Temmuz anneleri merhaba :)
Bu başlıkta bir bebek ihtiyaç listesi bir de kolay doğumla ilgili dua paylaşımında bulunmuşum çokça okumuşum demek ki :)
Ben de 2014 Temmuz annesi adayı olarak yola çıkmıştım lakin kızım 41. hafta bitimini bekleyerek epey agrılı sancılı bir şekilde 6 Ağustos'ta dünyaya geldi çok şükür :)
Biz sizden epey küçük kaldık haliyle ay olarak :)yeni bitti üç ayımız ama bize göre kocaman olduk:) Dün de rota aşımızı olduk.
Hamileliğimden itibaren her gün bir şeyler öğrenmeye çalışarak kendimi geliştirmeye çalıştım, şimdi de hamile ya da yeni doğum yapmış arkadaşlarıma koçluk yapıyorum :))
Gaz sancılarımızı sabah-akşam bir kaşık bala kimyon döküp yiyerek, salatadan corbaya her şeye kimyon dökerek, kimyonlu rezene çayı içerek, kayısı kompostosu ve ballı ılık su içerek atlatmaya çalıştık. Yani ben bunları yaptım minik kendine faydalı olanları aldı faydalandı :)
Sütümün artması için bol bol dereotu, salata, incir yedim. Şanslıydım tam da incir zamanındaydık ve incire bayılırım :)
Yukarıda bahsedilmiş, bizde de aynı sorun var; eskisi gibi emmiyor. O tarafa bu tarafa bakıp duruyor meraklı gözlerle; doktora sordum artık şapur şupur süt içmesini beklemeyin her şeyi keşfetme halinde dedi. Rahatladım sayılabilir:)
Ayrıca oyun halısı almamı tavsiye edip etmediğini de doktora üç ayın normalde erken olduğunu ama bizim ufaklığın gelişimini dikkate alarak önerdiğini söyledi. Oyun halımızı sipariş ettik, Playgro mutlu çiftlik ışıklı ve sesli oyun halısını.
Şimdilik bondigo çıngıraklı topu, playgro zebra çıngırağı ve dişlikleri var. Dişlikleri henüz kullanmadık :)
Playgro Mutlu Çiftlik Işık ve Sesli Oyun Halısı, Playgro İçiçe Geçen Eğlenceli Kaplar, Playgro Çubuğa Geçen Öğretici Halkalar da henüz elimize ulaşmayan yeni siparişlerimiz. Bir de Bondigo'nun eğitici aktivite masasını almayı düşünüyorum ileriki aylarda.
Bu arada ben siparişlerimi hepsiburada, annelutfen ve hızlıal sitelerinden yapıyorum çoğunlukla. Bir kere butikbebeden yapmıştık illallah etmiştik.
Şimdi de ek gıda meselesine odaklandım :)
Forumda 2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor başlığına, bebegiminyemekleri.com a, guncelanne.com a , gurmebebek.com a bakılabilir konuyla ilgili. Yavaştan bir tarif defteri oluşturabiliriz bence :)
Tabii ki ilk hedef altıncı aya dek sadece anne sütü, Allah'ın izniyle.
Allah evlatlarımızı bize bağışlasın; sağlıkla büyüsünler, bahtları açık olsun, iyi insanlarla karşılassınlar vs. tüm iyi niyet içerikli dualar :)
Selamlar, sevgiler :)