2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Ozgecim hurmayi nasil pisirdin mi bi yerde okudum hurmanin cok kalorisi varmis fazla vermemek gerekiyomus. Bide kuru incir denedin mi hic. Guzel olur bence ama o minik cekirdekleri rahatsiz edermi diyorum

Hurma nasil hurma peki? Bildigimiz kuru hurmami?
iki tane hurma attim diler hergun vermiyorum zaten alternatif olsun diye.

White adini bilmiyorum:) normal hurma canim medine hurmasi.

Kayisi gibi hasladim onu da.

Diler incir denemedim canim dedigin gbi rahatsiz edebilir minik cekrdekler

Ben bebe biskuvisi yaptim ihlamurla ezip azicik pekmez koyup verdim dun cok az.
Bebe buskivisi mi yaptin??? Nasil yani? Ben de hipp in organik olanlardan alirim diyordum. Tarifini alirsam belki ben de yaparim.
Benim adim Senay bu arada..senin adin da ozge anladigim kadariyla; ben cok memnun oldum :))

Yulaf unundan ben de yapiyorum, senin ki nasil? Bir de be de pekmez koymustum ama sutle olunca ters etkiledim yapip birbirinin etkisini olduruyormus diye artik koymuyorum. Pekmezi tek vermeyi dusunuyorum
Sut kullanmiyorm canim ben yulaf unu ve suyla pisiriyorm. Pekmez elma armut kayisi degisik ilave ediyorum.pekmezi sabhlari ac karnina veriyorm brn kan ilaci kullanmiyoruz.

iki tane hurma attim diler hergun vermiyorum zaten alternatif olsun diye.

White adini bilmiyorum:) normal hurma canim medine hurmasi.

Kayisi gibi hasladim onu da.

Diler incir denemedim canim dedigin gbi rahatsiz edebilir minik cekrdekler

Dedigin gibi sıkılmasin diye alternatif ariyorum bende incir ondn dudundum. Bekliyelim az daha o zmn.

Ben bebe biskuvisi yaptim ihlamurla ezip azicik pekmez koyup verdim dun cok az.
Nette cok tarif var sen nasil yaptin canim. Bende yapayim.

Bebe buskivisi mi yaptin??? Nasil yani? Ben de hipp in organik olanlardan alirim diyordum. Tarifini alirsam belki ben de yaparim.
Benim adim Senay bu arada..senin adin da ozge anladigim kadariyla; ben cok memnun oldum :))
Bende memnun oldum canim. Evet netten baya tarif arastirdim hepsini karistirdim biseyler yaptim:)

Yarim yemek kasigi tereyag
Biraz yogurt
1-2 corba kasigi irmik
Yumurta sarisi( hepsini koymafim)
Seker olarak hurma ve kayisi puresi
Tam bugday unu.

Tabiki yedklerimiz gbi tatli olmuyor ama icime sindi benim. Arada pekmezle arada sade veririm sutmle.blenderdan gecirdim toz halinde kavanozladim

Bide bugday ruseyni diye bisi duydum.. Ek gida arastirana kadar haberim yoktu boyle bi gidadan bebeklere cok faydaliymis. Nette buskivi taroliflerinde ruseym de gordum ben nasil olur acaba denemek lazim. Bu arada ruseym aldim kahvaltida peynirine koyuyorum azicik. Guzel oluyo aklinizda olsun kizlar.

Afiyet olsun kuzuna, yarasin insallah :) ben ocakta ise basliyorum, oncesinde deneyip yapmak isterim ben de..

Senin bebegin ne kadarlik canim? Ne zaman basladiniz kahvaltiya ve peynire, biz henuz vermiyoruz merak ettim ne zaman baslaniyo

Sen kahvaltiya da mi basladin diler masallah:)

Senin bebegin ne kadarlik canim? Ne zaman basladiniz kahvaltiya ve peynire, biz henuz vermiyoruz merak ettim ne zaman baslaniyo
5 ay 20 gunluk canim. Kahvalti desiysem oyle yumurta falan yok. Bulamac yapmiyorm sadece mesela iste peynir veriyorum 1 tatli kasigi kadar bi cesit muhallebi yapiyorm. Pekmezi kahvaltida ayri veriyorm bi de bu gun ilk defa zeytin verdim bi tane aksamdan suya koydum sabh kabugunu aoysum ezdim. İhlamur iciriyorun bide 30 cc falan. Boylr kahvaltimiz.bu sekildede 10 gubdur falan veriyorm canim. Sutum azalmaya basladi onun icin ek gidaya biraz ani bi giris yapti. Ben. Dondurucudakilerde bi sure idare edecez iste.

Canim afiyet olsun bebisine, yarasin insallah. Zeytin bile vermissin, yiuyorsa ne guzel vallahi. Biz henuz baslamadik ama bizim doktor 1 gun herseyi karistirip bir gun ayri ayri tattiracak kahvaltida biliyorum. Hayirlisiyla saglikla buyusunlerde bir an once nasil severse oyle yesinler..

Saol canim. Butun minislere yarasun yedikleri ins
Yiyor bunlari cok sukur bizimde sebzede sorun var sevmedi pek. Tukuruyo sipa:)

Bayanlar merhaba, bende Martta işbaşı yapıcam .. Işe dönmeden önce doğum kilolarımı vermek istiyorum ..Emzirdiğim içinde diyet yapmaya çalışmadım. Yapılabicek diyet listeniz varmı ( halada emziriyorum ona uygun ) , çok teşekkürler

Kizlar benim oglan sabah elma muz karisimini yemek istemedi;puturluydu biraz sanirim tuhaf geldi istemedi. Ne yapsam yarin muhallebi kivamina mi getirip versem acaba? Siz elmayi falan puturlu mu veriyorsunuz?

Canim ben bugun verdim. Elmayla ikisini rendeledim, biraz puturluydu yemek istemedi. Yarin iyice ezicem yada blendirlayip deniyecegim

benim oğlum 4,5 aylık 10 gün kadar oldu ek gıda tattırmaya başlayalı. Elmayı ilk verişimde cam rendede rendeledim ve direk cam rendenin içinden küçük pütürleri seçerek suyuyla birlikte pütürlü verdim, hala öyle veriyorum, yiyor maşallah...
Bende pütürlere alışsın istiyorum, eğer herşeyi muhallebi kıvamında verirsek ileriki aylarda pütürlü yemek yerken zorlanıyormuş kuzucuklar. Ben ilk verişimde pütürlü vermeye özen gösterdim, hatta dün havucuda biraz cam rendede rendeledim (cam rendede suyu pek çıkmadı ama havucun), üzerine hemen elmayı da rendeledim. İkisini karışık verdim, havuç ve elma pütürleriyle yani, pek sevmedi gibi oldu ama yedi yinede

Aynen done done oyayi gezme durumları varmış çok dikkatli olmak lazım
Nerelerdesiniz Canım ya özlüyoruz sizleri...
walla canm ne yalan söyliim,faceye bile giremediğim oluyodu,evde de net sorunu anca çözüldü,bu kız içerde nasılsa dışarda da öyle bizi resmen parmağında oynatıyor,yok beslenme uyku eğitimi anam tutturamıyoz,Rabbim canlarına sağlık versin,sen nasılsın bakalım?

Gunaydin kizceler...

sağol canm ya nasıl olalım,hamdolsun,işe gitmemek için rapor üstüne rapor aldım da sanırım haftaya iş yolları gözükecek,sen nasılsın,uyuyabiliyonuz muu
Allah saglik versin aysecim. Kacacak yer kalmadi ha basliosun ise. Hayirlisi olsun. Kizceye kim bakacak kv demi?
Vallaacok sukur diyeyim uyuyoruz biz gece 1 defa uyaniyoruz.sabah ezanla ayaktayiz ama namaza gitcek benjm oglan :) bu gune sukur tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…