2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Ben sabah 7.15 te cikcam evden aksam 5 te gelcem.o yuzden o kadar sutu nasil yetistircem bilmiyorum.ek gidaya alistirmaya calisiyorum bende.corba ve yogurt.kafam cok takiliyo.bide kizim yapi olarak huysuz.dedim ya 1 saat anneannesine teyzesine biraktim bi döndüm ki hepsi perte cikmis.aglamis aglamis.susturamamislar.ise gitmek zorunda olmasam gitmem.ama mecburuum :KK43:
çok haklisin o kadar süt birikmiyor.artık daha çok emiyorlar.gece boyu emiyor bizim kız sabah kalktıgımda ise giderken ne birakcam insan kara kara düşünüyor.Bende yoğurt muhallebi ve meyve püresi veriyorum.6 aylık bebekler için devam sütleri var onlardan almayı düşünüyorum.oyun halisi konusunda kızım oynamıyor artık.

Canım benimki de huysuz geçen hafta sonu veli toplantısı vardı bakıcımız kızını da getirmiş 1 saat boyunca ağlamış kız var diye sonra alışmış. Sen ne zaman başlayacaksın, ben memur olduğum için süt iznimi kullanıyorum günde 3 saat sekiz buçukta çıkıyorum on iki buçukta evde oluyorum. Sen bu süreçte gezmeye git bol bol insana alışsın kim bakacaksa şimdiden bakmaya başlasın mesela biberonla süt içirmeye başlasın bakacak kişi sen olma ama yanında böyle böyle alıştır.
Bende memurun saat 8.30 17.30 arası mesai süt izni kullanınca 2.30 da çıkıcam işten eve gel en erken saat üç sen iyi çıkıyormuşsun.şimdi yıllık izin kullanıyorum yılbaşında izin bitiyo ne yapcam bilmiyorum.

Canım benimki de huysuz geçen hafta sonu veli toplantısı vardı bakıcımız kızını da getirmiş 1 saat boyunca ağlamış kız var diye sonra alışmış. Sen ne zaman başlayacaksın, ben memur olduğum için süt iznimi kullanıyorum günde 3 saat sekiz buçukta çıkıyorum on iki buçukta evde oluyorum. Sen bu süreçte gezmeye git bol bol insana alışsın kim bakacaksa şimdiden bakmaya başlasın mesela biberonla süt içirmeye başlasın bakacak kişi sen olma ama yanında böyle böyle alıştır.
Bende ogretmenim ama okulum köyde süt izni filan kullanilmiyo.evime 110 km.gelmem mumkun degil yani.anneanne babaanne sirayla bakacaklar.cikiyoruz disari fazlasiyla. Ama surekli miz miz baaskalarinin yaninda.

çok haklisin o kadar süt birikmiyor.artık daha çok emiyorlar.gece boyu emiyor bizim kız sabah kalktıgımda ise giderken ne birakcam insan kara kara düşünüyor.Bende yoğurt muhallebi ve meyve püresi veriyorum.6 aylık bebekler için devam sütleri var onlardan almayı düşünüyorum.oyun halisi konusunda kızım oynamıyor artık.
Subat basinda ben basliyorum okula.doktorumuz 6 ay bittiginde artik tamamen ek gidaya baslamis olsun dedi.bende ona cabaliyorum.1 ayimiz var.simdilik yogurt ve corba yiyoruz.1 ay sonra artik kahvaltiya baslamis olmamiz gerekiyo ki sutum yetsin.su an tek temennim bu.

İki gündür kızım çok huzursuz kabızlığı hallettik ohh bile diyemeden bu çıktı. Kakası dünden beri çok sıvı ishal mi oldu yani şimdi de anlamıyorum. Son günlerde uykumuz düzelmişti dün yine uyumadı gece 12 den sonra uyudu 2.30 gibi kalktı emdiği açtı gözleri salladık öyle uyudu sabah 5te kalktı bi daha 7.30a kadar uyumadı sürekli bağırır vaziyette sürekli kucak istiyor yerde oynardı normalde dünden beri yüz üstü dönüp mızırdanıyo almazsak ağlıyo. Ayrıca iştahsız uzun uzun emmiyo armut püresini severek yer normalde az önce zar zor suyundan verdim pütürlü kısımları tükürüp durdu. Ve zar zor uyuttum.Uzun uzun yazdım çünkü iki günde ne değişti anlamıyorum her şeye diş diyoruz bu da mı diş arkadaşlar? o_O

Sa herkese hasta olan bebis varsa acil şifalar Rabbim kimsenin evladına hastalık vermesin benim kızda grip olmuştu azda oksuruyo dok götürdüm burdan okumuştum geç kalmayım diye bisey yok ciğerleri temiz dedi hafif balgami var dedi bugun kakasinda sumuksu bişeyler vardı acaba balgami mı atıyor bilgisi olan yada bu durumu yaşayan varmi aeolun

Ben gecen haftalarda yazmıştım aglayarak uyaniyo diye sanırım cogu arkadas yeni yasamaya başlamış cok zor bu gece 4 e kadar aglayarak uyandı artık yerinde pispislayinca da susmuyo kucagma alınca susuyo az duruyo koyuyorum uyuyo pat yine uyanıyor ne zaman geçecek cok zor :KK43: Rabbim yardımcımız olsun

Teşekkürler Canım biraz daha geç çıksaydı iyiydi ek gıdaya alıştırıyordum gece kalktı ağlayarak emmek istiyor ama dişi acıyor demek ki ağlayarak geri bırakıyor.
Oy kuzum ağrıyordur tabi ya. Inşallah kolay anlatırsınız bu günleri canım :KK43:

Kızlar aktivite halısı alan var mı bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Almaya düşünüyorum ama düşüncelerinizi önemsiyorum.
Bence de alma, mama sandalyesine bak. Bir de yürütec de kullanmicam ben. Bence siz de kullanmayin :KK43:

Kızlar mama sandalyesi iyi oluyor biz 2 aylik tan beri yatar pozisyonda kullanıyordum yemek yaparken felan iyi oluyor. Chicco mutfak masama olmadı diyen arkadaş kimdi algilamayi.unuttum boyu iniyor çıkıyor onu ayarla istersen. Temizlik yaparken dustayken mama sandalyesine koyup yanıma getiriyorum iyi oluyor. Bizimki çok tembel hemen yoruluyor yüzüstü durmuyor sadece sağına dönüyor yüzüstü koyunca. Ne ara emekleyecek bu çocuk. İki gündür sutumde azaldı hasta diye sürekli meme almak istiyor bakalım iyileselimde. Ben odayı ayirmistim ama bazı pedagoglar yatak odasinda anneyle yatmayı.tavsiye ediyor 2 yaşına kadar. Yanıma alıp sarsıla sarsıla mi yatsam oğlumla?

Kızlar mama sandalyesi iyi oluyor biz 2 aylik tan beri yatar pozisyonda kullanıyordum yemek yaparken felan iyi oluyor. Chicco mutfak masama olmadı diyen arkadaş kimdi algilamayi.unuttum boyu iniyor çıkıyor onu ayarla istersen. Temizlik yaparken dustayken mama sandalyesine koyup yanıma getiriyorum iyi oluyor. Bizimki çok tembel hemen yoruluyor yüzüstü durmuyor sadece sağına dönüyor yüzüstü koyunca. Ne ara emekleyecek bu çocuk. İki gündür sutumde azaldı hasta diye sürekli meme almak istiyor bakalım iyileselimde. Ben odayı ayirmistim ama bazı pedagoglar yatak odasinda anneyle yatmayı.tavsiye ediyor 2 yaşına kadar. Yanıma alıp sarsıla sarsıla mi yatsam oğlumla?
Masama benim uymadı canım boyuyla alakalı değil maalesef masamın altında bir tahta var ne işe yarıyorsa artık mama sandalyemiz onun için içine girmiyor

Kizlar merhaba bugun oglum sunnet oldu. Ama biraz evvel 45 dakika kadar cok agladi. Yani o evde agliyor sandigim seyler hikayeymis. Nefesi gitti resmen.Su anda uyuyor fitil koymustum. Allahim insallah aksama kadar uyanmaz uyanirsa da o sekilde aglamaz insallah. Elimin ayagimin cani kalmadi. Sunnet bu kadar zor muydu ya...

Eklentiler

• 1419434147909.jpg
    1419434147909.jpg
    106 KB · Görüntüleme: 93
Sa herkese hasta olan bebis varsa acil şifalar Rabbim kimsenin evladına hastalık vermesin benim kızda grip olmuştu azda oksuruyo dok götürdüm burdan okumuştum geç kalmayım diye bisey yok ciğerleri temiz dedi hafif balgami var dedi bugun kakasinda sumuksu bişeyler vardı acaba balgami mı atıyor bilgisi olan yada bu durumu yaşayan varmi aeolun
Doktorumuz bize kakasinda sumuksu yapi farkedersn mutlaka getir demisti bi hastalik belirtisi saniyorsam. İhmal etme canim bence. Bide rengi degistimi? Yesil olmasida kotuymus sanirim.

Kizlar merhaba bugun oglum sunnet oldu. Ama biraz evvel 45 dakika kadar cok agladi. Yani o evde agliyor sandigim seyler hikayeymis. Nefesi gitti resmen.Su anda uyuyor fitil koymustum. Allahim insallah aksama kadar uyanmaz uyanirsa da o sekilde aglamaz insallah. Elimin ayagimin cani kalmadi. Sunnet bu kadar zor muydu ya...
Hayırlı uğurlu olsun canım. Şu an ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. Evet, ilk gün zor. Biraz ağlayacak, uyuyunca rahatlayacak. Uyandığında tekrar ağlayacak. Ağrı kesici verince sakinlesecek. Ilk saatler gibi zor olmayacak ama ilk gün zor. Ikinci gün daha kolay. 3 gün sonra bakmışsin gelmiş geçmiş. Işte o zaman iyi ki yaptırmışim diceksin. Önemli olan pipiye kaka degmesin. Kan olayını takip et. Geçmiş olsun :KK66:

Ben de bugün baktım mama sandalyesine. Joie diye bir marka. E bebekte. Beğendim, rengine karar veremedim. Fiyatı da 239 tl. gayet güzel :KK70:

Hayırlı uğurlu olsun canım. Şu an ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. Evet, ilk gün zor. Biraz ağlayacak, uyuyunca rahatlayacak. Uyandığında tekrar ağlayacak. Ağrı kesici verince sakinlesecek. Ilk saatler gibi zor olmayacak ama ilk gün zor. Ikinci gün daha kolay. 3 gün sonra bakmışsin gelmiş geçmiş. Işte o zaman iyi ki yaptırmışim diceksin. Önemli olan pipiye kaka degmesin. Kan olayını takip et. Geçmiş olsun :KK66:
Sağol canım ya teşekkür ederim. Çok şükür gerçektende epey uzun uyudu şu anda beşiğinde dönencesine bakıp oynuyor biraz mızmızlandı ama gülüyor şimdi. Ağrısı yok gibi ama fitil koyup mu yatırsam bilemedim. :110:

Doktorumuz bize kakasinda sumuksu yapi farkedersn mutlaka getir demisti bi hastalik belirtisi saniyorsam. İhmal etme canim bence.

Bide rengi degistimi? Yesil olmasida
kotuymus sanirim.
Sagol cnm sen yazınca doktora msj attım hemen anlattım kan yoksa yada emmesinde sıkıntı yoksa gazdir dedi rahatladım zaten cumada kont. Var tekrarlarsa bakcak Rabbim evlatlarımıza Saglik versin aeolun

X