2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Ben baby max aldim oglumda cok sevdi..oturup oyuncaklarini yere atmaya bayiliyo..cok kaba diil foyatida uygun. Tum ozellikleri mevcut. Chicco hem cok pahali hemde dedigin gibi acayip buyuk bi model.

evet cnm hemen baktım net'ten güzele benziyor ama sen hangi modelini ve kaça aldın? Sağlamlığı iyi mi cnm. test ettin mi, allah korusun çocuğun devrilme olasılığı var mı?

Bence de alma, mama sandalyesine bak. Bir de yürütec de kullanmicam ben. Bence siz de kullanmayin :KK43:

aktivite halısından kastınız oyun minderiyse bence şu dönemlerinde çok faydalı, tutmayı ve kavramayı öğreniyorlar. Yürüteci bende hala araştırıyorum ama galiba almıycam.

Yürüteci olan arkadaşlarıma gittiğimde bir iki sefer koydum içine benim kuzuyu, allahım nasıl hoşuna gitti, hemen yürümedi tabi ama önündeki oyuncaklarla falan ayakta oynamak çok hoşuna gitti (zaten hep dikilmek istiyor kucakta da) Aslında anne için çok büyük kurtarıcı yürüteç ama konu evlatlarımızın sağlığı olunca varsın olmasın.

Canım ben ekim ayında başladım işe çok erken oldu ama ne yapayım öyle olması gerekiyordu. İlk bir hafta zorlandık tabiki sütümü sağıp bıraktım biberonu tutmadı kadıncağız kaşıkla içirdi sütü( sütüm yetiyor çok şükür ,bir biberon kadar bırakıyorum) eve bir geliyordum kadının alnından terler akmış. Canım ilk gün çok zorlandım hem bebişi bırakmışım evde hem iş yerim değişmiş tek bir arkadaşım yok konuşacağım. Ama mesleğin getirdiği avantajları kullanıp telkin ettim kendimi. Sana şu konuda destek verebilirim her sabah evden çıkarken mutlaka kızınla konuş işe gideceğini artık kaç saat sonra döneceksen onu belirt. Benim her sabahki konuşma metnim şöyle "avzem kızım ben şimdi işe gitmek zorundayım ama 4 saat sonra geleceğim şimdi seninle hülya teyzen ilgilenecek geldiğimde oyunlar oynayacağız, yemek yiyeceğiz" Benim ki alıştı gibi bu duruma pek huysuzluk yapmıyor ama büyüdükçe eminim daha da zorlanacağız. Sana söyleyebileceğim diğer şey de sen üzülerek evden ayrılırsan bebeğin bunu anlar ve tedirgin olur. Daha önce de bahsetmiştim aynalama dediğimiz bir durum var bebek seni kendisi sandığı için senin duygu durumların çok önemli. Evden çıkarken mutlaka rahat tavırlarla, yüzünde gülümsemeyle çık.
Erkenden ek gıdaya geçtim öğün olarak değil ama sabah süt içiyor yetmezse teyzemiz yoğurt veriyor biraz, yarım gün çalıştığım için idare edebiliyoruz. Zor bir süreç tabiki ama bu durumda olan sadece biz değiliz, bunu bilerek biraz daha rahatlayabilirsin sanırım.

sağolasın, yazdıkların bana da biraz teselli oldu :KK19: Yakında bende işe başlıycam. Bu arada mesleğin nedir?

Sadece kabagi haslas v. Ezsem

Sadece kabagi haslayip ezsem versem olur dimi evet elma veriyordum bebegime karni agrir dediler

ben elmayı hergün veriyorum, öyle bişey olmadı cnm. Bugünde elma+armut+muz karışımı yaptım oğluşuma. Sadece elmayı daha severek yiyor ama....:kk77:

bu arada balkabağını bende deneyeyim Hoppa

evet cnm hemen baktım net'ten güzele benziyor ama sen hangi modelini ve kaça aldın? Sağlamlığı iyi mi cnm. test ettin mi, allah korusun çocuğun devrilme olasılığı var mı?

hımm güzelmiş, güle güle kullanın kuzunla mutlu yemekler olsun inşallah. acaba kumaşı terletecek cinsten mi?
Valla modelini bilmiyorum canim magazada gorup aldim ben. Kraftin yan urunuymus. 230 tl fiyatiydi magaza kampanya yapmisti 200 e aldik. Devrilme olasiligi yok tekelekler kitleniyor oglumda xok hareketli kemerini takinca gayet saglam oluyo. Kumasi musamba ve kumas karisimi degisik bisi evimde cok sicaktir benjm ama oglumda hic bi gun terleme olmasi sandalyede.

Bugün yine tam bir enkaza dönmüş vaziyetteyim gece uykusu ne zaman düzene girecek ya ( bu arada kullanıcı adımı değiştirdim eskisi aysyas)

biz de saat başı mutlaka kalkanlardanız, annesine her saat başı mutlaka bi hal hatır soruyo bizim sıpa, bi de 5. kalkışımızda falan babamız da bi gözünü açıp aaa ne güzel uyudu bu gece ilk uyanması dimi diyo, bi de anında uykuya dalıp kulağımızın dibinde horlamaya başlıyo, oyyyyy oyy...

biz de saat başı mutlaka kalkanlardanız, annesine her saat başı mutlaka bi hal hatır soruyo bizim sıpa, bi de 5. kalkışımızda falan babamız da bi gözünü açıp aaa ne güzel uyudu bu gece ilk uyanması dimi diyo, bi de anında uykuya dalıp kulağımızın dibinde horlamaya başlıyo, oyyyyy oyy...
Aynen bizim babada sabahlari aaa iyi ya artik uyuyo bu cocuk bak bu gece hic kalkmadi diyor dalga gecer gibi. Gece en az 4 kere kalkmisiz. Pire ilaci sıkacam benim kocaya :)

Canim ben pirasa ekliyorum 2 dir.yarina ispanakta eklicem.bide balkabagi dusunuyorum.

Balkabagi ekledim canim ben sevdide.
Pirasa sogangillerdn oldugu icin 9 aydan once verilmiyo diye okumustum. Amannn bu ne ya annem usulu gitcem ben ya daya et suyuna eline gecen sebzeyi tarhanayi:)

:KK70: o ilaçtan bide bize lazim
Toplu siparis verelim bence ilaci ucuz olur daimide musteri oluruk :KK66:
Oglus nasil hicran ek gidaya alistinizmu hupletiyonuzmu mamisleri:)

Off kızlar kızım emmiyo meyveleri falan reddediyo öğürür gibi yapıyo çok huzursuz sürekli ağlıyo hasta mı sizce?Yarın da aşımız var bu halde nasıl olacak bilmiyorum. 6.ay aşılarını yaptıran var mı?

Dis sıkıntisi olabilir canim. Bu tarz belirtileri varmis cunku.

Ya öyle mi acaba?İshal mi diyorum bi yandan da kakasi iki gündür sulu rengi de sarı.. Gece ağlayarak uyandı kaç kere.. Bu ara çok çaresiz hissediyorum kendimi.. Bi sorun var da biz mi anlamıyoruz ya çıldırıcam :KK43:

Ya öyle mi acaba?İshal mi diyorum bi yandan da kakasi iki gündür sulu rengi de sarı.. Gece ağlayarak uyandı kaç kere.. Bu ara çok çaresiz hissediyorum kendimi.. Bi sorun var da biz mi anlamıyoruz ya çıldırıcam :KK43:
Bizdede aynen kaka 2 gundur sari ve biraz sulu gibi bu gun patatesli pure yapayin dedim hatta patates tutar biraz diye. Aksamda muzlu muhallebi yapacam. İshal olmasini hiv istemiyorm kilo kaybi olur falan diye. Dikkat etmek lazim.
Aglamasida falanda varsa dis olabilir canim emmeyi falan reddediyomus

Bizdede aynen kaka 2 gundur sari ve biraz sulu gibi bu gun patatesli pure yapayin dedim hatta patates tutar biraz diye. Aksamda muzlu muhallebi yapacam. İshal olmasini hiv istemiyorm kilo kaybi olur falan diye. Dikkat etmek lazim.
Aglamasida falanda varsa dis olabilir canim emmeyi falan reddediyomus

Patatesi dün ben de yaptım yemedi muzu da verince kabız oluyor az bişey veririm olmazsa. İshalden ben de çok korkuyorum hem kilo kaybı olur hem de sıvı kaybı olur.İnşallah diştendir ne diyim.Yarın doktora sorucam.

X