2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Guzel anneler merhaba.Demir ilaci herkeste kabizlik yaparken benim oglumdada ishal yapti.Ama ben daha yeni anlayabildim ondan oldugunu.Ben doktorumuza parabenden dolayi vermek istemedigimi soyledigim zaman bana nutrigen ferromixin diye bir ilac onermisti.Ben pzartesi alip bunu kullanmaya karar verdim.Yarim elma rendeleyip ceyregini bu tozla beraber obur ceyregini ustune ver demisti.Diger demir ilaclarini vermek istemeyenler yada yan etkisi yasayanlar bir arastirin isterseniz.

Balkabagini bende veriyorun lifli oldugu icin cok faydaliymis. Pirasa sogangillerdn oldugu icin 8 ay gibi biliyorun sanki ama sevdiyse devam et valla canim ben cok takilmiyorum. Bu gun tarhana verdim capur cupur yedi sukur..

Kizlar bide meyvelerdn muz veren varmi??
bal kabagını nasıl verıyorsunuz tarıfını alabılrmıyım ben sadece dun ceyrek elma verdım ama bana vermeyın karnı agrırı dıyorlar ya

bal kabagını nasıl verıyorsunuz tarıfını alabılrmıyım ben sadece dun ceyrek elma verdım ama bana vermeyın karnı agrırı dıyorlar ya
Elmami karin agritirmis ?
Balkabagini cok az suda irmik yada ince bulgurla hasliyorum sonra kendi suyuyla eziyorum irmikle yapacaksan suyunu biraz fazla koy bazen yanliz yapiyorum bazen patates havuc koyuyorum. Ama sade daha guzel oluyo tadi.

Merhaba anneler.ben ağustos annesiyim.merak ettiğim siz ek besinlere 4.ayda başladınızmı.nelerle başladınız cevaplarsanız teşekkür ederim.

Merhaba anneler.ben ağustos annesiyim.merak ettiğim siz ek besinlere 4.ayda başladınızmı.nelerle başladınız cevaplarsanız teşekkür ederim.
Canim merhaba.bi cogumuz basladik.bazi dr.lar 6 aya kadar bekle derken kimi 4. Ayda baslatti.biz buyuk cogunlugumuz 4 ayi gectigimizde ögun olarak degilde tadimlik verdik.banada dr.muz 4.5 5 aylikken basla 6. Ayda tamamen ek gidaya baslamis ol dedi.yani 6. Aya kadar tadimlik 6 aydan sonra doyumluk.elma armut gibi meyvelerin pureleriyle baslayan yogurtla baslayan yada sebze puresiyle baslayan var.ama meyveler tatli oldugundan tatliya alismasin diye bi cogumuza sebze corbasiyla baslamak mantikli geldi.yogurtta basladiktan sonra vermeye basladi bi cok kisi.:KK39:

Canim merhaba.bi cogumuz basladik.bazi dr.lar 6 aya kadar bekle derken kimi 4. Ayda baslatti.biz buyuk cogunlugumuz 4 ayi gectigimizde ögun olarak degilde tadimlik verdik.banada dr.muz 4.5 5 aylikken basla 6. Ayda tamamen ek gidaya baslamis ol dedi.yani 6. Aya kadar tadimlik 6 aydan sonra doyumluk.elma armut gibi meyvelerin pureleriyle baslayan yogurtla baslayan yada sebze puresiyle baslayan var.ama meyveler tatli oldugundan tatliya alismasin diye bi cogumuza sebze corbasiyla baslamak mantikli geldi.yogurtta basladiktan sonra vermeye basladi bi cok kisi.:KK39:
Sağol canım bikgilendirdiğin için sebze çorbasını nasıl yspıyorsunuz çok soru sormuş oluyorum ama.

Birde ben az muzla 1 tane cicibebe yi karıştırıp iki gündür veriyorum ama cicibebe bisküvisi için erkenmidir sizce.
Cnm 1.si cici bebe sekerli 2. Si dogal degil.burda arkadaslar kndileri bebe biskuvisi yapiyolar.netten bak tarifine evde kndin yap.yazik daha bebege.muz kabizlik yada alerji yapmadiysa verebilirsin.sebze corbasida patates havuc ve irmigi haslayip blenderdan gecirerek yada suzgecten gecirerek veya catalla ezerek verebilirsin.3 gun kurali var.bi besinin bebegine alerji yapip yapmadigini anlamak icin 3 gun ayni seyi yapip veriyosun.eger sıkınti yoksa yeni sebze ekleyerek corbana devam edersin.karnibahar brokoli ekleyebilirsin tek tek.ispanak filanda koyyabilirsin fakat yesil sebzelerin haslandiktan sonra posasini alman gerekiyomus.istedigini sorabilirsin.sıkıntı degil:KK39:

Cnm 1.si cici bebe sekerli 2. Si dogal degil.burda arkadaslar kndileri bebe biskuvisi yapiyolar.netten bak tarifine evde kndin yap.yazik daha bebege.muz kabizlik yada alerji yapmadiysa verebilirsin.sebze corbasida patates havuc ve irmigi haslayip blenderdan gecirerek yada suzgecten gecirerek veya catalla ezerek verebilirsin.3 gun kurali var.bi besinin bebegine alerji yapip yapmadigini anlamak icin 3 gun ayni seyi yapip veriyosun.eger sıkınti yoksa yeni sebze ekleyerek corbana devam edersin.karnibahar brokoli ekleyebilirsin tek tek.ispanak filanda koyyabilirsin fakat yesil sebzelerin haslandiktan sonra posasini alman gerekiyomus.istedigini sorabilirsin.sıkıntı degil:KK39:
Teşekkür ederim canım sağol.

Kızlar alıştırma bardağı kullanmaya başladınız mi?
Bugün wee baby ninkini aldık kızım su içti biraz.
Ama içerken tıkanır diye korkuyorum :KK17:

Kızlar ben pirasadan sonra balkabagi sonra karnabahar kabak devam etmeyi düşünüyorum. 3 gün kuralına uyup sadece suyla haslayip çatalca ezip saf zeytinyağı ile karıştırıp veriyorum. Daha hiç yarim çay.bardağı kadar vermedim. Yoğurt verdim ama bıraktım hergün sadece sebze veriyorum hiç karistirmadim daha. Doğru mu yapiyorum? Yoğurdu ne zaman vereyim birde ben sebzelerden sonra meyvelerle geceyim sonra iki meyve iki sebze, meyve sebze yogurt karışımlarına sonra muhallebi corbalara başlayayım diyorum. Kan ilacı yerine pekmez verenler ne kadar veriyorsunuz pekmezi-?

Kızlar ben pirasadan sonra balkabagi sonra karnabahar kabak devam etmeyi düşünüyorum. 3 gün kuralına uyup sadece suyla haslayip çatalca ezip saf zeytinyağı ile karıştırıp veriyorum. Daha hiç yarim çay.bardağı kadar vermedim. Yoğurt verdim ama bıraktım hergün sadece sebze veriyorum hiç karistirmadim daha. Doğru mu yapiyorum? Yoğurdu ne zaman vereyim birde ben sebzelerden sonra meyvelerle geceyim sonra iki meyve iki sebze, meyve sebze yogurt karışımlarına sonra muhallebi corbalara başlayayım diyorum. Kan ilacı yerine pekmez verenler ne kadar veriyorsunuz pekmezi-?
Ben sabah ac karnina 1 silikon kasikla veriyorum. Bide ara sira aksam muhallebisine koyuyorum.

İyi aksamlar herkese. Kizlar dun veli toplantimiz vardi okulda.Avzemi teyzesine(yani bakicimiza, bu bakici kelimesini sevmiyorum ve kizimin yaninda da kullanmiyorum) biraktim ve eve bir geldimki bizim kiz eliyle "gel gel" yapmayi ogrenmis. Teyzemiz ogretmis"annesi gel gel" diyor o da eliyle gel gel yapiyor ya nasil sevindik ne guzel bi duygu ya.. Buyudugunu anladim cok duygulandim

kızlar sîze birşey danışmak istiyorum. benim oğlum bir hafdadır gece uykusuna yattıktan bir saat içinde çığlık çığlığa ağlıyo ama uyanık değil. sakinleştirmek zor oluyor. bu durumu yaşayan var mı aranızda?

X