2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Kizlar bende doktorumun dedigi gibi yapiyorum sonucta takip ediyo gelisimini. Agir gelecegini sanmiyorum anne sutuyle seyrelttim. Oglumda cok sevdi.
Bizimde tarhananimizi ananemiz ozel yapti baharatsiz tuzsuz.

Arkadaşlar merhaba bizde sizler gibi ek besine yavaş yavaş başladık bir kaç gündür Oğluma elma suyu veriyorum 4 ,5 Kaşık bugün biraz daha fazla vereyim dedim sevmeditarhana Çorbası bana da ağır gibi geldi sanki tabi doktorlarınız söylediyse bir şey diyemem.Bizim doktorumuz meyve sular ile başlamamızı sebze Çorbası ile devam etmemizi söyledi.Sizler meyve sularını ne şekilde verdiniz ?

Kızlar tek tek yazamadim hepinize teşekkür ederim.

Ben bugün pirasa hasladim zeytinyağı ile ezip.verdim. 3 gün kuralını uygulayacak. Elmayı yoğurdu bu kadar sevmemisti şaşırdım hem kabizligina da iyi gelir ins. Sebzelerle hangi aylarda başlayacağına dair yasak var mi.? Kim yazdı hatırlamıyorum meyveyi bıraktım sebzeyle devam edicem burda okumuştum çok teşekkür ederim. Sebzeden bana mantıklı geldi şimdiden alisirsa sebze sevmedi derdi olmaz. Marankinin mama tarifi vardı irmikli yazmıştım bulamıyorum hergün yeni sebzeler bekliyorsun hazır manalar yerine.bunlardan.verin demişti. Balkabagi da çok faydali onu veri cem.

Balkabagini bende veriyorun lifli oldugu icin cok faydaliymis. Pirasa sogangillerdn oldugu icin 8 ay gibi biliyorun sanki ama sevdiyse devam et valla canim ben cok takilmiyorum. Bu gun tarhana verdim capur cupur yedi sukur..

Kizlar bide meyvelerdn muz veren varmi??

Kizlar benim oglan sabah elma muz karisimini yemek istemedi;puturluydu biraz sanirim tuhaf geldi istemedi. Ne yapsam yarin muhallebi kivamina mi getirip versem acaba? Siz elmayi falan puturlu mu veriyorsunuz?

Canim ben bugun verdim. Elmayla ikisini rendeledim, biraz puturluydu yemek istemedi. Yarin iyice ezicem yada blendirlayip deniyecegim

Tarhana nin icinde domates yok mu canim? Bizim doktor 9 aya kadar domates yok dedi, haberin olsun..

Ben muhallebilere koyuyorum arada canim muz

Canim ben bugun verdim. Elmayla ikisini rendeledim, biraz puturluydu yemek istemedi. Yarin iyice ezicem yada blendirlayip deniyecegim

Bende sabh elmayi pisirdim ezdim bi parcada muz koysum ikisini karistirip verdim cokda sevdi.
Az evvelde muallebisine birazcik ezip koydum acaba fazla gelirmi bilemedim muz alerjenik diyorlar.

Tarhana nin icinde domates yok mu canim? Bizim doktor 9 aya kadar domates yok dedi, haberin olsun..
Canim domates var ama kurtuldugu islem gordugu icin alarjik reaksiyon gostermiyormus. Tarhanamizdabtyz baharat biber vs. Yok ozel yapildi.

Canim bizim doktor kademeli olarak verdi muzu. İlk gun dortte bir ikinci gun yarim ve sonraki gun tam olabilir. Ama bir kucuk anamur muzu olacakmis. 3 gun kurali uyguluyoruz yine. Ben yarin pure gibi yapip deneyecegim.
Sen muhallebiyi nasil yapiyorsun acaba?

HaziraNisan1421
Canim senin muhallebiyu bugun yaptim bayagi yedi. Ben de begwndim tadini. Tesekkurler tekrar.

Afiyet olsun canim:)
Ayni tarifi hurma ve elmayla da yaptim hurma ve muzla yaptim muzu haslamadan tabi. Onlari da sevdi benimki:)

Oylr ceyrek falan diil ince dilimle bi dilim bisk koydum muzu ben. Muhalkebiyi degisik yapiyorm ayni yapmiyorm.bazen irmik pisirip pekmez elma arnut kayisi yapiyorm. Bazen yulaf unuyla yapiyorm. Gene tatlandiriyorun farkli farkli hangisinibistetsn tarif edebilirim

Muzun bir de kabizlik etkisi var bilgin olsun canim

Afiyet olsun canim:)
Ayni tarifi hurma ve elmayla da yaptim hurma ve muzla yaptim muzu haslamadan tabi. Onlari da sevdi benimki:)
Ozgecim hurmayi nasil pisirdin mi bi yerde okudum hurmanin cok kalorisi varmis fazla vermemek gerekiyomus. Bide kuru incir denedin mi hic. Guzel olur bence ama o minik cekirdekleri rahatsiz edermi diyorum

Yulaf unundan ben de yapiyorum, senin ki nasil? Bir de be de pekmez koymustum ama sutle olunca ters etkiledim yapip birbirinin etkisini olduruyormus diye artik koymuyorum. Pekmezi tek vermeyi dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…