2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Ya canim otri bebe ile nasil temizliyorsun biz bi turlu beceremedik nasil yapiyprsum ben cold mix aldim yastigina iki damla damlattim

önce burnuna serum fizyolojik sıkıp oğluşu kaldırıp sırtına hafif hafif vuruyorum gaz çıkarır gibi. sonra tekrar yatırıyorum dıştan gözükenleri çekiyorum

Bende otribebe aldiriyim o zaman iyi aciyo dimi baska bi tane var ama yine tikali birde onu deniyim bu arada daha 40 gunlukken bize tonimeri verdi bruno kullaniyodum bnde ama buyudu artik o acmaz dedi bize doktor
Cold mix nasil birsey kis geldi ya kalorifer mi yapiyo acaba ya buhar makinasi bile almayi dusunuyorum

buhar mak. iyi oluyor kaloriferler yapıyor malesef kurutuyor tıkanıyor burunları

selam anneler brnde agustos annesiyim oglumda sut yumurta alerjisi cikti acaba aranizda bizim gibi olan varmi varsa neler yapiyor diye merak ettim bilgi almak istedim.yavrularinizla mutlu gunler...

Merhaba be tepki verdi acaba bizim Dr umuz da tadımlık verebilirsin dedi sadece bir öğün iki tatlı ksşığı kadar ama ben vermeye endişeleniyorum
Canim oyle farkli bi tepkisi olmadi.suyunu vermedim.rendelenmis verdigim icin diliyle posanin bi kismini disari itti bi kismini yuttu.cok vermedim zaten.bi cay kasigi bile degil yani.senin dedigin gibi tadimlik.duzenli degil yani.burda kizlarin dedigi gibi bundan sonra sebze vericem.korktum ya sonra sebzeyi kabul etmezse diye.dene istersen dedigim gibi cok verme.tattir merak ediyosan.sonucta elma bi zarari yok ve bi seferlik yaptim.:)

Ya kizlar bebegin burnunu neyle aciyorsunuz surekli tikali okyanus suyu kullaniyorum tonimer diye ama yine tikaniyo bir cozum bulamadim
Canim agizla cekmeli burun acicilar var once okyanus suyunu sikip sonra o aciciyla hip diye cekiyosun burnundaki pisligi bi dene istersen

Bizim 5.ayimiz doldu zaten 6nin icindeyiz. Simdilik sadece sebze olarak tek ogun gidiyorz doktorum ek gidadan yana degildi ama kilo alimi bu kadar az olduguna gore sutun icerigi uetmiyor olabilir dedi. Bende guveniyorum bir ay tek ogun olarak gidicez bkalim:)
Sen bizden öndesin ne veriyorsun en onemlisi ne kadar veryorsun hepsini psylas olur mu. Nasil seviyor mu oglun

O okzagen
Oglum acsa severek yiyor canim dun mesela acikmasibi beklemedim herhalde, yemedi guzel.
Simdilik patates havuc ve irmik veriyorum bi iki damla zeytinyagiyla.bir hafta gecsin sonra yeni sebzeler ekleyebilirmisim.

1-2tatli kasigiyla basladik, 1haftanin sonunda oglum yerse 1kucuk cay bardagi kadar verebiliyorum.

2hafta sonra meyvelere baslicaz, sonra aylik kontrolde doktorumuza gore yogurt kahvalti artik ne derse bakalim.

Uzak degil aslinda sadece uzak gibi duruyor... O gunler geldiginde zaman ne cabuk geçmiş diyeceksin... Gecen yil bu zamanlar fasulye kadardilar bak simdi kocaman oldular :KK9::nazar:
Ayy hicran bilmiyorum.o kadar yorgun o kadar bittigim ki ..evet bazen bakiyorum nerden nereye diyorum.nasil buyudu dogdu bu hale geldi diyorum.ama en cok cocugu ortaokula filan gidenleere canim cekisiyo.ne guzel uyuyabiliyolar.cocuklar kendini kurtarmis..

Merhaba kızlar hamileliğinden beri sürekli okuyorum bir çok soruma yazmadan cevap buldum sayenizde :) daha tanımadan çok faydanızı gördüm sağolun :) benim de 6 Temmuz doğumlu Dünyalar Güzeli bir kızım var çok şükür. Bizimde 2 aydır emme problemimiz var maalesef :KK43: geçen ay 280 gr Alınca doktor ek gıdaya başlayalım dedi ama ben başlamadım ayakta geze geze müzikle bir şekilde emzirmeye çalışıyorum bakalım nereye kadar giderse, sizlerden okuduğum kadarıyla geçici bir problemmiş inş Öylede olur. Benim asıl sorum Kızımın yüzünde sivilceler çıkıyor. Doğumundan 10 gün sonra çıktı o zaman çok fazlaydı normal dediler gerçekten de zamanla geçti şimdi de tek tük çıkıyor ama çıkmaya devam ediyor önce kırmızı kocaman bişey oluyor sonra sivilce oluşuyor aynı büyük insanlardaki gibi. Üzülüyorum kız çocuğu olunca cildi bebek cildi gibi olsun istiyorum ileride iz kalır mı acaba. Allah başka dert vermesin tabi ama malum annelik Bambaşka birşeymiş hiçbir yerine birşey Olmasın istiyor insan...

X