisda verildi bize doğurgan olmak sanırım ihtiyacım olan psikolojik destek ..yapabilirsin telkininde bulunmak
işte tam anlattığım şeye örnek geldi güzel oldu.son ayda çatladığın için küçük ince çatlak oldu dimi cnm? erken çatlayınca büyük yarıklar oluyo bildiğim kadarıylaBen kizimda dokuzuncu aya kadar catlamadim son ay ince ince 2-3catlagim oldu
bende hamilelikle ilgili şeyleri bıraktım.ayşe öner baya iyi fotoğraflı falan banyo yapımı gaz masajı fln nasıl yapılır onları anlatıyo bide cd si var videosunuda izliyosun,diğeride bebek bakımıyla ilgili herşeyi anlatıyo uyku sorunu nasıl çözülür falan...bende tavsiye ederimm
içini ferah tut cnm hiç bişey olmaz Allahın iznyle.kordon dolanması çk nadir olan bişey kötü şeyleri hiççç düşünmeeAksama dogru harekete gecti bizim kiz canim
Dun annem bisey söyledi icime kurt dusdu
Burda her ay ultrasona göndermiyolar doktorlar annemde kordon dolanmasindan falan bahsetticok korktum ama ne yapabilirim kendim gitmek istesem cok pahali
şimdilik bu ikisini aldım cnm ama tracy hogg çk tavsiye edilen bi kitap senin istediğin gibi psikolojik tarafı daha ağır basıyo.uyku düzeni,beslenme alışkanlığı,tuvalet eğitimi fln en önemli konulara değinmişBen o tarz şeyleri anneme bıraktımAnnem daha çok o tip kitaplar okumuş. Yani fiziksel olarak bir bebeğe bakım aşırı önemli birşey kesinlikle. O yüzden anneme güveniyorum bu konuda. Ben psikolojik eğitimi açısından önem verdim daha çok. Başka var mı tatlım önerebileceğin hitap?
sonradan çatlasan bile büyük yarıklar olmaz gibime geliyo çünkü karın zaten büyük.erken çatlayanların çk büyük çatlakları oluyo çünkü karın büyüdükçe çatlakta büyüyo.
işte tam anlattığım şeye örnek geldi güzel oldu.son ayda çatladığın için küçük ince çatlak oldu dimi cnm? erken çatlayınca büyük yarıklar oluyo bildiğim kadarıyla
Sağol canım benimNormal doğum ve ilişkinin birbirinden farklı olduğuna inanamıyor olmanın sebebi tatlım aynı noktadan geçiş yapıyor olması ilişkide eşin ve bebek. Allah kadını yaratırken tatlım gerçekten öyle güzel yaratmış ki, çatı dar olunca sezaryen olamadığı için eskiler bebeği içinde mi tutmuşlar sanki, yine normal yolla doğurmuşlar. O bebek oradan her türlü çıkabiliyor kuzum. Senin ihtiyacın olan sadece psikolojik destek. Aslında bundan ziyade, neden yapabileceğini bilmen. Ben elime geçtikçe kaynaklar paylaşıcam seninle. Böyle ilişkiye doğum neden farklı daha rahat hazmedersin. Sen sadece dediğim gibi, sana sorulmamasının psikolojisini yaşıyorsun. Benim eşim de bir ara sezaryen diye tutturmuştu ama sonra ben onu ikna ettim normal doğum diye :)
bende anneme güveniyorum cnm ilk etapta rol modelim oşimdilik bu ikisini aldım cnm ama tracy hogg çk tavsiye edilen bi kitap senin istediğin gibi psikolojik tarafı daha ağır basıyo.uyku düzeni,beslenme alışkanlığı,tuvalet eğitimi fln en önemli konulara değinmiş
şimdilik bu ikisini aldım cnm ama tracy hogg çk tavsiye edilen bi kitap senin istediğin gibi psikolojik tarafı daha ağır basıyo.uyku düzeni,beslenme alışkanlığı,tuvalet eğitimi fln en önemli konulara değinmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?